Téma ktorej sme sa tu venovali len veľmi málo: Sušené mlieko plnotučné alebo odtučnené by malo byť súčasťou zásob snáď každej prepperskej rodiny.
Medzi výhody skladovania tejto bielkovinovej pochúťky oceňujem hlavne to že ju netreba skladovať v chlade ako klasické mlieko od kravy. Skladovateľnosť je dlhodobá, výrobcovia klasicky uvádzajú tuším 2 roky. Zakúpiť sa dajú balenia od 400g až po 25 kg vrecia. Väčšie balenia je vhodné rozdeliť do menších balení. Zvažujem vákuovačku, poháre na zaváranie alebo klasické plechové konzervy. Okrem klasického sušeného mlieka sa vyrába aj sušená srvátka a cmar. Vzhľadom na svoju dlhšiu trvanlivosť sú sušené mliečne výrobky vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické (turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty, zásoby pre prípad krízy alebo núdzových situácií).