Každopádně Turek tým a sám Turek to zvládli skvěle, 152 196 hlasů oproti např. 118 492 hlasů pro takovou ODSáckou, politickou stálici jako je Vondra. A to byl Turek před nějakou dobou pro velkou část občanů naprosto neznámý člověk. To není facka, to je přímo kopanec do koulí všem velkým, politickým stranám, které se ve vládě točí pořád dokola. Z Turka by mělo mít bobky i ANO, protože Dostálová nedostala o mnoho hlasů vice...
Teď se budou na netu množit různé analýzy, jak se to mohlo zcela neznámému a politicky nepolíbenému Turkovi podařit. Podle mne se tady ukázal nový styl vedení kampaně a toho, jak zaujmout lidi. Nestačí debilní hesla (a mnohdy spíše lži) na bilboardech za milióny po celé ČR a protěžování vládních stran ve veřejnoprávních médiích, jak činí současná vláda (i ta předchozí). FT byl vidět velmi výrazně na internetu, YT kanály a podcasty, hodinové, dvou a více hodinové rozhovory. Když jsem tak zběžně kouknul na počet shlédnutí videí, kde se FT probíral nebo sám účinkoval, tak to byla čísla kolem 70-130tis lidí. Video na VOX TV (Kubelík show), mělo dokonce přes 200tis shlédnutí. V každém byl od FT apel, jít k volbám, což se podle mne také projevilo na naše poměry k velké volební účasti. Turek také dost jezdil mezi lidi, prostě si toto dost odmakal.
Velkou radost mám z Pirátů, lidé fakt prozřeli.
Uvidíme, jak se bude Filipovi dařit, jak říká - optimista je ten, kdo má málo informací