Autor Téma: epidemie  (Přečteno 253398 krát)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6400 kdy: Listopad 29, 2021, 11:04:42 dopoledne »
Škody po vakcíně? Jen špička ledovce. Čeští lékaři vystoupili
I když rizikové pacienty očkování proti covidu-19 zachraňuje před těžkým průběhem nemoci, nelze ho nařizovat povinně, jak to chce předseda České lékařské komory Milan Kubek. Tak vystoupila skupina lékařů v deklaraci, kterou doporučil k podpisu spolek vědců SMIS a podpořila členka vedení ČLK, senátorka Alena Dernerová. „Hlášen je prudký nárůst podezření na úmrtí ve spojení s vakcinací za období 2020–2021 v americkém vládním systému VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). To, co se již nyní ukazuje, však může být zatím jen pouhá špička ledovce,“ píše se ve výzvě.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Skody-po-vakcine-Jen-spicka-ledovce-Cesti-lekari-vystoupili-684984
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6401 kdy: Listopad 29, 2021, 11:04:59 dopoledne »
Vyjádření jednoho "obyčejného" praktika


"Na popud skupiny praktických lékařů jsem se rozhodl také vyjádřit k očkování alespoň tady na FB a osvětlit můj osobní názor na některé protiargumenty a některá vyjádření o PL uvést na pravou míru. Budu rád, když si to přečtete, když už s tím strávím tolik času. Pokud bude někdo chtít sdílet, za svůj názor se nestydím.

1) Moje osobní zkušenost i statistiky mluví jasně. Očkování má smysl. V současné době mám 2100 pacientů, z nichž bude cca 70 procent očkovaných. Ani jeden z těchto pacientů neměl žádnou závažnou nežádoucí reakci. To bohužel nemůžu říct u lidí, kteří covid prodělali - někteří z nich už tady nejsou. Drtivá většina lidí ve vážném stavu jsou nyní neočkovaní (mám potvrzeno z několika nemocnic od lidí, kteří tam pracují). Očkovaní lidé, kteří tam přesto skončí, bývají průměrně cca o 30 let starší.

2) Bohužel jsme se v dnešní době dostali do situace, že kdokoli si něco vycucá z prstu a pošle to na sociální sítě, je to považované jako fakt. Aneb jak vznikají hoaxy a nepodložené nesmysly, které vyvolávají pouze nepodložené obavy. Kdybych to měl brát vážně, tak všemocná vakcína je plná těžkých kovů, čipů (při ředění vakcíny se nemusíte bát, že byste o nějaký přišli 🙂 ), zrychluje stárnutí, dělá neplodnost (ale ne hned, až po pár letech, aby to nebylo hned vidět 🙂 ) a spoustu dalších věcí. Pokud bych si teď vymyslel, že i impotenci a poslal to poutavě na internet, tak se vsaďte, že se to uchytí.

3) Panický strach z nežádoucích reakcí a věta "nechci do sebe cpát chemii". V dnešní době, kdy do sebe každý druhý sype ibalgin jak lentilky a všechno je ošetřeno různými konzervanty - už neřeší, že způsobuje např. vředy a ničí ledviny (přijde mi to úsměvné)... Závažných nežádoucích reakcí je potvrzeno minimum, přesto nějaké samozřejmě můžou vzniknout - jako u všeho. Ale riziko závažného průběhu onemocnění je vyšší v řádech... Můj vzorek pacientů to plně potvrzuje. Žádná závažná nežádoucí reakce očkování vs. několik mrtvých na Covid.

4) Praktičtí lékaři tlačí do očkování, protože za to mají peníze. Ano, potvrzuji, že za očkování covid (jako každé jiné očkování a jiné zdravotní úkony) máme peníze. Ale upřímně, ty peníze co za to máme, se absolutně nevyplatí za čas, co s tím trávíme. Ten čas pak nemůžeme věnovat jiné péči, za kterou jsme, světe div se, také placeni. Na měsíčním vyúčtování absolutně finančně nepoznám, který měsíc jsme očkovali a který ne - na vyčerpané sestře to poznám jednoduše.

5) Svoboda lidí se rozhodnout. Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Zase jsme se dostali do situace, kdy rozhodnutí některých lidí se neočkovat zaplnilo nemocnice a donutilo omezit zdravotní péči pouze na akutní. Takže opět budu mít pacienty, kteří budou čekat víc než rok na operaci. Opět se omezí vyšetřování neakutních věcí, z kterých se postupem času stanou akutní - a některé bohužel nedopadnou dobře. Opět začíná lockdown i pro lidi, kteří byli ochotni se s určitou dávkou nejistoty nechat naočkovat - a to omezování není?

6) Je zvláštní, že tito samozvaní hrdinové "bojující za poslední zbytky naší svobody", když skončí ve vážném stavu... Nejdou se schovat a umřít někam do sklepa, ale ochotně leží na JIP a nechají o sebe pečovat. Argument, že si celý život platí zdravotní pojištění je úsměvný. 2 týdny na JIP ho vypotřebují za celý jejich pracovní život i s rezervou. A kde je pak ostatní péče během zbytku života - léky na tlak, úrazy, bolesti zad, atd.. Na čí úkor jí budou čerpat?

7) Ve vážném stavu jsou hlavně obézní a nemocní lidé - je to hlavně o zdraví organismu. Ano, to je pravda - z většiny jsou, ale jen z většiny (máme tu i spoustu 40níků i 30níků, kteří se s ničím neléčili). Osobně podporuji, ať lidé primárně pracují se svým životním stylem. Kdo z Vás nemá nějakého nemocného a obézního kamaráda? A teď mu řekněte, že byste ho klidně nechali umřít, že si za to může sám. Pořád to nemění nic na faktu, že když vezmeme očkovaného člověka vs. neočkovaného ve srovnatelném zdravotním stavu, očkovaný má mnohem menší šanci úmrtí v souvislosti s kauzou covid, i když započítám možné nežádoucí účinky vakcíny.

8. Jsem mladý a zdravý, mně to nic neudělá. To si myslela část těch, kteří jsou nyní na JIP s plicní ventilací. Spousta z nich to nepřežije. Spousta z nich už bude mít doživotní následky na plicích. Stále tu platí bod 5 a 6. Kolega z odd. ARO mi zrovna vyprávěl o takové slečně, ročník 1988... zatím není jisté, jestli přežije.

9) Prodělal jsem covid před rokem a mám .... protilátek. Nepotřebuji to, mělo by se to začít uznávat. Co je mi známo, v současné době neexistuje seriózní studie, která by určila dostatečné množství protilátek, které Vás ochrání. Dokonce ani nevíme, jestli je nějaká spojitost - pokud jich mám víc, jsem na tom lépe, než člověk, který jich má méně. Respektive hodnocení protilátek se nyní dostalo do rukou lidových imunologů, kteří si to vlastně bez jakýchkoli dat cucají z prstů. Dle mého názoru je to v současné době pouze továrna na peníze... můžete si tak se sousedem honit ego čísly, které vlastně zatím nikdo neumí reálně hodnotit.

10) I očkovaní přenášejí Covid a nemusí se testovat. Není to úplně pravda. Pokud mám podezření na covid, posílám na testy očkovaného i neočkovaného. Jediný rozdíl je, že bezpříznakový kontakt nemusí jít do karantény. Jakmile začnou příznaky, vše se mění. Teoreticky by měl očkovaný být méně infekční, ale to není podstatné. Pro mě už není dávno podstatné (stran nebezpečnosti celé nemoci a pandemie), kdo je a kdo není pozitivní, ale kolik lidí končí ve vážném stavu. Pokud budeme všichni naočkovaní a budeme si tu předávat covid, který se bude projevovat jako běžná viróza - tak ať... Takhle nám bohužel neočkovaní opět zahltili nemocnice a odnesou to všichni, jak na svobodě, tak na zdraví.

11) PL by se měli vrátit k původnímu poslání a začít léčit. V současné době jsou léčebné možnosti covidu v ambulantní sféře hodně omezené. Spousta léků na internetu (např. isoprinosine a jiné léčebné metody, které si zase někdo bez jakýchkoli dat vycucal z prstu), nejsou léčba lege artis. Nejen, že hodně pravděpodobně nebudou fungovat, ale také Vám můžou dost výrazně ublížit. A zodpovědný za to bude samozřejmě lékař, který neindikovaný lék předepsal. Monoklonální protilátky mají nyní dobré výsledky, ale jsou daná přísná indikační kritéria, komu je můžeme podat. O ceně léku a kapacit podávání ani nemluvím. Dále bych rád poukázal na fakt, že ke covid pandemii musíme současně léčit i pacienty s jinými zdravotními problémy. Se sestrou toho máme plné zuby, 2x tolik práce za stejné peníze... To jsme na tom stále výrazně lépe, než kolegové v nemocnicích. To samozřejmě nikoho nezajímá, že zdravotníci třeba mají i svůj osobní život... Zajímalo by mě, v jaké jiné profesi byste si ochotně vzali 2násobek práce... jen tak... I poslání má své hranice! V počátcích pandemie, kdy v podstatě nebylo žádné řešení, se to dalo mnohem snáz skousnout. Nyní, když už jsme dostali pod nos alespoň nějakou cestu ven, opět jsme se na to vykašlali. Kouše se to s mnohem více hořkou příchutí. A jako třešnička na dortu jsou urážlivé poznámky na internetu na účet zdravotníků! Od lidí, kteří akorát sedí doma na zadku a nemusí hnout prstem.

12) Je to o politice a o penězích pro farmaceutické firmy. Ano, určitě to bude hodně o penězích. Priority jsou podle mě v současné době jasné, stačí se podívat na data v nemocnicích. Jakýmkoli bojem proti systému nyní neublížíte korporátům, ale akorát svým spoluobčanům. Zase nás zavírají, adekvátní zdravotní péči teď u neakutních věcí nedostaneme, odnese to i spousta malých podnikatelů.

Neříkám, že očkování je zázrak a zaručí Vám 100procentní spásu, ale jinou cestu ven nemáme, data jsou jasná, realita v nemocnicích také."
Autor: https://www.facebook.com/ivo.faflik/

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6402 kdy: Listopad 29, 2021, 11:05:33 dopoledne »
K tomu dítěti. U nás se kovid neléčí a toto jsou důsledky.


Když o nějaké nemoci nevíš, tak ji ani nemůžeš léčit.

Jak můžeš napsat takovou hloupost...

Proč je to hloupost?

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6403 kdy: Listopad 29, 2021, 11:15:47 dopoledne »
Tak vidím že ty necháš nemocné odejít do umírací jámy...

Když nezná lékař nemoc, dělá průběžná vyšetření a léčí aspoň příznaky. Mluví s dalšími kolegy, a probíhá výzkum. Dal se o tom rozepisovat nechci.


Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6404 kdy: Listopad 29, 2021, 11:28:55 dopoledne »
Nic takového jsem nikde nenapsala.

Když nemá člověk - v tomto případě to dítě - žádné příznaky, tak není proč léčit, nejsou žádné známky nemoci, tudíž se daný člověk kvůli této skryté nemoci k lékaři ani nedostane.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6405 kdy: Listopad 29, 2021, 11:29:31 dopoledne »
To vyjadrenie "obyčajného" lekára od Soni vyšlo aj v slovenčine.  ;D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6406 kdy: Listopad 29, 2021, 11:47:43 dopoledne »
To vyjadrenie "obyčajného" lekára od Soni vyšlo aj v slovenčine.  ;D

Tak ukaž :) ... Ten "můj" lékař je skutečný a dohledatelný, můžeš ho i kontaktovat  ;)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6407 kdy: Listopad 29, 2021, 11:59:02 dopoledne »
Na FB to už nenajdem. Ale takto to teraz vyzerá na slovensku. Zavreté všetky malé prevádzky slovenských drobných živnostníkov. Aby ochránili národ pred toto hroznou epidémiou. A už zase sa dá nakúpiť len vo velkých zahraničných, kde sa pekne všetci postískajú...
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1510
Re: epidemie
« Odpověď #6408 kdy: Listopad 29, 2021, 01:08:02 odpoledne »
Podobný kocourkov je i u nás ale tady naštěstí dost obchodníků začíná vzdorovat, vytváří tzv. volné zóny bez podmínek, kde se na tuhle idiocii kašle. Včera, když jsem šel z demonstrace tak to vypadalo, že i trhy na Staroměstském náměstí budou normálně fungovat. Fízlí zátahy v restauracích si majitelé umí obhájit, čili je to na dobré cestě. Chce to ale, aby se na odpor postavili všichni.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6409 kdy: Listopad 29, 2021, 04:25:35 odpoledne »
Rakouský antivaxer léčil covid bělidlem - nepřežil. Alespoň byl natolik drsný, že odmítl zabírat místo v nemocnici. Ono bělidlo kdysi navrhoval Trump - infuze roztoku soli a oxidu chloričitého.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-predni-rakousky-antivaxer-lecil-covid-belidlem-neprezil-182041

Rodina přesto nevěří, že ho dostal covid nebo bělidlo a ze smrti viní nemocnici.

Offline surv42

  • ***
  • Příspěvků: 36
Re: epidemie
« Odpověď #6410 kdy: Listopad 29, 2021, 06:05:09 odpoledne »
Ode dneška posíláme na testy i očkované, kteří jsou ve společné domácnosti s C+ a do výsledku testu musí nosit respirátor.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6411 kdy: Listopad 29, 2021, 07:16:51 odpoledne »
Rozhovory s odborníkmi: https://www.youtube.com/watch?v=ieDMip9LOGQ

"HOVORME SPOLU - O INICIATÍVE TU: https://www.hovormespolu.eu/
Občianska iniciatíva bratov Matyinkovcov, ktorí spolu s ďalšími viac ako 100 signatármi a viac ako 8 tisíc ľuďmi podpísanými pod online petíciu poslali Otvorený list vedeniu RTVS so žiadosťou o realizáciu série 5 diskusií o aktuálnych opatreniach, vysielaných naživo v prime time, s pluralitným zastúpením odborníkov. Následne bol rovnaký list zaslaný aj ďalším 3 komerčným televíziám.

RTVS ani komerčné TV neodpovedali, a tak bratia Matyinkovci zrealizovali 28.10.2021 jednu veľkú Online Diskusiu, do ktorej zakomponovali všetky podstatné témy, ktoré mali byť rozobraté v 5 samostatných diskusiách v RTVS, alebo komerčných TV!

Pozvali do nej aj provládnych odborníkov - tí však na pozvanie nereagovali, alebo ho odmietli. Napriek tomu im bratia Matyinkovci dali v diskusii priestor formou ich verejne dostupných vyjadrení. Svojou neprítomnosťou však stratili možnosti reagovať na stanoviská iných odborníkov v diskusii.

Prvá diskusia vyvolala veľký záujem verejnosti, ktorá si vyžiadala ďalšie pokračovanie, aby bolo možné rozobrať jednotlivé témy dopodrobna a tak s podporou verejnosti a z darov ľudí vzniklo HOVORME SPOLU - Live Stream II."
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6412 kdy: Listopad 29, 2021, 08:35:11 odpoledne »
Opatrné prvotní informace o modifikaci omikron naznačují, že je zřejmě dost nakažlivá a může vytěsňovat deltu. Ale zatím to vypadá, že průběh onemocnění by mohl být mírnější. Pokud se toto potvrdí, byla by to vpodstatě příznivá zpráva. Čerpám z rozhovoru s Jihoafrickou lékařkou, rozhovorem s Jenem Pačsem a francouzských novin. Ale je to stále prvotní neúplné info.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6414 kdy: Listopad 29, 2021, 11:19:51 odpoledne »
Musíme si prostě počkat. Pro zastánce očkování je pozitivní zprávou, že se vyvíjejí m.RNA vakcíny zaměřené na tuto mutaci. A je úžasné vidět, jaký neuvěřitelný pokrok v této oblasti udělala. Na druhou stranu připomínám,že stále máme s vakcinami z pohledu času velmi krátkou zkušenost a obezřetnost je na místě. Čas potřebný k testování prostě zcela neobejdete tím, že spustíte najednou všechny testovací fáze.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6415 kdy: Listopad 30, 2021, 09:41:38 dopoledne »
V Košicích za poslední měsíc hospitalizovali 2 pacienty otrávené Ivermectinem...

https://dennikn.sk/minuta/2629173/

Jednomu to na covid určitě nezabralo, protože tam leží i s oboustraným zápalem plic. Podle lékaře je těch co ho užívali a přesto se dostali na ventilaci více, jen ten Ivermectin zase tak nepřehnali.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6416 kdy: Listopad 30, 2021, 09:48:49 dopoledne »
Jo, v USA se také masivně léčilo Ivermectinem, i lékaři ho předepisovali.... až do doby, než začalo obrovsky narůstat množství nežádoucích následků.

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6417 kdy: Listopad 30, 2021, 09:54:28 dopoledne »

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6418 kdy: Listopad 30, 2021, 10:19:13 dopoledne »
Paní doktorka povídá zajímavé historky, jako třeba léčba těžkého zápalu plic ambulantně. Buď tedy nebyl tak těžký a nebo by se nejspíš měla zodpovídat před lékařskou komorou. S těžkým zápalem plic by vás nechal doma jen idiot a z rentgenologie v nemocnici by vás nejspíš rovnou odeslali na lůžkové oddělení.

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6419 kdy: Listopad 30, 2021, 10:43:22 dopoledne »
Paní doktorka ve svém příspěvku uvádí, že nikdo z jejich 180 pacientů neskončil v nemocnici a, že není možné léčit pacienty telefonicky. To jsi možná přeslechl.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6420 kdy: Listopad 30, 2021, 11:03:27 dopoledne »
To že neléčí po telefonu je samozřejmě dobře. Jen si fakt nejsem jistý, že to co říká je opravdu tak a spíš nehoní reklamu. Její ordinace je relativně mladá (2010), takže roli může hrát i věková skladba pacientů.

Třeba v tomto článku říká: "Pokud pacient špatně dýchá, pošlu ho na rentgen. Máme jedno místo v Bratislavě, kde rentgenují pacienty s covidem. To nemá každé město."
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bratislavska-lekarka-podala-ivermektin-80-pacientum-stav-vsech-se-zlepsil-40352821

Nevím, jestli je na tom hlavní město slovenska tak špatně, že má jen jedno rentgenologické pracoviště na všechny covid pacienty. A v jiných slovenských městech s nemocnicemi jsou na tom ještě hůře. Navíc ho z něj odešlou zpět k paní doktorce do ambulantní péče. V našich nemocnici se rentgen plic u covidových pacientů běžně dělá a člověka s těžkým zápalem plic pustí domu leda na negativní revers (dokud bude místo...). Je to prostě podivné.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6421 kdy: Listopad 30, 2021, 12:24:20 odpoledne »
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/omikron-se-muze-stat-vanocnim-darkem-celemu-lidstvu-a-utnout-pandemii-rika-nemecky-expert-40379575

Citace
...Nová mutace koronaviru může místo zhouby přinést naději. Covid vyvolaný variantou omikron z jihu Afriky se totiž zatím chová jako méně nebezpečný, zároveň se ale jeví nakažlivější. A právě tahle kombinace by mohla podle expertů nákazu konečně přesunout do kategorie běžných viróz. Jasno bude za dva týdny....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6422 kdy: Listopad 30, 2021, 12:27:11 odpoledne »
No kéž by... Totéž už zmiňoval někdo z našich, tuším že Flegr...

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6423 kdy: Listopad 30, 2021, 08:22:42 odpoledne »
Monoklonální protilátky od firmy Regeneron zřejmě budou méně účinné proti variante Omikron. Předběžné zprávy od firmy Eli Lilly, která vyrábí podobný produkt, naznačují, že i jejich protilátky ztrácí účinnost proti nové variantě koronaviru. Což není překvapivé, protože Omikron obsahuje mutace na místě specifického vázání těchto protilátek.

"Jedna z protilátek používaných při léčbě bude pravděpodobně zasažena, druhá méně", řekl generální ředitel Len Schleifer
"Stejně jako se budou muset přizpůsobit vakcíny, budeme pravděpodobně muset neustále přizpůsobovat naše monoklonální buňky."

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/regeneron-says-covid-19-drug-could-be-less-effective-against-omicron-variant-2021-11-30/?fbclid=IwAR3_ITZ9T8KDUPlUWL1jMmQWjonUF0aj5LBodMKkmUItgamr07IwI-UKhVU
                     

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6424 kdy: Listopad 30, 2021, 08:47:12 odpoledne »

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6425 kdy: Listopad 30, 2021, 09:19:33 odpoledne »
Ak by niekto nevedel, čo je pravda, a čo sa môže, tak tu je presný návod z ministerstva pravdy, všetko ostatné bude vaporizováno: https://support.google.com/youtube/answer/9891785
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6426 kdy: Listopad 30, 2021, 09:22:58 odpoledne »
Uzavření letů z jižní Afriky do Evropy zřejmě už nemá smysl.... Omikron byl v Evropě zachycen ještě před oznámením této varianty z Afriky, skutečný původ této varianty se s velkou pravděpodobností nedozvíme:

Nová varianta Covid-19, Omicron, byla v Nizozemsku přítomna dříve, než se jsme se původně domnívali, říkají úředníci.

Byl identifikován ve dvou testovacích vzorcích odebraných v zemi mezi 19. a 23. listopadem, tedy dříve, než byla varianta poprvé hlášena Jihoafrickou republikou.

Není jasné, zda ti, kdo test absolvovali, navštívili jižní Afriku.

Dříve se mělo za to, že dva lety, které v neděli přiletěly z Jižní Afriky, přinesly první případy varianty do Nizozemska.

Čtrnáct lidí na letech do hlavního města Amsterdamu mělo pozitivní test na Omicron, mezi 61 cestujícími, u kterých byl zjištěn koronavirus.
...
RIVM také uvedl, že mezi cestujícími na palubě dvou nedělních letů byla nalezena řada různých kmenů Omicron.

"To znamená, že lidé byli velmi pravděpodobně infikováni nezávisle na sobě, z různých zdrojů a na různých místech," uvedl mluvčí.
https://www.bbc.com/news/world-europe-59473131

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6427 kdy: Prosinec 01, 2021, 11:10:27 dopoledne »
V rámci předběžné opatrnosti jsem se vybavil stejnými testy, jakými v Perníkově testuje Medila a tak se 1-2 týdně přesvědčuji, že jsem negativní na covid. Důvodem je hlavně fakt, že se staráíme o těžce nemocného starého člověka, kterého by nákaza covidem patrně dorazila. Tento člověk je 2x očkovaný, na třetí dávku již jít nechce a s ohledem na zdravotní stav mu to lékaři ani nedoporučují. No a já se při čekání na testy bavím s lidmi, co se dávají testovat. Někteří jsou očkovaní, jiní ne. Žádnou nevraživost jsem nepozoroval ani u lidí ani u personálu. A dnes jsem se mezi 8 čekajícími setkal s dalšími 2 lidmi, kteří se přímo v rodině nebo blízkém okolí setkali s negativními dlouhodobými účinky očkování...jednou to je ochrnutá ruka, podruhé opět vyrážka po těle. Minulý týden to bylo podobné, opět jsem našel jednoho člověka.... OK může se stát. Co mě ale zarazilo, když jsem se ptal zda to lékaři hlásili, aby mohli žádat nějakouá náhradu, tak prý nikoliv. Jeden je poslal za neurologem, protože není jasná přímá souvislost s očkováním. Druhá lékařka to rovnou odmítla a někteří lidé to raději ani nehlásí, prostě mají strach a nevěří už systému....Z těch 3 lidí co znám se o to pokusil pouze jeden, který na základě toho chtěl požádat o invalidní důchod. Byl rovněž odmítnut a půjde zřejmě do důchodu předčasného nebo se rekvalifikuje a těch pár let bude pracovat na zkrácený úvazek. A mě by zajímalo, kdo o těchto případech informuje. Kompetentním orgánům bych velice rád položil otázku jak chtějí budovat důvěru lidí, když se toto naprosto běžně děje. Když vidím, jak se tu špína zametá pod koberec, nijak už mě povídání lékařů nad přeplněnými odděleními a fotografie rakví nedojímají. Je vidět, že lidé se chovají bez ohledu na vzdělání podle Milgramova pokusu. dejte jim pravomoce, zaštiťe je vyšší autoritou a když nenesou odpovědnost a mají z jednání osobní prospěch, většina z nich po morální stránce selže. Lékařů jsou desetitisíce, ale na lékařskou komoru se obracejí desítky těch nejodvážnějších a mají s tím prokazatelně následně problémy. A sama lékařská komora se nevyjadřuje, takže se vytvořil paraelní orgán. Nějak nechápu, jaký je pak její smysl, ale pravda je, že na vyjádření má 6 měsíců. Je samozřejmé, že takto postižení lidé pokud přežijí, si to nenechají pro sebe. A nějak nevidím důvod, proč by si to lidé se kterými si povídám vymýšleli. Za mě je zde jasně nevyrovnaný přístup. Neustále se obhajuje a propaguje očkování, ale negativa se záměrně potlačují. Dokazat souvislost s očkováním je pro laika prakticky nemožné. Nyní se mají očkovat již děti od 5 let, ve školách už na to někteří učitelé děti připravují a vykládají jim o výhodách očkování....manipulují dětmi, kteří o vedlejších účincích nemají ani potuchy a jako učitelé nenesou žádnou odpovědnost. Odpovědnost nenesou ani ti lékaři, protože očkování je stále dobrovolné....a mě z toho popravdě mrazí. Vidím jak systém kontroly plošně selhává a pacient je ponechán na pospas svému osudu.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6428 kdy: Prosinec 01, 2021, 11:33:39 dopoledne »
Vážně přemýšlím že bych zde udělal svou první anketu, pokud by se našlo dost lidí, kteří by popravdě sdělili, zda ve svém okolí znají někoho, kdo je nějak po očkování trvaleji poškozený. Komplikace typu zvýšená teplota, 2 dny únava svalů, kloubů....beru jako nevýznamné. Ale pokud někdo dostal zánět srdečmího svalu, mozkovou příhodu, plicní embolii, ochrnutí nějaké části těla (vím o té ruce a obličejových partiích, relativně bežné je mravenčení prstů a znám i značný třes), dost běžné jsou kožní problémy....

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6429 kdy: Prosinec 01, 2021, 12:08:00 odpoledne »
V Košicích za poslední měsíc hospitalizovali 2 pacienty otrávené Ivermectinem...

https://dennikn.sk/minuta/2629173/

Jednomu to na covid určitě nezabralo, protože tam leží i s oboustraným zápalem plic. Podle lékaře je těch co ho užívali a přesto se dostali na ventilaci více, jen ten Ivermectin zase tak nepřehnali.

Tam se píše, že ti lidé překročili doporučenou koncentraci 1000x....prosím vás pokud dokážete naráz vypít a v žaludku udržet cca 8l vody nebo to do sebe dostat infuzí, zřejmě vás to spolehlivě zabije jelikož dojde ke kritickému naředění krevní plasmy = elektrolytu. Čili bych rozlišoval účinek jakéhokoliv léčiva a naprosté předávkování a následnou intoxikaci jakoukoliv látkou....Tím nechci ani obhajovat ivermektin, ani ho hanit. Prostě pokud nemám kontraindikaci, alergie...a dodržím dávku, nemělo by mě schválené léčivo ublížit. a pokud je stejná aktivní látka i ve veterinárním přípravdu a není tam nic účinného navíc, tak proč v nouzi ne....ostatně jsme preppeři a tak se připravujeme i na nouzové stavy. Ale když někdo bere dávku pro 6q koně a bere to dlouhodobě, inu pak ať se nediví....

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6430 kdy: Prosinec 01, 2021, 12:43:15 odpoledne »
Řecko zavádí povinné očkování pro lidi přes 60. Do 16. ledna musí mít každý minimálně první dávku nebo platit 100 Eur každý měsíc.

https://www.reuters.com/world/europe/greece-make-vaccinations-persons-over-60-mandatory-pm-2021-11-30/

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6431 kdy: Prosinec 01, 2021, 12:51:53 odpoledne »
V Košicích za poslední měsíc hospitalizovali 2 pacienty otrávené Ivermectinem...

https://dennikn.sk/minuta/2629173/

Jednomu to na covid určitě nezabralo, protože tam leží i s oboustraným zápalem plic. Podle lékaře je těch co ho užívali a přesto se dostali na ventilaci více, jen ten Ivermectin zase tak nepřehnali.

Tam se píše, že ti lidé překročili doporučenou koncentraci 1000x....prosím vás pokud dokážete naráz vypít a v žaludku udržet cca 8l vody nebo to do sebe dostat infuzí, zřejmě vás to spolehlivě zabije jelikož dojde ke kritickému naředění krevní plasmy = elektrolytu. Čili bych rozlišoval účinek jakéhokoliv léčiva a naprosté předávkování a následnou intoxikaci jakoukoliv látkou....Tím nechci ani obhajovat ivermektin, ani ho hanit. Prostě pokud nemám kontraindikaci, alergie...a dodržím dávku, nemělo by mě schválené léčivo ublížit. a pokud je stejná aktivní látka i ve veterinárním přípravdu a není tam nic účinného navíc, tak proč v nouzi ne....ostatně jsme preppeři a tak se připravujeme i na nouzové stavy. Ale když někdo bere dávku pro 6q koně a bere to dlouhodobě, inu pak ať se nediví....

A tím se dostáváme k problému léčiv. Ano, schválená dávka se většinou dá bezpečně užívat na diagnózu, na kterou je léčivo určené. Ale to neznamená, že to bude mít vliv na něco jiného, než je právě ta konkrétní diagnóza. Ono se třeba ukáže (často laboratorně), že nějaké běžně užívané léčivo má na sars-cov-2 a léčbu covidu vliv, ale v takových dávkách, že to člověka může zabít. A v menších dávkách je neúčinné.... Na Ivermectin proběhla už dlouhá řada studií a stále není konec. Zatím dvě největší studie nezaznamenaly žádný významný rozdíl mezi skupinou "s" a "bez" ivermectinu. A  několik studií, kde vyšel ivermectin pozitivně, bylo staženo jako chybné či dokonce zfalšované. Další studie jsou aktuálně v běhu nebo se chystají. Pro mě jsou to značně nepřesvědčivé výsledky.

Pozn: Ve veterinárních přípravcích bývají (oproti těm pro lidi) přísady navíc, které lidem mohou ublížit.

Offline šotek

  • ***
  • Příspěvků: 576
  • Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš
Re: epidemie
« Odpověď #6432 kdy: Prosinec 01, 2021, 01:44:39 odpoledne »
to obvykle vyřeší během prvního dne práce s vertikální myší....

***edit, doplňuji abych nezadělával vlákno. Karpály mi jednou za čas (rok) dělaly problém, nic hrozného, ale občas se ozvaly. Potom se sešlo víc námahy na obě zápěstí (práce na stavbě a práce u pc) než je zdrávo a tak jsem změnil myš. Problém u pc odezněl za den, na stavbě asi po týdnu.
Pokud by zmizely na Zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6433 kdy: Prosinec 01, 2021, 01:52:29 odpoledne »
... relativně bežné je mravenčení prstů ...

Zajimave. A ja si rikal ze se na me projevuje prilisna prace s mysi...

To je klidně možné, mravenčení je jedna z hlášených možných neurologických "reakcí" (úmyslně v uvozovkách, protože nemusí jít o reakci na očkování) . A zrovna to mravenčení prstů může spadat do kategorie, že se lidé po vakcinaci víc pozorují a "všimnou" si věcí, které je trápily už před vakcinací... např. příznaků problémů s karpály, které do té doby vnímali jen okrajově. V hodnocení nežádoucích účinků vakcín je třeba uvažovat i tímto směrem, tedy že pečlivějším sledováním subjektu jsou pouze objeveny nežádoucí stavy, které existovaly už před vakcinací. Rovněž je stále třeba brát v úvahu, že souvislost s vakcínou může být jen časová, nikoliv příčinná.

Je trochu nešťastné, že nejsou dobré veřejné statistiky hlášených vedlejších účinků podle jednotlivých vakcín. Takto mohou být dobré vakcíny bité na úkor těch horších, protože se to všechno shrne pod "očkování proti covidu".

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6434 kdy: Prosinec 01, 2021, 01:59:33 odpoledne »
To klidně můžou být i karpály (i nemusí). Karpálů a utlačených nervů si dlouho nemusíš vůbec všimnout. Ségra taky pořád nic nic a najednou jí začaly brnět prsty. Takovou intenzitou, že s tím došla až na neurologii. Zjistili, že si o hranu stolu utlačovala nervy v ruce. Nepracuješ teď třeba na jiném místě než dřív? Nový stůl, výška stolu / židle... Zkus cvičit (návody na netu), abys s tím pak nemusel na operaci.

Edit: A krční páteř tohle taky umí.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6435 kdy: Prosinec 01, 2021, 03:00:42 odpoledne »
V nemocnicích přibývají děti s covidem. Nejčastěji je trápí zápal plic

Ačkoliv většina dětí má jen mírný průběh covidu-19, nemocnice nyní hlásí, že přibývá těch, které je třeba kvůli nákaze hospitalizovat. Nejčastěji kvůli „covidovému“ zápalu plic. V nemocnici jsou většinou jen krátce, přesto se objevují i ty, které nemoc přivede až na jednotku intenzivní péče.

Podle posledních neveřejných dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky z minulého úterý bylo tehdy hospitalizovaných s covidem čtyřicet dětí. Z toho devět od nuly do dvou let, deset od dvou do pěti let, devět od šesti do jedenácti let, deset od dvanácti do patnácti let a dva od šestnácti do devatenácti let.

...„Za poslední měsíc jsme měli osm až deset hospitalizovaných dětí s covidem, oproti loňskému roku je to výrazný nárůst,“ popsal Pavel Srnský, primář Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu Všeobecné fakultní nemocnice a 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

„Dnes (v pondělí, pozn. red.) je na dětské infekci hospitalizováno jedenáct dětí, z toho čtyři jsou na jednotce intenzivní péče,“ uvedla Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno.

„Dětská klinika Fakultní nemocnice Olomouc v posledních týdnech přijímá denně tři až pět dětí s potvrzenou infekcí virem SARS-CoV-2,“ potvrzuje mluvčí olomoucké nemocnice Adam Fritscher.

Nejčastěji je u dětí nutná hospitalizace kvůli zánětu průdušek či plic, kdy potřebují kyslíkovou podporu. Druhým, o něco méně častým důvodem, je podle lékařů zvracení či průjem, kvůli čemuž nasazují infuzní léčbu.
...
Mezi dětmi a mládeží se nyní koronavirus šíří nejvíc i podle oficiálních statistik. Ve věku od nuly do dvaceti let činí sedmidenní incidence 2 064,84 případů na 100 tisíc obyvatel. Pro srovnání, v druhé nejvíce nakažené skupině obyvatel, lidmi mezi 35 a 50 lety věku, je jich podstatně méně, 1 395,61 nakažených.
...
Častější než hospitalizace přímo s covidem-19 je totiž u dětí takzvaný postcovidový syndrom, známý také jako PIMS-TS. Jde o přehnanou reakci imunitního systému. Projevit se může několik týdnů po koronavirové infekci, i bezpříznakové.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-deti-hospitalizace.A211129_115010_domaci_knn#anketa-progress-A20211201_rapc_387

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6436 kdy: Prosinec 01, 2021, 08:19:46 odpoledne »
To jsme se nepochopili - nepsala jsem, že mají převzít zodpovědnost, ale že se mají zapojit (zejména pokud byli přizváni), protože celou dobu tvrdili, že mají funkční řešení a protože budou tu zemi přebírat. A pokud každý den tolik lidí bojuje v nemocnicích doslova o život a zbytek národa žije už dva roky v omezeních, tak měla jít politika stranou a na stůl měla jít ta funkční řešení. Nestalo se. To je k tomuto tématu z mé strany vše, akorát bych se opakovala (stejně tak výše uvedené už jsem tu dříve psala).

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6437 kdy: Prosinec 01, 2021, 11:15:18 odpoledne »
V Košicích za poslední měsíc hospitalizovali 2 pacienty otrávené Ivermectinem...

https://dennikn.sk/minuta/2629173/

Jednomu to na covid určitě nezabralo, protože tam leží i s oboustraným zápalem plic. Podle lékaře je těch co ho užívali a přesto se dostali na ventilaci více, jen ten Ivermectin zase tak nepřehnali.

Tam se píše, že ti lidé překročili doporučenou koncentraci 1000x....prosím vás pokud dokážete naráz vypít a v žaludku udržet cca 8l vody nebo to do sebe dostat infuzí, zřejmě vás to spolehlivě zabije jelikož dojde ke kritickému naředění krevní plasmy = elektrolytu. Čili bych rozlišoval účinek jakéhokoliv léčiva a naprosté předávkování a následnou intoxikaci jakoukoliv látkou....Tím nechci ani obhajovat ivermektin, ani ho hanit. Prostě pokud nemám kontraindikaci, alergie...a dodržím dávku, nemělo by mě schválené léčivo ublížit. a pokud je stejná aktivní látka i ve veterinárním přípravdu a není tam nic účinného navíc, tak proč v nouzi ne....ostatně jsme preppeři a tak se připravujeme i na nouzové stavy. Ale když někdo bere dávku pro 6q koně a bere to dlouhodobě, inu pak ať se nediví....

A tím se dostáváme k problému léčiv. Ano, schválená dávka se většinou dá bezpečně užívat na diagnózu, na kterou je léčivo určené. Ale to neznamená, že to bude mít vliv na něco jiného, než je právě ta konkrétní diagnóza. Ono se třeba ukáže (často laboratorně), že nějaké běžně užívané léčivo má na sars-cov-2 a léčbu covidu vliv, ale v takových dávkách, že to člověka může zabít. A v menších dávkách je neúčinné.... Na Ivermectin proběhla už dlouhá řada studií a stále není konec. Zatím dvě největší studie nezaznamenaly žádný významný rozdíl mezi skupinou "s" a "bez" ivermectinu. A  několik studií, kde vyšel ivermectin pozitivně, bylo staženo jako chybné či dokonce zfalšované. Další studie jsou aktuálně v běhu nebo se chystají. Pro mě jsou to značně nepřesvědčivé výsledky.

Pozn: Ve veterinárních přípravcích bývají (oproti těm pro lidi) přísady navíc, které lidem mohou ublížit.

Soňo já jsem psal, že tu nejde o ivermektin proto covidu, ale o nedodržení dávkování. Dej mi prosím příklad léčiva, které se používá na více diagnoz a přitom se na jednu používá v koncentracích vyšších až o několik řádů....podle mě budeš mít problém najít 10x násobnou dávku. Běžné je davkování 2-4x a zpravidla né dlouhodobě. Pokud jde o vedlejší přísady, které mohou lidem ublížit....to je velice vágní formulace a pokud jde o pomocné látky, ty jsou společné. Aktivní složka pak musí být uvedena včetně koncentrace. Pokud bych měl jít naslepo, pak bych volil savce, jehož metabolismus je člověku velice blízký...primáti jsou v našich podmínkách nedostupní, ale třeba obyčejné prase má s člověkem mnoho společného. V uvedeném případě určitě nešlo o to, že isopřinosin v dáce 1000x někoho vyléčí z virové infekce.....šlo o naprostou blbost nebo fatální neznalost.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6438 kdy: Prosinec 02, 2021, 08:33:15 dopoledne »
To byl jeden trotl, co to nejspíš bral tím více, čím hůř mu bylo. Akorát, že oni tam měli i další, kteří to užívali a nepřehnali - jen jim to prostě nepomohlo.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6439 kdy: Prosinec 02, 2021, 09:19:43 dopoledne »
Soňo já jsem psal, že tu nejde o ivermektin proto covidu, ale o nedodržení dávkování. Dej mi prosím příklad léčiva, které se používá na více diagnoz a přitom se na jednu používá v koncentracích vyšších až o několik řádů....podle mě budeš mít problém najít 10x násobnou dávku. Běžné je davkování 2-4x a zpravidla né dlouhodobě. Pokud jde o vedlejší přísady, které mohou lidem ublížit....to je velice vágní formulace a pokud jde o pomocné látky, ty jsou společné. Aktivní složka pak musí být uvedena včetně koncentrace. Pokud bych měl jít naslepo, pak bych volil savce, jehož metabolismus je člověku velice blízký...primáti jsou v našich podmínkách nedostupní, ale třeba obyčejné prase má s člověkem mnoho společného. V uvedeném případě určitě nešlo o to, že isopřinosin v dáce 1000x někoho vyléčí z virové infekce.....šlo o naprostou blbost nebo fatální neznalost.

Já vím, o čem jsi psal, a volně jsem na to navázala s problematikou dávkování léků. Přečti si to prosím ještě jednou - nepíšu o léčivech, která jsou určena na více diagnóz a u jedné z nich je dávkování řádově jiné, ale o léčivech, která jsou určena na léčbu určitých diagnóz, zkouší se i na jiné diagnózy, ale zjistí se, že by byly účinné pouze v dávkování řádově jiném... a tudíž je není možné na léčbu dané diagnózy použít, protože takové dávkování by sebou neslo negativní následky na zdraví léčené osoby. I u hledání léku na covid se tyto slepé uličky objevily. Covid je virové onemocnění. Ivermectin primárně není antivirotikum, ale antiparazitikum, dávky byly stanoveny pro léčbu konkrétních parazitárních onemocnění, pro léčbu covidu bezpečné a zároveň účinné dávky stanoveny nebyly, pouze s nimi někteří lékaři experimentují. Ivermectin je in vitro účinný proti koronaviru a řadě dalších virů. Jenže to je "in vitro". Poté musí následovat testování a stanovování bezpečné a zároveň účinné dávky u člověka. To se zatím nepodařilo a řada studií už skončila závěrem, že použití ivermectinu nezpůsobuje významný pozitivní efekt na léčbu covidu a že to je zřejmě z toho důvodu, že nelze bezpečně zajistit dostatečně vysokou koncentraci tohoto léčiva v organismu po dostatečně dlouhou dobu.

Co se tohoto týče: "Pokud jde o vedlejší přísady, které mohou lidem ublížit....to je velice vágní formulace" ... ano, je to vágní formulace, ono to jinak nejde. Každé veterinární léčivo je koncipováno pro konkrétní zvíře. Vedlejší přísady mohou být jiné pro krávu, než pro koně, či pro to prase, takže těžko to nějak konkretizovat. Ale co se ivermectinu týče - množství otrav kvůli požití zvířecího léčiva bohužel v posledním roce významně narostlo. A to jak z důvodu předávkování, tak z důvodu požití přídavných látek nevhodných pro člověka.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6440 kdy: Prosinec 02, 2021, 11:04:59 dopoledne »
Ivermectín na slovensku povolili predávať a užívať až s príchodom toho, o čom sa vraví, že je to vakcína.  ;D

https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin

Ak ministerstvo zdravotníctva šíri hoax, tak potom nedočkavo vyčkávam, na vedlajšie účinky tej RNA vagýny... :D

Citace
Na Ministerstvo zdravotníctva SR bola 26. januára doručená žiadosť hlavného odborníka pre infektológiu MZ SR prof. MUDr. Ivana Schrétera, CSc. o skupinové povolenie neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení v Slovenskej republike. Ministerstvo zdravotníctva  vydalo povolenie terapeutického použitia neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení. Na obdobie 6 mesiacov tak platí povolenie pre nemocničné zariadenia i ambulancie. Hlavnou indikáciou Ivermectinu je profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Liek bude dostupný okrem nemocníc aj v lekárňach na lekársky predpis.
 
Ivermectin je antiparazitikum, ktoré má aj veľmi silné antivírusové a protizápalové vlastnosti pri COVID-19. Podporuje to narastajúci počet štúdií, ktoré poukazujú na jeho účinnosť nielen v rámci in-vitro a zvieracích modelov, ale aj v mnohých klinických podania z centier a krajín z celého sveta. Liek sa bude podávať ako súčasť ďalšej liečby. Je už registrovaný vo viacerých krajinách, napríklad vo Francúzsku, USA, Švédsku a Nórsku.
 

Dátum: 27. januára 2021
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6441 kdy: Prosinec 02, 2021, 11:14:08 dopoledne »
Vedlejší následky pandemie koronaviru:

Konec čtyřicetileté pandemie je v nedohlednu. Covid znepřístupnil léčbu AIDS

Zatímco svět napjatě sleduje pandemii covidu-19, nemoc AIDS zůstává v jejím stínu. Organizace spojených národů přitom varuje, že s tímto onemocněním v příští dekádě zemře 7,7 milionu lidí, pokud se péče o nakažené nezlepší. Situaci zhoršil právě koronavirus, kvůli kterému se snížila dostupnost lékařských služeb, testů i prevence.
...
Jean Louis z Konga i jeho žena mají v těle virus HIV. Léky sice dostávají, o další podpůrné služby ale v posledních letech přišli. Zvláštní lékařská péče a financování spojené s virem HIV už dle Louise totiž neexistují.
Akutní riziko nemoc představuje hlavně pro pacienty, kteří o ní nevědí a neberou léky. Podle odhadů OSN je jich zhruba šest milionů – a někteří se diagnózu nedozvěděli právě kvůli šíření koronaviru.
...
„Kvůli pandemii covidu-19 jsme zaznamenali přerušení a zpoždění služeb spojených s HIV. To vedlo k poklesu testování na HIV v roce 2020 poprvé za víc než dvacet let,“ uvedl mluvčí mezinárodní zdravotnické organizace Unitaid Hervé Verhoosel.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3408452-konec-ctyricetilete-pandemie-je-v-nedohlednu-covid-znepristupnil-lecbu-aids

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6442 kdy: Prosinec 02, 2021, 11:18:03 dopoledne »
Ivermectín na slovensku povolili predávať a užívať až s príchodom toho, o čom sa vraví, že je to vakcína.  ;D

https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin

Ak ministerstvo zdravotníctva šíri hoax, tak potom nedočkavo vyčkávam, na vedlajšie účinky tej RNA vagýny... :D

Citace
Na Ministerstvo zdravotníctva SR bola 26. januára doručená žiadosť hlavného odborníka pre infektológiu MZ SR prof. MUDr. Ivana Schrétera, CSc. o skupinové povolenie neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení v Slovenskej republike. Ministerstvo zdravotníctva  vydalo povolenie terapeutického použitia neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení. Na obdobie 6 mesiacov tak platí povolenie pre nemocničné zariadenia i ambulancie. Hlavnou indikáciou Ivermectinu je profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Liek bude dostupný okrem nemocníc aj v lekárňach na lekársky predpis.
 
Ivermectin je antiparazitikum, ktoré má aj veľmi silné antivírusové a protizápalové vlastnosti pri COVID-19. Podporuje to narastajúci počet štúdií, ktoré poukazujú na jeho účinnosť nielen v rámci in-vitro a zvieracích modelov, ale aj v mnohých klinických podania z centier a krajín z celého sveta. Liek sa bude podávať ako súčasť ďalšej liečby. Je už registrovaný vo viacerých krajinách, napríklad vo Francúzsku, USA, Švédsku a Nórsku.
 

Dátum: 27. januára 2021

Koukám, že to vydali téměř před rokem, tedy v době, kdy bylo na stole několik studií prokazujících účinnost ivermectinu. Zejména jedna z nich v tomto ohledu nadělala velké škody. Tyto studie byly postupně stažené kvůli různým pochybením a nedostatkům, některé kvůli malé průkaznosti (např. skupina pouhých 50 pacientů)...
Jiné státy už na tuto situaci zareagovali změnou stanoviska ohledně ivermectinu.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6443 kdy: Prosinec 02, 2021, 11:54:06 dopoledne »
Ano, už tehdá sa ale upozorňovalo, že treba ho užívať pri prvých príznakoch, inak už moc nepomôže. Bežný človek sa k nemu dostal až cca po týždni od prvých príznakov. Vravím z vlastných skúseností, nie vyčítaných.
Lebo ivermectín, isoprosine a ostatné liečivá priebeh neliečia, ale iba zmierňujú.

A tehdá sa o vagcýne vravelo čo??? že ak nebude na doživotie, tak sa bude možno musieť opakovať každých 10 rokov...5 rokov.... 1 rok.... 6 mesiacov.... 5 mesiacov.... a že človek bude slobodný, nebude už vírus prenášať...lahký priebeh...žiadne vedlajšie účinky. A ? A hovno.  ;D

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6444 kdy: Prosinec 02, 2021, 12:10:11 odpoledne »
Tyto debaty o vakcínách jsou pořád dokola. Nechceš vidět to kolem, proč to je, jak to je atd., ok. Všechno zde už bylo řečeno, krom nových poznatků, které teprve přijdou.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7534
Re: epidemie
« Odpověď #6445 kdy: Prosinec 02, 2021, 12:28:53 odpoledne »
Na novinky tu máme teba. Ja čakám, až príde rad na mna a už mám nachystané :"...já vám to říkal..."  ;D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: epidemie
« Odpověď #6446 kdy: Prosinec 02, 2021, 03:54:17 odpoledne »
Ano, už tehdá sa ale upozorňovalo, že treba ho užívať pri prvých príznakoch, inak už moc nepomôže. Bežný človek sa k nemu dostal až cca po týždni od prvých príznakov. Vravím z vlastných skúseností, nie vyčítaných.
Lebo ivermectín, isoprosine a ostatné liečivá priebeh neliečia, ale iba zmierňujú.

A tehdá sa o vagcýne vravelo čo??? že ak nebude na doživotie, tak sa bude možno musieť opakovať každých 10 rokov...5 rokov.... 1 rok.... 6 mesiacov.... 5 mesiacov.... a že človek bude slobodný, nebude už vírus prenášať...lahký priebeh...žiadne vedlajšie účinky. A ? A hovno.  ;D

Ja som očkovaný.
Prišiel som do blízkeho kontaktu s XY pozitívnymi/chorými.
A čo?
A hovno.
Nenakazil som sa.
Takže áno, som slobodný a nemám žiadny priebeh...
"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6447 kdy: Prosinec 02, 2021, 04:02:35 odpoledne »
Docela zajímavá možnost, jak může (někde)fungovat ivermektin.

Podle jedné teorie má smysl jako přidružená léčba kortikoidy u lidí, u kterých je riziko, že v sobě mají parazity (a kvůli nim pak dobře nereagují na léčbu kortikoidy). Tudíž to funguje lépe v Africe, než v Evropě (kde parazity nemá skoro nikdo - což ale taky nemusí být zdravotně dobře, to už je ale na delší povídání v jiném vlákně).

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-techmix-ivermektin-na-covid-skutecne-muze-fungovat-ovsem-ne-v-cesku-182396#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=QpbSvNxcM4b-202112020953&dop_id=182396&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: epidemie
« Odpověď #6448 kdy: Prosinec 02, 2021, 05:38:54 odpoledne »

Lebo ivermectín, isoprosine a ostatné liečivá priebeh neliečia, ale iba zmierňujú.


Bolo by fajn povedaťaj to, že Isoprinosine (asi to bolo myslené) je liek, ktorý reálne napomáha v boji s rôznymi vírusovými infekciami stimuláciou imunitného systému.

To druhé je na odčervenie.

"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6449 kdy: Prosinec 02, 2021, 05:43:20 odpoledne »
No, očividně se to fakt šíří snadno...

Potvrzená omikronová infekce ve velkém ohnisku v Oslu

U jedné osoby byla minulý pátek diagnostikována mikronová infekce po vánoční večeři v Oslu. Po večírku bylo nakaženo více než 50 lidí.

Norský institut veřejného zdraví označuje epidemii za velkou a s mnoha nakaženými a blízkými kontakty.
https://www.aftenposten.no/oslo/i/nWBakQ/bekreftet-omikronsmitte-i-stort-oslo-utbrudd-det-er-veldig-mange-nae?fbclid=IwAR0eGSq8Kc8WjGlYwEVlkd3USTc0AkZI_G6XUK7BMWx4nyRvA8DI_7X-NlY


Zdravotníci tvrdí, že nová varianta koronaviru Omicron se nyní stala dominantní v Jižní Africe a vede k prudkému nárůstu nových infekcí.

Podle posledních denních údajů bylo registrováno přibližně 8 500 nových infekcí Covidem.

To je téměř dvojnásobek 4300 potvrzených případů předchozího dne.

Naproti tomu denní infekce se v polovině listopadu pohybovaly v průměru mezi 200 a 300, řekl BBC přední jihoafrický vědec.
https://www.bbc.com/news/world-africa-59503517