Autor Téma: Podzemní pevnost  (Přečteno 299 krát)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7587
Podzemní pevnost
« kdy: Leden 05, 2020, 10:50:36 odpoledne »
Pri maratóne Rúžového pantera s Petrom Sellersom ma prekvapilo, že onen herec má na konte aj pár iných žánrov. Je to rok 1973 takže žiadna novinka. Je vraj natočený podla skutočnej udalosti:

 "Jaké to je strávit sedm let v podzemí? Šestice mužů, kteří jsou v Německu na nuceném totálním nasazení, je během náletu uvězněna v podzemním bunkru. Bezprostřední strach brzy vystřídá pocit beznaděje z pobytu v kopce bez světla a bez možnosti kontaktu s vnějším světem. I když je v bunkru dostatek jídla a vína (bunkr byl zároveň skladem), muži různých národností se musí především naučit překonat psychické strádání a charakterové rozdíly."

"Klaustrofobní drama s težko snesitelnou autenticitou, téměř dokumentárním zpracováním a bez znatelného zásahu zubu času. Možná by mu prospěla větší prokreslenost uvězněných vojáků, ale díky jejich skromnému počtu a výborným hercům to není vada výrazná. Nakonec vyčítat cokoliv filmu, který vás téměř svou atmosférou zadusí, je pomalu urážka (nutno sledovat večer bez jasné oblohy za oknem)"

https://www.csfd.cz/film/21145-podzemni-pevnost/prehled/
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.