Autor Téma: Sociální bydlení  (Přečteno 445 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3652
    • Forum Chedrbí
Sociální bydlení
« kdy: Srpen 20, 2019, 07:44:48 dopoledne »
Když si promluvíte se sociálními pracovníky, charitami a i bezdomovci, kteří už nejsou na ulici, tak skoro vždy Vám řeknou, že nejdůležitější je bydlení. Je to kus prostoru, kde máte stabilitu, své soukromí. Místo, kde to Vaše je království. U nízkonálladové života je to stejný. Základ je bydlení. Já bydlín v unibuňce, i když mám pár metru dal rodinný domek, kde bych mohl bydlet, ale neni můj. Ten pocit, kde člověk bydlí ve svém je úžasný a má klid, když něco rozbije. Necítí se blbě a provinile. Myslim, že to cití i ostatní nízkonákladový, kteří taky bydlí v chatičkách, i když maji možnost bydlet vedle ve velkých chatách atd. I v Americe to vědí a stací pro chudé lidi domy. U nás jen pronájem bytu.

Má to háček, že charity nemůžou nabízet ofociálně chatičky, které nejsou určené trvalému bydlení. Hold zákon, ale i lidi, kteří by je udali, protože to neni plnohotnostné bydlení. Tak lidi, kteří bojují za sociální bydlení pro každého přímo nebo nepřímo brání, aby bylo méně lidi na ulici, protože chatičky nejsou dobré bydlení. Lidi si pak musí sami schánět chatičky, i kdy tu jsou charity, které maji prostředky a lidi, kteří by jim mohli pomoc. Azylové domy jsou pro mnoho lidí noční můrou.

I normální člověk ví, že je super motivace bydlet, ale neni moc motivující sehnat často špatně placenou práci, aby musel vělkou část výplaty dát za pronájem bytu, kde většinou přespává. Být bezdomovec, tak radši volim spát v lese než dřít pro něco co člověka vyčerpává.

Jen jsem si vylil svoje srdíčko z toho, že někdy by bylo zvolit kratší cestu, která někomu pomůže než čekat 30 a více let než se vytvoří sociální bydlení. Ty lidi žijí a nemůžou čekat až se postacví pro ně byty.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3652
    • Forum Chedrbí
Re: Sociální bydlení
« Odpověď #1 kdy: Září 13, 2019, 06:09:36 odpoledne »
Dotaz pro lidi, kteří bydlí v pronájmu: Plánujete bydlet v pronajmu celý život? Nemáte obavy, že se bude zvyšovat nájemné? Ve stáří se spoléháte na sociální bydlení nebo děláte si finanční rezervu, abyste si mohli platit nájemné?

SoňaR

  • Host
Re: Sociální bydlení
« Odpověď #2 kdy: Září 13, 2019, 06:32:48 odpoledne »
My jsme kdysi bydleli v pronájmu, ale celou dobu jsme to brali jen jako "startovací" bydlení, jehož změnu na normální bydlení urychlila majitelka, která nám vypověděla nájem, protože byt potřebovala pro syna. Tož to bych viděla jako největší nebezpečí nájemního bydlení - že závisíš na libovůli majitele, který tě může vykopnout prakticky kdykoliv (samozřejmě dle podmínek uvedených ve smlouvě).

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Sociální bydlení
« Odpověď #3 kdy: Září 14, 2019, 07:46:53 dopoledne »
...Dost lidi by rado podnajem vymenilo za byt na hypoteku, akorat ten prijem na to nemaji.....

to je asi najcastejsia chyba v uvazovani ludi.
ak mam niekolko stoviek eur na platbu za podnajom ktory nieje moj,tak si radsej zoberiem hypoteku na kupu bytu,domu a tie peniaze budem radsej davat na splacanie hypoteky a byvat vo "svojom"
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

konec

  • Host
Re: Sociální bydlení
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 02, 2020, 05:29:54 odpoledne »
O sociálním bydlení se jen žvaní a žvaní a žvaní a bude se o tom jen žvanit až do konce světa a to bez ohledu na to, kdy ten konec světa přijde.