Ano, proto je fajn se nad tím zamyslet....Jestli někomu chutná to či ono je vlastně naprosto irelevantní, to jsou subjektivní věci. Biologická hodnota potravin je kjedna věc a kalorická hodnota druhá a kulinářská hodnpota třetí a skladovatelnost čtvrtá a osobní postoj na průmyslově připravené potraviny další.Z toho se nevymotáme. Maximální biologickou hodnotu si potraviny zachovají, když jsou v elementární podobě,,,,skladované zrní či semena můžete oproti vařenému či pečenému výrobku naklíčit a i když naklíčené obilí chutná příšerně, o jeho biologické hodnotě nelze pochybovat. Naproti tomu konzerva nějakého masa je jistě chutí dobrá, avšak z toho žádný zázračný benefit nevytlučete, tedy jistě ne pozitivní.Proto je výhodnější skladovat potraviny v elementární formě...Zrno můžete zasít, naklíčit, pomlet na šrot, mouku, uvařit celé, dát sežrat zvířatům.....Totéž platí o drtivé většině potravin, které v té základní, surovinové formě neztrácí svpoji hodnotu. Jasně že se musí počítat kalorie, to je jisté, já funguju na čtyřnásobné bezpečné konstantě.Spočítají se kalorie a čtyřikrát tolik kalorií skladuju....Nejen kaloriema je člověk živ a tak každý by měl umět semenařit pár rostlinek, které jsou důležité. Mezi ně na předním místě je kadeřavá petržel, která je nadupaná snad nejvíce ze všech.Pak už ten olej, převařené máslo, sádlo, cukr sůl a cokoli, co zasytí.