Autor Téma: Mouka  (Přečteno 118 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6213
Mouka
« kdy: Duben 17, 2019, 09:00:08 dopoledne »
Dali jste si mouku do zásob?
Kolik asi na osobu a den? Co z ní budete dělat? Jakou hladkou,hrubou,... Jakou kvalitu. Jak střídáte, abyste měli čerstvou. Jak ji skladujete?


Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2591
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Mouka
« Odpověď #1 kdy: Duben 17, 2019, 09:29:55 dopoledne »
Skladuju zavřenou v plastovém barelu - víko je utěsněné.

To nejjednodušší, co se dá s moukou udělat je smíchat s vodou, udělat placky a na plotně/kameni upéct (nebo ušoulat váleček, namotak na klacek a upéct jako "hada"). Jan Eskymo Welzl takovým plackám říkal pleskánky a živil se jimi celou cestu napříč Sibiří.
Jen v téhle formě jsou tuhý jako hužva. Když se do toho ještě přidá kvásek, je to lepší.

Mimochodem: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/potraviny-expirace-datum-spotreby.A190413_105656_zdravi_abr
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5225
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Mouka
« Odpověď #2 kdy: Duben 17, 2019, 11:01:29 dopoledne »
skladuju v truhle, každé kilo zavakuované do folie, životnost bez ztráty senzorických vlastností min šest let,řešíme jen pšeničnou a žitnou chlebovou a žitnou celozrnnou.Na osobu dvacet kilo od každého druhu.

Offline Nalim

  • ***
  • Příspěvků: 543
  • Připraveným štěstí přeje
Re: Mouka
« Odpověď #3 kdy: Duben 17, 2019, 02:39:03 odpoledne »
Kdysi jsem ze zvědavosti otevřel jogurt zapomenutý v lednici - ejhle, skoro rok(!). Senzoricky bez vady, chuťově rovněž, následky veškeré žádné. Značku si bohužel nepamatuji, ale jako zkušenost zajímavé