všechny části brokolice a květáku jsou jedlé
Brokolicové stonky - jsou lehce dřevnaté ale chutné, připravují se stejně jako brokolice. Uvařené je můžete nakrájet a přidat do rizota, rozmixovat do polévky nebo z nich vyrobit zeleninové bramboráčky. Syrový se přidává do salátů a zeleninových talířů. Pokud je pokrájíte na tenko, tak z nich v troubě upečete chutné zeleninové čipsy.
Brokolicové listy - Upravují se podobně jako kapusta. Většinou se lehce osmaží a pak se přidávají do polévek, těstovin apod. Vegani je často přidávají do džusů a smoothie.
Květákové stonky - Připravují se podobně jako brokolicové stonky. Nejlepší jsou rozmixované v polévce nebo v zeleninových bramborách/burgerech, nebo jako součást osmažené zeleniny. syrové se pojídají jenom tak anebo v salátech.
Květákové listy - Lehce se osmaží na oleji dokud nezezlátnou, následně se přidávají do polévek, zeleninových směsí a všemožných italských jídel.