Autor Téma: Záložní lokalita smrtelně vážně..  (Přečteno 2454 krát)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Záložní lokalita smrtelně vážně..
« kdy: Červen 01, 2016, 10:18:10 dopoledne »
Odděleno z Re: Čeští dolarový milionáři zvažují odchod z ČR a připravují se na něj...(Saladín)

Už jsem tady možná tuhle teorii někde rozvíjel, ale když se to tady objevilo u tématu dolarových milionářů, nadhodím tu myšlenku znova a tady, když pro nic jiného, tak proto, že to je jedna za alternativ (i když v povaze plánu někde ke konci abecedy) a jednak proto, že pokud o tom uvažují dolaroví milionáři, tedy lidé movití a z toho titulu i lépe informovaní, je určitě potřeba se nad tím zamyslet, i když třeba závěr bude, že ne. Ale je to možnost, kterou jistě stojí za to zvážit.

Takže, bohatí lidé zvažují přesídlení mimo Evropu. Asi k tomu budou mít svoje důvody. Teď ale vyvstává otázka: je to z jakého důvodu? Z důvodu bezpečnosti? Nebo je ten důvod provázán s jejich penězi, tedy čistě ekonomický (daně, podmínky pro podnikání a tak dále)???

Za předpokladu, že by to byla ta druhá možnost, nechává mě to celkem v klidu. Jsem zaměstnanec, k tomu si v malém podnikám a i přes ne příliš příznivé podmínky pro malé podnikání / živnost s tím tady dokážu žít. Prostě se „po česku“ přizpůsobím podmínkám. Zase tak brutální to není, aby se tady podnikat a pracovat nedalo (opět připomínám „po česku“), prostě, dá se s tím nějak vyjít, i když to není nic jednoduchého. Případně podnikání ukončím a hotovo a budu dál jen zaměstnanec. Takže ekonomická stránka věci mě nerozhoupe k činu.

Opačnou se ale zdá druhá alternativa a to je kvalita života, respektive bezpečnost. Pokud by důvodem byla bezpečnost, jistě by se plán přesídlení posunul na žebříčku priorit o pořádný kus výše. Buďme si upřímní, pokud někdo disponuje desítkami až stovkami milionů korun, nemá je z obyčejné práce, ale nejspíš z nějakého úspěšného podnikání (nezákonnou činnost nechávám stranou). Aby byl člověk úspěšným podnikatelem, musí disponovat jistou dávkou štěstí, bystrou hlavou a nadprůměrnými informacemi. A právě o to poslední jde nejvíce, o informace. Takový člověk má k dispozici informace, které pro většinovou veřejnost nejsou dostupné a právě z toho může pramenit jejich plán jít pryč.

Takže, vezměme za správný předpoklad, že důvody pro plány těchto lidí jsou bezpečnostní. Za tohoto předpokladu by jistě nebylo od věci zauvažovat o tomtéž. Jasně, nejsem dolarovým milionářem, takže nemůžu zvažovat o tom, že si v … prostě někde … nemůžu dovolit záložní kompletní existenci, ale mohl bych uvažovat o tom, že bych si v … prostě někde … udělal existenci novou. Co vlastním nemám na hypotéku, vzhledem k příznivé ceně nemovitostí v dnešních dnech (myslím příznivé pro majitele, nikoli budoucího majitele který musí teprve koupit) si můžu směle dovolit uvažovat o tom, že za svoji stávající nemovitost bych pořídil někde za mořem jinou nemovitost, pokud bych se třeba i mírně uskromnil co do lokality (např. USA, Kanada nebo Austrálie mimo hlavní aglomerace), tak bych si mohl dovolit uvažovat třeba i o menší farmě s dílnou a nějakým základním kapitálkem na rozjed malého podnikání / živnosti (případně si tuto živnost prostě v kontejneru přivézt odsud). Nebylo by to samozřejmě na nějaké vyskakování si, ale to ostatně není ani tady. Navíc, „Homestead“ provozovat umím, poctivé ruční řemeslo se v cizině cení násobně více než u nás, pokud by se jednalo o anglofonní zemi, tak by to taky nebyl takový problém (německy mluvící země nejsou dostatečně daleko), něco jiného než práci rukama jako bonus nabídnout taky umím (je s podivem, že případné zdroje obživy stavím přesně v obráceném gardu, než jak je provozuju doma … tedy v případě přesídlení stavím řemeslo nad kancelář).

Samozřejmě, jsou tady jisté překážky, zatím díky Bohu pro mě / nás jako občany EU nikoli až tak z oblasti legislativní a vízové (zatím), ale spíš osobní povahy, jako jsou naše kořeny, rodina, přátelé, kamarádi…ale po pravdě, v případě, že se to bude celkově sypat je jistě lepší zachránit co se dá a koho se dá, než čekat na místě a zhynout spolu s těmi které milujeme, ale kteří odmítli zvednout kotvy.

Co si o tom myslíte?

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #1 kdy: Červen 01, 2016, 11:42:31 dopoledne »
Záložní destinace daleko je jeden z mých plánů.

Řešil bych to kolektivním investováním a spoluprací. Myslím, že by neměl být vážný problém pro několik desítek rodin pořízení letoviska, třeba na nějakém ostrově. Někdo by se tam vypravil rovnou bydlet a ostatní by mu pomáhali.

Dovedu si představit i pravidelné lety menšího letadélka, které by uvezlo 2-3 rodiny. Pokud by to bylo zámořské území nějakého státu EU, tak bychom na to dostali i nějaké dotace a rádi by nás tam viděli. Děti by se naučily anglicky a francouzsky a měli bychom kam jezdit na dovolenou.

To samé bych viděl někde v Altajském nebo Primorském kraji, kde jsou podobné až příznivější klimatické podmínky.

Nevím jak vás, ale mne by lákalo být podílníkem turistického letoviska, jachty, rybářské lodi, konzervárny, plantáže oliv a citrusů, a také kusu tajgy s půlmetrovými hřiby, o dvoumotorovém hornoplošníku L410 s přídavnými nádržemi nemluvě..

https://cs.wikipedia.org/wiki/Let_L-410_Turbolet
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #2 kdy: Červen 01, 2016, 12:30:41 odpoledne »
K.Vančura: rozvedl jsi podrobněji, co jsem měl na mysli......Prepperství provozované v ČR má smysl pouze při určitém scénáři....Ale pokud by nastala během 1-2 generace např. násilná islamizace republiky (vláda by sem pustila nebo nezabránila příchodu 1-3 mil islamistů, ty by začali vynucovat svá práva a nakonec by šla naše kultura a zvyky doháje.....nemělo by smysl zde pracovat a žít. Nic z českých kořenů by nezbylo....a i když bych se rodným krajem loučil nerad, pořád bych to viděl jako lepší eventualitu, než sloužit ve vlastní zemi přivandrovalcům, které naše politické špičky a pofiderní eurokomisaři pustili do země, která jim kulturně názorově, jazykově historicky...nic neříká.

No a Saladin to vidí pomalu jako nábor do cestovky  a už se vidí kapitánem letadla nebo plachetnice....a spolumajitelem ostrova ;), mě by stačilo, abych nemusel prchat na vozu z petek a bát se s rodinou o holý život.....Věřím, že se najdou na světe lokality, kde se obyčejný pracovitý člověk uživí, aniž by musel spát s kvérem pod polštářem a bát se o život....

Druhá věc je prostě mobilizovat spoluobčany a vyvíjet tlak na politickou reprezentaci a třeba založit i vlastní hnutí....nebo v krajním případě se vykašlat i na dotace z EU a o vlastní bezpečnost se starat jako samostatný národní stát. V tomto EU totiž totálně podle mě selhává. Každému by předepisovala pomalu jaké má nosit spodní prádlo a co a kolik má kupovat, ale nedovede se postarat o základní evropské problémy jako je bezpečnost společných hranic, migrační politika, energetika a zdroje surovin (kde by 28 států mělo silnější vyjednávací pozici než jednotlivé státy). V tomto musíme být Rusku, Číně, USA leda pro smích a o nějakém "celoevropském státu" nemůže být ani řeči, je to pouhá nafouklá bublina pár pomatenců, kteří mají hlavu v nebi a nohy v hnoji....a jen si to vytrvale odmítají přiznat.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #3 kdy: Červen 01, 2016, 12:48:15 odpoledne »
Když uděláme nějaké hnutí, tak skončíme jako Adam Bartoš a jeho Melody Boys či Konvička.

Má smysl se spoléhat sám na sebe a své přátele, jako plán A.

A kdo bude mít chuť, sílu, a znalosti, v neposlední řadě i zdroje, může s podobně naladěnými přáteli infiltrovat pár politických stran, rozložit je zevnitř, jako to udělali kulturní marxisté se svou Frankfurtskou školou. Pochod institucemi byl velmi úspěšný, hlavně proto, že se pochodovalo školami a mozky mladé generace. Zničili nás přes naše děti. Je třeba se obrnit trpělivostí a udělat totéž, nebo si přiznat, že to je nad naše síly a udělat další plán B. Ten spočívá například ve švejkování - mikroregiony EU, svobodná města, bezcelní zóny..

Tedy, nic nového pod sluncem, vše je dávno vyzkoušeno.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #4 kdy: Červen 01, 2016, 01:55:51 odpoledne »
No tak já to s dovolením trochu rozvedu, když už jsem to nakousl.

Nejprve k případnému výběru lokality, který je ovšem značně subjektivní. Nejsem Rusofil, tedy už z tohoto pohledu Rusko vylučuji. Není v tom nic moc racionálního, leda snad to, že do případného konfliktu světového formátu bude Rusko jistě zataženo, ale prostě tento názor je silně subjektivní. Nebude to nejspíš ani USA a to z hodně podobného důvodu. Dokázal bych si představit z USA snad pouze Aljašku, ale tam je zase moc zima.

Mám rád teplo, ale bohužel se otepluje a tají ledy, což ukrajuje z rozlohy tropických ostrovů kilometry a kilometry rozlohy, takže bych po čase mohl zjistit, že můj malý ráj na zemi je vlastně pod vodou. Takže toto taky ne. Zůstává mi tedy ve své podstatě pouze Kanada a Austrálie. Kanada, já prostě nevím … asi je pro mě případné číslo jedna Austrálie.

Země celkem civilizovaná, rozlehlá, mluví se tam anglicky, je tam celkem početná skupina Čechů, je jako země otevřená zahraničním investicím jednotlivců a zemědělská půda je tam celkem levná. Má zajímavou imigrační politiku a zároveň mi přijde celkem otevřená. Nespornou výhodou je i to, že je Austrálie od všech ostatních oddělena oceánem, tedy v případě totální války je zde potřeba před invazí překonat vodní plochu (neplatí pro balistické střely dlouhého doletu, samozřejmě).

Tak jsem se začal zajímat o Austrálii. Jasně, je to co do kultury trochu jiný kraj, ale myslím si, že to není nic, co by našinec nezvládnul. Velká a prostorná krajina, je tam všechno od vysokých hor přes planiny a konče mořem. Díky obrovské rozloze je půda mimo hlavní centra celkem levná a dostupná, mnohdy i s dejme tomu primitivnějším bydlením. Problémem může být voda, proto je při případném nákupu nemovitostí potřeba přemýšlet tímto směrem a zajistit si pozemek / bydlení s přístupem k vodě, alespoň v nějaké formě.

Projížděl jsem stránky www.farmbuy.com které jsou něco podobného jako naše www.farmy.cz tedy server zaměřený na zemědělské nemovitosti. Za cenu do 300 000 australských dolarů (cca 5.000.000 korun) se dá sehnat malá farma, něco mezi 40 – 60 hektary pozemků, vodou a nějakým tím obydlím. Rozptyl je samozřejmě daleko větší, ať už co do ceny, tak i do kvality obydlí a rozlohy pozemků. V této cenové relaci není problém sehnat pozemky o rozloze i několik set hektarů, ovšem bez bydlení a spíš buše než využitelné půdy, ale lze to.

Dalším problémem může být distribuční síť. Všude daleko (bavím se tady díky mému cenovému stropu o místech odlehlých od hlavních aglomerací), ale zajisté to lze řešit třeba ostrovním systémem. Pokud je voda, dá se celkem slušně uvažovat o samostatnosti na poli potravin a to jak rostlinné, tak i živočišné produkce. K tomu mít vlastní firmu, kde se budou buď zpracovávat produkty z vlastní farmy, nebo se bude produkovat cokoli jiného, třeba řemeslného, případně, dnes v době internetu není problém pracovat v rámci IT ze zapadlé farmy někde v buši po celém světě, včetně klidně i obchodů na burze, ale myslím si, že pro začátek je přístup na e-bay dostatečný potenciál.

Takže moje představa v rámci tohoto scénáře by vypadala asi tak, že bych měl farmu kolem 50 hektarů někde v Austrálii, k tomu dílnu (já osobně nejspíš kovárnu + dílnu na výrobu nejrůznějších věcí z kůže), která by zajišťovala přísun peněz pro udržení životaschopnosti v rámci systému, dodávalo by to peníze na daně a další potřeby, které si člověk sám vlastní silou nezaopatří nebo by jejich zaopatřování bylo zbytečně složité a časově nákladné, k tomu zemědělská produkce a její zpracování pro vlastní potřebu + prodej případných přebytků, jako částečně zábava a částečně i pro doplnění špajzky nějaký ten lov a rybolov, úprava a vylepšování obydlí a ve zbývajícím čase nějaká ta aktivita na netu, dejme tomu překlady, prodej výrobků na e-bayi a podobně. Celkem si umím představit, že takovýto životní styl by nemusel být příliš složitý, asi by jistě nevyhovoval kdejakému metrosexuálovi, ale já za sebe bych byl celkem spokojený človíček. Na farmě této velikosti se jistě najde kousek na ubytování našich rodičů a případně i dětí a určitě by se našel i kousek místa na třeba kempík pro návštěvníky z města, kteří by mohli mít zájem o to užít si víkend nebo třeba celý týden „na venkově“ v přírodě, v tom asi nebude Austrálie zase tak odlišná od Evropy. Tak by se z toho dalo zajisté celkem dobře žít, přinejmenším v rámci možností.

Umím si taky celkem dobře představit, ale bohužel to neumím zafinancovat, pořídit vše výše uvedené a mít tam nájemníka nebo ještě lépe správce, který by tam bydlel, staral se o to, provozoval by farmu (samozřejmě za plat, byt a stravu) a v případě nutnosti bych sbalil těch svých pár švestek, sedl s rodinou do letadla a za cca 24 hodin bych byl na SVÉ farmě a naskočil bych do kolejí viz výše. Bohužel, na to nemám (ale třeba jednou mít budu, co já vím).

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #5 kdy: Červen 01, 2016, 02:53:36 odpoledne »
Nádherné sny. Zvlášť ten Saladinův...
Kamarádka z vedlejšího města, dlouhodobě před tím žijící v Anglii a vdaná za bílého Jihoafričana (holandská rodina) se minulý rok přestěhovala (emigrovala) na Nový Zéland. Předcházelo tomu víc jak rok trvající řízení, kde jste dokladovali i číslo vašich ponožek a krevní skupinu svých dětí. šanci měli jen proto, že oba dva mají žádané profese a měli do 40 let věku. Splnila si sen, přeji jim jen to nejlepší, ale má cesta to není. Trochu mě mrzí, že své geny bude rozšiřovat v zahraničí a pro naši zem je ztracená.

Nemám zdroje a ani zájem investovat do jiných míst. Důležité je pracovat tady, pro svou rodinu,  blízké i společnost a těšit se z toho, co možná, dá-li bůh, předáme našim vnukům.
Proto je má cesta jiná. Použít veškeré prostředky k uchování naší kultury, našeho národa, a nás bílých TADY, ve středu Evropy. Abych parafrázoval slova pana prezidenta, Tohle je naše zem a ta není, ani nemůže být, pro každého. Proto je vítán každý s dobrými úmysly a mravy. Ovšem každého vetřelce s dobyvačnými choutkami je třeba vykopat pryč. Nebo mu zde vykopat hrob.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #6 kdy: Červen 01, 2016, 03:07:42 odpoledne »
Profe, já souhlasím s tím, že prioritou číslo jedna je být tady, jenom jaksi může nastat potřeba aktivace plánu "bž"...

nevím jak na NZ, a ani nevím, jak je to s Austrálií v případě, že chceš jednoduše přesídlit, vím ale, že pokud tam chceš přivézt peníze, založit tam firmu a skrze podnikání odvádět daně, mají tam takové rádi...jen po pravdě nevím, jak přesně tato procedura funguje.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #7 kdy: Červen 01, 2016, 03:23:43 odpoledne »
Já se hodlám odsud nehnout...chci tu zůstat v dobrém i ve zlém.

Ale moje děti se budou učit jazyky, jazyky, jazyky...aby mohly vypadnout, kdyby bylo třeba.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #8 kdy: Červen 01, 2016, 06:18:37 odpoledne »
Netuším, kdo z vás pracoval mimo česko dýl než měsíc...Já jo, ale věřte, abyste se chytli, musíte ukázat nadpozemské výkony,ohromit svojí spolehlivostí, pracovitostí, nadprůměrností, prostě nadprůměrností. Moc si nemyslete, že to je jednoduché.
Chtěl jsem prodat všechny nemovitosti a přestěhovat se na jedno kouzelný místo pod palmama...měl bych pen
zionek s několika bungalovama u pláže a utíral bych tůristům zadnice.Byl jsem si to prubnout na tři týdny a za tejden jsem zdrhnul....Horko, uřvaní tůristi, cikády řvou jak protrhlý, kdejakej hmyzák kousavej u moře, to moře taky pořádně šumí, vítr hvízdá o palmový listy a český pivo nenajdete....
Klid a pohoda, na jakou jsem zvyklej v troubě, absolutní ticho bych vyměnil za vzdálené hučení a dunění diskotéky asi pět kilometrů daleko, hice, že bych zdechl, nebo všechny peníze utratil za klimatizaci.
A já bych byl tak praštěnej, že bych šel dobrovolně do očistce.... z lepšího do horšího....Tak to určitě.....zlaté sýkorky, nebo ten dement datel, co začíná s úderem sedmé, nebo i ta hrdlička, co hnízdí kousek od oken ložnice, to je moje zlatá hudba, oproti tomu krákání jakýchsi vodních ptáků, co řvou při odlivu jak protržený.....
Takže zůstanu doma, a děcka taky budou hnípat doma, a když nebudou chtít, prodají, co jsem jim nahamounil a můžou to prohrát v bedýnkách.
Nebo ve Vídni hledat místo na zaparkování před barákem  ve dvanástým becirku....
PŮL HODINY....A trávit v kolonách cenné hodiny svýho života...to určitě....
Všude je chleba o dvou kurkách a najivní představy, že jinde lítají pečený holuby jsou liché.Do austrálie, do těch hiců, na pouště, páč kdekoli je trošička vody, tak se nechytnete ani za nos.
Na zéland zapomeňte, tam chce každej a kanada, no, půlka je frankofonní, a druhá půlka usácká.
Přiznávám, je tu jistý marasmus, taková neutuchající pachuť exkrementů v palčivé podobě, ale lze to ignorovat, vytvořit si vlastní svět a pak, jako já, bude říkat.... vaš zákony, váš stát, vaši úředníci, páč budete úúúúúplně jinde.
TAM, U SEBE.
Takže budu sedět na prdeli, i kdybych měl svůj statek opevnit betonovým sarkofágem a teroristi se budou muset omotat atomovejma hlavicema, aby se ke mně dostali.....
Všude dobře, doma nejlíp....

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #9 kdy: Červen 01, 2016, 07:45:31 odpoledne »
Pořád by jste něco kupovali, vlastnili, bránili.. Nemusíte všechno vlastnit, stačí, když vám to slouží.

Letovisko na ostrově sopečného původu (ostrov s pořádným kopcem) si na sebe vydělá, a to i s nějakou tou farmou a přístavním molem. Jeden si splní sen bydlet pod palmami, druzí dva - čtyři chlapi si splní sen že budou sedět za berany svého éra, dvě-tři holky budou stevardky.. Vás by nelákalo kouknout na internet, že naši jachtu, dejme tomu na ostrově Madeira nikdo nepronajal a od pondělí je týden volná? Frrr, sejdeme se zítra večer ve Kbelích, nakopneme L410 UVP a s tankováním v Barceloně nebo Lisabonu, doletíme do Funchalu..

Okopeme pár kokosovníků, natřeme molo a poletíme vychechtaní domů.

Pokud bych šel do Austrálie, tak také jako prepperská osada a chtěl bych mít pravidelné letecké spojení s domovem.. Tam by si zase mohl splnit svůj sen k.vancura a tankovali bychom na letišti Germana Titova v Barnaulu.. Tam by jsme předali čerstvou várku slivovice a plzeňské pivo na úplatky rusofilovi Plentymu a do Austrálie bychom jako barter odvezli košerovný altajský med.

Trochu se rozšoupněte.. Jistota toho, že můžeme kdykoliv zmizet na své na třech místech na světě nám dá pevné kramfleky do místní komunální politiky. Samozřejmě že priopritu má naše Česko-Slovensko, ale když to nepůjde?!

Austrálie a Rusko jsou jasná volba, v okolí Evropy jen dobře hájitelný ostrov s letištěm. To Madeira, St. Helens a další jsou..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline acaila

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 269
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #10 kdy: Červen 01, 2016, 08:34:06 odpoledne »
Pořád by jste něco kupovali, vlastnili, bránili.. Nemusíte všechno vlastnit, stačí, když vám to slouží.

Když to nevlatsním já, tak to vlastní někdo jiný = může mi to kdykoli vzít.

Letovisko na ostrově sopečného původu (ostrov s pořádným kopcem) si na sebe vydělá, a to i s nějakou tou farmou a přístavním molem. Jeden si splní sen bydlet pod palmami, druzí dva - čtyři chlapi si splní sen že budou sedět za berany svého éra, dvě-tři holky budou stevardky.. Vás by nelákalo kouknout na internet, že naši jachtu, dejme tomu na ostrově Madeira nikdo nepronajal a od pondělí je týden volná? Frrr, sejdeme se zítra večer ve Kbelích, nakopneme L410 UVP a s tankováním v Barceloně nebo Lisabonu, doletíme do Funchalu..

Okopeme pár kokosovníků, natřeme molo a poletíme vychechtaní domů.

Ačkoli mám poměrně dost nadstandarní příjmy, mám problém ufinancovat pozemek a dům někde, odkud se dá rozumně a ekonomicky (vlak) dojíždět do Prahy. Fakt poraď, kde koupit ostrov, letadlo a ještě při tom všem vydělávajícím frkotu stihnout udělat licenci... a to nemluvím o tom, že až bude čas na útěk, tak určitě nebude nebe volně otevřené k létání ;).

Pokud bych šel do Austrálie, tak také jako prepperská osada a chtěl bych mít pravidelné letecké spojení s domovem.. Tam by si zase mohl splnit svůj sen k.vancura a tankovali bychom na letišti Germana Titova v Barnaulu.. Tam by jsme předali čerstvou várku slivovice a plzeňské pivo na úplatky rusofilovi Plentymu a do Austrálie bychom jako barter odvezli košerovný altajský med.

Na tohle už je imho pozdě. Austrálie a Nový Zéland už tvrdě selektujou a chtěl by tam zdrhnout každý. Lidé, kteří viděli, že to jde do kopru, už se tam přestěhovali. Možná ještě teď, tenhle rok, při hodně vyjímečné profesi, znalostech a entusiasmu se tam někdo dostane. Hodně štěstí...

Trochu se rozšoupněte.. Jistota toho, že můžeme kdykoliv zmizet na své na třech místech na světě nám dá pevné kramfleky do místní komunální politiky. Samozřejmě že priopritu má naše Česko-Slovensko, ale když to nepůjde?!

Strašně rád bych se rozšoupnul, bohužel mé rozpočty to tak nevidí :D.
Ukaž mi místo na planetě, které ještě není napadené tou rakovinou Islámem... Čína, Japonsko, Dálné Rusko, Jižní Amerika :(. Japonsko jsou celkem rasisti, Čína se zbavuje cizinců a tak nějak je tam nechce, střední a východní rusko ... tj imho návrat o půl století zpět a jižní amerika mi přimadá až moc pod vládou narkomafií nebo hladu.
Chtělo by to ještě jednu planetu...

Austrálie a Rusko jsou jasná volba, v okolí Evropy jen dobře hájitelný ostrov s letištěm. To Madeira, St. Helens a další jsou..

Austrálie je už mimo hru. Rusko je divočina, ale možná to bude poslední země, kde to ještě půjde - souhlas, aky mi to tak vychází. Ale kdo ví, jak to tam bude vypadat v post-putinovské době... :(
Možná by se ještě dalo jít do Švýcarska... hlavně mimo EU, která se zjevně snaží udělat z vlastního obyvatelstva muslimské otroky.

Anebo třeba Madarsko, pokukoval jsem po Estonsku...
1N73LL1G3NC3 15 7H3 4B1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3. -- 573PH3N H4WK1NG

Offline acaila

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 269
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #11 kdy: Červen 01, 2016, 08:44:20 odpoledne »
sice jsem si rikal ze uz tady nebudu prispivat ale jeste par slov napisu... 

k.vancura: presidlit do USA, Kanady nebo Australie a nebyt tam pouhym turistou - tedy ziskat tam skutecna prava jejich obyvatele - neni zas takova sranda. Zrovna Kanada a Australie patri k tem obtizne dostupnym. Schvalne, kolik bodu Ti da tahle orientacni kalkulacka?
http://www.workpermit.com/australia/point_calculator.htm

Good to know :)

Congratulations!
You could potentially immigrate to Australia under the Skilled - Independent category based on the criteria you entered.
1N73LL1G3NC3 15 7H3 4B1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3. -- 573PH3N H4WK1NG

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #12 kdy: Červen 02, 2016, 01:53:38 odpoledne »
Vás by nelákalo kouknout na internet, že naši jachtu, dejme tomu na ostrově Madeira nikdo nepronajal a od pondělí je týden volná? Frrr, sejdeme se zítra večer ve Kbelích, nakopneme L410 UVP a s tankováním v Barceloně nebo Lisabonu, doletíme do Funchalu..

Ne kamaráde... Nelákalo.  Nejsem ani kočovník, ani nadšený turista a asi nemám rád lidi, moře, výšky, hloubky, dálky, to co nemám pod kontrolou.... za to si ale užívám  to svoje na "n-tou"... Doma.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #13 kdy: Červen 02, 2016, 02:02:03 odpoledne »
Také jsem pecivál, ale když by to mělo smysl - tedy ta PA lokace se zajištěnou dopravou, šel bych do toho. Co ty víš, třeba si časem uděláme PA lokaci i na Marsu :D

Tedy, my už asi ne, ale naše děti by mohly..

.. a raketu budou startovat kladivem - patronou bez broků.. (Setiku, promiň, nedělám si z tebe srandu, jen mi to připadá takové srandovně prepperské)
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

SoňaR

  • Host
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #14 kdy: Červen 02, 2016, 02:07:29 odpoledne »
No osobně by se mi líbilo mít něco v záloze. Lokalitu, o které bych věděla, že s pár úpravami by se tam dalo odejít a žít tam. Ale vzhledem k možnostem mnoha lidí tady (včetně mě) by pořizovací náklady musely být minimální, země příjmu osadníků velmi nakloněná, papírování minimální a s minimem omezení, možnost nechat danou lokalitu ležet ladem neomezeně dlouho a ideálně (při nejhorším) - možnost dostat se tam pěšky. No ač jsem původně byla proti tomu, pořád mi z toho vychází nejlíp to Rusko (a to nevím, jaká jsou tam omezení, papírování apod.). Původně se mi líbila Kanada, ale ten supervulkán by mi asi moc klidu nepřidal  ;)

SoňaR

  • Host
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #15 kdy: Červen 02, 2016, 03:25:18 odpoledne »

Offline Baboo

  • ***
  • Příspěvků: 25
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #16 kdy: Červen 02, 2016, 03:46:01 odpoledne »
Tady je aktuální situace
http://cz.sputniknews.com/byznys/20160601/3178097/rusko-dalny-vychod-puda.html
Osobně se domnívám, že je potřeba brát v úvahu i kvalitu života. I kdyby někdy v budoucnu bylo možné získat na Sibiři půdu, jaká je tam infrastruktura, lékaři, školy a další obslužnost, na kterou jsme zvyklí. Je pravda, že v PA asi budou prioritou jiné hodnoty, ale kdo ví, jak bude Rusko vypadat po Putinovi. Jestli to není jen ´koupení´si nějakých 10 až 15 let. Ale co potom ?  :-\ Lokalitu na přesídlení a naději na klidný život, bohužel, v dnešní době nevidím nikde. Budeme muset jako naši dědové a pradědové uhájit svůj majetek a území sami, pokud to půjde. Pokud ne, tak bychom zachraňovali holý život a pak je jedno, kam utíkáš, hlavně, že budeš v bezpečí. Jsem optimista, takže doufám v to dobré.
Není to špinavé, je to rozbité

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #17 kdy: Červen 02, 2016, 03:48:05 odpoledne »
A když jsem u toho Ruska, kdyby to někoho zajímalo...

http://klima.cz/cs/nemovitosti/jak-spravne-koupit-nemovitost-v-zahranici/jak-spravne-koupit-nemovitost-v-rusku/

Vyčerpávající odkaz, díky. Velice se mi líbil hned začátek:

"Cizinci nesmějí v Rusku kupovat nemovitosti zaprvé, blízko hranic a vojensky či v jinak citlivých oblastech země, za druhé, v některých oblastech Ruské federace může být omezena, nebo i úplně zakázaná koupě zemědělské půdy a za třetí, úplný zákaz platí pro koupi všech pozemků ve vlastnictví (státu) federace, republik, nebo měst a obcí. V těchto případech lze pozemky jen pronajmout. Pozor, nelze jej obejít založením ruské obchodní společnosti, protože platí zákon, že vlastní-li cizinec v obchodní společnosti majoritní podíl (tj. nad 51%), společnost nesmí zemědělskou půdu koupit, ale opět jen pronajmout. Kromě těchto omezení mohou cizinci kupovat všechny ostatní nemovitosti a mají stejná práva jako ruští občané a firmy."

Připadá mi to tak nějak, zkrátka rozumné..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #18 kdy: Červen 02, 2016, 06:22:37 odpoledne »
Tady je aktuální situace
http://cz.sputniknews.com/byznys/20160601/3178097/rusko-dalny-vychod-puda.html
Osobně se domnívám, že je potřeba brát v úvahu i kvalitu života. I kdyby někdy v budoucnu bylo možné získat na Sibiři půdu, jaká je tam infrastruktura, lékaři, školy a další obslužnost, na kterou jsme zvyklí. Je pravda, že v PA asi budou prioritou jiné hodnoty, ale kdo ví, jak bude Rusko vypadat po Putinovi. Jestli to není jen ´koupení´si nějakých 10 až 15 let. Ale co potom ?  :-\ Lokalitu na přesídlení a naději na klidný život, bohužel, v dnešní době nevidím nikde. Budeme muset jako naši dědové a pradědové uhájit svůj majetek a území sami, pokud to půjde. Pokud ne, tak bychom zachraňovali holý život a pak je jedno, kam utíkáš, hlavně, že budeš v bezpečí. Jsem optimista, takže doufám v to dobré.

Neberete v úvahu, že sever Ruska (třeba okolo Petrohradu) není klimaticky pro našince vůbec příznivý. Nízké teploty, vyšší vlhkost vzduchu, prudké větry a nedostatek světla vedou k tomu, že se lidé z našich "pohádkových" podmínek budou velice špatně adaptovat. Rusové samy říkají, že to Evropanům bere pár let života a mnoho lidí od nás co tam jeli na delší dobu (2-3 roky) mi tvrdilo, že jim byla pořád zima, začali chlastat, a těšily se do tepla a na světlo.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #19 kdy: Červen 02, 2016, 07:08:40 odpoledne »
Lidé, kteří žijí v rusku za polárním kruhem služebně, mají 2 měsíce v roce dovolenou a stát (nebo slušný zaměstnavatel) jim platí cestu na jednu dovolenou kamkoliv na světě. Chodil jsem s kapitánkou Milice z CH-MAO, takže to vím naprosto přesně.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #20 kdy: Červen 03, 2016, 12:25:35 dopoledne »
neblázněte, pro našince připadá v úvahu nějaká předuralská oblast, samarská, saratovská oblast, raději někde k astracháni, opatrně, páč zmrzlý kosti, to zasejc nee.
Rus bude okusovat rampouch ze zmrzlé vodky a bude mu fajn, bazukou si udělá díru do ledu a půjde si zaplavat, my nejsme zvyklí.....

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #21 kdy: Červen 03, 2016, 01:10:40 odpoledne »
Keď sa to poondie zo západu tak pre bratov čechov bude prirodzenou záložnou destináciou slovenská krajina. Keď to príde z východu lebo možné je všetko tak pre slovákov či slovenských rusínov bude záložná lokalita království české a markrabství moravské. V prípade náhleho zvratu nebude čas na presun na väčšie vzdialenosti. Naše krajiny sú navzájom geneticky premiešané vďaka vojenskej prezenčnej službe a prvorepublikovej štátnej správe, nie sme síce z úplne rovnakého cesta ale rozumieme si  ;)
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #22 kdy: Červen 03, 2016, 03:07:37 odpoledne »
Keď to pôjde z východu, tak sa to už asi nezastaví pred Berlínom.  ;D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #23 kdy: Červen 03, 2016, 08:33:23 odpoledne »
Tak jo, já bych volil svůj vlastní domov, pohodu, klídek, studenou plzeň a křupavý žebírka na grilu, a kolem pozemků si postavit třímetrovou zeď..... ale to nejde.
Jsme naprogramováni k destrukci, k autodestrukci.Budto nám nezbude ani jediná rybička v řekách, díky idiotským úředníkům na ministerstvech, a nebo, kvůli debilnmímu úředníkovi vlády, nějakýmu zadolárkovi, který z nás dělá nepřítele ruska zhynem ve válečném ohni.
Díky debilním úředníkům pálíme potraviny v motorech, kotlech na biomasu, nebo v bioplynových stanicích.
Je nám souzeno, na debilitu dojet.
Nyní jen záleží, který ididiot bude nejagilnější, kdo bude rychlejší.Kdesi jsem slyšet vřískot, jak byli komunisti zlí na životní prostředí a ejhle, v tocích není ani mřenky....
https://www.novinky.cz/domaci/405463-konec-pstruhu-v-cesku-ryba-houfne-mizi-z-rek.html
Podle toho, který idiot zvítězí dříve se musíme rozhodnout pro přiměřenou lokalitu.Ano, když bude zima, tak na jih, mám tisíc pětset kiláků na jih dobré přátele.Když se rozsype systém a energetická bezpečnost, zůstat doma a bránit se a bojovat s osudem.
Když bude horko, šup do ruska, tam bude cholodno. Když bude válka, tak určitě do ruska, tam bude bezpečno.
Když zvítězí idiokracie, což se právě děje, tak vypnout styky se státem a rychle zpeněžit, co se dá a hajdy kamkoli, kde se domluvíme a máme přátele.
Takže je dobré mít plán A,B, C, D, I Éčko se bude hodit.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #24 kdy: Červen 03, 2016, 11:47:50 odpoledne »
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #25 kdy: Červen 04, 2016, 07:59:22 dopoledne »
AJ OTéčko

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Záložní lokalita smrtelně vážně..
« Odpověď #26 kdy: Červen 05, 2016, 12:03:53 dopoledne »
Aj to  ;)
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.