Jo, taky to sleduju.
Už dřív jsem někde četla, že v Africe byla sarančata vždycky, a lokálně sežrala, co mohla. A místní jich taky nalovili, co mohli, a pak vyměňovali s "méně šťastnými" sousedy tuhle hodnotnou potravu za jejich nesežranou zeleninu.
Problém teď budou extrémy, jako všechno všude (požáry, záplavy... všechno je velké).
Kobylky jednoznačně pochytat a dobře usušit, pak uložit někde v suchu a temnu. Můžu k tomu něco zkusit dohledat, zrovna nedávno jsem narazila na zajímavé stránky, které se věnovaly chovu a zpracování hmyzu, a jak na potvoru je teď nemůžu najít (je jich hodně, ale tyhle vypadaly fakt dobře).
Ono chov jedlého hmyzu obecně je zajímavé téma, i v paneláku se dá na malém prostoru chovat vlastní výživné jídlo, ale jednodušeji se chovají třeba švábi. Myslím, že je to zajímavé téma, bo hmyz by se dal chovat v lecjakých PA podmínkách.