Autor Téma: Ryby,ryby,ryby  (Přečteno 3992 krát)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Ryby,ryby,ryby
« Odpověď #50 kdy: Listopad 16, 2015, 04:41:31 odpoledne »

Nasolíme víc, než při kuchyňské úpravě, cca 3x.
V chladničce necháme nasolené ryby 3-4 dny proležet.
Musíme zajistit aby byly ponořené když tak zalít osolenou vodou.


Chapu to spravne, ze obvykle ty ryby tim nasolenim pusti tolik vody/stavy, ze jsou ponorene a dolevat se musi jen nekdy? Kolika procentni je cca ten slany nalev? Diky
Praktikující cynik

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re: Ryby,ryby,ryby
« Odpověď #51 kdy: Listopad 19, 2015, 12:57:10 odpoledne »
Zdravím.
Nasolením víc než normálně se rozumí nasolení tzv. jako třeba na řízky a trochu přidat asi tak
jednou, dvakrát, ale i třikrát více  "to snad máte ve voku" ne ? Slanou vodou se rozumí roztok
cca 3-3,5% soli.
Je to bohužel druh od druhu, některý pustí dost vody aby se nemuselo dolévat a některý se dolévá.

(ale znám recepty, které nasolují tak, že rybu v soli přímo obalí ale tam je doba nasolení v řádu hodin).

Nasolení je potřeba pro následnou manipulací s rybou, sůl "vypotí" z rybího masa vodu a to tím
ztuhne....vhodné pro následující uzení a třeba pro výrobu kyselých ryb (tam je to přímo nutnost)
jinak se ryby změní na kaši i s kostmi.
Miki 

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Ryby,ryby,ryby
« Odpověď #52 kdy: Listopad 19, 2015, 01:13:25 odpoledne »
Diky, takle mi to staci.
Praktikující cynik