Autor Téma: počasí  (Přečteno 7080 krát)

Megimaj

• Host
Re: počasí
« Odpověď #100 kdy: Srpen 23, 2023, 04:02:13 odpoledne »
Kolik je tu najednou logických technicky zdatných vojenských odborníků na tajné zbraňové systémy a vědců přes zdravotnictví,pandemie a očkovací látky /to jsem si všimla hned po registraci ty odborníky tady/ .Všichni ostatní se svým názorem jsou blbý.Systému nevěřím a mám na to důvod a hned několik svých životních zkušeností /ne cítění/ i na základě těch si tvořím svůj názor na věci, společnost,situace ,lidi a nenechám se ovlivňovat okolím, poslouchám intuici ,všechno co potřebujeme k správnému rozhodnutí máme v sobě,jen se neposloucháme. Já jsem taky nepohla s těmi co se nechali otečkovat ,naletěli na jinou "osvětu" ,je to na každém čemu chce věřit a vyzkoušet.Každý má nárok nabít si hubu osobně to nikomu nelze odepřít.Pohodlnější je ale učit se na cizích chybách,to dokáže spíš zkušenější člověk. Ano s někým se nedá nic dělat ,vnitřní hlas ho nepustí ani nikdy nesklame ale s bečící ovcí se dá toho udělat hodně, lehce manipulovat,neptá se ,skočí na cokoliv co jí okolí a systém podsune jako jedinou pravdu. Je pohodlnější jít se stádem a udělat co se očekává a mít  relativní klid. Já vím na jakém foru jsem ,zorientovala jsem se po pár dnech a je tu skutečně jen pár lidí kteří vidí dál než na konec svého nosu.

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #101 kdy: Srpen 23, 2023, 04:16:01 odpoledne »
Tak jsme si pokecali, díky Megimaj, dál už to asi nemá smysl.
A protože jsme ve vlákně o počasí, posílám na rozloučenou "Slunce v duši"

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #102 kdy: Srpen 23, 2023, 04:39:59 odpoledne »
Ono získavanie zaručených informácií len z rusáckych konšpiračných webov, kde to tam píše hocikto bez akých kolvek zdrojov, moc neprospieva psychickej pohode.  ;D
Hlavne keď nie je človek schopný si informácie adekvátne overovať. /rýchlo to rozpošli, kým to zmažú/

V každom prípade je hlavnou náplňou tohoto fóra informovať, a nepresviedčať.  Nie sme sekta a ani partička zaslepených fanatikov.

Keď sa tu oháňaš neustále kovidom, ako tá najskúsenejšia, tak ti poviem, ako to riešila väčina prepérov.

Zo začiatku covidu to boli ludia, ktorý sa prví dobrovolne chránili a vedeli o ňom v predstihu pár mesiacov.
Potom, keď celý svet nechával doma ludí bez pomoci, sa zaslúžili o šírenie poznatkov, ako bojovať s covidom, pomocou antivirotík a vitamínov.
A s očkovaním sa potom vytvorili dva tábory. A každý si vybral svoju cestu.

S tým, ako sa celý ten cirkus roztočil, všetky opatrenia, obmedzenia, výnimočný stav...  brala väčšina ako reálnu ukážku toho, na čo sa pripravujeme a kam to vie až zájsť.
   Tak si odpusti svoje sarkastické poznámky. Ano, je tu kopa zdatných aj technických ludí z rôznou špecializáciou aj všobecným rozhladom. .
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Megimaj

• Host
« Odpověď #103 kdy: Srpen 23, 2023, 04:43:50 odpoledne »
Všechno se vším souvisí a já píšu svůj názor všem které zajímá .Když tak mně kompetentní může kdykoliv vymazat ,psát že svítí slunce celé vlákno o počasí by byla nuda . Když mi už byl doporučen film zakončím své působení  zde poslední konspirační zpávou. Teď doporučím něco já.
Jistě si mnoho z vás všimlo že scifi a katastrofické filmy se stávají postupně realitou. Lidi pak mají pocit že ty šílenosti co se dnes dějí jsou normální protože už to někde viděli . Je to tím, že Hollywood se snaží veřejnost pomocí filmu programovat a připravit do budoucna . To neříkám já ale Tricie . Kniha" CIA v Hollywoodu "od Tricie Jenkinsové, odborné asistentky na katedře filmu, televize a digitálních médií na Texaské křesťanské univerzitě, je stručnou a jasnou prezentací toho, jak se CIA aktivně snažila spolupracovat s Hollywoodem na vývoji určitých programů od r. polovině devadesátých let. Jenkinsovým cílem je odhalit „z velké části skrytou historii CIA v Hollywoodu“ https://journals.openedition.org/inmedia/558

Pamatujete si na vykolejení vlaku s chemikáliemi v Ohiu? Přesně stejný děj má film který se natočil jen pár měsíců před tím na stejném místě a lidé si v komparzu vyskoušeli co pak museli absolvovat později reálně a své domovy opustit doopravdy i v skutečném životě. Nic se neděje náhodou hlavně teď ne .  KONEC.
https://netflix-news.atsit.in/l/cs/30316/

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #104 kdy: Srpen 23, 2023, 05:36:41 odpoledne »
Megimaj, tak musíš počítat s tím, že při prezentaci svého názoru budeš čelit otázkám či dokonce diskuzi nad tím, proč se domníváš že to či ono je podle tebe tou jedinou pravdou. To je v podstatě základ každého diskuzního fóra - diskuze nad danou problematikou nebo uveřejněným příspěvkem. Nehledej v tom útlak nebo agresi, když se tě někdo zeptá "a proč si myslíš, že je to pravda, máš k tomu nějaké další odkazy, fota?".
Chováš se totiž pak stejně jako mainstream média - tady máte informace, tohle je pravda, držte huby a nepolemizujte. A já prostě nežiji v tom, že to co se uveřejní na webu "necenzurovanapravda.cz" (fakt prvoplánový název) je vždy ta pravda, které musím věřit a vše ostatní je sorošovský účelově zmanipulovaný fejk.

A pokud utíkáš z komunity jen proto, že ne všichni věří všemu na necenzurovanapravda.cz a ac24.cz, tak je to fakt škoda. Každý názor má nějakou váhu a jak se říká, "na každém šprochu pravdy trochu", ale člověk, především prepper, musí být dost silný na to, aby ustál případnou kritiku, dotazy, či protiargument. Buď to přejít s vtipem a mávnutím rukou, pokud to nechceš řešit a "víš své", nebo dodat argumenty, které tvoji pravdu utvrdí.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
« Odpověď #105 kdy: Srpen 23, 2023, 06:58:45 odpoledne »
Kosenzus v debate medzi netechnickým človekom, ktorý sa riadi v reálnych veciach hlavne intuíciou a vnútorným "hlasom", a materialistickým, racionálnym, technicky zmýšľajúcim (ešte duchovne mladým) človekom je nemožný. Jednoducho sa navzájom nie sú schopni chápať, nerozumejú argumentom protistrany. Chcú sa navzájom vyviesť z bludu, ale nedá sa- zdravý rozum nepustí ;).
Ja sa takýmto diskusiam zásadne vyhýbam, a to už mám "duchovne" niečo odžité, iba sa človek naserie...
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #106 kdy: Srpen 23, 2023, 07:05:40 odpoledne »
To ja zas verim ze to boli laserove dela z kozmosu. Len si myslim ze to boli ufaňi.
Len nechapem ako tie sfine zistili ze nemaju nasierat s likvidaciou celebrit a radsej maju obist ich domy.
Tie kurv. dlhokrke sa asi napichli na nase televizne druzice...

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #107 kdy: Srpen 23, 2023, 07:10:29 odpoledne »
Teraz, keď je svet vo vojne, nedá sa veriť ničomu. Ani konšpiráciám.  ;)

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #108 kdy: Srpen 23, 2023, 07:14:46 odpoledne »
Teraz mi to dava zmysel...
Megimaj kasli nato. Tiez som dostal kedysi kopacky a padol na hubu. Sic to nebolo z 4 metrov ale rozdychal som to.

Offline Bivoj

« Odpověď #109 kdy: Srpen 24, 2023, 10:38:28 dopoledne »
Kosenzus v debate medzi netechnickým človekom, ktorý sa riadi v reálnych veciach hlavne intuíciou a vnútorným "hlasom", a materialistickým, racionálnym, technicky zmýšľajúcim (ešte duchovne mladým) človekom je nemožný. Jednoducho sa navzájom nie sú schopni chápať, nerozumejú argumentom protistrany. Chcú sa navzájom vyviesť z bludu, ale nedá sa- zdravý rozum nepustí ;).
Ja sa takýmto diskusiam zásadne vyhýbam, a to už mám "duchovne" niečo odžité, iba sa človek naserie...

Tak tak. Jen doplním, že je to vždy doprovázeno totální technickou neznalostí konspirátorů. Připomíná mi to dva případy, diskuse s blbci. Jeden byl zastánce tzv. "chemtrails" (a konspiračních teorií obecně, kam vlastně patří i "lasery z kosmu"). Nechtěl pochopit, jak vznikají kondenzační stopy za letadly. A když jsem po něm chtěl, aby mě tedy alespoň popsal princip činnosti proudového motoru letadla a popsal chemické reakce, které vznikají spalováním paliva v proudovém motoru (včetně popisu všech fyzikálně-chemických stavů a výsledných prvků v závislosti na stupni vlhkosti okolního vzduchu a jeho teplotě), tak jen čučel jak péro z divanu. Sice neměl žádné technické, chemické ani fyzikální znalosti, ale měl "svůj zdravý rozum" a "nebyl ovce".

Druhý případ byl vysvětlováním, proč nemůže eletřina ekvivalentně nahradit chemická (uhlovodíková) paliva ve všech parametrech, především pak při dobíjení (dostat energii cca 530 kWh do baterií za 2 minuty - což je ekvivalent natankovat za 2 minuty plnou 60l nádrž benzínu - prostě není fyzikálně možné, nehledě na to, že takové baterie zatím ani neexistují) protože to prostě neumožňuje Ohmův zákon. Odpověď byla prostá: "Zákony nech si riešia právnici, nás zaujíma prax..."

Tito lidé si ve své tuposti neuvědomují, že ač se pořád ohání slovy jak jsou ti ostatní, kteří s nimi nesdílí ty správné názory, ovce, tak ovcemi jsou sami. A bohužel značně hloupými ovcemi, které ani nedokáží fyzikálně spočítat, jaký by třeba musel být výkon laseru na satelitu, aby dokázal z oběžné dráhy zapálit byť cigaretu. Něco jako útlum prostředí (atmosféry) neznají, rozptyl koherentnıho paprsku je pro ně španělská vesnice a takto bych mohl pokračovat donekonečna.

A abych nebyl úplně OT, tak jen připomenu, že svatým grálem konspiračních bláznů ohledně počasí je pochopitelně ďábelský HAARP...  8)
Si vis pacem, para bellum.

Offline bludicka

« Odpověď #110 kdy: Srpen 24, 2023, 11:26:38 dopoledne »
Tak s prvymi dvomi odstavcami suhlasim do bodky.
Ten treti.....to nemusi byt tupost.Len ich presvedcenie.Zober si,ze odbornici su presvedceni,ze nieco nemoze fungovat.Vedia to logicky vysvetlit.Potom sa najde ''ovca'',co technicke vzdelanie nema,nepocuva co vravia odbornici a studovanci a to nieco vyrobi a aj to funguje ;).Odbornici tazko priznaju,ze niecomu nerozumeju.Na nasom off fore sme niekedy riesili znizovanie spotreby spalovakov pridavanim (traskaveho)HHO (ktory vyrabali elektrolyzou vody a prud nato brali z baterky ktoru musel nabijat ten motor,plus jeden chemicky inzinier sa nechal pocut,ze jeho znamy ma elektrolyzer ucinnejsi,lebo tych 12V meni menicom na 220 a az tymi 220V rozklada vodu ;D ;D ;D ;D) do sania a verili tomu aj vystudovani chemici.
Ked som spomenul,ze aka je to kokotina a argumentoval zakladnymi pouckami z fyziky a chemie,tak som bol za chuja,lebo na americkych forach to chlapom funguje ;D.
Takze,ked sa ani odbornici nedokazu na niecom zhodnut a zasadne nedokazu uznat,ze niecomu nerozumeju a nepripada ti to divne,tak sa mozes divit neodbornikom,ze oni zas  veria tomu co vravia ini odbornici.Ako vravi jeden mudry clovek....kedze ludia chcu byt klamani....tak su.

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #111 kdy: Srpen 24, 2023, 11:50:02 dopoledne »
Tak ono to u těch vědců a inženýrů pak někdy může být také tím, čemu se říká "profesní slepota", případně i jakási lenost, řešit "problém" jinak než zajetými a ověřenými postupy. Pak někdy skutečně může přijít někdo "z venčí" a najít elegantní řešení. Ale stává se to málokdy a hlavně, vždy je předpokladem alespoň elementární znalost základních fyzikálních zákonů a dané problematiky, případně praktické zkušenosti.

Kde nic není, dopadá to asi tak, jako když v Evropském parlamentu schválí od stolu normu EURO 7 nebo vydají nařízení, že členské země EU musí do roku 2025 postavit každých 60km nabíjecí stanice s min. výkonem 300kW pro osobní vozy a každých 100km stanice o výkonu 1400kW pro elektrické nákladní vozy  ;D
(https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A52021PC0559)
Hezké, že?

Offline xB.H

« Odpověď #112 kdy: Srpen 24, 2023, 12:25:40 odpoledne »
Tak na to se těším :D bych rád viděl, z čeho to chtějí napájet.

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #113 kdy: Srpen 24, 2023, 12:38:12 odpoledne »
Coskoro budu k dispozicii rozsiahle ruske pláne. Juropa tam roztiahne solarne kolektory...

Offline xB.H

« Odpověď #114 kdy: Srpen 24, 2023, 12:44:34 odpoledne »
že to bude muset být ze sluníčka tak to čekám, že s tím přijde zase jiná dubová hlava :D

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #115 kdy: Srpen 24, 2023, 12:46:05 odpoledne »
Jo Bivoj, ty si práve jeden z tých mudrlantov, čo mu natlačia do hlavy blbosti, a propagandu a potom sa mu tam už kvôli nafúkanosti ništ nezmesí.  ;D
A takýto ludia nafúkaný nemajú problém hlásať, že rusko by bolo najlepšie zrovanť atomovkami, lebo okrem "našich" surovín tam nič nie je... :-\

Je vcelku známe, že už v 40 rokoch zvládali vedci ovplivniť počasie. A je známe, že sa to robí dodnes. A je známe, že stále sa vyvíjajú nové metódy.

Citace
....Počiatky súčasných metód modifikácie počasia súvisia s objavmi amerických vedcov
Vincenta Schaefera a Irvinga Langmuira v roku 1946 (General Electric Research Laboratory
v Schenectady, New York), ktorí experimentálne dokázali, že suchý ľad vypustený do hornej
hranice oblaku z lietadla spôsobuje rýchlu premenu prechladených vodných kvapiek na
ľadové kryštály, následnú tvorbu snehových vločiek a rozpad oblačnosti v oblasti vypustenia.
Suchý ľad ma veľmi nízku teplotu (-78°C) a pri rozptýlení do oblakov na seba viaže vodnú
paru, vytvárajú sa vodné kvapky, ktoré po dosiahnutí kritickej veľkosti vplyvom gravitácie
padajú smerom k zemskému povrchu ako dážď alebo sneh. O rok neskôr, v roku 1947
Bernard Vonnegut objavil podobné schopnosti i v prípade použitia jodidu strieborného. Obe
látky sú ideálnymi kondenzačnými jadrami a v súčasnosti sú najčastejšie používané materiály
pri umelej infikácii oblakov.
Prvé pokusy umelých zásahov sa uskutočňovali vo viacerých krajinách (Austrália,
Francúzsko, USA, niektoré krajiny rovníkovej Afriky a Ázie); oblaky boli infikované rôznymi
činidlami z lietadla i zo zemského povrchu spravidla v hornej hranici, neskôr i v základni
oblaku....
https://tac.uniza.sk/pdfs/das/2012/01/27.pdf  žilinská univerzita

Taktiež je známe, že lietadlá vedia uplne bez problémov práškovať už 100 rokov. A hojne sa to využíva v polnohospodárstve, pri hasení požiarov, alebo pri hubení národa, ktorý sa chcel stať slobodným štátom.
https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

Je tiež známe, prečo a ako vznikajú hoaxy. A že uniknuté informácie sa obalia kopou falošných tvrdení a dôkazov a potom sa vyvracajú a robia posmešky.
Hej, skoro každý vie, čo sú to kondenzačné stopy lietadiel. A najednoduchšie je zosmiešniť práve to... čo je lahko overitelné.

Sú aj zaujímavejšie veci, o ktorých sa nevraví. A ktoré sa svojho času podarilo utulať a nájsť iného viníka. Dnes každý tretí človek umrie na rakovinu. Tu sa urobil strašiak z cigariet.  ::)
Alebo ako sme si takmer zabili planétu ozónovými dierami. Tam sa to zvalilo na freón vo voňačkách a v chladničkách.  ::)
Kto by chcel obviniť dáke velmoci? Všetky v tom idú spolu, veď pokrok...

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #116 kdy: Srpen 24, 2023, 12:54:15 odpoledne »
no, já jsem si ty články č.3 a 4 četl raději dvakrát, a myslím, že v evropském parlamentu asi nemají kalkulačky  ;D,
navíc, to nebude každých 60km jedna min 300kW nabíječka, oni tam píšou že v každém směru jedna!

"podél hlavní sítě TEN-T byly v každém směru jízdy v maximální vzájemné vzdálenosti 60 km"

vtipné je, v celém nařízení se nevyskytuje ani náznakem něco jako "elektrárna" či "zdroj". Tu energii vezmou europoslanci prostě "ze sítě", hotovo, vyřešeno.

Tak co, už vidíte, jestli začali kolem hlavní sítě TEN-T v ČR kopat? 31.prosince 2025 se blíží, tak abychom to stihli  ;D

Akutol: jo to je dobrý nápad, zastavět rusácko solárními panely, energii bych pak přenášel bezdrátově vzduchem, však Nikola Tesla to popsal v knize, takže to musí jít

Offline Hohepa

« Odpověď #117 kdy: Srpen 24, 2023, 01:21:40 odpoledne »
Odbornici tazko priznaju,ze niecomu nerozumeju.Na nasom off fore sme niekedy riesili znizovanie spotreby spalovakov pridavanim (traskaveho)HHO (ktory vyrabali elektrolyzou vody a prud nato brali z baterky ktoru musel nabijat ten motor,plus jeden chemicky inzinier sa nechal pocut,ze jeho znamy ma elektrolyzer ucinnejsi,lebo tych 12V meni menicom na 220 a az tymi 220V rozklada vodu ;D ;D ;D ;D) do sania a verili tomu aj vystudovani chemici.

No já zase když vidím některé diplomované "inženýry", třeba u nás v robotě, tak mám fakt strach jít k doktorovi.  :-ů

To že je někdo študovanej eště neznamená, že je odborník.
A vono to nezaručuje ani to, že na té vysoké sám učí...

Soused (budiž mu země lehká) učil na ČVUT fakultě strojní.
Z těch historek co vyprávěl za padesát let ve školství by se dala sepsat kniha.
Třeba to že když má někdo specializaci "Materiály" a učí na ČVUT vůbec negarantuje že o autech něco ví
a nebo, že ví jak sám vyměnit olej v motoru.

Nalejval ho trychtýřem do dírky po vytažené měrce.  ;D Když to vyprávěl jsem myslel že se zlomím v pase.

https://dfens-cz.com/1068-2/

Offline pamelnik

« Odpověď #118 kdy: Srpen 24, 2023, 01:41:28 odpoledne »
   Reportáž tv Prima - chemtrails.

Jelikož se řadím mezi blbce, tak v této reportáži považuji za konspiraci to, že se chemtrails používá proti globálnímu oteplování.

https://rumble.com/vl1y6b-televize-prima-informuje-o-chemtrails-2009.html

Offline Bivoj

« Odpověď #119 kdy: Srpen 24, 2023, 01:46:04 odpoledne »
Jo Bivoj, ty si práve jeden z tých mudrlantov, čo mu natlačia do hlavy blbosti, a propagandu a potom sa mu tam už kvôli nafúkanosti ništ nezmesí...

Tak převážně mám v hlavě hodně široké spektrum znalostí, včetně znalosti matematiky, fyziky a částečně i chemie. A kupodivu mě to tam nikdo moc netlačil, ale natlačil jsem si to tam sám, studiem a praxí. Nebojím se říct, že v některých specifických odvětvích různých oborů mám dokonce znalosti silně nadprůměrné.

Takže sorry, nikoliv blbosti a propaganda, ale vědění a znalosti (včetně znalostí získaných cestováním).

Poznámka - valná většina nadprůměrně chytrých a inteligentních lidí se jeví valné většině těch z opačného spektra jako nafoukanci.

K tomu ovlivňování počasí - ano, pokusy probíhají už hodně dlouho. A za tu dobu bylo zjištěno hlavně to, že pomocí chemie lze počasí ovlivnit jen velice lokálně, ne úplně přesně a v prakticky zanedbatelném měřítku. Celý systém "počasí" je totiž natolik komplexní (a ve své podstatě robustní) že se ani nedá s nějakou velkou úspěšností kvalitně předpovídat jeho chování na více jak pár hodin a to i za použití nejmodernější výpočetní techniky a moderních výpočtových metod a modelů. Představa, že u počasí vlastně neumíme předpovědět ani jeho konkrétní a přesné chování v globálním měřítku v dlouhodobějším výhledu ale umíme ho ovládat je proto pouze k pousmání...
Si vis pacem, para bellum.

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #120 kdy: Srpen 26, 2023, 09:52:52 dopoledne »
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-ze-satelitnich-snimku-havajskeho-mesta-mrazi-majitel-zazracneho-domu-radost-nema-40441670

takže nikoliv domy "hvězd a sorošů" byly ušetřeny, ale jak jsem psal, prostě domy a pozemky, o které se lidé starali  ;) netřeba konspirací

Snímky zveřejněné už krátce po požáru odhalily jeden dům, který zdánlivě zcela nelogicky ustál řádění plamenů takřka nepoškozen. Skromný domek přímo na pobřeží má na starém satelitním snímku jinou barvu střechy. Majitel totiž nedávno nechal na bezmála sto let starém domě střechu vyměnit. „Nešlo jen o krytinu. Při rekonstrukci jsme odstranili celkem pět vrstev asfaltu, položili jsme plechovou krytinu, pod kterou jsme nechali vzduchovou kapsu, aby se tam mohlo teplo lépe rozptýlit. A v přízemí jsme odstranili veškerou vegetaci bezprostředně okolo domu a vysypali jsme tu oblast štěrkem. Kvůli termitům, nikoli kvůli požárům,“ uvedl majitel domu Trip Millikin. Má ale za to, že kromě plechové střechy a štěrku kolem dům pomohly chránit před požárem i palmy, které absorbovaly žár, a Boží zásah.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #121 kdy: Listopad 04, 2023, 12:09:19 odpoledne »

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #122 kdy: Srpen 26, 2025, 01:17:40 odpoledne »
https://byznys.hn.cz/c1-67777590-ceska-letadla-budou-v-thajsku-umele-vyvolavat-dest-stroje-l-410-ng-se-specialnim-vybavenim-do-zeme-dodal-aircraft-industries

"Český výrobce letadel Aircraft Industries ze skupiny Omnipol dodal v uplynulých dnech do Thajska dva letouny L 410 NG, tedy stroje nové generace. Převzalo je oddělení ministerstva zemědělství státu v jihovýchodní Asii. Vybaveny jsou pokročilými systémy pro umělé vyvolávání srážek.

Letadla budou podle výrobce klíčovým nástrojem dlouholetého thajského programu, jehož cílem je zajistit dostatek vody v suchém období pro zemědělce. Technika umělého vyvolávání deště je založená na rozptylování speciálních látek do atmosféry........."

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #123 kdy: Srpen 26, 2025, 02:59:25 odpoledne »
Do mraků prostě z letadla vysypou kondenzační jádra, na kterých se vysráží vodní pára, která pak v podobě kapek dopadne na zem.

co na to říká AI:

"Základní princip:
Dešťové srážky vznikají, když se vodní pára v atmosféře sráží na kondenzačních jádrech (např. prachových částicích) a vytváří kapky.
Využití kondenzačních jader:
Umělé vyvolávání deště spočívá v tom, že se do oblaků vnášejí látky, které fungují jako tato kondenzační jádra. Tyto látky stimulují tvorbu ledových krystalů nebo vodních kapek, které následně narůstají a padají jako srážky.
Dronová technologie:
Jinou metodou, využívanou například ve Spojených arabských emirátech, je vysílání elektrických výbojů z dronů do mraků. Tyto výboje přitahují a shlukují částice vody, čímž podporují tvorbu dostatečně velkých kapek, které dopadnou na zem"