Doplnění pro škvaření sádla v troubě.
Sádlo nakrájím na kousky do 3 cm a vložím do pekáče s troškou vody na dně. Pekáč dám do předem vyhřáté trouby (horkovzdušné) na 200°C a ponechám 15 minut. Po 15 minutách promíchám a stáhnu teplotu na 150°C. Po 20 minutách pekáč vytáhnu, odeberu první vyškvařené sádlo, (musí být čiré, pokud je mléčné barvy, tak vrátím do trouby ještě na 10 minut), promíchám a vložím zpět do trouby. Tento postup opakuji až do úplného vyškvaření. Pokud jedu na dva pekáče, prohazuji jejich polohu v troubě po každém vytažení.
Konkrétně: 5 kg sádla na škvaření.
30 minut krájení
130 minut škvaření
5 a 1/2 sedmiček sádla (ako kedy)
kolem 1 kg škvarků
Podle Normana jsou škvarky lepší vyškvařené klasickým způsobem, podle mě jsou lepší z trouby.