Tak se opět podělím o názory, které tu dnes prošly...
Problém sebevražd je skrytý ale hrozivý.Bavil jsem se nato téma s psychiatrem se kterým jsem léta v kontaktu a potvrdil mi, že u něj čekací doba narostla na 8 měsíců.....a vpodstatědalší pacienty nepřímá. Obvyklý počet sebevražd v ĆR dlouhodobě koliduje mezi cca 1250-1400 případy....cca 4 lidé denně. Ale tento rok to může být podle jeho odhadu klidně okolo 4-5t a to se na kupu sebevražd ani nepřijde....zpravidla sedo toho nezahrnují autonehody, skoky zeskal....to jsou nehody, neštěstí....Verlké množství lidí by potřebovalo antidepresiva aani o tom neví....bavíme se o statisících oso, takže není dobré to dlouhodobě bagatelizovat.
Promořování samozřejmě funguje....jinak by tu už lidstvo nebylo. A v podstatě probíhá neustále jakosoučást přírodního výběru. Problém jsou ovšem mutace virů, které dokážou vytvořené protilátky obelstít - vir změní podobu a protilátka neidentifikuje známý receptor....vir nevidí. Jenže stejný problém představujímutace i pro vakcíny, takže proto je nyní tak důležité kombinovat vše co je po ruce. Po zimě máme nedostatek vitamínu D....proiminitu jedůležitý a také pro vstřebávání P a Ca....proč jej tedy nedoplnit a nepřidat i vitamín C, A...na nervi trošku B z kvasnic, pivka či B komplexu....jasně zde jedobré držet se dávkvání, ale toho D klidně 2000 jednotek dlouhodobě a C klidně 1g denně, ale v malích dávkách vprůběhu dne - jinak se většina bez užitku vyloučí močí....jestli to zabere na Covida je lhostejné....plošnětou lidí posíli oslabenou imunitu....Mnoho lidí má po zimě nadváhu...pokudjsem jinak zdraví asi mi neuškodí shodit na léto trochu špeku....navíc pohyb jedobrý nadeprese...jedno zda se přitom budu potit doma na zahradě nebo se proběhnu po lese....zde bych osobně zařízení vlády s klidem ignoroval. Kdo má důvěru ve vakcíny ať se zaregistruje na očkovacích centrech....máme naočkováno stále jen 5% populace....omezit kontakty..pročne, chránit serouškami proč ne....A pokud bych šel na demonstraci klidně si vezmu plynovou masku s filtram a lehký protichemický oděv spolu s ČR vlajkou.....i pro mě je svoboda velice důležitá. A tak jsme protestovali na procházce píšťalkami....ve 13h a jedna dobrá duše to hodila na sociální síť....nikoho jsme na zdraví neohrozili, ale názor a podporu jsme tím demonstrovali dostatečně. ao to jde. Máme volební rok tradiční opozice je poměrně bezzubá, vláda ve mě vzbuzuje buď soucit či naopak hněv....A tak je dobré se seznámit s myšlenkami dalších stran, iniciativ a hnutí a třeba jim dát šanci. Totiž kvůli Covidu mnozí nezaznamenali, že jsme se zavázali podílet se na placení dluhů EU...jsou astronomické a za naprostou většinu z nich nemůžeme, Orbán bojuje za stálost státních hranic....jde tu o samotnou existenci států..protože bez hranic budeme jen rozpouštěcící se kostka cukru v moři EU....a ty hranice máme mít právo bránit našimi vojáky,naší armádou....jak totiž jinak chcete regulovat migraci, když vám vezmou hranicea právo je bránit??? A podívejte se jak a kdo hlasuje....Piráti by nás nejradi rovnou prodali EU...moderní levice, která bude omezovatosobní vlastnictví třeba u počtu bytu či RD....
Tohle sice nesouvisí s covidem přímo, ale spíše se stabilitou společnosti, kterou covid otřásl....
Když uvážím, jak rekordním tempem se zadlužujeme a jaká je prognoza na dlouhodobý pokles ekonomiky a my k tomu ještě snížíme daně (ANO a ODS)....ptám se sám sebe, jak a kdo se tu vážně zamýšlí jak stabilizovat rozpočet a restrukturalizovat ekonomiku....jak to obnovit zdecimovaný sektor služeb, aby vše nezchlamstl nadnárodní korporát....jak tu obnovit hospůdky, krámky, řemeslmou výrobu, trhy.....máte pocit, že nad tím nějaká vládní strana uvažuje? Tahle vláda nyní přemýšlí, jak a co rozdá....stovky miliard lítají vzduchema komu dochází, že na to zhuntované hospodářství bude muset nějak vydělat? Koho zajímá růst mandatorních výdajů, který se za pár let setsakra zrychlí až si Husákovi děti budou chtít šáhnout na vlastní důchod....ale ten jim asi dredař od pirátů vyplatí vbitcoinu či jiném cryptu....Pocitově vnímám, že volit nyní levici je špatně. Nyní je třeba hodnoty tvořit a nerozdávat, navíc levice nepochopitelně straní všelijakým menšinám....místo toho, aby řešila, že většina mladých se k vlastnímu bytu vlastními silami dopracuje v důchodovém věku po 30 letém splácení hypotéky, pokud to vydrží jejich vztah a rodina....zde role levicových stran naprosto selhala. Takže je nyní na pravici, aby dala hospodářství do kupy a udržela svobodu a demokracii.