Autor Téma: Konopí seté v kuchyni  (Přečteno 789 krát)

SoňaR

  • Host
Konopí seté v kuchyni
« kdy: Srpen 01, 2016, 02:59:02 odpoledne »
Pokrmy z konopných semínek byly v našich krajích dost běžné, nemáte někdo nějaký starý recept?

Já jsem objevila v jedné knize "recept" na semencovou kaši - přebraný semenec (konopí), jádra ořechová, jádra břesková a sušený květ bezový. Nevíte někdo, co jsou to jádra břesková?  :)

SoňaR

  • Host
Re: Konopí seté v kuchyni
« Odpověď #1 kdy: Srpen 01, 2016, 04:18:54 odpoledne »
Hmmm... tak zdá se, že jedna z možností, dosti pravděpodobná, co by to mohlo být je rdesno peprník, kdysi lidově nazývaný bylina břesková, hojně v Čechách rozšířený a používaný místo pepře. Jiné možnosti - vřes či vrba - se mi moc nezdají.


Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Konopí seté v kuchyni
« Odpověď #2 kdy: Srpen 01, 2016, 09:15:40 odpoledne »

SoňaR

  • Host
Re: Konopí seté v kuchyni
« Odpověď #3 kdy: Srpen 01, 2016, 09:22:05 odpoledne »
mno jo, ale ty byly z indickýho  :)