Autor Téma: Očervovanie domácich zvierat  (Přečteno 38 krát)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7657
Očervovanie domácich zvierat
« kdy: Květen 08, 2024, 12:10:25 odpoledne »
Dnes máme veterinárov a kopec chémie. Tiež môžeme zvieratám robiť pravidelne koprológiu=vyšetrenie trusu na parazity, aby zvieratá zbytočne nezaťažovali.

Zaujímavé sú pré nás hlavne staré prírodné spôsoby. Dyňové semena, Vratič, žaludy, kôru a výhonky smrkov, dubové vetvy a lístie, orechové lístie, vrbové konáriky s lístim,  atd....

Teraz akurát ćítam o modrej skalici a rady starého baču? kedysi sa odčervovalo hlavne ňou. Je to sice záťaž na pečeň zvierat, /tak ako aj iné prípravky/ale parazity dokážu tiež zviera zničiť a zabiť.
Používal sa 1% roztok modrej skalice, 5ml dospelý kus a 2ml mláďata. 1 až dva krát do roka by nemalo ublížiť, skôr naopak. Maso aj mlieko možno hneď konzumovať.

""Pro dospělé ovce a kozy není tasemnice vůbec patogenní, je to nejhodnější parazit, nesaje krev, nemění Ph zažívacího traktu, velmi snadno ho ve trusu identifikujeme, hlavička slouží pouze k uchycení tasemnice ve střevě, hlavičkou nesaje, potravu přijímá pouze povrchem těla…ale je nebezpečný pro mládata, a to proto že může ucpat střeva velkým množstvím těl a jejich délkou /až 6 metrů/…na druhou stranu je s tasemnicí velmi jednoduchý a laciný boj, navíc velmi ekologický, bez ochranných lhůt na maso a pro vás kdo dojí a vyrábí sýry tak i na mléko, navíc při tomto odčervení dodáte svým zvířatům prvek, který jim velmi chybí, mají ho velký nedostatek, a navíc jeho dodáním do organizmu zvířete, nelikvidujete jen tasemnice, ale i ostatní červy, hlavně největšího zabijáka ovcí, ale hlavně koz, nejpatogeničtějšího červa a to vlasovku slezovou – na tomto principu funguje strategické odčervování pomocí skleněných bolusů které se zavádějí kozám a ovcím do bachoru a přes tenkou stěnu se vyplavuje do organizmu několik let a tím červy zabíjí…jako starej bača vám musím říct že před pár lety tady žádný odčervováky nebyly, nikdo nic neodčervoval a zvířata byla zdravá nikdo je ani nemohl na nic očkovat, protože nebylo ani žádné očkování na clostridie, hnilobu paznehtů, a já nevím na co ještě a představte si že ani na tetanus, a žádný kozy na něj nechcípaly…poradím vám tedy jak se těch potvor elegantně a lacino zbavíte a ještě dodáte svým zvířatům velmi důležitý prvek který je nepostradatelný pro růst kostí, kůže, vlny paznehtů a pro tvorbu krve…zítra se stavíte v drogerii koupíte si obyčejnou modrou skalici- síran mědnatý CuSo4 -naředíte si 1% roztok tzn 100g/10 l vody kvůli snadnějšímu rozpouštění teplé, zvířata necháte půl dne vylačnit, ovšem musí mít přístup k vodě, poté vezmete drenčer pistoli s kanystrem a dospělému zvířeti aplikujete na kořen jazyka cca 2o ml tohoto roztoku, jestliže po půl hodině podáte ještě lžíci ricinového oleje, bude účinek ještě lepší, poté zvířata necháte vykálet v místě 24 hod které můžete následně vykydat a hnůj zkompostovat na hromadě, z důvodu samozáhřevu a zničení parazitů a vajíček…vážení modrá skalice byl jediný náš odčervovák ještě před pár lety, kdy zde nebyly ZADNE odčervováky, zvířata byla zdravá s přirozenou odolností proti všem nemocem a červům, touto cestou by jste se měli opět vydat vy chytří a moderní ovčáci kozáci, tudy vede cesta do budoucnosti chovu ovcí a koz…"
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.