Jelikož jsem se k politické situaci v poslední době na tomto foru vyjadřoval poměrně hodně, asi bych měl reagovat i na mě názorově zpřízněného Sedláka, mě oponující SoňuR Votroubka a ostatní na které jsem zapomněl. Já toto forum beru jako příležitost ujasnit si své názory a politické postoje a pokud to vím, vždy uvádím své argumenty (a někdy asi i dost vehementně, protože mi to připadá důležité). Ale stejně vážně beru i své kritiky, pokud mě neuráží, argumentují a vysvětlují mi svůj odlišný názor. A to Soňa i Sedlák i Votroubek většinou dělají. A pokud se SoňaR potřebuje vypsat ze svého pocitu že prší a ona si jde do lesa se psem...i to lze brát jako informačně-emoční vzkaz a protože se známe, nemám s tím problém. Třeba se tím chce odpoutat od tématu, které ji stresuje a přinést sem trochu tepla a pohody. Od pravěku je toto úlohou žen a fandím každé, která to umí. I Votroubkovi příspěvky sem patří, mají svůj charakter a zastupují názor skupiny lidí v určité situacii a postavení. Ale zastanu se i Sedláka, protože mi jde jak často zmiňuji o rovnováhu a tu vytvíří odlišné, ale tolerující se osobnosti. Ta politika a ekonomika nás přivádí do konkrétních situací a ty budou přímo ovlivňovat život všech. Proto mi připadá, krátkozraké před tím strkat hlavu do písku. Ano možná to tu nevyřešíme, ale můžeme se zde navzájem informovat a vyjasnit si své postoje k dané situaci. A to může pomoci při hledání řešení....třeba že raději prodám dům zatížený hypotékou a půjdu raději do bytu bez dluhu, protože tím získám klid, pokud vypukne finanční krize a já nebudu mít na splátky. Nyní je stále klid, ale je vidět, že odlišné názory lidí vedou k vyostření situace. Co by asi nastalo, pokud by opravdu vypukla nějaká krize? Zavřeme to tu a půjdeme si navzájem po krku, jen proto, že mě nezajímá, kde se dá koupit levné mýdlo, nebo že neuznávám zákonnou volbu prezidenta osobou, která má jiné nízory než já? Víte toto je přesně důvod proč se respektovat. Společný problém prý lidi stmeluje. Ale to platí jen za předpokladu, že budu ostatní respektovat a jsem respektován. Jinak totiž nemá smysl obětovat hodiny svého nejcenějšího kapitálu - času a čímkoliv sem přispívat. A abych přispěl k nastolení rovnováhy a utlumil vášně, které jsem zřejmě z části svými příspěvky vybudil, budu se nyní snažit tlumit za sebe politiická témata. Ne snad proto, že by nebyla důležitá, nebo proto, že bych si za svými názory nestál, ale proto, že soudržnost fóra je nyní asi důležitější. A všem příznivcům i oponentům děkuji za to, že tu věcně a slušně argumentovali. A obzvláště své oponenty ujišťuji, že nad jejich argumentací, pokud obsahuje fakta a slušně vyjádřené emoce přemýšlím. Často je to pro mě poučné.