Autor Téma: Farmárske hnutie /SR/  (Přečteno 336 krát)

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
Farmárske hnutie /SR/
« kdy: Leden 18, 2026, 06:04:13 odpoledne »
Uvidíme, ako sa to bude vyvíjat...  https://trencin.zoznam.sk/caka-slovensko-zmena-vznika-nove-politicke-hnutie-farmarov-politici-pri-slak-prekrocili-vsetky-medze-vravi-zakladatel/?fbclidrm=&sfnsn=mo

"Znechutenie z politiky, únava občanov a potreba skutočnej zmeny. Aj to sú dôvody, pre ktoré vzniká nové občianske hnutie, ktoré si kladie za cieľ prebudiť ľudí a vrátiť im dôstojnosť. Volá sa Farmárske hnutie a jeho zakladateľ Juraj Kapuš verí, že bežní občania majú silu postaviť sa na nohy a spoluvytvoriť štát, kde sa oplatí žiť. Farmárske hnutie má byť hlasom farmárov, ale aj všetkých, ktorým záleží na budúcnosti krajiny a zdravom jedle na stole.

Keď sa v krajine začali likvidovať zvieratá v dôsledku slintačky-krívačky, Juraj Kapuš zažil zásadný životný obrat. Z bolesti a bezmocnosti sa zrodila myšlienka – nie protestovať, nie lamentovať, ale konať. A z tejto myšlienky sa dnes rodí nová politické hnutie s názvom Farmárske hnutie....."
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
Re: Farmárske hnutie /SR/
« Odpověď #1 kdy: Leden 19, 2026, 09:22:08 dopoledne »
Myslím, že história typu Jano kelňa sa už opakovať nebude...
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Online bludicka

« Odpověď #2 kdy: Leden 19, 2026, 09:25:56 dopoledne »
Ja si zasa myslim, ze keby vo vedeni republiky po estebackom prevrate bolo viac takych Janov ''kelnov'', tak by sme neboli v takej prdeli v akej sme. Intelektualne a ludsky Janci prevysoval drvivu vecsinu ''politikov'' po hadraku.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #3 kdy: Leden 19, 2026, 10:13:20 dopoledne »
Intelektuálne a ľudský bez znalosti politiky nestačí- veď aj tak dopadol, využili ho, a odkopli- kamaráti v politike neexistujú...

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #4 kdy: Leden 19, 2026, 10:40:11 dopoledne »
Beznádejne to vidím v politike práve v tom, že štát vedú nevzdelaný alebo neschopný alebo oboje, ale hlavne že jim to co? No že jim to politicky myslí. https://www.youtube.com/watch?v=AUcbu9sjRUw

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #5 kdy: Leden 19, 2026, 11:27:16 dopoledne »
Keď sa voliči dajú opinkať, tak je to ich problém a vizitka spoločnosti- je jedno na ktorú stranu politického spektra patria- treba voliť schopných a rozumných ľudí, keď to nevieme, tak sa nevzrušujme :)

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #6 kdy: Leden 19, 2026, 11:47:19 dopoledne »
Kua, stále počúvam, ako vždy za všetko môžu voliči.  ;D  A pozerám, že túto spoluvinu velká časť obyvatelov berie za svoju.
Chcelo by to trestať vinných a odvolávať neschopných. A voliť na jednotlivé posty podla vzdelania a odbornosti, a nie podla politickej orientácie. Tak, ako je to vo všetkých ostatných profesiách a oboroch...

Online bludicka

« Odpověď #7 kdy: Leden 19, 2026, 02:59:45 odpoledne »
Keď sa voliči dajú opinkať, tak je to ich problém a vizitka spoločnosti- je jedno na ktorú stranu politického spektra patria- treba voliť schopných a rozumných ľudí, keď to nevieme, tak sa nevzrušujme :)
Chyba je v tom, ze prave ti co si myslia, ze volia schopnych a rozumnych  volia len schopnych vsetkeho. A este presvedcuju ostatnych, ze ta ich volba je spravna a kto voli inych, je obycajny trulo. A preto sa u nas po hadraku vo vladach striedaju zlodeji a podvodnici s podvodnikmi a zlodejmi. A tzv. ''lepsolidi'' k tomu radostne hykaju ::) a tetelia sa blahom, akych sikovnych (ojebavacov) si zvolili. Divne......a este divnejsie je, ze tu pakaz nevolia len trulovia z dediny, ale aj ti, co sa honosia nazvom /vzdelanci/.
Dagu, ale volici naozaj mozu za vsetko. Ved normalny clovek si za svojho zastupcu vo vlade predsa nemoze zvolit tvora, ktory ho uz parkrat ojebal. A ani neskusi zvolit cloveka ktory ho este neojebal a ma priamo v programe trestanie a odvolavanie skorumpovanych politikov. A tak si blbecek nezvoli toho, u ktoreho ma 50%nu sancu, ze ho neojebe, ale zvoli si toho, u ktoreho ma 150%nu istotu, ze ho okradne a ojebe. Akurat to okradnutie nazve vzletne, ze ''konsolidacia'' :D. Co s takymi volicmi?

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #8 kdy: Leden 19, 2026, 03:37:45 odpoledne »
Chlapi je nás tu max. 5, a to ešte pomerne s ako tak zdravým sedliackym rozumom, a nezhodneme sa- čo potom zbytok Slovenska ;).
Kua, mať tak o 20r menej, tak kašlem na chémiu a idem do politiky- program by bol, aj rozumní ľudia by sa našli, aj sponzori, dokonca aj po slovensky viem...

Online bludicka

« Odpověď #9 kdy: Leden 19, 2026, 04:07:17 odpoledne »
Ked spominas sponzorov, tak by si bol len dalsi z ojebavacov v politike. Takze by si bol pre rozumnych nevolitelny. Politikov za ktorymi stoja sponzori (ktorym to potom musia politici splacat aj s urokmi) mozu volit len ti sponzori, plus  blbci ktori chcu byt ojebavani a ti, ktori cakaju, ze im z pretekajuceho valova politickej svine tiez daco odfrkne.
 S tym nezhodnutim mas pravdu :(....to je prave podstata demokracie. Ze si politika ktory ta ojebe mozes vybrat sam ;D....nieze ti ho nanuti totalita ;D.
Osobne si myslim, ze to farmarske hnutie nebude mat velku sancu. Zatial su regaly v nakupakoch plne, nakupne kose tiez, ludi co stale ziju odkazom prvych zlodejov po hadraku.../potraviny pestovat nam netreba, vsetko si kupime/...je stale dost.
Aby zacali mysliet hlavou, musia mat najprv prazdne brucha.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #10 kdy: Leden 19, 2026, 04:38:27 odpoledne »
Nezhodneme sa možno na maličkostiach, a veciach ktoré nezmeníme. Ja napr. odmietam obvinenia, že za všetko môže volič.
Bluďo, vieš že volby sú skôr obchod. A tvoj hlas prepadne, ak ho dáš strane ktorá neprejde.
A strana bez sponzora-oligarchu, čo riadi bábky sa daleko nedostane. Lebo okrem kampane funguje ešte lepšie antikampaň. A tak sa točíme furt za ocasom a volíme menšie zlo.

Lučo, myslíš že bys mal na to žalúdok? Ono tá politika nie je pra každého. Fico má za sebou tri infarkty, Danko dva....

Ale ak by sa objavila dáka solídna strana, s dobrým potencialom, čo by sa vedeli dostať do povedomia bez špinavých penez a našej biednej novinárčiny.... rád bych riskol a vymenil dnešnú zúfalú ponuku

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #11 kdy: Leden 19, 2026, 04:56:04 odpoledne »
bluďo- vidím, že máš v tom máš (ako vždy) úplne jasno :)
Dag- život je len jeden, tak prečo to neskúsiť- naša politická scéna potrebuje niečo nové, čo ľudí zaujme naprieč politickým a spoločenským  spektrom- dostať sa do parlamentu a ísť do vládnej koalície s hocikým- celé volebné obdobie robiť predvolebnú kampaň rozumnou politikou, a po ďalších voľbách vládnuť sám, a naučiť Slovensko po kostole hvízdať...
Pri tejto ponuke a konkurencii by to nebol žiadny problém- ľudia na to čakajú už dlho.

Online bludicka

« Odpověď #12 kdy: Leden 19, 2026, 05:20:19 odpoledne »
Jasne, ze by to nebol problem. Ludia, teda vecsina volicov  chcu byt ojebavani a tak sa od hadraku striedaju pri koryte len ojebavaci. A volici sa medzi sebou hasteria, ktori ojebavaci ojebavaju viac alebo menej. Ale ojebani su vzdy ;D.
Pises, ze politicka scena potrebuje nieco nove a zaroven dopredu vravis, ze by si nic nove nepriniesol...- ist do koalicie s hocikym ;). Takze by si robil rovnaku politiku ako ti pred tebou. Takze ti tam mozu rovno ostat.
Dagu, ja viem,ze volby su obchod (keby mohli nieco zmenit, boli by zakazane) na ktory vzdy doplatia volici bez ohladu nato, ktoreho z podvodnikov co su mainstrimom  v ponuke si zvolia. Ale ked dam hlas strane  ktorej nerobia reklamu media viem, ze ta strana by pre narod ako celok bola dobra. Takze aj ked moj hlas prepadne, moje svedomie je v pohode ;). Ked si mam vybrat, ci zvolit zlodeja ktory mi berie pravou, alebo zlodeja co mi berie lavou rukou, tak volim ineho, ktory ma dufam neokradne. Nevolim toho, co ma uz okradol. A ked si kazdy povie, ze ta strana nema sancu a zvoli tzv. ''mensie'' zlo (ktore sa po case ukaze rovnake, ci vecsie ako to pred nim), tak ta dobra strana nikdy nebude mat sancu daco zmenit. A tak nas ''osvedcene'' strany v klude a spolahlivo zavedu do prdele. Skoda, ze aj mna a moju rodinu :(.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #13 kdy: Leden 19, 2026, 06:54:28 odpoledne »
- dostať sa do parlamentu a ísť do vládnej koalície s hocikým- celé volebné obdobie robiť predvolebnú kampaň rozumnou politikou, a po ďalších voľbách vládnuť sám,

-musíš byť vo vláde, aby si ukázal ľuďom, že si schopný, rozumný, robiť to dobre, a že si to najlepšie, čo môžu v nasledujúcich voľbách voliť- žiadne tanečky pre blbečkov, ale systematická pragmatická politika- tak sa to robí, do čertovej matere :)

Online bludicka

« Odpověď #14 kdy: Leden 20, 2026, 11:59:07 dopoledne »
To si napisal nadherne "hold". Tak by sa to malo robit, ale to proste vylucuje tvoj napad s koaliciou. Akonahle vytvoris s niekym koaliciu, tak si v prdeli nech by si to myslel co ako dobre. Lebo v ''koalicii' si kazdy preferuje svoje zaujmy a tie su casto , ci skoro vzdy uuuplne protichodne. Navyse a to vidime priam teraz, je to pre koalicnikov vyborna vyhovorka, preco sa tenktory predvolebny slub neda splnit. Proste, /koalicny partner :D to vidi inaksie a my musime brat ohlad na jeho zaujmy/.....prelozene do slovenciny, / s nasimi slubmi si vy ovcania mozete akurat vytret rit/.
Takze tak, ako pises, ze sa to do certovej matere tak robi, tak sa to do certovej matere prave nerobi! Lebo keby si chcel ukazovat, ze to chces robit dobre a poctivo (v politike daco neslychane), tak ta zhodia vlastni ''partneri'', ktori su zaviazani tym, co to dobre a poctivo robit nedovolia.
Proste, aby si nieco mohol zmenit k lepsiemu, musel by si byt zvoleny bez sponzorov, byt sam dobry a musel by si mat tolko hlasov, aby si tu koaliciu nemusel s nikym vytvarat. A preto sa ti, co maju politikov na voditkach snazia, aby tych stran bolo co najviac a kazdy ovcan si mohol vybrat tu svoju ktora mu popod nos taha najsladsie motuzy ;). Aby boli volici nazorovo tak roztriesteni, ze nikdy nevytvoria hlasovaciu vecsinu za jednu stranu a ta by nemohla mat vyhovorku, preco predvolebne sluby nemoze splnit.. Mozno k tomu raz pride, ale to nebude pre narod nic dobre, ako nas to uci historia z ktorej sa ale vecsina poucit nechce. A tak si to budeme musiet zopaknut :(.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #15 kdy: Leden 20, 2026, 12:51:00 odpoledne »
Čítaj trošku s porozumením- je rozdiel ísť do koalície spolukradnúť, alebo si trvalou rozumnou politikou robiť predvolebnú kampaň na ďalšie voľby- každý v koalícii musí robiť kompromisy, aby mohol ďalej kradnúť, ak nekradneš a neustúpiš, tak párkrát musia oni ustúpiť  tebe v pre ľudí zásadných veciach (samozrejme s patričným divadlom), aby sa udržali pri vláde- tebe potom už predčasné voľby nevadia, skoro všetci už vedia, že si najlepší, a máš ďalšie voľby v kapse...

Online bludicka

« Odpověď #16 kdy: Leden 20, 2026, 04:19:58 odpoledne »
Akoze tvoja vizia je pekna "hold"...ale realita je ina. Skoro vsetci volici vedia hovno (ako to onehda spomenul Slavo pentak ;) a dalsie volby ma v kapse ten, kto ich dokaze najlepsie ojebat ;D. Takze v predcasnych volbach sa k moci dostane rovnaky, ci este vecsi podvodnik ako ten pred nim. Pripadne sa len vymienaju na flekoch.
Koalicia v skutocnosti znamena, ze koalicnici nakoniec nesplnia z predvolebnych slubov skoro nic, (jedina vynimka je velky mufti, ktory sluboval, ze ak si utiahneme opasky, budeme sa mat ako vo svajci. Tak sme si my utiahli opasky a on sa ma ako vo svajci ;D), pripadne robia uplny opak toho co slubovali. Nene, ziadna koalicia.....len vyhra jednej strany, ktorej politici budu za svoje rozhodnutia plne zodpovedni. Tak, ako to navrhoval preceda jednej strany, ktora nesmie byt menovana ;). Vraj to niekedy davno takto fungovalo.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #17 kdy: Leden 20, 2026, 04:42:48 odpoledne »
Stále ten istý verklík :)- končím reláciu pre bulharských politológov...

Online bludicka

« Odpověď #18 kdy: Leden 20, 2026, 06:23:44 odpoledne »
Skoda ;)....myslel som, ze mi vyvratis moje argumenty nejakym skutocnym prikladom z nasej politiky, navedies ma na ''spravnu'' ;) cestu, aby som sa ja nevzdelany verklikar zacal nato pozerat zo ''spravneho'' uhla. A ty hadzes flintu do zita :(.
Ale tym farmarom fandim. Len je este moc dobre nato, aby ich zacali vnimat aj ti, co maju.