Autor Téma: Ekologická havárie  (Přečteno 2369 krát)

sedlak

  • Host
Ekologická havárie
« kdy: Září 30, 2020, 06:40:07 dopoledne »
.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #1 kdy: Září 30, 2020, 11:32:30 dopoledne »
Já to taky sleduju. A ačkoli jsem si na začátku taky myslela, že za to může Deza, tak jsem na základě dalších informací změnila názor.
Zrovna vyšel pěkný článek na Seznamu, který shrnuje nové informace. Kanál, kterým to přiteklo, sbírá vodu v areálu více firem, takže bude chvíli trvat, než se prohlédnou všechny. Myslím, že tohle se prošetří, problém vidím spíš v bezzubosti zákonů, firma, která za to může, zaplatí akorát pokutu, která ale nepokryje ani spočitatelné škody, natož ty nepospočitatelné :-(

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stopy-vedou-az-do-roznova-kyanid-pritekl-do-becvy-dlouhym-potrubim-121925#dop_ab_variant=0&dop_req_id=kDKGL85iyHe-202009300918&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Samotář

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #2 kdy: Říjen 01, 2020, 10:34:50 odpoledne »
Ne, není.
Ale když se zajímáš o prepperství musíš být z podstaty věci skeptik a alespoň trochu paranoik. Proto anketa tak vychází.

A jsem OT, omlouvám se.

Samotář

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #3 kdy: Říjen 31, 2020, 08:06:13 dopoledne »
Doporučili mi tento článek, že je kvalitně zpracovaný
https://denikreferendum.cz/clanek/31851-otravila-becvu-deza-jine-vyklady-nedavaji-smysl-urady-zatloukaji-a-klamou?fbclid=IwAR1sxKjGhs1JB9fH4l_U0BGHCNmiuBDLauYQhcsaG7_8YRoSrxma-wOpoMI

Deník Referendum je příšerný plátek a autoři ještě horší, ale ... vypadá to na DEZA.



Nalim

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 04, 2020, 05:32:20 odpoledne »
Otravou to nebude, ta se přece "neprokázala". On je "jen" loajální svému partajnímu šéfovi, a teď se mu z toho holt přece jen udělalo "šoufl".

Offline šotek

  • ***
  • Příspěvků: 576
  • Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 15, 2020, 03:18:39 odpoledne »
V současné době probíhá připomínkové řízení k návrhu ministerstva životního prostředí, aby se hnůj skladoval pouze pod střechou, tedy v halách. Ministru Brabcovi otrávená Bečva nevadí, ale hnůj na poli mu vadí? Skladoval se tam odnepaměti.
Přitom už dnes platí, že se nesmí skladovat tam, kde by ohrozil povrchovou nebo spodní vodu, kde jsou meliorace, nesmí z toho nic vytékat. Délka skladování je omezená na 12 měsíců a po rozházení se musí zaorat do 24 hodin.

dovolím si off topic - Polemika, proč zaorávat hnůj? Nechávám na povrchu a na jaře maximálně rotavátoruju. Možná trochu hloupé, ale od kdy kráva, ovce, kůň, králík... na louce při pastvě za sebou zahrabe trus? Proč se třeba nechává zelené hnojení na povrchu? https://youtu.be/wLHV0_dPCO0?t=1405

zpět k Bečvě - Luděk Staněk na malltv pěkně shrnul https://www.mall.tv/udalosti-ludka-stanka/kauza-becva-a-velky-politicky-cirkus-neni-nahodou-vlastnikem-spolecnosti-deza-i-ministra-brabce-samotny-agrofert
Pokud by zmizely na Zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #8 kdy: Březen 12, 2021, 07:30:44 dopoledne »
Havárie s únikem kyanidů je důsledně zametána pod koberec. Největší paseka se nadělala první hodiny po zjištění úniku,kdy hasiči dělali první poslední a IŽP neodebrala vzorky z výpustí....hledá se pozdě a na špatném místě. Nepochopitelný a diletanský postup, který je obtížně vysvětlitelný....pokud si jej někdo mocný nepřeje. Postupy a metodiky jsou dávno vypracovány a praxí ověřeny.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #9 kdy: Březen 12, 2021, 05:12:29 odpoledne »
Přesně tak. A ne jen u havárií tahle praxe funguje.

K té zprávě z tisku o poslancích ano... Oni sami nezastaví nic, ta zpráva je bulvár. Bylo by dobré vědět jak kdo hlasoval, ať se vidí kdo s kým peče.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #10 kdy: Březen 12, 2021, 06:32:18 odpoledne »
Zablokovali to ANO, ČSSD a KSČM. Nechtějí prý zasahovat do dosud neukončeného vyšetřování.

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #11 kdy: Březen 12, 2021, 06:59:37 odpoledne »
Já to četla jinde, tuším že to byla zpráva od ČTK.

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #12 kdy: Březen 12, 2021, 07:10:54 odpoledne »
A co je nerelevantního na tom, že ANO, ČSSD a KSČM blokovali zřízení vyšetřovací komise? Pan Faltýnek zablokoval možnost jednoho hlasování. No tak se bude hlasovat příště. A co se stane? Návrh neprojde, protože ho blokuje ANO, ČSSD a KSČM.

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #13 kdy: Březen 12, 2021, 07:19:53 odpoledne »
Aha, to bylo soustředěné jen na ten akt zablokování jednoho hlasování. Tak pardon.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #14 kdy: Červen 26, 2021, 09:45:45 odpoledne »
To by měla být samozřejmost. Třeba chemičky by měly po takové silné bouři zkontrolovat preventivně povrchové zásobníky, stáčecí místa a potrubní trasy....on i kámen vržený větrem dovede poškodit potrubí, urazit ventil....nemusí to jen odnést cisternu na nejbližší strom...Když si třeba představím, co by se dělo, kdyby takové tornádo přešlo přes rafinérii v Litvínově, mrazí mě v zádech. Následky by pocítila celá republika do 2 týdnů.

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #15 kdy: Červen 28, 2021, 10:49:36 dopoledne »
Policie zahájila trestní stíhání kvůli loňské otravě řeky Bečvy. Obviněna byla fyzická a právnická osoba z Rožnova

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3333066-policie-zahajila-trestni-stihani-kvuli-lonske-otrave-reky-becvy-obvinena-byla-fyzicka

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #16 kdy: Červen 28, 2021, 01:37:19 odpoledne »
Bohužel je celá kauza opět notně zpolitizovaná. Nemá ani smysl to komentovat. Soudný člověk tady názorně vidí k čemu vede střet zájmů u člověka jako je premiér. I kdyby to byla pravda, vždy budou pochyby, kdo všechno se podílel na tomto výsledku. Na začátku nebyly správně odebrány vzorky....a nyní má soudní znalec odvahu ukázat prstem, když předtím tvrdil, že najít konkrétního vyníka bude vzhledem k okolnostem velice obtížné...inu je to jen člověk, má rodinu, příbuzné a žijeme ve státě kde nezávislost médií, soudů, policie začíná být pro vládnoucí na obtíž. Kdo je schopen opakovaně vyměnit ministry jako figurky, asi nebudfe váhat zajistit si posudek, který bude vyhovovat. Zvláště když disponuje potřebnými prostředky a nemá morálních zábran.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #17 kdy: Červen 28, 2021, 02:09:11 odpoledne »
Ale kdeže....A i kdyby lepší přijít o razítko a o iluze, nežli o život třeba při autonehodě nebo pádu ze schodů. Ale soud si může nechat zpracovat jiný nezávislý posudek, stejně jako obhajoba....Jenže z čeho ho budou dělat, když důkazní materiál nebyl odebrán správně a na správných místech....to je potom těžké a vlastně se dá pouze napadnou závěr stávajícího posudku, pokud je zjevná chatrnost důkazů nebo je možný jejich jiný výklad.

SoňaR

  • Host
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #18 kdy: Srpen 05, 2021, 01:39:36 odpoledne »
Miliony odložených pneumatik na jednom místě jsou k vidění na skládce v kuvajtské poušti u města Al-Jahra poblíž Perského zálivu. Tu v posledních dnech zachvátil rozsáhlý požár, který představuje ekologickou katastrofu. Pneumatiky se rozkládají na nebezpečné látky, včetně plynů, těžkých kovů a také olejů.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kuvajt-skladka-pneumatiky-pozar-ohen.A210805_114019_zahranicni_baky


Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #19 kdy: Září 22, 2021, 08:10:26 dopoledne »
Na Bečvě je bohužel vidět, jak u nás funguje ČIŽP, státní správa, PČR, soudní znalci a justice, pokud je pod tlakem premiéra a jeho vlády. Pohavárii se včas neodebraly vzorky a tato "chyba" je naprosto klíčová pro naplnění důkazního břemene. Podudek znalce je v naprostém rozporu s výsledky matematického modelu, který byl vypracovám poté, když si dnes popotahovaný vědec dovolil do Bečvy nasypat pár kg kuchyňské soli a měřit, jak rychle klesá její koncentrace v různých místech a vzdálenostech toku....Řece tím neublížil na tom se shodli rybáři i přírodovědci....ale je popotahován a AVČR i vedení školy jej hájí....posudek je vyvrácen a co dál....na základě posudku byl obviněn zřejmě nevinný právní subjekt a celý řetězec vyšetřování je zneduvěryhodněn. Deza vyvázne a jede se dál....A to opravdu chceme aby tu fungovalo? Zase tu mají být ti nedotknutelní? Na celé věci mě štve, že k odpovědnosti není hnán žádný úředník, inspektor, soudní znalec.....jen vědec, který si dovolil to zpochybnit a nejspíš nevinný právní subjekt.

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #20 kdy: Říjen 25, 2023, 03:40:39 odpoledne »
Bečva je neuvěřitelný průšvih. Ukázala, že stát je na kolenou.

https://www.krajskelisty.cz/olomoucky-kraj/29921-becva-je-neuveritelny-prusvih-ukazala-ze-stat-je-na-kolenou-komentar-stepana-chaba.htm

Celé vyšetřování katastrofy na Bečvě vyznívá jako tragické selhání státu a jeho jednotlivých složek. A selhání je daleko větší katastrofa, než samotné otrávení několika desítek kilometrů Bečvy.
Takto se vyjádřil v závěrečné řeči u soudu zástupce poškozených rybářů Stanislav Pernický: „Ztratil jsem jakékoliv iluze o fungování státních orgánů a institucí a jejich přístupu k řešení samotné havárie, postupů vyšetřování, odběrů vzorků, řízení prací při likvidaci následků otravy. Obdobně jsem ztratil všechny iluze o objektivitě soudních znalců, o způsobilosti pracovníků České inspekce životního prostředí, pracovníků vodoprávních úřadů, MŽP a Policie ČR. Stále častěji mi v hlavě vrtá otázka, zda vůbec žijeme v právním státě.“

Offline lučobník

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 204
  • Starý prepper a survivalista
Re: Ekologická havárie
« Odpověď #21 kdy: Říjen 25, 2023, 06:22:49 odpoledne »
Súvisí to s úpadkom európskej civilizácie, nové generácie sú všeobecne technicky sprostejšie a prakticky menej skúsené(nebolo na čom, a už ani od koho zbierať skúsenosti). Odborníci sú "vychytaní" solvetnejšími firmami, a na obsadenie odbornejších postov vo verejnej správe sa postupne prijímajú rodinní a politickí "odborníci". Takto sa potom viaceré inštitúcie, v prípade väčšieho problému, prejavia ako impotentné. A štátu nezostáva nič iné, len to nejako zamiesť pod koberec...
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.