Autor Téma: Hlavní jídlo  (Přečteno 103 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 4443
Hlavní jídlo
« kdy: Listopad 06, 2018, 11:25:57 dopoledne »
1. Dýňová omáčka s těstovinami - OTESTOVAT
Ingredience:
dýně, cibule, celer, mrkev,  drcený kmín, tymián, bobkový list, sůl, jíška,citron nebo ocet na dochucení.

Dužinu z dýně, cibuli, celer a mrkev nakrájet na kostky, osmahnout na tuku, zalít vodou, aby byla zelenina ponořená, přidat koření a vařit do měkka. poté vyndat bobkový list, rozmixovat (rozmačkat, prolisovat), prohřát,podle hustoty přidat jíšku, dochutit.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4418
Re: Hlavní jídlo
« Odpověď #1 kdy: Listopad 06, 2018, 12:03:49 odpoledne »
Moje oblúbené z dyne: Dyňa /cuketa, hokaido, rôzný míšanci.../, cesnak sol, tuk

Dyňu nakrájame na kocky a z rýchla opečieme, aby ostala chrumkavá. /Pomalým spôsobom ju skôr udusíme a to by ostala kaša./
Po osmahnutí osolíme a pridáme pretlačený cesnak a chvílku posmažíme. Cesnak musí zavoňať ale nsmie zhorieť.

Gurmán môže pridať aj syr alebo dáke koreniny. Alebo syrom posypať.

Dá sa jesť samotné, alebo s pečivom, cestovinami, alebo ako príloha. /napríklad k pečenej kryse? :D /
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 4443
Re: Hlavní jídlo
« Odpověď #2 kdy: Listopad 09, 2018, 07:59:55 odpoledne »
2.Kočičí svarba

2 díly sušeného hrachu
1 díl velkých krup
česnek (dle chuti)
1 cibule
olej
sůl

Hrách den předem přebereme, propláchneme a namočíme. Druhý den uvaříme zvlášť hrách a zvlášť kroupy (předem oprané). Uvařené kroupy s hrachem smícháme dohromady, ochutíme česnekem rozetřeným se solí a omastíme na oleji osmaženou cibulkou. Můžeme podávat s kysaným zelím.