Spousta prepperů má na zahradě dýně nebo cukiny, takže vám sem hodím návod, jak z nich získat maximum kalorií.
Listy a výhonky - tradiční pokrm v mnoha afrických a asijských zemích. Listy se dají jíst celé, ale málokdy jsou konzumovány syrové. Připravují se podobně jako špenát, přidávají do polévek a zeleninových směsí.Výhonky se dají jíst celé, jenom starší je potřeba oškrábat.
Jednoduchým receptem je pyré: listy a nakrájené výhonky dýní osmažte na oleji s česnekem, troškou soli a koření (podle chuti, snese to všechno od kari po kmín a italské bylinky)necháme restovat ve vlastní šťávě a změklé rozmixujeme. Servírujeme pokapané troškou oleje.
Dýňové a cuketové květy - vybraná ingredience francouzských šéfkuchařů, najdete je i v dobře vybavených supermarketech. Květy se obalují v těstíčku a smaží do křupava nebo přidávají do polévek a zeleninových směsí. Velmi dobře chutnají naplněné sýrem (nejlépe ricottou), masovou nebo zeleninovou směsí a opečené v troubě. Po internetu kolují recepty s dýňovými/cuketovými květy v lasagních, raviolech nebo slaných koláčích.