Autor Téma: Degenerace lidstva  (Přečteno 299 krát)

Offline androidprepper

  • ***
  • Příspěvků: 167
Degenerace lidstva
« kdy: Prosinec 17, 2020, 01:18:24 odpoledne »

Lidé jsou inteligentní, ale v posledních letech upadají.
Bohužel si myslím (a všechny statistiky a testy a praxe mi dávají za pravdu), že dnešní lidé nejsou tak "mentálně v kondici" jako v 19. století. Dnes má prakticky 100% obyvatel alzheimera, což je pro lidi velký hendykep. V 19. století neměl alzheimera nikdo. Dnes je alzheimer realitou pro velmi mladé lidi a pro děti. Že si toho lékaři, biologové, novináři a lidé samotní nechtějí všímat, je věc jiná. Nic nezmizí tím, že si toho nebudeme všímat.
Možný scénář apokalypsy je tedy to, že lidé budou postupně ztrácet své schopnosti, až nakonec budou lidé zcela neschopní a to bude konec lidstva.
Jednalo by se o apokalypsu zdlouhavou, pomalou, plíživou, ale o to více (respektive déle) by se v ní trpělo.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Degenerace lidstva
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 17, 2020, 02:51:33 odpoledne »
Blbosť vraj nebolí. A aj ja som videl ten film. https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/

V Afrike je priemerné IQ niečo cez 50 a afrika je na ceste sem. Takže nebude to také pomalé.  ;)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline androidprepper

  • ***
  • Příspěvků: 167
Re: Degenerace lidstva
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 17, 2020, 07:53:48 odpoledne »
Já sem ten film neviděl, ale tento scénář mě napadl samotného, protože prakticky celý svůj život pozoruji, jak jsou lidé strašně hloupí a navíc jsem si začal všímat, že i mladí lidé mají příznaky alzheimerovi nemoci.
Navíc jsem si začal všímat o co snižuje inteligenci,
1. pokud je někdo tlustý, tak to snižuje inteligenci
2. pokud má někdo cukrovku již v dětství, tak to snižuje inteligenci, a to i tehdy, když je dítě hubené
3. vakcíny snižují inteligenci (bohužel člověk to nesmí říct, protože pak se křičí křičí a křičí; jenže když člověk tuhle "konspirační teorii" sám vypozoroval?)
4. vlivem elektromagnetického záření vzniká neplodnost a snižuje to také inteligenci
5. ve městech se lidem poškozuje mozek rychleji, než na vesnicích

Tohle všechno jsem sám vypozoroval, nemůžu za to, že je to provokativní.
Pokud mě někdo bude chtít oblbovat oblíbenou frází "tahle studie je nevědecká", tak má smůlu, protože já nepotřebuji studie, já to vidím sám na živých lidech.

Nejdůležitější jsou vakcíny a platí, že čím je dítě menší, tím horší dopad má vakcína. Bohužel je to něco špatně pozorovatelné, protože schopnosti malého mimina nikdo nevidí, takže nevidí ani jejich změnu. Během svého života jsem si opakovaně četl kec, že "v nižším věku jsou vakcíny snášeny lépe" a vrtalo mi hlavou, proč by tomu tam mělo být. Pravdou však je, že tomu tak není, pouze mimino, které ještě nemluví, si neumí stěžovat. A geniální medicínské uvažování z toho odvozuje, že nemá problémy. Jeden německý lékař však zjistil, že čím je dítě mladší při očkování, tím větší to má na něj dopad. A napsal o tom i knihu. Dává to svou logiku, protože alkohol také škodí dítěti tím více, čím je mladší. Není důvod, aby tomu bylo v případě vakcín obráceně, jak se to dosud tvrdilo.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Degenerace lidstva
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 17, 2020, 08:18:59 odpoledne »
Tvoje pozorovanie je bohužial bezcenné. Lebo porovnávaš len svoje blízke okolie a len posledných posledných pár rokov.

Je to skôr tvoja vývojová etapa dospievania-puberty, kedy naberáš pocit, že všetko vieš najlepšie a všetci sú hlupáci. Chce to trochu pokory.

Na druhej strane už som to tu spomínal, že sú vedecké výskumy, ktoré dokazujú, že ludom od 1975 klesá IQ, čo samozrejme ty nemôžeš posúdiť. :D

Citace
2.7. 2018 21:00Nová štúdia nórskych vedcov odhalila, že dnešné deti sú menej inteligentné než predchádzajúce generácie. Odborníci sa odvolávajú na to, že priemerné IQ má klesajúcu tendenciu už niekoľko desaťročí.

Zhruba od druhej svetovej vojny fungoval takzvaný Flynnov efekt. Ten bol založený na teórii, že priemerná inteligencia spoločnosti každú dekádu stúpa o tri body. Dôvodom je lepšia výživa, zdravotná starostlivosť a lepšie vzdelávanie.

Tento efekt by mal byť podľa nórskych vedcov minulosťou. Podľa štúdie nórskych vedcov klesá inteligenčný kvocient (IQ) asi o sedem bodov za generáciu. Vedci si pokles IQ nevedia celkom vysvetliť.

Jednou z príčin by podľa nich mohla byť zmena učenia matematiky a jazykov na školách. Ďalšou zasa to, že deti menej čítajú a viac sa venujú televízii, smartfónu a iným digitálnym hračkám.

Genetika nie je dôvodom poklesu IQ
Novú analýzu 730-tisíc IQ testov vypracovali výskumníci z Ragnar Frisch Centre for Economic Research v Nórsku dokazuje, že Flynnov efekt dosiahol vrchol u ľudí, ktorí sa narodili okolo roku 1975. Odvtedy významne poklesol.

https://www.flowee.cz/ditevsiti/zdravi/4607-nase-iq-od-90-let-nepretrzite-klesa-muze-za-to-obycejna-lidska-pohodlnost

https://www.noviny.sk/veda-a-technika/253759-iq-ludstva-klesa-a-mozu-za-to-paradoxne-ti-najvzdelanejsi
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.