Potravinový doplněk ze skořápek
Skořápky 5 minut povaříme, následně 15 minut sušíme v troubě při 200 stupních. Skořápky jsou pak zbavené případných choroboplodných zárodků a navíc jsou křehčí a dobře se mixují. Rozemeleme nebo rozmixujeme je na prášek.
Můžeme užívat samotný prášek, cca půl malé lžičky denně, rozdělené do 2 - 3 dávek (POZOR nikdy ne s tukem, ideálně na lačno, nebo s chlebem a medem apod.), nebo rozpustíme prášek ze skořápek z 10 vajec ve šťávě z kila citronů, užívá se 1 deci ráno, 1 deci odpoledne.
Skořápkový prášek obsahuje velmi dobře vstřebatelný vápník a řadu dalších minerálů a stopových prvků (např. hořčík, křemík, železo, jód, zinek, fosfor... atd.). Užívá se s velmi dobrými výsledky např. při osteoporóze, nebo jako její prevence.
V případě akutního silného odvápnění kostí (např. po úraze) je ještě lepší krátkodobé užívání roztoku s citronovou šťávou. Doporučují to i některé rehabilitace.