Nie je to o postapo pračke... ale asi pred 15 rokmi som si kúpil automatickú práčku. Moja predstava bola, aby bola najlacnejšia a jednoduchá na ovládanie. Teda jeden knoflík. V ponuke bola len jedna, Beko.
Teraz po tolkých rokoch prania odišlo čerpadlo. Tak som objednal, uplne bez problémov nový. Aj keď už nie je v ponuke. Objednaný dnes, zajtra by mal byť doma.V ponuke okolo 11 eur náhrada za komplet čerpadlo, 36 euro origo a samotný motor za 18. Som objednal len origo motorek, bez toho plastu. Takže asi zajtra opravujem.
Na stránke som našiel aj článok-blog, "akú pračku kúpiť", a som rád, že po 20 rokoch dnes najlepšie vychádza práve beko
https://teleso.sk/aku-pracku-kupit/Napríklad som pri poslednej rekonštrukcii použil zamurovaný splachovač OLI, v podstate dačo ako geberit. A už po cca 7 rokoch sa nedali u nás kúpiť náhradné veci na opravu.
Nakoniec som prispôsobil to, čo bolo...
Taktiež hrozne drahé /predajná cena asi 200kus/ termostatické batérie. Vydržala v sprche tiež asi 6-7 rokov. Rozobral som ju, a dala sa vymeniť vložka. Ale nedala sa zohnať, aj som napísal všetkým obchoďákom onej značky, a žiadny neodpísal...
Nakoniec som namontoval "zatial" asi 20 ročnú batériu....