Autor Téma: Napadení psem  (Přečteno 2002 krát)

SoňaR

  • Host
Napadení psem
« kdy: Leden 01, 2020, 08:20:16 odpoledne »
Velmi stručně zde:

Setkání s nebezpečným psem

Pokud vidíte, že se k vám blíží agresivní pes, zpozorněte a vyhněte se bližšímu kontaktu.
Zůstaňte v klidu. Neutíkejte zbrkle a neotáčejte se zády.
Nevytvářejte se psem oční kontakt.
Ruce dejte dlaněmi nahoru před sebe, nechte se očichat.
Vyhněte se přímému kontaktu se zvířetem.
Klidným hlasem upozorněte okolí na svoji situaci a snažte se přivolat majitele psa.

Napadení

Nepanikařte.
Psovi nastavte předloktí, je to místo, které bolí nejméně. Je-li to možné, omotejte si předloktí bundou.
Utáhněte psovi obojek, aby pustil stisk.
Pokud již k napadení psem dojde, chraňte si hlavu a krk, stočte se do klubíčka.
Volejte o pomoc.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11799999913-stav-ohrozeni/217562231100006-napadeni-zviretem/0/57166-napadeni-zviretem/

Podrobně, včetně rozboru i dalších variant (napadení vašeho psa cizím psem) zde:
http://www.mpcheb.cz/jak-se-zachovat-pri-setkani-s-cizim-volne-pobihajicim-psem/d-1029
např. citace:
Pokud na Vás pes zaútočí a srazí Vás k zemi, stočte se do klubíčka. Chráníte si tak důležité části těla. Je dobré vědět, že pes instinktivně útočí na nohy, břicho, krk a obličej. Útok na ruce je pro psa nepřirozený s výjimkou služebních psů, kteří jsou takto cvičeni.

Podstatou této polohy je, že pro psa se stanete podstatně menším a nehybným předmětem, než jste byli předtím, který psa navíc nijak neohrožuje, a proto se o Vás po chvíli přestane zajímat. Je to poloha podřízená a funguje více méně na psy, kteří vyrůstali a žijí ve smečce.

Popis: Klekněte si na zem tak, aby jste se hýžděmi dotýkali pat. Zabalte se do klubíčka, aby jste se temenem hlavy dotýkali země a nosem svých kolen. Ruce propojte na zátylku a lokty se opřete o zem. Takto si chráníte nejdůležitější a nejzranitelnější části těla.

V této poloze vyčkejte, dokud se pes nevzdálí. Vzdálenost mezi Vámi a útočícím psem rozhodně nepodceňujte. Pokud bude útočník v dohledu a projeví o Vás zájem, když se pokusíte vstát, raději ještě se vstáváním počkejte.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: Napadení psem
« Odpověď #1 kdy: Leden 01, 2020, 11:28:17 odpoledne »
Jo, kaser je velice účinný. Odporúčam nosiť na všeobecnú obranu. Ale chce to vedieť aj používať. Aj vedieť trošku pobehnúť... :D https://www.youtube.com/watch?v=WVgrE77AgEA
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Napadení psem
« Odpověď #2 kdy: Leden 02, 2020, 11:59:00 dopoledne »
Určitě nezapomeňte na očkování proti vzteklině.

Pokud Vás pes opravdu pokouše nebo poškrábe, i když to ani není na šití, tak od majitele žádejte potvrzení o očkování proti vzteklině. Pokud vám ho neukáže nebo nemůžete dohledat majitele, běžte k doktorovi a nechte se naočkovat proti vzteklině.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Napadení psem
« Odpověď #3 kdy: Leden 03, 2020, 08:22:38 odpoledne »
Ten pepřák je na zvířata hodně účinný, ale kupovidu jsem zaznamenal úspěch i s paralyzérem. Zvuk elektrické jiskry zastavil přibíhajícího vrčícího NO. Pak následovalo krátké oťukávání, kdy se snažil vyskočit ke krku. Stačil úkrok stranou a letmý cca 1/2 s dotek paralyzeru na krk zvířete. Pes odskočil a nakonec po chvíli vrčení i odběhl, aniž by došlo k dalšímu fyzickému kontaktu...Ale také jsem byl svědkem pokousání cca 4 letého dítěte na pískovišti v parku vzteklým maltézáčkem...matka nechala dítě cca 20m od sebe, majitel psa ho pustil z vodítka...pes chvíli obíhal pískoviště a pak se zakousl sedícímu dítěti do tváře...Tento typ útoku považuji za hodně nebezpečný a vždy když jsem vezl děti v kočárku nebo jsme šli do parku či na hřiště jsem byl vůči jakémukoliv volně pobíhajícímu psu dost ostražitý...pobíhání dětí pes může považovat za hru, nebo i útěk a může dítě pronásledovat...Vy jako rodič nemusíte doběhnout včas nebo máte děti 2 a pak jedno prostě neochráníte..pes přebíhá mezi nimi a děti se ve strchu rozutečou a spoléhat na majitele psa nepovažuji za rozumné. Navíc nikdy nevíte, co má ten pes za sebou...V tomto případě bych asi zvolil preventivní útok pepřákem nebo i klackem na psa a snažil se děti dostat za sebe. To vždy nějak vysvětlíte a pokud máte u sebe děti, pes má 40 kg, je jasné že pokud byl navolno a bez košíku, představoval nějaké ohrožení... Také jezdci na koních a cyklisté mohou na toto téma dost vyprávět....třeba jak jeden úder kopyta dovede zprovodit ze světa i maďarského ohaře...a vysvětlujte to pak rozkuráženému myslivci, že jako jezdec s tím nic dělat nebudete, protože pes napadl a pronásledoval vás...vám a vašemu koni hrozil pád a zranění....pár jezdců mi tuto zkušenost v nějaké podobě potvrdilo většinou stačí švihnutí bičíkem...pepřák zde moc nedoporučuji, protože mnoho koní jeho zvuk ještě víc zneklidní...a taky ho většinou včas nevylovíte...bičík ano.

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #4 kdy: Leden 03, 2020, 08:33:09 odpoledne »
S těmi dětmi naprosto souhlasím. Však moji kluci už jsou dávno zvyklí na jednoduchý povel "pes! ke mně!" ... což je zkratka pro "pozor, blíží se k nám volně pobíhající pes, zařaďte se za mě v těsné blízkosti!"... doporučuji všem rodičům nebezpečí volně pobíhajícího psa (byť s majitelem v dohledu) nepodceňovat a naučit děti nějaký podobný povel okamžitě poslechnout.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Napadení psem
« Odpověď #5 kdy: Leden 03, 2020, 09:13:22 odpoledne »
Doporučuju obcházet obezřetně i psy na vodítku. Dneska jsou psi tak zdegenerovaný a nevychovaný, že hrozí nebezpečí i od nich.
Musím přiznat, že mám jednoho z nich. Nikdy bych ho nepustil na volno a všem lidem i zvířatům se s ním vyhýbám. Má to v palici úplně vylízaný, ale celou rodinu miluje a holt u nás dožije pod přísným dozorem.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Napadení psem
« Odpověď #6 kdy: Leden 08, 2020, 08:28:54 odpoledne »
Ten povel pes doma zavedu. Soňo díky. Jinak lze souhlasit i s návrhem, že majitel dospělého psa by měl doložit jeho základní výcvik, pokud se pohybuje na veřejném prostranství a jde o služební, bojové nebo větší plemeno....Když vidím jak se postarší útlá padesátnice přetahuje s obtloustlým mastifem mívám z toho dost smíšené pocity....

Offline Alhexth

  • ***
  • Příspěvků: 1
Re: Napadení psem
« Odpověď #7 kdy: Květen 02, 2020, 01:55:38 odpoledne »
Takový povel je šikovný z mnoha důvodů. Po jeho zvolání člověk přesně ví, co v dalších vteřinách děcka udělají a kudy poběží, což je k nezaplacení. Jde-li zrovna v ten okamžik o hodně, takové drobné detaily v součtu přispívají k přežití. Netýká se to jen psa, ale obecně čehokoli. Máte i signální hesla pro jiné situace? Ne-li, zvažte je.  :)

Offline Omen

  • ***
  • Příspěvků: 7
Re: Napadení psem
« Odpověď #8 kdy: Září 18, 2021, 06:12:25 odpoledne »
Co se týče napadení psa, moc se mi nelíbí, že bych měl automaticky nastavovat předloktí ... Pes si určitě vybere zápěstí, to je nejmenší část předloktí a jakmile prokousne tepny, je prakticky po boji. Jinak varianty boje se psem jsou podrobně popsány např. v knize od Marka Chlíbka Záškodník. 
Raději bych psovi nastavil batoh, tašku, deštník, trekovou hůl, vandráckou hůl, větev, cokoliv co najdu po ruce. Myslím, že běžné bundy na obalení předloktí moc stačit nebudou ...  (ty tréninkové rukávce jsou přece jen o dost více vycpané a i tak mají figuranti často modřiny ...). Souhlasím s pepřovým sprejem (v krajním případě můžete psovi ale hodně ublížit, čenich je velmi citlivý orgán ...). Nejsou zde zmíněny "tvořiče hluku"  :), tj. plynové pistole, případně ostré zbraně.
Nezdá se mi rozumné se cíleně na zemi choulit do klubíčka, spíše je lepší bojovat, dokud to jde ... Záleží však samozřejmě na situaci a naturelu napadené(ho).

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #9 kdy: Září 18, 2021, 07:40:32 odpoledne »
Tak určitě pokud má člověk k dispozici něco jiného, použije něco jiného, než vlastní předloktí. Bunda překvapivě může být dostačující. Ne každý pes má takový chrup a skus jako cvičený kousač. Z vlastní zkušenosti vím, že může být dostačující i oblečená silnější zimní bunda. Tvořiče hluku a ostré zbraně by byly fajn, ale asi je sebou moc lidí běžně nenosí.
To schoulení do klubíčka je vždy jako poslední možnost a to v situaci, kdy pes napadeného strhne na zem. Nebo v případě, že pes útočí na děti či jiné osoby, které se kvůli svým fyzickým možnostem nemohou účinně bránit.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: Napadení psem
« Odpověď #10 kdy: Září 19, 2021, 10:22:07 dopoledne »
Bol som napadnutý nemeckým ovčiakom. Nič príjemné, keď vyšumel adrenalím z krvy, prišli ukrutné bolesti.
Zabudnite na to, že vám pomôže bunda. Bolo to začiatkom roka, nebola už treskúca zima. No naobliekaný som bol dosť.
Najviac zasiahnuté časti boli predlaktia a lýtka.
Napriek tomu, že som mal hrubé spodky a hrubé pevné rifle helikon UTP, tam to bolo hodne do krvy a dlho sa to hojilo, jazvy mám doteraz.
Predlaktie, tak som mal hrubú flísovku a pilotnú bundu. Nepomohlo, akurát to nebolo také krvavé. Za to bolestivejšie, išlo to na kosť, na predlaktí nie je taký objem mäkkých tkanív, ako na lýtku. Najmä okolo zápästia.

Dodám že som priemerný chlap, 180 cm, 95 kg, mal som vtedy 32 rokov. Mal som čo robiť s jedným psom.

Jo a ešte nutno dodať, že som bol ozbrojený krátkou. Absolútne nebolo možné na zbraň dosiahnuť.
Po chvíli zápasenia sa mi podarilo dosiahnuť zubami ucho a potom už bol môj. Ale neprajem to nikomu.
Neviem si predstaviť, že sa to stane nejakej žene či dieťaťu.
"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #11 kdy: Září 19, 2021, 10:43:50 dopoledne »
Fuj, tak to byl hrozný zážitek. Německý ovčák je typický kousač s pořádným chrupem i skusem (proto si je na tuto činnost s oblibou cvičí ozbrojené složky a dobré kousače se snaží i dál množit, aby si zajistili další generaci... mimochodem - neznáte někdo fenku německého ovčáka - ideálně cvičenou jako kousače? Sháníme pro jednoho fešáka nevěstu.), na toho bunda stačit nebude. Ale překvapivě nejčastější útoky jsou od menších plemen, naštěstí. Mně se zakousl do ruky boxer a odnesla to jen ta zimní bunda. Každopádně lepší bunda než nic.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Napadení psem
« Odpověď #12 kdy: Září 19, 2021, 02:55:41 odpoledne »
Co znamená kousač?
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Omen

  • ***
  • Příspěvků: 7
Re: Napadení psem
« Odpověď #13 kdy: Září 19, 2021, 04:48:17 odpoledne »
Je mnoho druhů přípravy a na prvním místě by měl být zájem o každodenní připravenost, tedy pepřový sprej minimálně by měl být základ a pokud půjdu někam na výlet, tak přece není problém si přidat i něco dalšího na sebeobranu ...

Offline Omen

  • ***
  • Příspěvků: 7
Re: Napadení psem
« Odpověď #14 kdy: Září 19, 2021, 04:50:42 odpoledne »
Bol som napadnutý nemeckým ovčiakom. Nič príjemné, keď vyšumel adrenalím z krvy, prišli ukrutné bolesti.
Zabudnite na to, že vám pomôže bunda. Bolo to začiatkom roka, nebola už treskúca zima. No naobliekaný som bol dosť.
Najviac zasiahnuté časti boli predlaktia a lýtka.
Napriek tomu, že som mal hrubé spodky a hrubé pevné rifle helikon UTP, tam to bolo hodne do krvy a dlho sa to hojilo, jazvy mám doteraz.
Predlaktie, tak som mal hrubú flísovku a pilotnú bundu. Nepomohlo, akurát to nebolo také krvavé. Za to bolestivejšie, išlo to na kosť, na predlaktí nie je taký objem mäkkých tkanív, ako na lýtku. Najmä okolo zápästia.

Dodám že som priemerný chlap, 180 cm, 95 kg, mal som vtedy 32 rokov. Mal som čo robiť s jedným psom.

Jo a ešte nutno dodať, že som bol ozbrojený krátkou. Absolútne nebolo možné na zbraň dosiahnuť.
Po chvíli zápasenia sa mi podarilo dosiahnuť zubami ucho a potom už bol môj. Ale neprajem to nikomu.
Neviem si predstaviť, že sa to stane nejakej žene či dieťaťu.

Naprosto souhlasím. A přidávám, že na prvním místě by měla být prevence a snaha se vyhnout konfliktu, i se zvířetem, natož s člověkem ... Navíc, jakmile se pes dostane na tělo, už je to jen o štěstí.


 

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Napadení psem
« Odpověď #15 kdy: Září 19, 2021, 07:43:36 odpoledne »
Psi jsem dost řešila v Asii, tam je všude plno toulavých psů. Někteří jsou relativně v pohodě, jiní ne. Hodně psů sice vypadá jako sousedův voříšek, ale chovají se spíš jako vlci.
Předpokládám že v případě v.p. bude stejný problém i u nás.

Při setkání s toulavým psem dodržují několik zásad:
1) Nelákat - psa nekrmte, nesnažte se ho k sobě volat a už vůbec ne hladit! A v žádném případě nebrat štěňata!

2)Dodržovat zdvořilou vzdálenost - vyhýbat se různým podchodům, místům pod mosty nebo dutinám v ulici - tam si divocí psi zařizují pelíšky. Když už musíte projít něčím takovým a uvidíte pohyb nebo záblesk očí, pomalu a opatrně se od něj vzdalujte.

3) nedávat jim příležitost - Toulaví psi hledají jídlo a pokud si myslí že ho máte, můžou na vás zaútočit. V blízkosti psů nejezte žádné jídlo ani nenoste žádné sáčky s jídle nebo nákupem! Oni moc dobře ví, že nákupní taška nebo průhledný sáček znamená jídlo. Pokud máte v ruce nějaké jídlo a pes na vás zaútočí, odhoďte ho od sebe!
V žádném případě nezkoušejte automaticky zvednout jídlo nad hlavu nebo se začít prát o ukradený párek! Ten pes vás pokouše!
V blízkosti divokých psů nerozdělávejte žádné táboráky z jídlem.
Pokud projíždíte autem oblastí s výskytem toulavých psů, vždy mějte zavřená okna! Smečky divokých psů občas útočí na pomalu jedoucí auta. (Častý problém v Řecku a Turecku)

4) Pokud vás pokoušou, běžte co nejrychleji k lékaři! I když je to jen malé kousnutí! - toulaví psi často přenášejí vzteklinu, a to včetně štěňat a zdravě vypadajících psů.

5) Nepanikařte když uvidíte toulavého psa. Většina z nich jede podle pravidla žít a nechat žít.  Když si vás nevšímá, tak si ho taky nevšímejte a dodržujete pravidla 1-3.
Pokud začnete zbytečně trojčit, křičet nebo útočit, pes může začít panikařit.

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #16 kdy: Září 19, 2021, 07:58:24 odpoledne »
Co znamená kousač?

Pes cvičený převážně pro zadržení osob. Musí být přirozeně agresivní, odvážný a silný, zároveň ale psovodem ovladatelný.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Napadení psem
« Odpověď #17 kdy: Září 19, 2021, 08:00:16 odpoledne »
Takže služební výcvik.
Takovej pes by mohl jít sehnat. Slouží pár let a pak se dávají na dožití.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #18 kdy: Září 19, 2021, 10:09:57 odpoledne »
Problém je, že ne každej kousač je fakt dobrej a tenhle je zatraceně dobrej, má to doslova daný. A holek - kousaček s dobrými vlastnostmi je málo. Když už má předat ty geny, tak ať jsou z toho noví kousači  :) ... nebo-li o nějakou psí slečnu, která např. vyčuchává plyn, nebo drogy, zde není zájem.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: Napadení psem
« Odpověď #19 kdy: Září 20, 2021, 11:14:13 odpoledne »
Co znamená kousač?

Pes cvičený převážně pro zadržení osob. Musí být přirozeně agresivní, odvážný a silný, zároveň ale psovodem ovladatelný.

Jo, presne s takýmto psom som mal ten incident.
Pre nedostatočnú ovládateľnosť, prípadne neskôr po ich "high sezóne" ich vyraďujú zo služby a potom sa tieto vymetené psiská dostávajú k súkromným osobám.
Ten pes potom potrebuje psovoda, nie kamaráta. Inak sa prirodzene snaží dostať na čelo svorky a nerešpektuje mäkkého neskúseného pána.
Nie je potom nikto, kto by reguloval a ovládal jeho rokmi pestovanú agresivitu. Je mi ich ľúto.
Potom z toho vznikajú také incidenty, ako som zažil aj ja.
Psa majiteľ držal na vôdzke. Ja som odchádzal, keďže som videl agresivitu. V priebehu pár sekúnd som bol na zemi. Proste ho neudržal.
"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Napadení psem
« Odpověď #20 kdy: Září 21, 2021, 12:35:43 dopoledne »
Zpět k možnosti "kousací NO slečny ;D":
Tak pokud chceš vysloužilého psa/fenku s výcvikem máš asi tyto možnosti:
Armáda, policie,pohraničníci-celníci a soukromé agentůry střežící areály....policie cca 700 psů a asi 400 z nich má ukončený výcvik a asi 200 z nich je specializováno pro strážní službu nebo jako zásahový pes - tam je stupeň výcviku vyšší. U armády je to podobné asi také 700 psů, ale je tam méně specialistů....stáří zvířat okolo 8 max 10 let a to je už na NO značný věk. Je hodně důležité, kdo psa vedl a co má za sebou takže je ideální znát psovoda, cvičitele.... Kdybych si vybíral já a měl to do rodiny, bral bych psa zásahového-hlídkového.....máš jistotu, že byl pravidelně cvičen a je to univerzálně vycvičený pes a vybírají se na to zvířata opravdu ovladatelná a učenlivá. Ten zbytek co projde výcvikem pak jde na strážní službu. Pro policii tyto psi cvičí v Bychorách....máš to z Perníkova okolo 50km směr Kolín.....cena je výceméně symbolická cca 500-1000Kč a dostaneš psa přeočkovaného a odčerveného. Ale fen bude opravdu málo, ale pokud máš čas pár měsíců dej si poptávku a pravidelně se ptej a do 1/2 roku máš velkou šanci. U armády je to podobné...stáří minimálně 8let, jen když má pes třeba trauma (nejčastěji nasazení ve válečné zoně=mise) může být vyřazen dříve, ale je otázka zda je to výhra u zvířete do rodiny.....byl bych hooodně opatrný, protože traumatizovaný ale vycvičený pes může být opravdu problém a je to spíš pro zkušeného klidného samotáře, než do rodiny s malými dětmi.Cena je podobná, kontakt je cca 5 let starý, ale zkus
Pavel Hladík
Centrum vojenské kynologie
463 34 Hrádek nad Nisou
Tel.: 973 264 564, mobil 724 283 294

No a poslední možnost je obrátit se na soukromníky - chovatelské stanice, které dodávají psy pro armádu a policii. Výhoda je jasná, máš zdravé mladé zvíře se základním výcvikem pro strážní službu. Nevýhoda je také jasná....cena takového zvířete atakuje 50-60t.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Napadení psem
« Odpověď #21 kdy: Září 21, 2021, 01:01:00 dopoledne »
Ještě poznámka...pokud má majitel NO psa zkušenosti s výcvikem psů na stupeň zásahový nebo strážný, možná by se vyplatilo odebrat od specializované chovatelské stanice odrostlou fenečku a tu vycvičit. Cena by šla na půlku. A profesionálovi výcvik psa trvá necelého 1/2 roku....Výhoda kromě ceny je jasná, přesně znáš možnosti a povahu zvířete a taková fena má cenu zlata = jediný její vrh ti úsilí vrátí. Ale to není řešení pro amatéra. Na druhou stranu by amatér neměl uvažovat o psu velikosti NO se služebním výcvikem pro zásahovou nebo strážní službu. To zvíře se musí stále udržovat v návycích, byť výkonnost je samozřejmě po 10 letech služby nižší....Ale na uhlídání RD nebo areálu soukromé firmy naprosto špičkový pracant....

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #22 kdy: Září 21, 2021, 08:40:33 dopoledne »
Co znamená kousač?

Pes cvičený převážně pro zadržení osob. Musí být přirozeně agresivní, odvážný a silný, zároveň ale psovodem ovladatelný.

Jo, presne s takýmto psom som mal ten incident.
Pre nedostatočnú ovládateľnosť, prípadne neskôr po ich "high sezóne" ich vyraďujú zo služby a potom sa tieto vymetené psiská dostávajú k súkromným osobám.
Ten pes potom potrebuje psovoda, nie kamaráta. Inak sa prirodzene snaží dostať na čelo svorky a nerešpektuje mäkkého neskúseného pána.
Nie je potom nikto, kto by reguloval a ovládal jeho rokmi pestovanú agresivitu. Je mi ich ľúto.
Potom z toho vznikajú také incidenty, ako som zažil aj ja.
Psa majiteľ držal na vôdzke. Ja som odchádzal, keďže som videl agresivitu. V priebehu pár sekúnd som bol na zemi. Proste ho neudržal.

Nechápu, že si lidi pořizují ostrého psa, kterého nezvládnou. A že jich je. Asi to nejsou schopni domyslet, kolik času a i následného udržovacího výcviku takový pes potřebuje. Vidím to neustále kolem. A ještě takové psy nechají volně pobíhat, protože potřebují mít voďák frajersky kolem těla.

Ti, co skutečně ví, o co jde, by tohle nikdy neudělali. Např. ten kousač, pro kterého sháníme nevěstu, se na veřejnosti pohybuje zásadně na vodítku, s náhubkem a elektrickým obojkem na krku. Majitel okamžitě odmítá jakékoliv pokusy cizích lidí se se psem "kamarádit", pes ho totiž přirozeně hlídá. Já jsem jedna z mála, koho k sobě pustí, protože ho znám od štěněte, ale i tak se musím chovat určitým způsobem.

SoňaR

  • Host
Re: Napadení psem
« Odpověď #23 kdy: Září 21, 2021, 08:43:04 dopoledne »
MK, díky za tipy, ale potřebujeme pouze zdravou, mladou nevěstu, ověřenou, s vhodnými vlastnostmi, aby z toho bylo pár šikovných štěňat. Kupovat ji nechceme.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Napadení psem
« Odpověď #24 kdy: Září 21, 2021, 08:26:36 odpoledne »
OK, ale pak asi zapomeň na vyřazenou fenku od vojáků nebo policie. Myslím že sehnat zdravou 4-6 letou fenku bude tímto způsobem nereálné. Snad soukromníci spolupracující s armádou a prodávající štěňata a nebo zkusit poptat výcvikové středisko. Občas se přihodí, že se třeba pes při výcviku poraní a je vyřazen. Možná by to byla cesta. Kamarád takto asi okolo 2004 získal výborného psa.....při přebíhání lávky prasklo prkno a tlapou mu projela naskrz dřevěnná štěpina. Pes byl po uzdravení citlivý na tvrdý došlap, doskok třeba na betonu či kamíncích. Takže ho vyřadili, ale výcvik měl prakticky ukončený a jeden psovod si ho vzal na vesnici k domu....A nebyl problém. Je to hodně o štěstí.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Napadení psem
« Odpověď #25 kdy: Srpen 12, 2022, 09:08:55 dopoledne »
Narazil jsem na jedno video. od času 44:26 jsou techniky pro boj ze psem, možná vás ale budou zajímat i další informace... :)

https://www.youtube.com/watch?v=vl1FTaLRIIM

Protože jsem se naostro proti velkému psu ještě nemusel bránit (podvraťáky nepočítám), nemám to ověřeno v praxi. Vypadá to však dosti reálně. Budu rád  za zpětnou vazbu.

Offline DeadMan

  • ***
  • Příspěvků: 2358
Re: Napadení psem
« Odpověď #26 kdy: Srpen 12, 2022, 09:25:39 dopoledne »
Pár videí tohoto pána jsem viděl a mám z toho takové rozporuplné pocity, proto ho beru s rezervou.

Jinak k obraně proti útočícímu psovi je v každém případě velice vhodný nůž.

Taky se o tom zmiňuje Dago ve své první knížce.
You cannot kill me as I am already dead!

Offline Akutol

  • Super realisti
  • *
  • Příspěvků: 2351
Re: Napadení psem
« Odpověď #27 kdy: Srpen 12, 2022, 10:04:11 dopoledne »
Na vojne sme to nacvičovali.
Omotat okolo predlaktia handru/ bundu. Nechat psa zahryznuť. Zvihnut ho zo zeme a bodat nožom do hrudnika. Pes pri zdvihani inštinktivne zostane zahryznuty. Inak bol to divny pocit mat toho vlčiaka na ruke...

Offline DeadMan

  • ***
  • Příspěvků: 2358
Re: Napadení psem
« Odpověď #28 kdy: Srpen 12, 2022, 11:13:35 dopoledne »
Tak nějak by to mohlo být. Na to omotání nemusí být čas nebo vhodná hadra hned po ruce. Každopádně je dobré, si do té ruky určené ke krytí rychle něco vzít, třeba bundu nebo batůžek atd.
You cannot kill me as I am already dead!

Offline Bivoj

  • ***
  • Příspěvků: 238
Re: Napadení psem
« Odpověď #29 kdy: Srpen 12, 2022, 12:31:44 odpoledne »
...Omotat okolo predlaktia handru/ bundu...
Jenže toto funguje především na služební psy, kteří jsou cvičeni k útoku na ruce. Ono se to píše už hned v prvním příspěvku tohoto threadu:
Citace
...Je dobré vědět, že pes instinktivně útočí na nohy, břicho, krk a obličej. Útok na ruce je pro psa nepřirozený s výjimkou služebních psů, kteří jsou takto cvičeni...
Takový nevychovaný pitbull prostě půjde po nohách a pak jak je popsáno v citaci a omotané předloktí nepomůže... V tomto je prostě nezastupitelná střelná zbraň, kdy k odvrácení útoku z valné většiny stačí jen varovný výstřel.
Si vis pacem, para bellum.

Offline DeadMan

  • ***
  • Příspěvků: 2358
Re: Napadení psem
« Odpověď #30 kdy: Srpen 12, 2022, 01:58:37 odpoledne »
Varovný výstřel opravdu většinou funguje. Ověřeno v mládí s plynovkou. Ale pokud to uděláš ostrou, už si přiděláváš problémy, protože jako zákona dbalý občan bys měl i takové použití hlásit a pak vysvětlovat atd. Asi je to lepší, než se nechat pokousat a při tom psa třeba pobodat, ale já bych to asi risknul vyřešit bez toho střílení. Samozřejmě vždy bude záležet na konkrétní situaci.
You cannot kill me as I am already dead!

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: Napadení psem
« Odpověď #31 kdy: Srpen 12, 2022, 03:50:21 odpoledne »
Strelná zbraň je taká kovbojčina, ale dosť blbé, keď máme len túto možnosť. Strielať v miestach, kde môžeme niekoho zraniť, hoc odrazenou strelou môže mať doživotné následky aj na kovboja.  8)

A pritom kaser je ovela účinnejší, a dá sa použiť aj prevenčne. Veď predsa len má niekolko stotisíc krát lepší čuch, než človek.
Len treba sledovať smer vetra.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline DeadMan

  • ***
  • Příspěvků: 2358
Re: Napadení psem
« Odpověď #32 kdy: Srpen 12, 2022, 04:49:00 odpoledne »
Sprej je taky fajn, stejně jako na medvědy. Problém je, když to s ním z nějakého důvodu nevyjde. Pokud by člověk u sebe neměl i něco jiného, potom může nastat problém, protože s tím sprejem už nic jiného nevymyslí.
You cannot kill me as I am already dead!

Offline DeadMan

  • ***
  • Příspěvků: 2358
Re: Napadení psem
« Odpověď #33 kdy: Listopad 19, 2022, 06:03:52 odpoledne »
co dělat když se k vám řítí pes bez kontroly...

https://m.youtube.com/watch?v=lGYK0_FQhKQ

Za mě docela dobře popsáno, co a jak dělat.
You cannot kill me as I am already dead!