Jahodové stopky - z usušených nebo čerstvých se vaří dobrý čaj. Když je přidáte čerstvé do vody a necháte pořádně působit, dostanete chutnou limonádu. Sušené a lehce podrcené se používají k okořenění masa a zeleniny.
Jahodové listí - Dají se jíst čerstvé, ale nechutnají všem. Přidávají se do salátů a smoothie. Připravuje se z nich sirup, nebo jimi můžete zmírnit příliš ostrou chuť marmelád a čatní.
Vaří se z nich velmi chutný čaj plný vitamínů, zvláště vitaminu C. Jahodový čaj uklidňuje podrážděný žaludek, křeče a pomáhá proti průjmu. Sušené listy slouží jako koření, dodají jídlům příjemnou nakyslou chuť.
Nezralé bílo-zelené jahody- Chutnají kysele ale jinak jim nic není, přidávají se do salátů. Velmi chutné jsou i naložené v nálevu.