Autor Téma: Přípravy  (Přečteno 14667 krát)

Offline Mobile

• Administrátor
    • http://minimalisti.tym.cz/
Přípravy
« kdy: Listopad 16, 2012, 05:31:36 odpoledne »
Fyzická připravenost

Fyzická připravenost nestojí žádné peníze. Dá se říci, že ještě na tom vyděláte. Příprava Vás přinutí jíst zdravě, levně a méně. To přináší finanční úspory za potraviny a za doktory.
Než začnete sportovat, tak musíte přejít na zdravý jídelníček. Jídelníček by měl být složen z potravin, které neprošli průmyslovou úpravou. Tyto potraviny jsou levnější, a i když strávíte přípravou tohoto jídla hodně času, tak se změní pohled na Vaše jídlo.
Není potřeba chodit do posilovny. Postačí, když využijete jakoukoliv možnost pohybu a manuální práce. Když jste změnili svůj jídelníček a přidali do svého života více pohybu nenechá dlouhého čekání a projeví se to zlepšení Vašeho zdravotního stavu.
Fyzická připravenost Vám dokonce umožní bez následku držet půst, který Vás možná zachrání před zhroucení a nemocemi, kdyby se nedalo sehnat jídlo.

Offline Mobile

• Administrátor
Přípravy
« Odpověď #1 kdy: Listopad 16, 2012, 05:32:34 odpoledne »
Psychologická připravenost

Psychologická příprava je velmi úzce spojena s fyzickou přípravou. Když znáte své možnosti, tak Vám umožní nestresovat. Znát své limity.  Sednout si a projet si v hlavě scénáře, které by se mohli stát. Není to depresivní, jak by řekli někteří, mělo by to ve skutečnosti být vnímána jako posilující, protože vám to dává možnost, abyste byli připraveni a vypořádali se vším, co vám život může hodit do cesty. Postupně se zbavíte strachu. Je dobré si vyzkoušet některé situace, abyste si ověřili, jestli to skutečně funguje.
Když jsou lidé v hrozném stresu, tak obvykle nejsou schopni myslet tak jasně, jako obvykle, a to může ovlivnit rozhodování a reakce. Je nerealistické si myslet, že lidé mohou být plně emocionálně připraveni na takové stresující situace. Nicméně může být psychicky připraveni pomoci zvládání stresu a vědomostmi. Očekávejte nejhorší scénáře a vžijte se do ní. Sledujte sebe co se děje s Vámi.

Offline Mobile

• Administrátor
Jak postupujete při řešení problému
« Odpověď #2 kdy: Listopad 27, 2012, 08:49:52 dopoledne »
Jak postupujete při řešení problému

Když člověk musí řešit nějakou komplikovanou věc, tak jí řeší 7 kroky (odmítání, hněv, vyjednávání, deprese, přijetí, znovuzrození, vytvoření nového života). Každý krok zabere jedinci nějaký čas. Někdy zůstane v jednom kroku i celý život. A teď to víte. Postačí Vám se podívat okolo sebe jak kdo řeší své problémy a dojdete ke stejnému názoru. Podívejte, jak jste řešili svoje problémy. I banální problém jste někdy řešili těmito 7 kroky. Není to novinka. Existují mnoho mutací třeba: Fáze vyrovnávání se s nemocí (http://www.umirani.cz/faze-vyrovnavani-se-s-nemoci.html). Jestli to odmítáte, tak si vyjednejte svoji vlastní mutaci, která Vám umožní přijmout problém a vyřešit ho. Ve znovuzrození dochází přepsání Vaší osobnosti. Někdy i negativně. Po skončení jste jiní lidi. Až Vám bude někdo říkat, že jste se změnili a chováte se jinak, jak Vás znali, tak jste prošli těmito 7 kroky.

Offline Mobile

• Administrátor
Složení zásob
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 06, 2012, 05:04:47 odpoledne »
Složení zásob

Složení zásob u každého jedince je rozdílné. Doporučuje se vlastnit na 14 dní potraviny, které se nemusí tepelně upravovat. Konzervy, zelenina, kompoty, sušenky, suchary, atd.  Na 2-6 měsíců se doporučují potraviny, které běžně jíte. Seznam sestavíte tak, že měsíc si zapisujete do sešitku vše  co sníte. Jednoduše vynásobíte třeba šesti. Pro více než 6 měsíční se zásoby dělají pomocí čtyř základních složek. Je to pšenice, med/cukr, luštěniny, sádlo. Udává se trvanlivost 3 roky, ale při dobrém skladování vydrží 20 let. Pšenici a cukr můžete prodat dál bez větší námahy. Včelařů a chovatelů drůbeže je dost. Dlouhodobé zásoby nemají sloužit k běžnému stravování, ale jen překonání nějaké krize. Z pšenice upečete chleba, který natřete třeba medem nebo sádlem.
Je zbytečné kupovat zásoby na dlouhodobé skladování, které budou pestré. Musíte do 6 měsíců zajistit částečnou potravinovou soběstačnost, která Vám umožní jíst pestrou stravu.
Místo kvalitních konzerv koupit PB vařič, který umožní uvařit potraviny a nebudou potřeba konzervy. Snažit se mít místo, kde budete moc bezpečí skladovat větší množství potravin. Denní spotřeba je přibližně 800g pšenice. Člověk může fungovat na 500g a existuji výjimky, že někteří fungují na menším množství. Radši počítejte s 800g, protože je lepší mít víc než míň.  Kupovat potraviny do zásoby, které nejíte běžně je nevýhodné. Budete se muset nutit je jíst a Váš partner bude mít argument při hádkách. Zkuste se přeorientovat na zdravou stravu. Hlavní faktor hraje, kde bydlíte. Velký rozdíl bude, když žijete na vesnici anebo ve městě.

Offline Mobile

• Administrátor
Utajení
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 07, 2012, 09:07:11 dopoledne »
Utajení

Utajení je nejlepší obrana. Nikomu neříkat, že máte zásoby Vám ušetří hodně potíží. V očích jiných lidí budete podivínové, kteří hromadí zbytečnosti. Bude pod častými útoky drben. Jestli se něco pokazí, tak budete muset očekávat, že lidi, kteří se Vám smáli, budou chtít po Vás zásoby. Proto nikomu zbytečně neříkejte, že máte zásoby. Nikomu neříkejte, že mají komunitu lidi. Slovo komunita vyvolává v některých pocit sekta. Media hned provedou démonizaci a budete oficiálně sekta.

Nejlepší je žit běžný život a tohle řešit jen s lidmi, kterým důvěřujete. Nikdy na internetu neříkejte svoje jméno a svou adresu. Jen riskujete, že ohrožujete svou rodinu. Už dnes existují případy, kdy lidi nemají zábrany a jsou schopni zabít člověka kvůli prášku anebo botám. Musíte si dát u sebe pozor, abys jste se nestal až moc paranoidními. To se někdy stává, když máte strach diskutovat. Proto tu je internet, kde můžete anonymně diskutovat a vyjasnit si některé věci ze kterých máte strach.

Offline Mobile

• Administrátor
Finanční gramotnost
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 08, 2012, 08:55:46 dopoledne »
Finanční gramotnost

Lidi se snaží koupit zásoby a dělají přípravy, aniž by občas přemýšleli. Nakupuji bez uvážení a řídí se většinou návody lidí, kteří to mají jen jako hru. Někteří sestavovali svůj seznam v době, kdy procházeli fází, když mysleli, že se musejí připravit na jadernou válku atd. Než utratíte své životní úspory za přípravu, tak si to velice dobře promyslete. Pokud pospícháte a nemáte čas si udělat svůj seznam zásob a příprav, tak ho převezmete od lidí, u kterých víte, že se připravují na podobnou situaci jako Vy.

Offline milo1944

Přípravy - BUNKRY PRO SOUDNÝ DEN
« Odpověď #6 kdy: Květen 25, 2015, 10:05:39 dopoledne »
TOHLE JSEM ZAHLÍDL PRÁVĚ V TELVIZI, teda první díl - stavba ocelovýho bunkru byla dnes, ale další dva díly jsou zítra a pozítří.
(potom by se to mohlo smazat.)

Bunkry pro soudný den (1) (Doomsday Bunkers)

25. 5. 2015, 09:00 - Spektrum
Dokument, 60 min

Občanské války, nukleární katastrofy, teroristické útoky, zemětřesení, cunami, hospodářské krize – ani pomyslet se nám nechce na to množství různých nebezpečí, kterým je naše společnost vystavena. Existují ovšem lidé, kteří se pomýšlení na nejhorší a na zadní kolečka nejen nebojí, ale dokonce si systematicky zajišťují přežití. Budují si bunkry, které odolají i těm největším pohromám, zatímco jejich majitel může průběh nastalé apokalypsy klidně sledovat z pohodlného křesla. Tento seriál nám předvede, jak vypadá stavba údajně nejbezpečnějších útočišť světa. (60 min)

Další díly:
Bunkry pro soudný den (2) - 26. května 2015 - 09:00
Bunkry pro soudný den (3) - 27. května 2015 - 09:00
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Kachoora

Re: Přípravy
« Odpověď #7 kdy: Červenec 13, 2015, 06:32:30 odpoledne »
Ahoj, zaujala mě vaše strategie a už delší dobu si říkám, že by bylo fajn se připravit na neočekávané situace. Jenže zatím mě vždy něco od toho odradilo (třeba když mi zplesnivěly všechny sklenice zavařeného hrášku :-D). Trochu střílím a určitě si chci pořídit zbroják a čekám kdy mě něco odradí i od toho. Ale dneska jsem zase nervla. Mám problém s něčím začít, protože nevím kde. A to chce plán. Takže jsem se rozhodla, že když budu kupovat zajímavé věci, koupím je dvakrát. Dnešní nákup  - jar, šampon, řasenka tedy 2x jar, 2x šampon a jedna řasenka (bez té se holt budu muset obejít). Doma jsem myslela, že mě omejou. Jar byl o 30 Kč dražší než psáno na regálu. Takže 60 Kč v... hned jsem si vybavila heslo babičky: "kdo chce víc, nemá nic" a mám chuť se na to vyprdnout. Měli jste nebo máte taky takové pocity, myšlenky? přejde to někdy? co když vám zplesnivá 10 kg mouky? to vás netrápí?

Offline Anakin

• Moderátor
    • Blog Prepper.cz
« Odpověď #8 kdy: Červenec 13, 2015, 07:21:07 odpoledne »
Ahoj, vítej na fóru. Musíš dobře skladovat a lépe plánovat své nákupy. Nenakupovat chaoticky.
Většinu věcí jako je mouka, je dobré pravidelně spotřebovávat a kupovat další. Vyšší level bude pořízení ručního mlýnku na mouku a zásobu pšenice. Hezky do sudu a napustit CO2 v tom lepším případě.

Určitě zde najdeš dost informací.

Offline TNT1973

• Praktikující prepper
« Odpověď #9 kdy: Červenec 13, 2015, 07:36:23 odpoledne »
ahoj Kachoora.v reči nasho kmena by si sa mala volat Kačura,vsak?
nenechaj sa odradit obcasnymi neuspechmi.ako napisal Anakin treba lepsie planovat nakupy.ja do prirucnej skryni ktoru mame v kuchyni a sluzi na uskladnenie potravin ktore priebezne konzumujeme kupujem s kazdej potraviny minimalne tri a maximalne 10 kusov naraz.to iste plati aj pre hygienicke potreby atd.
ak vsak chcem nakupit na dlhodobe uskladnenie,tak idem do velkoskladu a kupujem na kartony.ak si niesom isty cenou,tak pouzijem čitačku čiarovych kodov alebo sa na cenu opytam.
pokial ide o muku tak tej kupujem naraz minimalne 30kg.kedze sa u nas pečie domaci chlieb a kazdu nedelu nejaky kolač tak nieje šanca aby sa muka pokazila  ;)
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

nacelnik Seattle 1854

chpslst

• Host
« Odpověď #10 kdy: Červenec 14, 2015, 12:29:21 dopoledne »
všetci ťa tu chlácholia a nikto ti nenapíše že preperstvo je drina.
ja byť tebou pri tolkom "šťastí" idem od toho a žijem natvrdo konzumným životom...
načo sa trápiť a znásilňovať keď to nieje moja cesta. moja svokra nemá v špajze ani balík múky navyše a nikdy jej nič nechýbalo. podotýkam že je vynikajúca kuchárka a starostlivá gazdinka. bez gelových nechtov a občasným mecheche s priatelkami si život ešte donedávna však velmi nevedela predstaviť. a jak si ho užívala...

Offline MDobromila

• Včelaři sobě
  • *
« Odpověď #11 kdy: Červenec 14, 2015, 12:36:57 dopoledne »
Ani já si nedovedu představit život bez gelových nehtů...ale aspon mám ve sklepě 50 kg pšenice... :bee:

Offline votroubek

• Praktikující prepper
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
« Odpověď #12 kdy: Červenec 14, 2015, 01:37:16 dopoledne »
taky si nedovedu představit život bez gelových nehtíků, i bez svokruše, tuším, že už bude ve škopku pěkně uleželá....
Všechno chce svoje, vždy máme na výběr.
Hlavně se neboj neúspěchů či přůserů, páč o tom je zkoušení a prošlapávání cestiček.Kdo nic nedělá, nic nepokazí....

Offline Kachoora

« Odpověď #13 kdy: Červenec 14, 2015, 10:41:22 dopoledne »
:-D spíš kačora, ale kačura mi nikdy nikdo neřekl a dost jsem se pobavila. Je mi jasné, že je to dřina a chce to lépe plánovat, ale i tak... vždyť vás to musí hodne mrzet, když se něco pokazí ne? Nežiju čistě konzumním životem (i když k němu někdy skouzávám) sic navenek tak asi působím. Nehty manikura, pedikura, liceni, kadeřník to všchno mi není cizí, chci nějak vypadat. Zase na druhou stranu, když jde do tuhého zvládnu spoustu věcí. Když jsem přišla o střechu nad hlavou bydlela jsem měsíc v 40l batohu a úplně v pohodě. Důležité je mít kolem sebe lidi. Mám průkazku zdravotníka, několik kurzů sebeobrany, kurz plavčíka, střílím, jezdím na koni, umím šít i tržné rány bych zvládla (no pokud bych dřív neomdlela :-)) doma zavařuju peču, kromě buchet i chleba, housky, vyrábím tvaroh, máslo... Pes není žádný gaučák - teda je, ale i tak je naučený, že mě musí následovat všude. Ve stodole chodí po trámech jak kočka 4m vysoko (žádný stres) a přeleze přes 2m zeď (bez rozběhu, hezky z místa) a bránit umí taky (teda aspoň odhánět vlezlé opilce) tak jsem si říkala, že by nemuselo být špatné si ještě k tomu všemu nakřečkovat trochu zásob :-) ale je to jako se vším těžké někde začít :-D

Offline MDobromila

• Včelaři sobě
  • *
« Odpověď #14 kdy: Červenec 14, 2015, 11:15:18 dopoledne »
Máš skvělý potenciál...
A to, že občas něco nevyjde, jak má, to nevadí...jsme o zkušenost bohatší.
Také žiji život obyčejné pracující ženy se všemi výdobytky, co nám civilizace zatím nabízí...vedle toho se ovšem připravuji na život, který by mohl nastat...ale nevíme, kdy přesně a jak.
Přiznávám, je to trochu schizofrenní...ale čím dál víc mě baví to učení se životu bez výdobytků...

Offline plenty

• Moderátor
« Odpověď #15 kdy: Červenec 14, 2015, 12:27:16 odpoledne »
S gelovými nechtami sa vraj skvele vytrháva drobná burina v zelenine :)
V každej chvíli, ktoréhokoľvek dňa sa môže stať niečo, na čo nie sme pripravení...

Offline miki

« Odpověď #16 kdy: Červenec 16, 2015, 09:36:47 dopoledne »
Zdravím.
Kachoora: (teda to je nick :D :D :D)
K tomu hrášku to by tě mělo spíš než nas..t přimět přečíst si něco o konzervaci. Není tomu tak dávno co jsem dal na web takový souhrn co se musí udělat. Píši tam třeba o tom, že na nekyselé konzervy je potřeba tzv. tindalizace tj. dvojí konzervace s přestávkou jeden až dva dny. Potom ti ten hrášek vydrží třeba 10 let.
 :( :( :( .
Miki

Offline TNT1973

• Praktikující prepper
« Odpověď #17 kdy: Červenec 16, 2015, 01:42:33 odpoledne »
fajn Kačora beriem a bud rada ze ti zatial nikto nepovedal kačura.na slovensku mame taku malebnu obec ktora sa vola Čierny Balog a v ich nareči ma slovo kačura veľmo mrzky vyraz  ;) a ani sa radsej nepytaj aky,lebo verejne to napisat nemozem   :o
hned ked som si precital tvoj nick tak som si oprašil v pameti to slovo a nedalo mi neopytat sa ta na to,ale inak som v pohode  ;D
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

nacelnik Seattle 1854