Autor Téma: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou  (Přečteno 368 krát)

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« kdy: Prosinec 29, 2020, 03:52:10 odpoledne »
REAKCE NA MIKIHO TVRZENÍ

1. Mají někteří lidé nedostatek omega-3? ANO.
2. Musí být omega-3 ve stravě více, než omega-6? NE! Je tomu přesně naopak.
3. Je kokos jedem? Pokud není zkažený, tak NE.
4. Nedostatek omega-3 se nejlépe léčí konzumací vlašských ořechů. A nejhůže konzumací lněného oleje, který se velmi rychle zkazí.
5. Jsou tuky jako palmový a kokosový jedovaté? NE!
6. Obsahují palmový a kokosový pouze omega-6? NE!
7. Je omega-6 jedovatý? NE!

Jako kardiak jsem po snědení kokosu neměl vůbec žádné potíže.

"Kupte si jeden citrón."
Jeden citron by neměl nikomu ublížit. Ale pozor - větší konzumace citronů znamená překyselení krve!

----------

nyní z wikipedie

Pozitivní ovlivnění metabolického syndromu

Dietní aplikace PUFA omega-3 vede ke zlepšení glukózové tolerance, zlepšení stavu inzulinové rezistence, k poklesu glykémie, lipémie apod.[27]

Negativně působí současný výživový trend v západních zemích a to překračování doporučeného příjmu PUFA omega-6/PUFA omega-3 v neprospěch omega-3. Zvýšený podíl omega-6 vede mimo jiné ke snížení citlivosti na inzulin. PUFA omega-3 naopak pozitivně ovlivňují expresi transportních mechanizmů na membránách pro glukózu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Omega-3_nenasycen%C3%A9_mastn%C3%A9_kyseliny

takže ano, omega-3 může pomoci léčit cukrovku, jenže:
cituji uživatele   miki:
"Dnešní stav je takový, že poměr Omega 6MK je zhruba 15x větší (Evropa) v Americe až 20x než je množství Omega 3 MK. Správný poměr by měl být opačný. Omega 3MK 2díly : 1 dílu Omega 6 MK."

Tohle je ŠPATNĚ! Omega-3 nemá být nikdy více, než omega-6!

Jaký by měl být ideální poměr mezi omega 3 a 6?
https://www.svetfitness.cz/clanek/omega-3-pod-drobnohledem/#jaky-by-mel-byt-idealni-pomer-mezi-omega-3-a-6

Zásadní problém je přitom v tom, že naše současná strava obsahuje poměr omega 6 vůči omega 3 zhruba 15:1, přestože od přírody jsme nastavení na poměr kolem 2:1 či 4:1. Řešení je přitom jednoduché, stačí se více zaměřit na konzumaci ryb a dalších potravin bohatých na omega 3, případně využívání suplementů, díky čemuž se poměr vyváží.

Tedy omega-6 by mělo být 2x nebo 4x více, než omega-3 !!!
zdroj svetfitness.cz

A kdyby byl omega-6 jedem, tak by tam bylo napsáno VYVARUJTE SE KONZUMACI OMEGA-6, ale nic takového
tam napsáno není! Naopak! Doporučují, aby jsme konzumovali 2x nebo 4x více omega-6, než omega-3 !!!

Člověk může být totiž nemocný i z malého příjmu omega-6.

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 29, 2020, 07:24:24 odpoledne »
TOHLE je složení nutričně kompletního nápoje MANA, který je určen bezzubým lidem nebo lidem, kteří jsou příliš líní kousat a žvýkat. Je to LUXUSNÍ produkt, to znamená, že žádná složka tam není za účelem, aby se ušetřilo.

Mana™ je nutričně kompletní jídlo ve fomě nápoje.SLOŽENÍ: pitná voda, proteiny (izolovaná sójová a hrachová bílkovina, ovesný, konopný,  rýžový  a  řasový  protein),  maltodextrin,  ovesná  vláknina,  isomaltu-losa***, inulin, mrkvová vláknina, rostlinné oleje (řepkový olej, olej z mikrořas Schizochytrium sp., za studena lisovaný kokosový olej, slunečnicový olej, ovesný olej, za studena lisovaný lněný olej), emulgátor (sójový lecitin, celulosa, celulo-sová guma), vitaminy a minerální látky (chlorid sodný, citronan draselný, chlorid draselný, uhličitan vápenatý, oxid hořečnatý, mléčnan hořečnatý, glukonan zineč-natý, jodičnan draselný, vitamin A, thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothe-nová, vitamin B6, biotin, kyselina listová, vitamin B12, vitamin C, vitamin D2),  vitamin E, vitamin K1, sladidlo (sukralosa), aroma. Nutričně vyvážené jídlo ve formě nápoje s vysokým obsahem bílkovin, s vitaminy a minerálními látkami. Zdroj omega-3 mastných kyselin (0,33 g/100 ml). S cukry*** a sladidlem. Vhodné pro vegany.

KDYBY BYLO OMEGA 6 TAK JEDOVATÉ, JAK TVRDÍ MIKY, TAK BY TAM SLUNEČNICOVÝ OLEJ NEDÁVALI !!!
KDYBY BYL KOKOS TAK JEDOVATÝ, JAK TVRDÍ MIKY, TAK BY TAM KOKOSOVÝ OLEJ NEDÁVALI !!!

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 29, 2020, 07:32:41 odpoledne »

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 29, 2020, 07:42:48 odpoledne »
Příznaky předávkování OMEGA-3 - nevolnost a zvracení, bolesti v žaludku a slinivky břišní, žaludeční nevolnost, průjem. Ale i bez předávkování omega-3 může způsobit nežádoucí účinky.

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 29, 2020, 07:44:28 odpoledne »
Nedostatek omega 6 kyselin způsobuje ekzémy, vyrážky, anémii, zhoršené hojení ran a růstovou retardaci. Nevhodný je ale i nadbytek, který může mít za následek vyšší výskyt zánětů a srážlivosti krve.

https://www.slimming.cz/omega-3-mastne-kyseliny/

PROTO MĚ MŮŽE NAŠTVAT, KDYŽ NĚKDO PŘIJDE A ZAČNE TVRDIT, ŽE JE OMEGA-6 JEDOVATÝ A MĚLI BYCHOM JEJ CO NEJVÍCE ELIMINOVAT !!!

Offline Jarek26

  • ***
  • Příspěvků: 118
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #5 kdy: Leden 01, 2021, 03:22:48 odpoledne »
Nedostatek omega 6 kyselin způsobuje ekzémy, vyrážky, anémii, zhoršené hojení ran a růstovou retardaci. Nevhodný je ale i nadbytek, který může mít za následek vyšší výskyt zánětů a srážlivosti krve.

https://www.slimming.cz/omega-3-mastne-kyseliny/

PROTO MĚ MŮŽE NAŠTVAT, KDYŽ NĚKDO PŘIJDE A ZAČNE TVRDIT, ŽE JE OMEGA-6 JEDOVATÝ A MĚLI BYCHOM JEJ CO NEJVÍCE ELIMINOVAT !!!

Pre odborníka:
Človek potrebuje všetky omega mastné kyseliny
O6 sú SILNO PROZÁPALOVÉ - to znamená že spôsobujú zápal
O3 sú SILNO PROTIZÁPALOVÉ - to znamená že zápal znižujú
Súčasný človek má v strave tak stráááášne veľa O6, že sú pre neho O3 nepostrádatelné -preto sa hovorí že O3 má mať viac
(aj keď čisto technicky je treba viacej O6 ku menej O3)
O3 sa najlepšie človeku vstrebávajú ak pochádzajú zo živočíšných zdrojov, lebo sú už rozložené na menšie podskupiny, ako v
prípade, rastlinných zdrojov, ktoré si človek ešte musí premeniť na tie menšie podskupiny. Ľan je tiež vynikajúcim zdrojom
O3 ale človek musí dávať veľký pozor pred jeho znehodnotením. Mudr. Budvig ním liečila rakovinu.
A ešte nechápem prečo sa toto voľá RE. cukrovka prakticky, keď je to o O3 a O6 kyselinách.

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #6 kdy: Leden 09, 2021, 02:05:06 dopoledne »
O6 sú SILNO PROZÁPALOVÉ - to znamená že spôsobujú zápal
O3 sú SILNO PROTIZÁPALOVÉ - to znamená že zápal znižujú

A pokud tuto lež budeme stokrát opakovat, tak se stane pravdou. Viz recept Goebbelse. https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels

Offline Jarek26

  • ***
  • Příspěvků: 118
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #7 kdy: Leden 11, 2021, 09:28:26 dopoledne »
O6 sú SILNO PROZÁPALOVÉ - to znamená že spôsobujú zápal
O3 sú SILNO PROTIZÁPALOVÉ - to znamená že zápal znižujú

A pokud tuto lež budeme stokrát opakovat, tak se stane pravdou.

A komu neni rady, tomu neni pomoci

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4829
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #8 kdy: Leden 11, 2021, 01:54:00 odpoledne »
Konec dáva odkaz na Goebelsa preto, lebo je to hitlerúf šéf propagandy. Pravdepodobne jeho vzor.
Konec neuznáva lekárov ani učitelov a svoje dojmy vydáva za vedomosti, ktoré  cibrí na konšpiračných weboch.
Netreba sa nad tým moc vzrušovať.  ;)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #9 kdy: Včera v 05:43:15 odpoledne »
O6 sú SILNO PROZÁPALOVÉ - to znamená že spôsobujú zápal
O3 sú SILNO PROTIZÁPALOVÉ - to znamená že zápal znižujú

A pokud tuto lež budeme stokrát opakovat, tak se stane pravdou.

A komu neni rady, tomu neni pomoci

JENŽE TY RADÍŠ ZLE!

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #10 kdy: Včera v 06:01:19 odpoledne »
Definice zánětu

Zánět je stereotypní, složitá vývojem získaná schopnost reakce živých organismů na různá poškození, sestávající se z jevů charakteru alterativního (poškození buněk), exsudativního, proliferativního a imunitního, které obvykle probíhají sukcesivně, jde-li o zánět reparativní anebo simultánně, jde-li o zánět defenzivní.

Zánět je základním nástrojem vrozené imunity, tzn. reakcí na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti a jedním z regulačních mechanismů homeostázy.

Zánět je současně nejvýznamnější obranou a také sebepoškozující reakcí organismu. Většinou nejde odlišit, kdy je zánětlivá reakce mobilizovaná k obraně a kdy je organismus zbytečně poškozován.

Zánětlivá reakce probíhá ve vaskularizované pojivové tkáni a účastní se jí krevní plazma, všechny cirkulující krevní buňky, krevní cévy, a buněčné a mezibuněčné složky pojivové tkáně.

Fáze zánětu

    1. fáze: Buňky poškozené tkáně uvolní chemické signalizační molekuly (histamin a prostaglandin).
    2. fáze: Rozšíření blízkých kapilár, které jsou potom více propustné. Tvoří se srážlivé elementy a nastává proces srážení.
    3. fáze: Chemotaktické faktory (chemokiny) uvolněné z různých buněk lákají fagocytární buňky z krve.
    4. fáze: Fagocytární buňky se dostanou ke zraněnému místu, pohlcují patogeny a zbytky buněk. Následuje uzdravení tkáně, které urychluje mírně zvýšená teplota.

zdroj https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1n%C4%9Bt#Definice_z%C3%A1n%C4%9Btu

ZÁNĚT PATŘÍ K IMUNITNÍMU SYSTÉMU.
SILNÝ ZÁNĚT MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÝ, AVŠAK ZÁNĚT JAKO TAKOVÝ MÁ SVŮJ IMUNITNÍ SMYSL.
PAKLIŽE SE NĚKDO SNAŽÍ UTLUMIT ZÁNĚTLIVÉ PROCESY VE SVÉM TĚLE NA TOTÁLNÍ NULU, TAK DĚLÁ VELIKOU CHYBU !!!

Offline konec

  • ***
  • Příspěvků: 522
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #11 kdy: Včera v 06:36:17 odpoledne »
https://en.wikipedia.org/wiki/Olive_oil

Fatty acid    Type    Percentage    ref.
Oleic acid    Monounsaturated    55 to 83%    [96]
Linoleic acid    Polyunsaturated (omega-6)    3.5 to 21%    [96][97]
Palmitic acid    Saturated    7.5 to 20%    [96]
Stearic acid    Saturated    0.5 to 5%    [96]
α-Linolenic acid    Polyunsaturated (omega-3)    0 to 1.5%    [96]

Jak jen mohou považovat olivový olej za zdravý, když zdravé je jenom a pouze omega-3 a toho je v olivovém oleji nejmíň ze všeho!
Jak jen mohou považovat olivový olej za zdravý, když je tam jedovaté omega-6 více, než zdravé omega-3?

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 492
Re: RE: Cukrovka prakticky.. Osobní zkušenosti se samoléčbou
« Odpověď #12 kdy: Včera v 08:59:53 odpoledne »
Prosím konče, před rychlými soudy si aspoň přečti nějakou kapitolu v učebnici nebo v dětské encyklopedii.
Na uložto je jich plno.

Né že uděláš ctrlC a ctrlV a pak se chlubíš svou genialitou.

Víš vůbec co je to homeostáza? Nebo sukcesivně?