Autor Téma: Zbytky luštěnin  (Přečteno 160 krát)

SoňaR

  • Host
Zbytky luštěnin
« kdy: Leden 21, 2020, 01:55:43 odpoledne »
Hrachová polévka ze zbylé kaše

Pokud vám zbyde hrachová kaše (myšleno opravdu hrachová, ne hrášková, tedy kaše ze sušeného hrachu, se solí, majoránkou a česnekem, ideálně sádlem maštěná, třeba i s osmaženou cibulkou), není nic jednoduššího než tuto kaši naředit na konzistenci polévky a dochutit ji stejnými ingrediencemi (tedy sůl, česnek a majoránka). A můžete si na ni sypat třeba ty krutony ze zbylého chleba či pečiva  :).

Offline sedlák

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 1366
Re: Zbytky luštěnin
« Odpověď #1 kdy: Leden 21, 2020, 06:34:06 odpoledne »
Tak tohohle jsem si užil vrchovatě - na devítiletce.
Jeden den hrách, druhý den hrachovka.
Jeden den guláš, druhý den gulášovka.
Jeden den čočka, druhý den čočkovka.
Jeden den koprová omáčka, druhý den koprová polívka.
A tak pořád dokola, od září do června, celých devět let.

Teď jsem si vzpomněl na jeden vtip ze školní jídelny, musím ho sem dát, než ho zase zapomenu.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 387
Re: Zbytky luštěnin
« Odpověď #2 kdy: Leden 21, 2020, 06:59:19 odpoledne »
Využít jde i vodu, co vám zbude po uvaření luštěnin nebo po otevření plechovky.
http://preppers.cz/forum/index.php/topic,14970.0.html

SoňaR

  • Host
Re: Zbytky luštěnin
« Odpověď #3 kdy: Leden 21, 2020, 07:06:13 odpoledne »
Tak tohohle jsem si užil vrchovatě - na devítiletce.
Jeden den hrách, druhý den hrachovka.
Jeden den guláš, druhý den gulášovka.
Jeden den čočka, druhý den čočkovka.
Jeden den koprová omáčka, druhý den koprová polívka.
A tak pořád dokola, od září do června, celých devět let.


jooo dřív ještě lidi uměli šetřit  :D