Domů
Prepper.cz
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Fórum PREPPERS.CZ
»
Připravenost, přežití, soběstačnost, dovednosti
»
Strava a tekutiny
»
Konopí seté v kuchyni
« předchozí
další »
Tisk
Stran: [
1
]
Dolů
Autor
Téma: Konopí seté v kuchyni (Přečteno 789 krát)
SoňaR
Host
Konopí seté v kuchyni
«
kdy:
Srpen 01, 2016, 02:59:02 odpoledne »
Pokrmy z konopných semínek byly v našich krajích dost běžné, nemáte někdo nějaký starý recept?
Já jsem objevila v jedné knize "recept" na semencovou kaši - přebraný semenec (konopí), jádra ořechová, jádra břesková a sušený květ bezový. Nevíte někdo, co jsou to jádra břesková?
IP zaznamenána
SoňaR
Host
Re: Konopí seté v kuchyni
«
Odpověď #1 kdy:
Srpen 01, 2016, 04:18:54 odpoledne »
Hmmm... tak zdá se, že jedna z možností, dosti pravděpodobná, co by to mohlo být je rdesno peprník, kdysi lidově nazývaný bylina břesková, hojně v Čechách rozšířený a používaný místo pepře. Jiné možnosti - vřes či vrba - se mi moc nezdají.
IP zaznamenána
votroubek
Praktikující prepper
Příspěvků: 5150
do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Konopí seté v kuchyni
«
Odpověď #2 kdy:
Srpen 01, 2016, 09:15:40 odpoledne »
Nejlepší jsou koláčky...
https://www.youtube.com/watch?v=cGsFve2NL2c
IP zaznamenána
SoňaR
Host
Re: Konopí seté v kuchyni
«
Odpověď #3 kdy:
Srpen 01, 2016, 09:22:05 odpoledne »
mno jo, ale ty byly z indickýho
IP zaznamenána
Tisk
Stran: [
1
]
Nahoru
« předchozí
další »
Fórum PREPPERS.CZ
»
Připravenost, přežití, soběstačnost, dovednosti
»
Strava a tekutiny
»
Konopí seté v kuchyni
Sitemap