Autor Téma: Jak je těžké vařit?  (Přečteno 649 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6213
Jak je těžké vařit?
« kdy: Srpen 06, 2017, 03:14:23 odpoledne »
Koukám se na Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym USA a mám pocit, že vaření je strašně lehké pokud má někdo dobré chuťové buňky a odhad.

Vaří hnusně a během jednoho dne vaří skvěle. A bez umělých ochudovadel a bez polotovarů.

Fakt je vaření takhle lehké?

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9499
  • I' ll be back!
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #1 kdy: Srpen 06, 2017, 03:36:19 odpoledne »
Ano, je to lehké.. Zkus to :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline SoňaR

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4428
  • Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #2 kdy: Srpen 06, 2017, 05:16:19 odpoledne »
No chce to si osvojit nějaké "základy" a pak už to (s pomocí receptů, pro zkušenější i bez nich) jednoduché je  :)

Offline skritekpaja

  • ***
  • Příspěvků: 10
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #3 kdy: Srpen 07, 2017, 07:20:28 odpoledne »
Vařím přes dvacet let, není to složité, ale přece jen je potřeba trochu cviku a zručnosti. Pokud někdo v životě neoloupal brambor a nepřipravoval si maso, tak z něj podle mě ani Gordon mistra za den neudělá. Trénink dělá žampiony  ;D. Vaječná omeleta s bramborem by se ale zvládnout dala

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1827
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #4 kdy: Srpen 08, 2017, 06:47:09 dopoledne »
Sahawe, ale pokud vím, ty jsi s vařením už dávno začal.
Co tvoje "skromná polévka" ?
Gordon je přece jenom špička. A má kolem sebe pomocníky, kteří mi připravují suroviny - myslím operou salát, oloupou brambory, nakrájí mrkvičku nebo pažitku.

Co se masa týče, začni s kusem mletýho. To je nejsnadnější.
                                                             
Na vaření je nejdůležitějš pustit se do toho !
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4484
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #5 kdy: Srpen 08, 2017, 10:03:18 dopoledne »
Myslím, že by mal Sahaw menej čumet na telku...  8)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6213
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #6 kdy: Srpen 08, 2017, 10:08:34 dopoledne »
Myslím, že by mal Sahaw menej čumet na telku...  8)
Nemám telku.:)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4484
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #7 kdy: Srpen 08, 2017, 10:25:09 dopoledne »
....jedno, či na nu čumíš na telefóne, tablete, PC, v krčme, u frajarky, či vo výklade.... ;)

Dnešný trend my príde hrozne uletený. Všetci všade varia, a derú hrozné múdra o zdravej výžive. A v skutočnosti aj tak tlačia črevá vo fastfúdoch, vývarovniach a doma vytiahnu dáky mrazený paškvil, sadnú si s ním pred telku, a čumia na pořad o vaření...
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6213
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #8 kdy: Srpen 09, 2017, 10:14:17 odpoledne »
Dnešný trend my príde hrozne uletený.
Sleduji to z vědeckého důvodu.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2387
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #9 kdy: Srpen 09, 2017, 11:54:01 odpoledne »
Já spíše studuji stará jednoduchá česká jídla. Nějak jsem nabyl pocitu, že těch omáček, knedlíků, dresinků už bylo dost. Začal jsem si více všímat pohanky, cizrny, kuskusu, čočky, ovesných vloček a dá se z toho vařit pro mne chutně a výživně. Jedno z našich dětí bojuje se zeleninou, ale když udělám zeleninové ryzoto, dá si říct...a je to docela jednoduché. A když zbude, zmrazím to na chvíle, kdy není čas vařit nebo převažuje lenost ;).

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5225
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #10 kdy: Srpen 10, 2017, 11:27:53 odpoledne »
Ano, stáré postupy a recepty, zejména chudiny jsou nezastupitelné. Předkové ujížděli na kaších, snad z úplně všeho a polévkách, dříve jíchách.Polévky se plynule měnily v kaše, záleželo na bohatosti období a zazobanosti kuchaře.Já jsem polívkovej i kašovej, takže v tom nemám potíž.Vždy vítězily zcela prosté a jednoduché recepty. Jednou jsem viděl v televizi recept na čočkovou polévku a byslo to tak složité, jako postavit temelín.Spíše bych preferoval elementární recepty , do kterých si pak uživatel může nastrouhat cokoli, ale na přežití, to bych vyzdvihnul nějaké ty pučálky, resp naklíčené obilí, které tělu dopřeje ty důležité dobroty v době bídy.Nutno poznamenat, že byly kaše z rozvařeného ovoce, z řepy, z mladé i staré kukuřice, a vlastně snad úplně všeho.A když bylo období hojnosti, ozdobilo se to lžící omasku.....

Offline SoňaR

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4428
  • Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Re: Jak je těžké vařit?
« Odpověď #11 kdy: Srpen 12, 2017, 08:25:48 odpoledne »
Mno jo, ve středověku se mastilo poměrně hodně... a kaše se navíc před konzumací zalévaly mlékem, třeba i studené, navařené do zásoby.