Autor Téma: epidemie  (Přečteno 255828 krát)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5150 kdy: Červenec 13, 2021, 07:47:26 odpoledne »
Nebo rovnou zvolit stranu která je pro maximální uvolnění a proti povinné vakcinaci.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5151 kdy: Červenec 13, 2021, 08:07:26 odpoledne »
Inu nabízí se to. A je dokonce na výběr.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5152 kdy: Červenec 13, 2021, 08:22:39 odpoledne »
A kterou ( které) strany máte na mysli?

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5153 kdy: Červenec 13, 2021, 10:42:18 odpoledne »
Volný blok a SPD jsou celou dobu proti tomu co se děje. Volný blok je na tom prakticky postaven... A tuším ještě koalice svobodní a spol.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5154 kdy: Červenec 13, 2021, 11:56:12 odpoledne »
Nebo třeba trikolora..ale nechci tady propagovat nějakou konkrétní stranu. Zde je jejich program.
https://www.pravozit.cz/program/

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7602
Re: epidemie
« Odpověď #5155 kdy: Červenec 14, 2021, 02:42:44 dopoledne »
Práve naopak. Ak máte pred volbami, tak treba vyhladávať nezávadné strany, a tie zverejnovať a ovplyvňovať volby.  ;)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #5156 kdy: Červenec 14, 2021, 07:31:35 dopoledne »
Sory, ale Volný blok, SPD, Trikolora apod. proste tím, že řeknou "vykašleme se na všechno" alternativu nedávají. To je čirý populismus cílený na jejich jednodušší voličskou základnu, která dovede plánovat tak maximálně do příští výplaty. Pokud opět dojde k zahlcování nemocnic a limitaci běžné péče z důvodu obsazení JIP/ARO, opatření se vrátí, ať bude u vesla kdokoli - a dokud tu bude významná část populace "panenských" hostitelů bez protilátek, je to velmi reálný scénář. Čím menší ta část obyvatelstva bude, tím větší je pravděpodobnost, že se opatření nevrátí. Jak protilátky získat, pokud jste nemocí neprošli, asi víme všichni.

EDIT: Mimochodem jsem již plně očkován Pfizerem a kromě lehce zvýšené teploty v noci po druhé dávce, mi nic nebylo. Koho znám, nikdo také nezaznamenal nic vážnějšího. V mé sociální bublině (práce/rodina/přátelé) se dali očkovat skoro všichni dospělí. Někoho druhá dávka teprve čeká. Často i ti, kteří si s tou mrchou užili během zimy a znovu se jim do toho opravdu nechce...

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5157 kdy: Červenec 14, 2021, 08:24:22 dopoledne »
Tohle mi přijde velmi výstižné.

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová napsala článek
https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=40342
Článek je v podstatě nezajímavý, ale na jeho konci připsala krátký odstaveček:

"Nakonec malou poznámku.
Skutečné výsledky vědecké práce lékařů jsou tiché, neviditelné, bez reklam, a nepotřebují nabízet léky formou loterií o cokoli. Až kterékoli lékařské pracoviště ohlásí, že má k dispozici preventivní očkování proti rakovině, co myslíte…? Budou tenisky a vyhrožování potřeba? Nebo si rádi a bez reklamy klidně i připlatíme? Ano..b) je správně."

Přesně. Kdyby lidé viděli, že koronavirus a nemoc Covid-19 jsou nebezpečné, nechali by se všichni bez keců opíchat.

Jsem na tom asi stejně. Vlastní virus a nemoc, kterou u některých vyvolává, už mě téměř vůbec nezajímá. Jestli ještě umře pár desítek tisíc starých nebo nemocných (tlustých) lidí, je celkem jedno, to apokalypsu nevyvolá.
Víc mě vzrušují všemožné vládní zákazy údajně vyvolané epidemií. Čím déle budou trvat, tím víc si na ně lidé zvyknou a budou pokračovat už jen tradicí, budou se přidávat další zákazy tentokrát třeba kvůli něčemu úplně jinému.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5158 kdy: Červenec 14, 2021, 09:49:04 dopoledne »
Je to vlákno o epidemii a ne vlákno politické....Ale přesto to trochu spojím. Epidemie, která podle hygienický standardů již dávno není epidemií natož pandemií byla zpolitizována a zneužita, aby zakryla dlouhodobé problémy společenského systému. Původ viru je pravděpodobně opravdu umělý a důkazy se ničí. Pokud připustíme, že by na tomto mohlo být něco pravdy, pak SARS a MERS byly jen pokusné balonky....MERS je jen další z forem koronaviru. Patří do rodu Betacoronavirus podobně jako příbuzný virus SARS. Jde o nemoc přenosnou na lidi ze zvířat (původcem je egyptský netopýr, ale zdrojem přenosu na člověka je velbloud) – tedy tzv. zoonózu – a také vzájemně mezi lidmi. Virus MERS je znám od roku 2012. Způsobuje závažné onemocnění plic a ledvin. Oproti SARS má podstatně menší nakažlivost, ale větší smrtnost a šíří se výrazně pomaleji. Oproti tomu Covid 19 je naprogramovám, aby se množil cca 1000x rychleji, ale jeho smrtnost je nižšší. Jenže díky snadné nákaze a velkému počtu nositelů vede k nespočtu mutacím. Do té doby se v ČR retrovirům prakticky nikdo pořádně nevěnoval, i když dovedou třeba u koní nebo koček působit smrtelná onemocnění.....A nejednou tu máme vakciny využívající poznatků z let 2012, kdy počet úmrtí byl desetitisíce....Na Covid dosud zemřelo okolo 4 mil. lidí. Ne že by to bylo málo a ne že si nevážím práce zdravotníků. Vážím a hodně. Jenže pokud lékaři podléhají neuvěřitelně mocné farmaceutické lobby, farmaceutické firmy mají pár vlastníků a tito vlastníci financují např. WHO, je otázkou, co a zda je tu nezávislé. Kdo profituje z očkovacích center a z prodeje prakticky nefunkčních a nevhodných testů? Kdo je prosadil na úkor jiných i třeba průkaznějších? Kdo tu má k dispozici prakticky neomezené finanční zdroje? A k čemu mu jsou? Kdo žije v domění že třeba FED je nezávislá centrální banka USA, nechť se probere. FED je ve skutečnosti kartelem největších bankovních domů, historicky spjatých s ne více než osmi rodinami, jejichž zájmy ovlivňují evropskou a tedy i světovou politiku již pěknou řádku let.  Představitel jedné z nich, M. A. B. Rothschild, kdysi řekl: „Dejte mi moc nad penězi a nemusím se starat o to, kdo tvoří zákony.“

A nyní se přenesme do ČR a možná uvidíme úsměvnou drobnou historickou paraelu....já ji vidím dost zřetelně. Socialismus se ukázal jako nekonkurečněschopný režim a byl řízeně bez větších ztrát nahrazen "kapitalismem", ve kterém se ale normální člověk neuměl pohybovat. Kdo z normálních lidí třeba v roce 1984 znal Václava Havla? OK. režim se změnil, zprivatizovalo se...zahraniční kapitál ovládl strategické pozice našeho průmyslu a my si 30 let žili relativně ve sbobodě a blahobytu kolonie poskytující relativně levnou kvalifikovanou pracovní sílu. No a mezitím se především ˇčínský ale i indický kapitalismus stal konkurenceschopnější a zahnal západní země do kouta. Bohatství se přesouvá do Asie, většina vědeckých prací a patentů je dílem asiatů, výrobní kapacity mají asiaté, asiate také skupují nerostné bohatství Afriky a Jižní Ameriky a budují tam infrastrukturu, roste i jejich vojenský potenciál a to jak do kvantity, tak kvality....Ale je to diktatura a nikdo bohatý tam asi chtít žít nebude, protože kdejaký funkcionář vám zlikviduje firmu a pošle vás do basy...Takže co s tím? Inu nové geopolitické rozdělení světa....potřebujeme ovládat peníze....jako pokusné balonky se objevují kryptoměny a mluví se o bezhotovostním finančnictví. Mezinárodní korporát a banky už se vymykají kontrole národních státu a jejich moc upadá....Na Zemi vládne nadnárodní korporát vlastněný jedinci...a o zákony už dávno nejde, pravda se pomocí ovládaných masmédií vyfabuluje podle potřeby, nepohodlní se umlčí, označí za dezinformátory, paranoiky....Vhodná nálepka se najde.

No ale co s tím? Potřebujete nové rozdělení světa a režim, který by mohl asiatum konkurovat, jinak vaše moc zkončí. O peníze dávno nejde, nad nimi máte kontrolu...tedy dokud jim lidé v novobobém ekonomickém náboženství věří a jsou ochotni za ně odevzdávat svou nejcenější komoditu - čas. Potřebujete lidem odebrat svobodu a možnost volby a pak je nahnat do úzkého schématu snadno ovladatelného stáda....O výrobní kapacity a pracovní sílu již také nejde - to nahradí automatizované linky, které nezakládají odbory a nechtějí zvyšovat platy. Ale pokud ovládnete zdraví lidí a učiníte je závislými na lécích, vakcinách a potravních doplňcích naskytá se možnost na nové přerozdělení světa....Překáží vám nezávislí lidé milující svobodu, národní stát, hotovostní peníze a potřebujete lidi nahnat do konstruktu, aby se toho vzdaly....Dřív podobný problém řešila klasická válka, ale dnes není v modě vystupovat jako agresor...vše se dělá skrytě, třeba pod hlavičkou OSN...jenže je to málo efektivní....takže pandemie relativně nesmrtícího viru, který se rychle množí a rychle mutuje je ideální nástroj....Mluvil jsem o 4M mrtvých, když si vezmete počet lidí na planetě a srovnáte tento poměr v první nebo druhou světovou válkou po cca 1,5 roce průběhu bojů, zjistíte, že bylo dosaženo podobného efektu s daleko nižšími ztrátami....

No a nyní to zasaďne do podmínek mezinárodně bezvýznamné ČR....je to ideální testovací místo a cvičiště uprostřed EU, které se zvolna rozpadá (a prosím nenamlouvejme si, že je to jinak). Za první WW se Čechů nikdo neptal...prostě se vyraboval lidský, zemědělský i průmyslový kapitál a použil "vyšším cílům a zájmům mocnářství". Za 2. WW tomu bylo podobně a prostě jsme byli obětováni, ještě než se ohníček rozhořel. No a dnes...???
Ukazuje se, že elektronické volby se dají manipulovat. Nikdo nevidí reálné lidi, nikdo si neofotí volební seznam s odškrtanými voliči, najednou odkudsi připluje porce zahraničních voličů a zvrátí výsledek v nějakém kraji....jenže jak přimět lidi, aby hlasovali z domova? Inu zase pomůže strach z pandemie....vymykající umlčíme, když to nepude zastrašíme přes děti a příbuzné, když je nemají umlčíme je fyzicky....a vyděšenná masa se poddá. A lékaři vystrašení přetíženými nemocnicemi ještě rádi budou agitovat v náš prospěch...chtějí přeci sloužit lidem, chtějí přeci zachraňovat životy....dělali to i v polních nemocnicích na bojištích 1 i 2. WW a dělají to i dnes.

Schválně zkuste si představit, že jste politik a máte obrovskou moc...někomu to nic moc neříká, ale pro jiného je to pocit nade všechny peníze....ale ty jsou s tím často spojené. Dobrovolně se této drogy nikdy nevzdáte ....nikdy neodstoupíte ;) a jako vytrvalé hovado půjdete dál za svým cílem. Pro srovnání vezměte Maďarsko (Orbán), Česko(Babiš), Švýcarsko(Guy Parmelin) a třeba Švédsko (Stefan Löfven a král Krel Gustav XXIV). Všechno to jsou podobně velké země (Slováci se mohou porovnat třeba s Danskem či Finskem). Ale porovnejte si život lidí, důvěru v představitele, ve Švédsku je třeba zajímavé porovnat pravomoci krále z ropdu Bernadotů s pozicí našeho svobodně zvoleného prezidenta....uvidíte užasné rozdíly a paraely....všechny ty země řeší migraci, všechny se postavili nějak ke Covidu a všechny třeba k bezhotovostnímu platebnímu styku....

Pokud tu chceme žít ve svobodě, opravdu není "epidemie" Covid významná. To že se tu nestřílí a bomby neboří domy nic neznamená...žijeme v jiné době a jiné válce. A pokud tu nakonec poteče krev, budeto nejspíš hlavně proto, že vystrašení a rozlobení lidé nezvládli své emoce, podlehli svému strachu a sobectví. Nikdo tu nikomu nebrání se chránit, očkovat, izolovat....ale stále více se tu lidem brání žít obyčejný lidský život ve svobodě a odpovědnosti. A i to je součástí lidského zdraví, alespoň podle definice WHO...to jen pro lékaře a jejich námitky.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5159 kdy: Červenec 14, 2021, 10:03:17 dopoledne »
Samotáři mě je těch "tlustých" zemřelých opravdu líto. Rozhodně mi nejsou lhostejní, ale souhlasím s tím, že než žít celý život ve strachum, zákazech a manipulaci, to raději podstoupím jistá rizika. Ostatně život a žít je rizikové :D, snížíme li toto riziko uměle k nule, jsme již vlastně mrtví....co na tom, že srdce ještě funguje....A ti lidičkové co možná neumějí plánovat na víc než na týden umí normálně žít a pracovat...A z těchto lidí vzešlo vše, co tady dnes stojí a funguje. Role elit se uměle přeceňuje.....totiž když je problém, vždy se objeví někdo, kdo je ochoten a schopen to nějak řídit a pak se objeví další....obnova řídící vrstvy je nezbytná, pokud nemá zakrnět a ustrnout. I ve stádech a smečkách tomu tak je a mechanismus obnovy je naprosto přirozený. V krajním případě se tak stane úmrtím jedince. Je zbytečné podléhat strachu ze smrti, když je součástí životního cyklu. A je zbytečné si tím strachem kazit samotný život. Ale můžeme omezit riziko, to ano. Ale to rozumný člověk může udělat, aniž by kazil život jiným.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5160 kdy: Červenec 14, 2021, 10:13:15 dopoledne »
Rozumný člověk to udělat může a určitě to udělá. Jenže - jak se ukazuje - většinu zřejmě netvoří ti "rozumní".

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5161 kdy: Červenec 14, 2021, 01:24:21 odpoledne »
A jak se ti nerozumní projevují a čím tě osobně ohrožují? Ty se můžeš naočkovat, vzít si rukavice, respirátor, dodržovat odstup a nebo se vyhýbat lidem, tvá profese to umožňuje..., múžeš zase začít běhat, udržovat si správnou hmotnost a kondici, otužovat se, brát vitamíny, můžeš si nechat stanovit protilátky nebo si třeba zalez pod zem či se vystěhuj na ostrůvek....neboli riziko, že budeš nemocí ohrožena by mělo být neskonale nižšší než minulý rok a ty toto riziko můžeš svou svobodnou volbou ovlivnit. A tuto svobodnou volbu má v této zemi každý člověk. NIKDO MU V TOM NEBRÁNÍ.
Takže kdo že jsou ti nerozumní? Ti nenaočkovaní? Ti co fetují, kouří a chlastají alkohol nebo jen kafe? Nebo ti co vyznávají špatnou víru? Ti co odmítají ze svého přesvědčení krevní transfůze nebo vojenskou službu? No možná ano, ale je to jejich život. Dokud nenutí tebe abys přejala jejich životní styl nijak tě neohrožují. Anebo jim to zákonem zakaž, ale pak za ně přeber odpovědnost, protože jsi jim právě vzala možnost řídit si svůj život. Je nerozumné, když ti lidé vyznávají jiné hodnoty či v jiné skladně než ty? Třeba se bojí něčeho zcela jiného než ty a riziko vnímají jinak. Třeba se nebojí vůbec a je to pro ně ztráta času. Třeba jen nechtějí podporovat tuto hysterii, systém či co já vím co. Ale to vše je naprosto legitimní a mohou pro to mít naprosto racionání i když nám nepochopitelné důvody. I renomovaný právník kouřící v mé přítomnosti poškozuje mé zdraví...mohu dostat rakovinu plic a zemřít...a je to určitě inteligentní rozumný člověk že? A já ho mohu poprosit, aby v mé přítomnosti nekouřil, že mám třeba astma....jistě mi rád vyhoví. Ale asi mu nebudu zakazovat kouření v jeho vlastní kanceláři. Mě by to moc rozumné nepřipadalo. Ale paraela je doufám zřejmá. A mimochodem mnoho lékařů, co znám, kouří, či pijí alkohol...a tedy si nerozumě ničí zdraví a zkracují život (jsou na to lékařské studie ;D). Asi jsou to tedy nerozumní lidé....a jistě je to z určitého úhlu pohledu pravda.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #5162 kdy: Červenec 14, 2021, 01:41:21 odpoledne »
V okamžiku, kdy mám řešení situace (zajištění protilátek ve většině populace), je nesmysl se mu bránit. Takto se jen budeme točit ještě několikrát v kruhu restrikcí, které nikdo nechceme a ztrpčují nám život. Aktivují se vždy, když se nemocnice dostanou kapacitně do úzkých a bude to stát zbytečně životy přímo (lidé bez protilátek) i nepřímo (lidé, jejichž operace byly příliš dlouho odkládány pro nedostatek JIP/ARO lůžek).

Buď můžeme z kruhu rychle vystoupit nebo si ho můžeme užívat klidně další rok s intenzitou restrikcí měnící se podle zátěže nemocnic - to já fakt nechci.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5163 kdy: Červenec 14, 2021, 01:47:35 odpoledne »
A ještě jednu doušku....Opravdu nic osobně nemám proti očkování, naopak jsem rád, že ta možnost tu je. Ale vždy jsem tu psal, že usiluji o rovnováhu a nyní silně vnímám, že práva lidí, co se z nějakého důvodu nechtějí či nemohou očkovat jsou omezována. Já naprosto chápu, že ti lidé mohou mít strach, nevěří lidem, kteří jim něco doslova vnucují...a dokonce jim za to chtějí dát tenisky či mobil ;D....Tato vláda svým přístupem k lidem důvěru u mnohých ztratila. Nyní se to snaží změnit pomocí peněz všech a kampaně a když to nepomůže tak opět vydírání a ekonomickým nátlakem.....inu kdo zná praktiky premiéra, když nutil třeba majitele firem prodat, nijak ho tyto postupy nepřekvapují. A já naprosto chápu, že ti lidé se nenaočkují třeba jen z trucu...Klidně si svobodně raději umřou, něž aby dali takovému člověku kontrolu nad svým životem. Vzal jim iluze, peníze, čas a jejich práci....pokud ti očkovaní a rozumní budou dál tlačit na pilu, nepřinese to nic dobrého. Rozumné je mít s těmito lidmi trpělivost, vysvětlovat, ukazovat a nikoho do ničeho nenutit. Časem třeba uznají, že očkování je užitečné. Fámy vyprchají, vášně pominou a lidé se smíří. Anebo se naopak ukáže, že očkování není tak účinné, či že je i nebezpečné. Může se to stát a pak asi ti co to propagovali a vydělávali na tom, nebudou chtít nést odpovědnost. To se uvidí. Ale rozumné je žít a nechat žít. A prosadit si své za každou cenu není rozumné ani ve vztahu ani v politice.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5164 kdy: Červenec 14, 2021, 01:50:46 odpoledne »
Mauno, Tvoje slova tesat do kamene .. "hold"

Nemám ráda, když někdo kádruje lidí, ať už podle věku, majetku nebo "míry rozumu".
Přesně jak píše Mauna...záleží na úhlu pohledu ..mně může nerozumný přijít třeba ten, který se očkuje ( myslím tím zdravého člověka v relativně dobré kondici v neseniorskem věku).
Nebo ten, který se očkuje kvůli loterii, dovolené v Řecku atd...

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5165 kdy: Červenec 14, 2021, 01:53:11 odpoledne »
Mělo tam být kastuje místo kádruje....

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5166 kdy: Červenec 14, 2021, 02:03:37 odpoledne »
Z fb Rudolfa Havlíka:

Jsem očkovaný. To jen pro pořádek, abyste se mohli trochu rozhicovat. A teď k věci. Napadání a obviňování lidí, kteří se vakcinaci vyhýbají, nechtějí ji, chtějí počkat či věří ve svou imunitu nabírá poslední dny docela na síle. Dokonce i slavné internetové osobnosti, které během roku získali hodnost zdravotních docentů univerzity internetologie jsou dost uštěpačné, většinou dost blbé a jednoznačně viní a haní neočkované lidi z toho, že ničí všem ostatním to všeobjímající dobro, které nastane, až se naočkují. K tomu si stačí přidat zmatené citace z médií, která citují různé lidi a pokaždé to pro jistotu opatří slovy jako patrně, možná, údajně, aby je nikdo nemohl napadnout, že se snaží poskytovat přesnou informaci a nemohl je nikdo napadat a máme tu nový svět. Svět hodných očkovaných lidí, kteří se urputně snaží jít s bílým praporem a zachránit svět, stejně jako když sbírají brčka, třídí odpad a odpoledne si skočí na mušle.

Já sám musím říct, že po událostech posledních týdnů a informacích, které se k lidem dostávají se ani trochu nedivím, že se očkovat něchtějí. I když se naočkují, nemají v podstatě žádnou jistotu. Tu zdravotní mít nelze, to je logické a ví to každý, kdo není úplný debil. Ale technicky vzato, pro většinu očkovaných se nic moc nemění. Na testy budou chodit tak jako tak, zejména, když budou chtít někam vycestovat. Legislativa je v každé zemi každý den zcela jiná a nic takového, jako záruka toho, že po vás nebude někdo něco chtít nevznikla a místo toho je tu jen takové podivné cosi, co už vůbec nedává smysl. Bude se náhle přidávat třetí dávka, další den se trvdí, že očkování na jakousi imaginární variantu delta zabírá, druhý den nezabírá, třetí den zabírá a tak se to děje pořád dokola. Všude je najednou hrozně moc nakažených mladých lidí, o kterých se ale nikdo nezmiňuje jako o nemocných, ale o nakažených, ale jaký mají konkrétně průběh té nemoci s číslem už  nikdo nestuduje a nikoho nezajímá. Dnes stačí jen říct, že je někdo pozitivní a stane se okamžitě součástí podivného řetězce s nejasným výsledkem.

Každý, kdo se nad něčím takovým byť jen trochu pozastaví a zapochybuje je okamžitě označen za dezinformátora, urážen a napadán a je mu naznačeno, že bude mnohem lepší, aby držel hubu. Stalo se to tak u normálních lidí, celebrit i u profesorů a lékařů či vědců. Je to pro mě velmi znepokojivý směr, který jasně ukazuje, že nad námi už dávno převzala vládu debilita, strach a netolerance, která je založená na pouhých dohadech a obyčejné lidské nenávisti.

Jako člověk, který nezpochybňuje přínos vědy a očkování jako takového musím říci, že jsem místo odpovědí získal mnohem více otázek a pochyb, než by bylo zdrávo a to není podhoubí pro to, jak si získat důvěru lidi. Chováme se jedni k druhým jako úplní pitomci. A to mě znepokojuje. O ničem na světě nejsme přesvědčeni pevněji, než o tom, o čem nejméně víme. Náš svět nezanikne díky viru, ale maximálně díky naší lidské debilitě a nejlepší na tom je, že si tahle báječná planeta aspoň konečně oddychne...

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5167 kdy: Červenec 14, 2021, 02:24:01 odpoledne »
V okamžiku, kdy mám řešení situace (zajištění protilátek ve většině populace), je nesmysl se mu bránit. Takto se jen budeme točit ještě několikrát v kruhu restrikcí, které nikdo nechceme a ztrpčují nám život. Aktivují se vždy, když se nemocnice dostanou kapacitně do úzkých a bude to stát zbytečně životy přímo (lidé bez protilátek) i nepřímo (lidé, jejichž operace byly příliš dlouho odkládány pro nedostatek JIP/ARO lůžek).

Buď můžeme z kruhu rychle vystoupit nebo si ho můžeme užívat klidně další rok s intenzitou restrikcí měnící se podle zátěže nemocnic - to já fakt nechci.

Podle všeho jste lékař a já vaši argumentaci naprosto rozumím....slyšel jsem ji mnohokrát a je z vašeho úhlu pohledu naprosto logická. Jenže lidé uvažují i jinak....dám příklad. Vezměte si Itálii uprostřed pandemie, kdy lidé opravdu umírali na chodbách přeplněných nemocnic i mezi svými příbuznými v malých bytech za zavřenými dveřmi a vyskytlo se i rabování obchodů, protože lidé zůstali jak bez přijmu, tak bez potravin...toto jsme u nás nezažili (vy lékaři, ale hlavně sestry a pomocný personál jste systém s vypětím sil udrželi). A nyní se podívejte na proočkovanost Italů po této strašlivé zkušenosti....vakcín je nyní v EU dostatek, většina je dvoufázových....dopustím se zjednodušení a budu předpokládat že všechny jsou dvoufázové....Italů je cca 60M vyočkováno bylo cca 56,5M vakcin, proočkovanost tedy bude okolo 47-48%....tedy skoro stejně jako u nás. Důležité je, že proočkovanost lidí v ČR ve věku 65-nad 80 let je již okolo 75-80%. Neměla by se tedy opakovat situace v domovech důchodců apod. Za současného stavu považuji za rozumné už netlačit na pilu, kdo chce, má možnost, kdo ne, může se rozmyslet....Mnoho lidí protilátky má...promořování trvalo přes rok....Ztráty jistě budou, ale to by byli i tak....ani ty vakcíny nejsou 100%. Jenže lidé kteří se báli viru se již naočkovali....a ti kteří nechtějí právě přetavují nedůvěru a strach ve zlost a vztek, že jim zasahujete proti jejich vůli do života. A to je velice nebezpečné a může to mít daleko nebezpečnější následky než asi třeba domýšlíte....Jako lékaž mi třeba namítnete že umže zbytečně 5-8t lidí. Možná budete mít pravdu, ale chybami vlády zemřelo lidí více....a odpůrci to vědí. Budou volby a tito lidé zahnaní do kouta budou volit z vašeho pohledu extrém.....jenže hněv neplodí racionální volby. A může to jít ještě dál...Rozumné je podle mě balancovat celou společnost. A to se neděje...vláda zavřela sektory podnikání, školy a nyní skupina Agrofert skupuje zkrachvalé podniky....je to jistě z pohledu podnikatele rozumné, ale hněv roste....rozumné je z podnikatelského pohledu patricipovat na očvacích centrech a výrobě vakcín, a vy si jistě dohledáte či víte, kdy v této oblasti investoval....ale opět to budí vztek a nevraživost. Takže je na zvážení zda budeme nyní zachraňovat lidi na plicních a JIPkách anebo později třeba na chirurgiích a traumacentrech.....Schválně kolik doktorů má reálnou zkušenost se střelnámi, bodnimi ranami a popáleninami....těch vojenských je jen cca150.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5168 kdy: Červenec 14, 2021, 03:57:46 odpoledne »
Edit: toto není reakci na příspěvky od Vvitty, ale na několik předchozích

S kádrováním na rozumné a nerozumné, či spíš hůř na "tupé ovce" a "ty, kteří ještě mají rozum" ale začala skupina odmítačů opatření i očkování a vůbec všeho. My, příznivci očkování, se také stále snažíme trpělivě vysvětlovat, dodáváme důkazy... a přesto jsme za "tupé ovce", "mainstream" (což se zdá být skoro sprosté slovo), či někoho, kdo "se bojí", ba je až strachy bez sebe, bojí se "vybočit z davu", "podívat pravdě do očí", za "idioty", a "přisluhovače vlády". Také bych byla ráda, kdyby toto kádrování neprobíhalo. Někomu připadá rozumné očkování, někomu ne. Můžeme se vzájemně přesvědčovat i bez podobných titulů.

Já už jsem tu kdysi zmínila i to, že mi nepřijde zvláštní, když stát lidi do očkování částečně tlačí a očkované zvýhodňuje. Stát musí mít na paměti ochranu veřejného zdraví, ne jen jednotlivce. A mnoho opatření na ochranu zdraví ostatních lidi proti jednotlivcům, kteří se - řekněme - nechovají v určitý okamžik zodpovědně či rozumně - už dávno funguje. Většina z nás je dodržuje běžně a nepovažujeme to za nějakou buzeraci, omezování či dokonce hrozící nástup totality.

Očkování proti covidu je stále dobrovolné. Budou neočkovaní nějak znevýhodněni? Je mi jasné, že teď mě za tento můj názor ukamenujete, ale nehodlám podléhat strachu a nátlaku a kvůli tomu své názory měnit. Znevýhodnění neočkovaných je v pořádku. Protože jsou rizikem pro společnost, pro zdraví lidí, pro státní kasu atd. A tudíž se není čemu divit, že za své dobrovolné rozhodnutí "neočkovat se" ponesou i určité následky. Např. si budou platit testy, budou trávit čas v karanténách atd.. To mi připadá naprosto fér.

Osobně nechápu, co ještě komu chybí v podávaných informací. Vysvětlováno, zdůvodňováno, argumentováno, dokazováno už bylo veřejně vše.

A jen doplněk k dezinformátorům - s čím jsem se měla možnost setkat a prověřit to, byly za dezinformátory označeny osoby, které si to plně zaslouží. Jejichž informace se (dokonce opakovaně) nezakládaly na pravdě, což čas dokonce mnohokrát potvrdil, ale díky šíření jejich ničím nepodložených bludů nadělali víc škody, než užitku. A skutečně bohužel jsou tito dezinformátoři i mezi lékaři a jinými vědci. Není jich mnoho, ale jsou tam. Ostatně, to, že je někdo lékař či vědec, ještě neznamená, že má patent na rozum a je odborník na očkování či šíření viru a mutací v době pandemie. A sorry, ale kdyby byli dezinformátoři umlčováni, tak bychom o nich nevěděli, ale opak je pravdou - jejich články, rozhovory atd. se stále (bohužel) šíří informačními kanály a lidi je stále bez ověření přebírají. Jenže to je teď takový "mučednický komplex". Mučedníkům totiž lidi věří víc. Tak se vyhlásí, jak jsou utiskování, umlčováni atd. a hned se najdou další lidi, kteří si řeknou, že na tom v tom případě něco je. To, že byl smazaný třeba článek na webu proto, že obsahoval vyložené lži, to už nikoho nenapadne. Takovým "mučedníkem" je jistě dodnes pro mnohé i pan Wakefield, doktor (už ne), vědec, který varoval před negativními následky hexavakcíny (nedávno jsem to tu zmiňovala). Tento pán je považován za otce strachu před očkováním. Způsobil takovou paniku, že se jeho mylné informace šíří dodnes. A přitom tento pán zcela úmyslně zmanipuloval svoji studii a to ze zištných důvodů - připravoval totiž svoji vlastní vakcínu. Takže tolik k věhlasným lékařům a vědcům.

A že jsou údajní dezinformátoři předmětem nenávisti? Si zalistujte tady v tom vlákně, kdo a vůči komu tady šíří větší nenávist.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #5169 kdy: Červenec 14, 2021, 04:02:59 odpoledne »
Nejsem lékař, mám VŠ technického směru a dělám v něm. V nemocnici na chirurgii slouží manželka a její sestra pro změnu na ORL. V obou oborech se teď snaží dohnat co se dá a jedou na JIP/ARO s minimální rezervou. Běžně se v létě omezovala plánovaná operativa - letos ne. Pak se však stávají případy, kdy jinak urgentní člověk leží na pokoji se zlomeninou třeba 2-3 dny, než se na něj dostane řada na sále (a JIP oddělení) nebo člověka, který je již připraven na operaci a je převážen na sál, vrátí zpět na pokoj a na sál jde až za několik dní, protože přišel urgentní příjem a rezerva na JIP není.

Chápu, že lidé nechtějí být do něčeho nuceni. Jen teď každý z nás svým malým dílem rozhoduje o tom, zda dosáhneme kolektivní imunity včas před podzimním nástupem respiračních chorob v našich zeměpisných šířkách nebo v případě zaplněnosti nemocnic budeme omezeni na svých právech jinak a opět to zasáhne i podnikání a služby. Pro mě to je prostě rozhodování zda do sebe nechám píchnout špendlík (vakcína) nebo si nechám možná zlomit ruku (neudělám nic). První možnost bolí chvilku, druhá se nemusí přihodit, ale případně bolí dlouho a dost mě to omezuje. Chápu, že někteří lidé se raději spoléhají na možnost, že se nestane nic. Ale raději se vždy řídím heslem "Doufej v nejlepší, ale připravuj se na nejhorší!".

Ty množiny lidí s vakcinací a po prodělání nejsou disjunktní! Mají společný průnik a řada lidí, kteří si nemocí prošli se zároveň nechala později naočkovat. V současnosti můžeme doufat tak max. v 60% podíl lidí s protilátkami v populaci a to do toho počítám i ty, kteří nemoc prodělali, protilátky mají a přitom nebyli testováni. Ta bariéra v populaci prozatím prostě není...

Nějaké spoléhání se, že když nejsem starý, obézní, jím vyváženě a sportuji, tak mi nic nehrozí, bohužel naráží na realitu. Vím, jaké pacienty žena na oddělení měla. Do nemocnic se dostávali i ti, kteří na tom byli jinak fyzicky velmi dobře.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5170 kdy: Červenec 14, 2021, 04:35:34 odpoledne »
A jak se ti nerozumní projevují a čím tě osobně ohrožují? Ty se můžeš naočkovat, vzít si rukavice, respirátor, dodržovat odstup a nebo se vyhýbat lidem, tvá profese to umožňuje..., múžeš zase začít běhat, udržovat si správnou hmotnost a kondici, otužovat se, brát vitamíny, můžeš si nechat stanovit protilátky nebo si třeba zalez pod zem či se vystěhuj na ostrůvek....neboli riziko, že budeš nemocí ohrožena by mělo být neskonale nižšší než minulý rok a ty toto riziko můžeš svou svobodnou volbou ovlivnit. A tuto svobodnou volbu má v této zemi každý člověk. NIKDO MU V TOM NEBRÁNÍ.
Takže kdo že jsou ti nerozumní? Ti nenaočkovaní? Ti co fetují, kouří a chlastají alkohol nebo jen kafe? Nebo ti co vyznávají špatnou víru? Ti co odmítají ze svého přesvědčení krevní transfůze nebo vojenskou službu? No možná ano, ale je to jejich život. Dokud nenutí tebe abys přejala jejich životní styl nijak tě neohrožují. Anebo jim to zákonem zakaž, ale pak za ně přeber odpovědnost, protože jsi jim právě vzala možnost řídit si svůj život. Je nerozumné, když ti lidé vyznávají jiné hodnoty či v jiné skladně než ty? Třeba se bojí něčeho zcela jiného než ty a riziko vnímají jinak. Třeba se nebojí vůbec a je to pro ně ztráta času. Třeba jen nechtějí podporovat tuto hysterii, systém či co já vím co. Ale to vše je naprosto legitimní a mohou pro to mít naprosto racionání i když nám nepochopitelné důvody. I renomovaný právník kouřící v mé přítomnosti poškozuje mé zdraví...mohu dostat rakovinu plic a zemřít...a je to určitě inteligentní rozumný člověk že? A já ho mohu poprosit, aby v mé přítomnosti nekouřil, že mám třeba astma....jistě mi rád vyhoví. Ale asi mu nebudu zakazovat kouření v jeho vlastní kanceláři. Mě by to moc rozumné nepřipadalo. Ale paraela je doufám zřejmá. A mimochodem mnoho lékařů, co znám, kouří, či pijí alkohol...a tedy si nerozumě ničí zdraví a zkracují život (jsou na to lékařské studie ;D). Asi jsou to tedy nerozumní lidé....a jistě je to z určitého úhlu pohledu pravda.

MK, s těmi rozumnými jsi tu začal ty v předchozím příspěvku, já jsem jen navázala.

Ale zůstala bych u tématu covid -to jsi pěkně napsal - Je zde celkem jasný trend: jedna skupina nebude dodržovat opatření, nebude se očkovat, nebude muset nic. A ta druhá se kvůli nim bude muset omezovat, platit si vitamíny, testy na protilátky, vystěhovávat se....

Ten zbytek je pro mě moc rozvedený do šířky, na to neumím reagovat.

Edit: A ano, já bych možná mohla zalézt třeba do sklepa, ale nejde jen o mě a v tomto ohledu opravdu nemyslím jen na svoji bezpečnost a svoje přežití. Je mi líto každého jednotlivého života, který byl zbytečně ztracen a může být ztracen v následujících měsících. A je mi líto všech dalších souvislostí - rodin bez svých blízkých, firem padlých proto, že jejich majitelé či zaměstnanci či zákazníci zemřeli či dlouhodobě onemocněli. A i kvůli všem těmto lidem vidím můj postoj jako správný. Je to tak jednoduchá a rychlá cesta z pekla a přesto pro mnoho lidí nepochopitelná.

Offline Sedmi

  • ***
  • Příspěvků: 15
Re: epidemie
« Odpověď #5171 kdy: Červenec 14, 2021, 04:51:13 odpoledne »
Zdravím, zajímalo by mne, jestli tady někdo řešil tzv. volbu menšího zla, pokud se musím nechat naočkovat? RNA vakcíny jsem vyřadila rovnou, zbyly tedy Astra Zeneca nebo Janssen. Dohledala jsem si složení a přídavné látky, ale ani v příbalovém letáku se neuvádí množství jednotlivých látek. Vycházím z toho, že je lepší dostat jen jednu dávku všeho toho svinstva, než dvě, takže mi z toho vypadlo jako nejmenší zlo Janssen (Johnson and Johnson). Budu ráda za jakékoliv postřehy a komentáře. Díky.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5172 kdy: Červenec 14, 2021, 04:55:52 odpoledne »
A můžu se zeptat na konkrétní důvod vyřazení mRNA vakcín? Aktuálně totiž tyto vakcíny jsou oproti vektorovým vakcínám tím menším zlem.

Offline Sedmi

  • ***
  • Příspěvků: 15
Re: epidemie
« Odpověď #5173 kdy: Červenec 14, 2021, 05:02:35 odpoledne »
@SoňaR - nezlobte se, ale to není odpověď na můj dotaz. Mám osobní vážné důvody, proč těmto experimentálním vakcínám, zatím dostatečně nevyzkoušeným, nedůvěřovat.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5174 kdy: Červenec 14, 2021, 05:20:30 odpoledne »
No vlastně to částečně odpověď je. Ale pokud jste si vybrala - dle mého názoru a informací (o které nestojíte, byť jste chtěla jakékoliv, ale to je vaše volba) - to horší zlo a nechcete se o tom pobavit, tak nechám případné další rady na ostatních.

Offline Goof

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 489
    • Goofy's vintage workshop
Re: epidemie
« Odpověď #5175 kdy: Červenec 14, 2021, 05:32:23 odpoledne »
K tomuto tématu epidemie se už dále nechci vyjadřovat a pouze čtu jen komentáře, ale narazil jsem na krásné video od sousedů z 22.6.2021, trochu mi podobné rozhovory chybí v TV u nás.

Doporučuji shlédnout (je trochu delší), ale zajímavé.

https://www.youtube.com/watch?v=kGUj9qbBNnQ&t=3860s

"Člověk je jediný tvor, který konzumuje, aniž by produkoval."

George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5176 kdy: Červenec 14, 2021, 05:41:23 odpoledne »
Soňo to jsi takto reagovala na tuto větu????Ale to rozumný člověk může udělat, aniž by kazil život jiným. Dobrá známe tvé názory a nikdo tě nikdy nenutul je měnit a já rozhodně nikoho nezastrašuji. Jen jsem se snažil zprostředkovat pohledy jiných skupin.  jedna skupina nebude dodržovat opatření, nebude se očkovat, nebude muset nic. A ta druhá se kvůli nim bude muset omezovat, platit si vitamíny, testy na protilátky, vystěhovávat se.... A to jsem psal kde? Já říkal že máš spoustu možností a můžeš je kombinovat. Sám se domnívám, že to vůbec není tak, že by se jedna skupina na všechno vykašlala. Je to dost extrémní postoj.

Budou neočkovaní nějak znevýhodněni? Je mi jasné, že teď mě za tento můj názor ukamenujete, ale nehodlám podléhat strachu a nátlaku a kvůli tomu své názory měnit. Znevýhodnění neočkovaných je v pořádku. Protože jsou rizikem pro společnost, pro zdraví lidí, pro státní kasu atd. A tudíž se není čemu divit, že za své dobrovolné rozhodnutí "neočkovat se" ponesou i určité následky. Např. si budou platit testy, budou trávit čas v karanténách atd.. To mi připadá naprosto fér.

Soňo já tě kamenovat rozhodně nebudu. A rozhodně nechci abys měnila názory z donucení či podléhala strachu...Toho tu bylo dost a dost. Dobrá tak tedy donutíte některé neočkované se z finančních a časových důvodů naočkovat, někdo uplatí lékaře a dostane kýžený certifikát....OK. Budeš se pak cítit bezpečnější? A připustila sis vůbec, že ti lidé se zradikalizují a budou mít stát za svého nepřítele. Opravdu si myslíš, že státní kasa ušetří? Za socialismu platilo, že kdo nekrade okrádá rodinu....až si milion lidí řekne, že si to vybere na státu kde jen to půjde, pocitíš to i ty....To nejsou nějaké výhrůžky, ale naprosto podle mě reálný scénář, kterého se obávám více nežli covidu....tam jsou rizika známa a každý je může relativně levně a snadno eliminovat. Tvůj přístup zaseje v lidech zášť...donutili jste mě, tak vám to vrátím....a vrátí to miliony lidí a každý po svém. Za mě bych raději méně bezpečí a více konsensu a tolerance. Ale každý máme svůj názor a ten si ponechme.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5177 kdy: Červenec 14, 2021, 06:01:01 odpoledne »
Abych ti odpověděla, tak reagovala jsem na tuto část tvého sdělení:

Ale můžeme omezit riziko, to ano. Ale to rozumný člověk může udělat, aniž by kazil život jiným.

Tímto sdělením:
Rozumný člověk to udělat může a určitě to udělá. Jenže - jak se ukazuje - většinu zřejmě netvoří ti "rozumní".

A znamenalo to jen to, že zdaleka nejsou všichni rozumní, ohleduplní, zodpovědní, aby sami o své vůli omezovali zmíněné riziko.

Ten můj další dlouhý příspěvek se tohoto již tak úplně netýkal, byla to reakce na více jiných příspěvků.

Offline Sedmi

  • ***
  • Příspěvků: 15
Re: epidemie
« Odpověď #5178 kdy: Červenec 14, 2021, 06:01:58 odpoledne »
A můžu se zeptat na konkrétní důvod vyřazení mRNA vakcín? Aktuálně totiž tyto vakcíny jsou oproti vektorovým vakcínám tím menším zlem.

Dobře a mohla bych vědět, z čeho vycházíte při hodnocení toho, že tyto vakcíny jsou tím menším zlem ve srovnání s vektorovými vakcínami?

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5179 kdy: Červenec 14, 2021, 06:12:59 odpoledne »
Dobrá tak tedy donutíte některé neočkované se z finančních a časových důvodů naočkovat, někdo uplatí lékaře a dostane kýžený certifikát....OK. Budeš se pak cítit bezpečnější? A připustila sis vůbec, že ti lidé se zradikalizují a budou mít stát za svého nepřítele. Opravdu si myslíš, že státní kasa ušetří? Za socialismu platilo, že kdo nekrade okrádá rodinu....až si milion lidí řekne, že si to vybere na státu kde jen to půjde, pocitíš to i ty....To nejsou nějaké výhrůžky, ale naprosto podle mě reálný scénář, kterého se obávám více nežli covidu....tam jsou rizika známa a každý je může relativně levně a snadno eliminovat. Tvůj přístup zaseje v lidech zášť...donutili jste mě, tak vám to vrátím....a vrátí to miliony lidí a každý po svém. Za mě bych raději méně bezpečí a více konsensu a tolerance. Ale každý máme svůj názor a ten si ponechme.

Nikdo tu nikoho k ničemu nenutí. Jen se každý musí svobodně rozhodnout a za své rozhodnutí nést důsledky. Ať se klidně neočkuje, ale ať si pak platí testy, nosí respirátory a podstupuje karantény.
Napadlo tě někdy, že nepokojům stejně tak může ty očkované vyburcovat nerovnováha mezi očkovanými a neočkovanými v případě, že ti neočkovaní (dle mnoha očkovaných nezodpovědní) budou moct všechno bez problémů, jako očkovaní... a ještě navíc jim stát bude platit testy? To snad nezaseje zášť? Už teď to je sakra znát. Proč mají lidi, kteří se aktivně snaží chránit, sledovat, jaké výhody jsou poskytovány té druhé skupině? To moc klidu do společnosti opravdu nepřidá.

A co se státní kasy týče - třeba by se to dalo i odhadnout (no ono by se to dalo i spočítat) - na kolik přijde nemocný člověk, dlouhodobě nemocný s covidem či po covidu, jeho léčba, jeho rekonvalescence, k tomu ty daně a odvody, které nemůže odvádět atd. atd. Pokud bude těch nemocných hodně, budou uzavírky, následovat budou kompenzace, takže další pořádná sekera do státní pokladny ...

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5180 kdy: Červenec 14, 2021, 06:15:18 odpoledne »
A můžu se zeptat na konkrétní důvod vyřazení mRNA vakcín? Aktuálně totiž tyto vakcíny jsou oproti vektorovým vakcínám tím menším zlem.

Dobře a mohla bych vědět, z čeho vycházíte při hodnocení toho, že tyto vakcíny jsou tím menším zlem ve srovnání s vektorovými vakcínami?

Když to velmi osekám a zjednoduším - u všech vektorových vakcín je riziko (byť malé, ale je) trombózy a to zejména u žen. Už se přibližně ví, co to asi způsobuje, pracuje se na tom, aby se to nestávalo, ale zatím to tam bohužel je. To u RNA vakcín není.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #5181 kdy: Červenec 14, 2021, 07:00:23 odpoledne »
Idnes by měl založit rubriku Parodie.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-koronavirus-covid-bez-registrace-centrum-epidemie-adam-vojtech.A210714_162854_domaci_pmk
Nazývat 5 očkovacích míst bez registrace masivním očkováním potřebuje velkou dávku sarkasmu.

Ostatně nepředpokládám že by zářijové placené testy byly čímkoliv jiným než zoufalou snahou nahnat levné politické body.
Dávám tomu měsíc, než Andrej Spasitel s velkou pompou nařízení zruší.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5182 kdy: Červenec 14, 2021, 07:10:13 odpoledne »
Já ty argumenty beru, ale když vezmu kolik se tu prošustruje miliard a kdo z toho těží...nebo jsme snad hnali k odpovědnosti elity za prošustrovaných 100M z apolní nemocnici? A stále existuje i možnost, že se začnou objevovat lidé s vážným poškozením zdraví po vakcině...OK zatím toho není moc, ale připusťme to. Vzdáš se pak třeba žaloby státu? Ostatně na ni ani nemáš jako očkovaná(ý) nárok. Očkovaní dávají dobrovolný souhlas. Proč tedy stát situaci nezjednoduší, neudělá očkování povinným a nepřevezme odpovědnost za případné následky? A teď nemyslím jen ČR, ale státy obecně. Pokud vím nikde dosud toto nebylo uzákoněno a to bez ohledu na režim. Tuto povinost jsem nenašel ani v Číně a tam by to bylo asi vzhledem k režimu snadnější. Ani pojišťovny či letecké společnosti v tom dosud nemají jasno a nejsou jednotné. Ale riziko tu je. Navíc tato otázka štěpí i příbuzenské a partnerské vazby a to opravdu není dobré. Pokud bys nechala neočkovanému zaplatit týdenní pobyt v nemocnici je to pro většinu lidí na vyhlášení osobního bankrotu. Takže buď sepíše závěť a udusí se doma, nebo třeba umře v nemocnici a zaplatí to příbuzní....další zátěž. Navíc ten očkovaný si platil zdravotní pojišťení a má na zdravotní péči nárok. A zaměstnavatel nemá právo znát zda jsi očkovaná či nejsi, stejně jako nemá právo znát nic o tvém zdravotním stavu. Musí mu stačit rozhodnutí lékaře schopen či neschopen či schopen s omezením....Nemohu si pomoci, ale byl byl smířlivější. Přestal bych s reklamním nedůvěryhodným blbnutím, předal bych věc z center v obchodácích do rukou praktických lékařům, které si lidi mohou vybrali na základě důvěry a které osobně třeba roky znají a mohou to s nimi v klidu konzultovat. Dobrá tak se to ještě o pár měsíců či roků protáhne, ale usmíří to podle mě společnost. Na alkoholiky, feťáky a chronické nemakačenky taky platíme a nikdo z toho nedělá selské bouře....A nutit vystrašené či nerozhodnuté či nedůvěřující lidi, jen abych si odškrtnul, že mám naočkováno....a abych třeba po 1/2 roce přeočkovával.....raději méně a budit důvěru, nežli více a pocitem nenávisti. Když si vezmu, že by se realizovala jen jedna týdenní generální stávka s následkem cca 30miliard, které lze jen těžko zabránit, pokud neočkované budeme tlačit do kouta, byl bych pro smírné řešení. Bavím se s lidmi..někteří přišli o živnost jiní třeba o příbuzného...a ani ti nejsou vždy očkovaní...Co to musí být za motivaci, když ti zemře někdo v rodině a stejně nemáš důvěru...tady žádné temnisky ani loterie nepomohou. Finanční postih možná lidi přiměje...ale státu to neprospěje. Ale uvidíme. Jelikož přes hranice nikdo bez očkování či karantény nesmí, nemělo by se sem nic dalšího dotáhnout...a stejně tomu když to píšu nevěřím. Ale uvidíme.

Offline Sedmi

  • ***
  • Příspěvků: 15
Re: epidemie
« Odpověď #5183 kdy: Červenec 14, 2021, 07:11:25 odpoledne »


Když to velmi osekám a zjednoduším - u všech vektorových vakcín je riziko (byť malé, ale je) trombózy a to zejména u žen. Už se přibližně ví, co to asi způsobuje, pracuje se na tom, aby se to nestávalo, ale zatím to tam bohužel je. To u RNA vakcín není.
[/quote]

Děkuji. To je něco, z čeho mám také obavu. Ale je to jedno známé riziko, kde se i zhruba dá odhadnout, jaká je pravděpodobnost, že si zrovna já vytáhnu černého petra... oproti naprosto neznámým a to jak kvalitativně, tak kvantitativně, a z dlouhodobého hlediska dostatečně netestovaným rizikům, která se mohou projevit až za několik let... Nebo se pletu? Nejsem zdravotník, proto hledám informace. A pro mne, jako člověka, který si je z důvodu profesionálního postižení vždy zvyklý vše ověřit pokud možno z několika zdrojů už jen ten fakt, že tyhle informace nejsou veřejně vůbec snadno dostupné (a to ani v AJ), je na zamyšlení.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5184 kdy: Červenec 14, 2021, 07:18:04 odpoledne »
Soňo, proč neočkovaní=nezodpovědní??
V čem jsem nezodpovědná? Nikam necestuji, pobývám pouze doma na zahradě, stykam se s nejbližší rodinou, sousedy. Do obchodu jezdíme jednou za 3 týdny, hodně věcí (obilí, oblečení) si už necháme posílat, nakupujeme v eshopech. Nenavštěvuje restaurace, hotely, ani nás nenapadne jet do zahraničí ani na dovolenou.
Nemalé zdravotní pojištění odchází z mé mzdy celý život, absolvovala jsem 1 operaci. Jinak lékaře, kromě prev.prohlídek nenavštěvuji, žádné léky neberu. Doposud jsem tedy zdravotní systém nezatížila.

A jen mě zajímá, v čem se chovám nezodpovědné?

Zodpovědní jsou naočkování, co jsou 3x za léto v zahraničí na dovolené?

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5185 kdy: Červenec 14, 2021, 07:23:04 odpoledne »
Jsem rád, že si věci ověřujete. Já si také myslím, že očkovat se může člověk i později, ale ať to udělá dobrovolně a na základě osobního přesvědčení, že koná pro sebe správnou věc. Přebíráte tím vlastní odpovědnost za Váš život a zdraví. A pokud máte tyto pochyby, je na kvalifikaci lékaře, aby je rozptýlil a na vás, zda mu budete věřit. A máte právo si lékaře vybrat. Z pandemie se tu udělala politická otázka, ale je to v první řadě zdravotní problém. Politik má zajistit chod státu, zajistit chod zdravotnictví a dalších resortů, ale nemá se montovat do rozhodování profesionálů. Ti se musí dohodnout a domyslet co nehlouběji možné důsledky různých variant a přijmout optimální řešení. A na politicích je, aby toto řešení s pomocí odborné veřejnosti lidem srozumitelně představili, vysvětlili a zorganizovali. Není divu, že lidé mají své pochyby po tom co tu proběhlo. Mají pro ně své důvody. 

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5186 kdy: Červenec 14, 2021, 07:56:27 odpoledne »
Soňo, proč neočkovaní=nezodpovědní??
V čem jsem nezodpovědná? Nikam necestuji, pobývám pouze doma na zahradě, stykam se s nejbližší rodinou, sousedy. Do obchodu jezdíme jednou za 3 týdny, hodně věcí (obilí, oblečení) si už necháme posílat, nakupujeme v eshopech. Nenavštěvuje restaurace, hotely, ani nás nenapadne jet do zahraničí ani na dovolenou.
Nemalé zdravotní pojištění odchází z mé mzdy celý život, absolvovala jsem 1 operaci. Jinak lékaře, kromě prev.prohlídek nenavštěvuji, žádné léky neberu. Doposud jsem tedy zdravotní systém nezatížila.

A jen mě zajímá, v čem se chovám nezodpovědné?

Zodpovědní jsou naočkování, co jsou 3x za léto v zahraničí na dovolené?

Retti, neříkám, že je to můj názor. Ale většina očkovaných to takto vnímá. Stejně jako většina těch, co dodržovala opatření, vnímala jako nezodpovědné ty, kteří je nedodržovali. Jinak ty jsi dost výjimka. Stejně tak asi budou výjimka naočkovaní, kteří jsou 3x za léto v zahraničí na dovolené.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: epidemie
« Odpověď #5187 kdy: Červenec 14, 2021, 08:03:06 odpoledne »
Soňo, proč neočkovaní=nezodpovědní??
V čem jsem nezodpovědná? Nikam necestuji, pobývám pouze doma na zahradě, stykam se s nejbližší rodinou, sousedy. Do obchodu jezdíme jednou za 3 týdny, hodně věcí (obilí, oblečení) si už necháme posílat, nakupujeme v eshopech. Nenavštěvuje restaurace, hotely, ani nás nenapadne jet do zahraničí ani na dovolenou.
Nemalé zdravotní pojištění odchází z mé mzdy celý život, absolvovala jsem 1 operaci. Jinak lékaře, kromě prev.prohlídek nenavštěvuji, žádné léky neberu. Doposud jsem tedy zdravotní systém nezatížila.

A jen mě zajímá, v čem se chovám nezodpovědné?

Zodpovědní jsou naočkování, co jsou 3x za léto v zahraničí na dovolené?

Retti, neříkám, že je to můj názor. Ale většina očkovaných to takto vnímá. Stejně jako většina těch, co dodržovala opatření, vnímala jako nezodpovědné ty, kteří je nedodržovali. Jinak ty jsi dost výjimka. Stejně tak asi budou výjimka naočkovaní, kteří jsou 3x za léto v zahraničí na dovolené.

Tak z mých naočkovaných kolegyň jedou do zahraničí skoro všechny..

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5188 kdy: Červenec 14, 2021, 08:24:34 odpoledne »

Když to velmi osekám a zjednoduším - u všech vektorových vakcín je riziko (byť malé, ale je) trombózy a to zejména u žen. Už se přibližně ví, co to asi způsobuje, pracuje se na tom, aby se to nestávalo, ale zatím to tam bohužel je. To u RNA vakcín není.

Děkuji. To je něco, z čeho mám také obavu. Ale je to jedno známé riziko, kde se i zhruba dá odhadnout, jaká je pravděpodobnost, že si zrovna já vytáhnu černého petra... oproti naprosto neznámým a to jak kvalitativně, tak kvantitativně, a z dlouhodobého hlediska dostatečně netestovaným rizikům, která se mohou projevit až za několik let... Nebo se pletu? Nejsem zdravotník, proto hledám informace. A pro mne, jako člověka, který si je z důvodu profesionálního postižení vždy zvyklý vše ověřit pokud možno z několika zdrojů už jen ten fakt, že tyhle informace nejsou veřejně vůbec snadno dostupné (a to ani v AJ), je na zamyšlení.

RNA metoda už tu je dlouho a překvapivě - ten mechanismus RNA a vektorových vakcín si je velmi podobný. Není mezi nimi zas tak velký rozdíl. Obě vstupují do buňky, obě podněcují produkci sproteinu, aby vyvolaly následnou imunitní reakci. Problém je v tom, co do té buňky vstupuje a co potom způsobí. Tudíž že u vektorové vakcíny u některých osob (přičemž rizikové faktory se zatím nepodařilo určit) ve výsledku způsobuje produkci autoimunitních protilátek proti faktoru krevních destiček a následkem toho dochází k poškození krevních destiček a finálně k trombóze.

RNA vakcíny proti covidu jsou testovány už víc jak rok. Ač se to moc neví, první vznikly už začátkem roku 2020. Základem je metoda, která už několik desetiletí prochází výzkumem a v některých oborech je již využívána. RNA vakcína nikdy nemůže vstoupit do jádra buňky, ani nemůže poškodit či změnit DNA člověka, nenese v sobě žádnou infekční část, tvoří ji přirozená nukleová kyselina, která nese pouze informaci na produkci sproteinu. Na rozdíl od jiných vakcín - rozpadá se během několika hodin, takže jakékoliv dlouhodobé následky jsou vysoce nepravděpodobné. Dle všech dostupných informací jsou mRNA vakcíny bezpečnější, než všechny dosud používané.

Nežádoucí účinky mRNA vakcín dle studií (prováděných na dospělých osobách):
- reakce v místě vpichu 84 %
- únava 63 %
- bolest hlavy 55 %
- třesavka 32 %
- horečka 14 %
- silné reakce - v 2,8 % ve věku nad 55 let, 4,6 % do 55 let (silné neznamená vážné, jejich
intenzita omezuje běžné denní aktivity, ale za jeden nebo pár dní jsou pryč)

Závažné nežádoucí účinky:
žádné nebyly (oproti placebu) zaznamenány

Ve sledování je dočasné ochrnutí lícního nervu (přestože se jednalo o statisticky nevýznamný vzorek oproti placebu) a zvětšení mízních uzlin (což by ale bylo pochopitelné).

Edit: Ještě doplněk - historické sledování vakcín všech typů ukázalo, že k závažným vedlejším následkům sice dochází, ale velmi vzácně a obvykle v prvních dvou měsících po aplikaci vakcíny.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5189 kdy: Červenec 14, 2021, 10:51:10 odpoledne »
No máš pravdu, může to být jen vzorek neodpovídající většinovému celonárodnímu mínění. Takže upřesním - většina očkovaných, které znám, a většina očkovaných, které sice neznám, ale mám možnost se dozvědět jejich názory, to takto vnímá.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5190 kdy: Červenec 14, 2021, 11:03:11 odpoledne »
To nevím. Jedná se o dost velké množství lidí. O jednom starším páru s jistotou vím, že jeli koncem června. Do Chorvatska, do pronajatého apartmánu, kde bydleli sami a s nikým se nestýkali. My nikam do zahraničí nejedeme, moji příbuzní všichni odložili zahraniční dovolené na jindy, mezi přáteli také nemám nikoho, kdo jede do zahraničí na dovolenou, byť jsou všichni očkovaní. S ostatními jsem se o tom nebavila.

Škoda, že nejsi tak přísný i na ty, kteří se tu stávají mluvčími té druhé skupiny  ;)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5191 kdy: Červenec 15, 2021, 12:14:13 dopoledne »
Tak já mohu říci, že kamarádi a známí co mají také koně se nikam moc do zahraničí nechystají...jen jedna kamarádka se nechala očkovat kvůli závodům v zahraničí, ale ty stejně odpadly nebo je přeložily....Takže jsme na tom spíše jako Retti....Do obchodáků jedu 2-3 měsíčně a s ochranou (správký kovboj prý nez ochrany nevyjíždí - vida jak na podvědomí působí mrška reklama  ;D), spoustu toho vyřídí e-shopy, datová schránka. Jinak většinu času strávím v okruhu 25 km Perníkova....Počet denních kontaktů s cizími lidmi max 3-5. Dokonce i na to koupání jsme při vyjížďce objevili zapomenutý rybníček...dcerou přejmenovaný na Brčálník ;). A jinak zahrada a sem tam procházka či výlet do přírody. Takže žádná letní kina, žádné fesťáky a koncerty, v hospodě jsem byl naposledy před cca měsícem a nechybí mi to....místo restarací vaříme na ohni na zahradě děti to baví, něco se naučí a ušetří se i kupa peněz. No a se ženou si občas k filmu nebo večernímu povídání otevřeme lahvinku červeného...

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7602
Re: epidemie
« Odpověď #5192 kdy: Červenec 15, 2021, 02:41:39 dopoledne »
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5193 kdy: Červenec 15, 2021, 06:26:27 odpoledne »
Očkovaní lidé jsou 6,72krát více nakaženi než ti, kteří dříve měli covid, uvádí studie


https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/ockovani-lide-jsou-67krat-vice-nakazeni-nez-ti-kteri-drive-meli-covid-uvadi-studie/
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5194 kdy: Červenec 16, 2021, 08:04:52 dopoledne »
Včera vyšel v týdeníku Echo výborný rozhovor s epidemiologem prof. Jiřím Beranem.

Zde jen malá ukázka
https://www.echo24.cz/a/SteMr/stat-tu-neni-od-toho-aby-prodaval-vakciny-prof-beran-varuje-pred-ockovanim-deti

Celý rozhovor je skutečná bomba. Je to text na pět stran a probírají všechno možné, nejvíc mě zaujalo asi toto:

1) Indická mutace (delta) je mnohem mírnější než předchozí britská a původní varianta, násobně méně hospitalizovaných a mrtvých.
Cituje britskou studii udělanou na velkém vzorku desítek tisíc nakažených a přidává vysvětlující komentář.
Přiznává, že na deltu umírá více plně očkovaných než vůbec nenaočkovaných, opět rozdíl v násobcích, žádná statistická chyba. Říká, že se to snad podaří vysvětlit tím, že očkovaní jsou starší než nenaočkovaní, jinak by to byla špatná zpráva pro vakcínu.

2) Kritizuje, že se nezavedlo telefonické sledování starých nakažených.
Praktici, kteří si po pár dnech obvolávali nakažené staré pacienty a podle příznaků jim případně poslali recept na posílení imunity, proti srážlivosti krve nebo antibiotika na zápal plic, mají buď žádné nebo mnohem méně mrtvých než je průměr.
Vládní nařízení, aby nakažení nechodili k lékaři, byli doma a v případě zhoršení volali sanitku - u lidí se nemoc rozjela tak, že potom už v nemocnici s tím nešlo nic udělat. Včasným zásahm v případě zhoršení příznaků tomu šlo předejít.
Lékaři neléčili, jak měli. Více méně potvrzuje to, co tady celou dobu píše x.BH.
Dost hrůzné zjištění.

3) Že vláda odmítala jeho návrhy má základ v osobní nenávisti ze strany vědců, kteří za vládu řídili epidemii.
Nedělal jsem si iluze o kvalitě české vědy, ale to, co v rozhovoru říká, je naprosto příšerné.
S kolegy připravili výzkumy, ale potom to někdo z vlády zastavil nebo dokonce i zakázal. A potom vláda prohlásila, že nejsou studie, proto se to nebude dělat. Jasně, protože zakázali studii dělat.
Nebo říká, že Maďar a Smejkal, kteří epidemii řídili, dodnes nemají složenou druhou atestaci z epidemiologie. Potom to muselo dopadnout, jak to dopadlo, když epidemii řídili nedovzdělanci.

Časopis už nemám, nemohu půjčit. Rodina mi výtisk hned odebrala, aby si mohli rozhovor také přečíst a potom to pustili dál. Snad se vám to podaří někde sehnat.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5195 kdy: Červenec 16, 2021, 08:27:49 dopoledne »
Já tady ty výsledky sděloval...v podstatě mi to bylo vyvraceno, že prý je delta smrtnější...Inu je třeba sledovat počet celkových zemřelých dlouhodobě. A sledovat zda a jaké jsou mezi zemřelými a očkovanými souvislosti. Osobně rád uznám, že jsou vakcíny bezpečné, pokud se neprokáže souvislost během 3 let. To je doba, kdy se obvykle testují vakcíny v poslední fázi klinických studií. To že mi někdo dokola tvrdí, že je něco bezpečné ještě neznamená, že to tak je. Ta data zatím pořád nejsou...Ale kamarád, který se naočkoval před 3 dny 2. dávkou si včera stěžoval, že ho asi po 6.h od očkování začaly brnět konečky prstů na rukou i nohou a dosud to prý nepřestalo. Volal do centra a tam mu sdělili, že je to obvyklé a ať zůstane v klidu...Jsem zvědav, zda se mu to zlepší. Do očkování ho v podstatě dotlačil zaměstnavatel...dobrovolně pochopitelně, jen mu končila pracovní smlouva a chtěl mít klid....přitom popravdě řeřeno jeho firma do něj na školeních nainvestovala během 5 let skoro milion....Takže pokud by ho vyhodili prodělají min 14-18 měsíců platu....

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5196 kdy: Červenec 16, 2021, 10:26:11 dopoledne »
Beran se v tématu koronavirus a epidemie už tolikrát prokazatelně mýlil, že ho osobně už ani nečtu, natož abych ho považovala za nějaký důvěryhodný zdroj. A jak tak koukám, tak v tom úspěšně pokračuje.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5197 kdy: Červenec 16, 2021, 10:59:55 dopoledne »
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5198 kdy: Červenec 16, 2021, 12:09:58 odpoledne »
Já tady ty výsledky sděloval...v podstatě mi to bylo vyvraceno, že prý je delta smrtnější...

Tak ona pravděpodobně smrtelnější je. Jenže pro definitivní rozhodnutí ještě chybí data, protože tu je s námi relativně krátce. Nicméně už teď např. studie ze Skotska potvrzuje, že míra hospitalizace pacientů s variantou delta je cca o 85 % vyšší, než s variantou alfa. Závěry pana Berana o "mnohem mírnější formě" koronaviru jsou v tomto případě jedním z příkladů jeho omylů, způsobený chybnou interpretací určitého souboru dat, přičemž pominul zcela zásadní faktory.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5199 kdy: Červenec 16, 2021, 01:40:44 odpoledne »
Od dnešní půlnoci je z nařízení Ministerstva zdravotnictví zakázáno souložit :smich:
K tomuto zásadnímu opatření sáhla vláda po dnešním mimořádném nočním jednání na základě toho, že se v nemocnicích zvýšil počet nakažených syfilidou z 29 na 32. Rozšíření zákazu či stanovení výjimek bude později upřesněno.
Jak je z podstaty věci patrné, toto nařízení se netýká jen souložení na veřejnosti, souložení komerčního, volnočasového či fitness, ale i toho domácího. Do zákazu je pochopitelně zahrnut nejen sex manželský, ale i milenecký či zcela náhodný. Zákaz se samozřejmě týká osob různého pohlaví, respektive sexuálních praktik mezi osobami různého, jakož i stejného pohlaví včetně těch, kteří v tomto ohledu nemají zcela jasno.
Jak našeho vládního zpravodaje informovala po mimořádném zasedání vlády její mluvčí Mgr. Jebavá, předpokládá se, že rozvolnění opatření dojde na základě dat od ÚZIS ČR nejdříve začátkem září, nicméně je už dnes zcela jisté, že i poté bude souložení možné jen za přísných hygienických podmínek a s ochrannými prostředky minimálně třídy FFP-PRC-3 a vyššími.
Později se nám podařilo získat i stanovisko hlavního koordinátora mezirezortní skupiny zaměřené na boj se syfilidou Bedřicha Smetany (že by náhoda?), který blíže specifikoval zakázané sexuální praktiky. Laicky se dá říci, že jsou to vlastně všechny včetně autoerotiky vyjma sexu po telefonu. Ze zákazu však bude nepochybně vyjmut, a to i s ohledem na šéfa vlády, pojeb od nadřízeného.
Je jisté, že psychologové, sociologové, a hlavně sexuologové počali bezodkladně zkoumat, jak se tento zákaz ve společnosti projeví. Pro někoho to může být i úlevné a vytištěná podoba neřízení nebude chybět na mnohých nočních stolcích, ale jinde to může být i docela jinak a dá se tudíž předpokládat, že tento zákaz bude i porušován. V této souvislosti není zcela jasné, jak bude dodržování nařízení vymáháno, kontrolováno a trestáno, ale to vše bude jistě záhy dovysvětleno.
Takže, moji milí, máte čas do dnešní půlnoci...

Upozornění: Byť to tak nemusí vůbec vypadat, v článku se objevují i prvky satiry a nadsázky


https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=38&t=696&p=202086#p202086
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu