Decká, ono je to taký uzavretý kruh.
- trvanlivé konzervy si nekupujeme asi na bežnú obživu. Ale pre prípad núdze, a vtedy tá kvalita až tak nerozhoduje, skôr je rozhodujúce množstvo....
- trvanlivé potraviny však treba z času načas obmeniť, a keď nepríde ten prípad núdze, tak to treba napchať do seba a do rodiny. Len blázona a milionár by to vyhodil. Ale tlačiť sa zvyšok života kšuntom, nie je pre prepera až tak moc zdravotne prospešné....
- Dovast je asi fajn, ale je tak 3 až 4x drahší, ako konzervy z lídlu. Čiže ak nepríde núdza, tak si pochutnáme, ale ak príde núdza, tak máme zásoby 3 až 4x menšie. Čím si krátime šancu na prežitie....
- Ak chceme kvalitu, a dobrú cenu, tak nakoniec aj tak skončíme u vlastných výrobkoch. A tak teraz musím tlačiť do hlavy domácu kapustnicu, paštéty, vyprázdnovať mrazák, /kuratá, husy, kačky, bravčové, slaninu, údené.../ lebo už čaká dalšia várka a treba vymeniť staré zásoby. Tak biedne som veru dopadol.... ale tak to mám rád