Autor Téma: Škvaření sádla a škvarků v pekárně  (Přečteno 108 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5134
Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« kdy: Duben 14, 2019, 05:58:44 dopoledne »
Budu zkoušet škvařit sádlo v pekárně. Uvidim jestli vyhořím.:)

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #1 kdy: Duben 14, 2019, 07:41:03 dopoledne »
Teoreticky to jde, ale "omg" nádoba pekárny je dost malá, a po celou dobu běží topný těleso.

Já nakrájím 2kg syrového sádla do železného kastrolu, vrazím kastrol do trouby, když se topí na teplo.
Poprvé promíchám po hodině, potom kontroluju barvu škvarků každou půl, nejdýl 3/4 hodiny.
2 kg syrovéko sádla dá 2 sklenice 0,720 l. Zbytek sádla spolu se škvarky rozmoxuju tyčovím mixerem, je z toho jedna sklenice 0,720 l, plus zbytek na 2 - 3 krajíce chleba, to zblajznu hned.



Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4978
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #2 kdy: Duben 14, 2019, 09:24:07 dopoledne »
Já škvařím sádlo ve velkém hrnci, na dva kýble krájeného sádla a dvě rundy. Půlku škvarků do pytlíku do mrazáku, druhou půlku pomlet do pomazánek a pečiva do sklenic, nebo do krabiček, které jdou do mrazáku a na přání konzumenta vakuuju.Vše bez soli.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 270
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #3 kdy: Duben 14, 2019, 11:39:56 dopoledne »
Škvařím jako Millo, šetří to energii.
Část sádla i se škvarky si dávám do sklenic (nemixuji) a mažu na chleba. 

Offline Nalim

  • ***
  • Příspěvků: 302
  • Připraveným štěstí přeje
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #4 kdy: Duben 14, 2019, 01:21:55 odpoledne »
Jak se vám osvědčilo přidávat na konci škvaření, už jen k samotným škvarkům, trochu mléka?

Offline SoňaR

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4352
  • Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #5 kdy: Duben 14, 2019, 06:25:24 odpoledne »
Zkoušela jsem to, neoslovilo mě to, už to nedělám.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5134
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #6 kdy: Duben 14, 2019, 08:02:38 odpoledne »
Tak hotovo. Vypadá to snadné. Budu dál experimentovat s pekárnou. Jen jsem zatim testoval jestli to jde.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #7 kdy: Duben 14, 2019, 08:38:45 odpoledne »
. . .  k samotným škvarkům, trochu mléka? 

NIKDY jsem mléko nepřidával, a ani nebudu !
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline SoňaR

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4352
  • Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Re: Škvaření sádla a škvarků v pekárně
« Odpověď #8 kdy: Duben 14, 2019, 08:56:31 odpoledne »
No ono na tom není nic špatného. Je to jeden z tradičních postupů škvaření sádla (bez mléka / s mlékem  :) ). Ale mně na tom vadí, že je potom mnohem hůř otelpanej kastrol  :) .