Ano, stáré postupy a recepty, zejména chudiny jsou nezastupitelné. Předkové ujížděli na kaších, snad z úplně všeho a polévkách, dříve jíchách.Polévky se plynule měnily v kaše, záleželo na bohatosti období a zazobanosti kuchaře.Já jsem polívkovej i kašovej, takže v tom nemám potíž.Vždy vítězily zcela prosté a jednoduché recepty. Jednou jsem viděl v televizi recept na čočkovou polévku a byslo to tak složité, jako postavit temelín.Spíše bych preferoval elementární recepty , do kterých si pak uživatel může nastrouhat cokoli, ale na přežití, to bych vyzdvihnul nějaké ty pučálky, resp naklíčené obilí, které tělu dopřeje ty důležité dobroty v době bídy.Nutno poznamenat, že byly kaše z rozvařeného ovoce, z řepy, z mladé i staré kukuřice, a vlastně snad úplně všeho.A když bylo období hojnosti, ozdobilo se to lžící omasku.....