Zdravím.
To o tom mazání kloubů olejem (pardon emulzí) je taková krávovina, že na to lze říct "NO KOMENT".
No ale přesto, že jsem se zařekl, že nebudu reagovat mě to nedá
Kdyby jsi měl zájem tak přijď až ti budou vrzat klouby já natáhnu do stříkačky emulzi oleje (ten si určíš sám, samozřejmě bude to jistě
ten nejzdravější
) a můžem začít s aplikací do nemocných kloubů.
Reaguji hlavně kvůli ostatním aby nebyli nepravdivě informováni.
Citace......Teplota olejů a tuků, které používáme k vaření, se pohybuje všeobecně mezi 180 až 320 stupni Celsia......konec citace
Níže je tabulka kde jsou uvedeny teploty tzv. zakouření (v ČR) a smoke point (v GB, USA, bod kouře) to je již teplota kdy se z oleje kouří a je silně okysličován (prakticky přepalován) až do zničení což je doba při této teplotě velmi krátká. Prý stačí 2 minuty a je hotovo.
Takže si to přeber s těmi tvými 180-320 st. C DALŠÍ TVŮJ PŘÍSPĚVEK, KTERÝ SVĚDČÍ O TOM, ŽE JSEŠ ÚPLNĚ MIMO MÍSU.
Někdy je totiž nutné aby jsi vzal v úvahu, že v angloamerické oblasti se ještě dnes používá k měření teploty st. Farnhenita
(to je takové to......
o F....... na upřesnění). Splésti si st. Celsia se st. Farnheita je dost školská chyba. Ale u tebe se ani "Alwarezi" nedivím.
Tuk/olej Smoke Point °F Smoke Point °C
Nerafinovaný řepkový olej 225°F 107°C
Nerafinovaný lněný olej 225°F 107°C
Nerafinovaný světlicový olej 225°F 107°C
Nerafinovaný slunečnicový olej 225°F 107°C
Nerafinovaný kukuřičný olej 320°F 160°C
Nerafinovaný high-oleic slunečnicový olej 320°F 160°C
Extra - virgin neboli panenský olivový olej 320°F 160°C
Nerafinovaný pozemnicový olej 320°F 160°C
Semirafinovaný světlicový olej 320°F 160°C
Nerafinovaný sójový olej 320°F 160°C
Nerafinovaný ořechový olej 320°F 160°C
Konopný olej 330°F 165°C
Máslo 350°F 177°C
Semirafinovaný řepkový olej 350°F 177°C
Kokosový olej 350°F 177°C
Nerafinovaný sezamový olej 350°F 177°C
Semirafinovaný sójový olej 350°F 177°C
Rostlinný ztužený tuk 360°F 182°C
Sádlo 370°F 182°C
Makadamový olej 390°F 199°C
Rafinovaný řepkový olej 400°F 204°C
Semirafinovaný ořechový olej 400°F 204°C
Vysoce kvalitní (= nízká kyselost)
extra-virgin olivový olej 405°F 207°C
Sezamový olej 410°F 210°C
Bavlníkový olej 420°F 216°C
Grepový olej 420°F 216°C
Panenský olivový olej 420°F 216°C
Mandlový olej 420°F 216°C
Lískový olej 430°F 221°C
Pozemnicový olej 440°F 227°C
Slunečnicový olej 440°F 227°C
Rafinovaný kukuřičný olej 450°F 232°C
Rafinovaný high-oleic slunečnicový olej 450°F 232°C
Rafinovaný pozemnicový olej 450°F 232°C
Rafinovaný světlicový olej 450°F 232°C
Semirafinovaný sezamový olej 450°F 232°C
Rafinovaný sójový olej 450°F 232°C
Semirafinovaný slunečnicový olej 450°F 232°C
Olivový olej - pomace 460°F 238°C
Extra light olivový olej 468°F 242°C
Sójový olej 495°F 257°C
Světlicový olej 510°F 266°C
Avokádový olej 520°F 271°C
Tabulku si překopírujte je velmi vhodná pro zdravé vaření.
Miki.