Autor Téma: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?  (Přečteno 1372 krát)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« kdy: Březen 07, 2016, 07:00:26 dopoledne »
Tak jsem koukal na výsledek voleb a ačkoliv Slovákům svobodu ze srdce přeji, z tohoto "Nad Tatrou se blýská" velkou radost nemám. Je na tom velice názorně vidět, jak se společnost radikalizuje....No snad si většina z nich udrží spolu s temperamentem i dostatek rozvahy. Jak to vidíte vy?

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #1 kdy: Březen 07, 2016, 07:22:39 dopoledne »
Je to naprosto přirozený vývoj a nájs to čeká taky. Každý, kdo má jiný názor, než vládnoucí garnitura MUSÍ být prohlášen za radikála, asociála a požírače nekřtěňátek.
To je normální. Musíme si uvědomit, že tahlecta eurosvoboda se nakonec lidem přejí a vzniknou opačně situované seskupení, které slíbí to, co občana pálí.
A asocani se nemohou divit, že jdou ke dnu, páč jim je vox populi ukradenej.
Já myslím, že to je v naprostém pořádku, že si lidi dovolují projevit svůj odlišný názor.
A že je radikální? Jak pro koho, mě připadá radikální ten příšernej bordel, v kterém žijeme.

Offline Magnity

  • ***
  • Příspěvků: 169
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #2 kdy: Březen 07, 2016, 08:25:17 dopoledne »
Nuž, bude to zaujímavé pri zostavovaní vlády... :) na jednej strane fajn, ze to uz nie je vláda jedneho muža, na druhej strane sa zladiť a niečo zmysluplné spoločne dosiahnut, bude vec druhá. Mne tam osobne vadí Procházka alias "uštvaná fretka" alias "prevracač kabátov". To, že sa Kotleba dostal do vlády sa dalo čakať. Dlhodobé neriešenie romskej otázky a teraz aj migrantov začína prinásat prve dôsledky, to ukazali aj samotné voľby. Každopádne ak sa zostaví vláda a prejde obligátnych "100" dní, bude sa dat hodnotit reálnejšie.
Ak zlyhá plán A, je tu stále plán B, ak zlyhá B, je tu možnosť C, ak padne C... abeceda má stále dosť písmen. ;)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #3 kdy: Březen 07, 2016, 10:55:57 dopoledne »
To votroubek: Souhlasím, že je to přirozený a historicky se opakující vývoj....Ale obávám se, že ti "naštvaní a radikalizovaní" voliči neříkají svůj názor na který si přišli sami po delším osobním růstu a přemítání...Většina z nich naskočila na "líbivou propagandu" a "laciné řešení". Politika v čechách začala velkým množstvým roztřištěných stran...a hnutí, silné strany přežily, lídři kteří je vybudovali (je jedno v tuto chvíli jak a zda dobře) zmizeli a zůstala prázdná nabubřelá slupka. Už jsme to tu mysleli upřímně, kolektivně, už jsme měli strany jednoho muže, mysleli jsme zeleně,... a teď nám sílí strany extremistů (čakám, kdy se zase přibelhá p. M. Sládek, aby si přihříl vychladlou polívčičku).....konzumní člověk, kterých tu žije většina očekává, že program mu někdo vymyslí, předžvýká, natráví, vysvětlí a u voleb mu snad ještě zaplatí za to, aby k nim došel a hodil ten správný lístek.....

Kdybych věděl, že ti radikalizovaní křičí na vládní garnituru své osobní rozhořčení byl bych docela v klidu....Ale jelikož tuším, že jsou opět zase jen využiti pro (a poté budou odhozeni) pro politický boj, je mi z toho stísněně a radost z toho nemám. Rozum nad tím stojí a srdce pláče...ale cestu vem takto nevidím.

Možná by pomohla "politická decentralizace" , aby byl více kladen důraz na místní a regionální politiku, kde se lidé více znají. Jenže to by znamenalo, že by si "lídři" měli sami a doprovolně vypustit rybník svého politického vlivu - naivní představa.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #4 kdy: Březen 07, 2016, 11:03:49 dopoledne »
Ja to vidím, tak, že vládu nezostaví ani ľavica ani pravica ani zadnica či prednica. Najskôr nás čaká úradnícka vláda a ďalšie voľby na jeseň.  Medzi tým sa bude znovu v jewrosojuze hlasovať o utečeneckých kvótach a slovensko bude predsedať únii... Je veľmi pravdepodobné, že veci ktoré sa udiali na slovenskej politickej scéne zhruba od decembra  do marca boli diaľkovo riadené aby došlo k takejto patovej situácii.
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #5 kdy: Březen 07, 2016, 01:20:45 odpoledne »
No,ono se to lidem přejí...jsou evidované vaše nemoci, jsou eviDované vaše příjmy, vaše telefonní hovory, vaše dopravní poklesky, vaše doručená pošta , i listovní či balíkové zásilky, maily, stránky, na které lezete, vaše telefonní hovory jsou podrobeny fonografické analýze , jsou zaznamenány vaše emoce , díky sofistikovanému způsobbu velkej brácha ví, kde jste byli, s mobilem či autem, vědí díky dálkovému průzkumu země, jak zacházíte se svou půdou, pozemky, nemovitostmi.Vidí každou kytku konopí, i ve skleníku.
Pokud podnikáte, vědí o vás kde co kupujete a za kolik, jaké máte náklady, komu a za kolik co prodáváte a jak si stojíte, tyto informace jsou pochopitelně dostupné každému, kdo si za ně zaplatí.
A přesto se najdou jedinci, kteří mají tu odvahu pípnout cosi o svobodě...Musíme k nim být shovívaví, jako k nevědoucím dětem.a až vám budu počítat důchod tak vězte, že každej cigán, co na práci v životě nehrábl bude mít min dvakrát tolik.
A to se vyplatí.
Nu, a pak teda budou volit raději lucifera nebo Anciáša na slovensku, než tyhlety. A pak se nevěřícně kroutí hlavou, až křupou obratle.

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #6 kdy: Březen 07, 2016, 01:43:53 odpoledne »
Všechny hovory jsou nahrávány a podrobovány analýze? To by chtělo kurňa velkou servrovnu a elektrárnu co by to utáhla.

Jinak souhlas, pokud máš mobil na paušál tak jsi v kelu. Podle přihlášení do sítě ví operátor vše. Ale těch dat je zase tolik, že když neděláš bordel tak ti to může bejt vlastně jedno. Za socíku se četla pošta u "rebelů" tak s telefonama nic novýho pod sluncem.

S kofolama a důchodem je to dle mého Hoax, ale sociální politiku neřeším, leč mám nervy jen jedny.

Osobně dávám přednost pozvolné změně společnosti k lepšímu na základě rozumu, než tyhle hurá akce alá sametová revoluce. Pak se tu k moci zase dostane nějakej bordel a běžnej člověk na tom zakuká. Lepší je Známej Babiš a Kalousek než totálně neznámej Tonda Novák co si chce jen nakrást a sveze se na vlně populismu.
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #7 kdy: Březen 07, 2016, 01:46:33 odpoledne »
To co píšeš votroubku je s jistou nadsázkou pravda (ta nadsázka je myšlena v tom, že běžný občan nestojí za tu námahu a peníze, aby byl takto lustrován ....toto se děje v okamžiku, kdy někomu mocnému-vlivnému, bohatému lezete do zelí a křížíte plány nebo pokud vyčuhujete a překážíte, či jste nebezpečný pro tento stát) a technické i lidské prostředky tu jistě jsou (viz třeba bující kamerové systémy). Jde o to, zda se stát snaží sběrem dat (přičemž je neumí ani řadně skladovat a chránit a registry motorových vozidel, sociálně potřebných a jiné jistě nefungují idealně).

Zajímavé by bylo srovnání se starověkým Egyptem....takový nevzdělaný otrok byl využit pro těžkou manuální práci a při stavbě pyramid byl po 2-3 měsících střídán nebo umíral na vyčerpání (ale mnoho z nich byli váleční zajatci), ale kvalifikovaní otroci měli mnohá provilégia a páni se o ně dobře starali - jako se dobrý hospodář bude dobře starat o svá zvířata, zajišťující mu dobré živobytí. Dnes sice máme formální svobodu, ale začínáme si ji nevážit a polovina lidí podle mě už neví, jak s ní naložit....Jakobychom zratili svobodnou vůli dělat něco podle svého přesvědčení....Jako bychom zratili právo dělat chyby a z nich se učit a jít dál.... Přitom když udělá chybu jedinec osobně se ho hned dotkne a tím dostane zpětnou vazbu. Jakou zpětnou vazbu mají úředníci a politici od masy mlčících, která pouze s brbláním u piva projevuje nesouhlas? Pro úředníka je sběr dat a jeho živností...pro politika ideálně nekonečné rétorická cvičení, Jsem vidět, mám PR, jsem mocný...och jaký to pěkný pocit....

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #8 kdy: Březen 07, 2016, 06:21:30 odpoledne »
ja to vidim takto:teraz je skoro kazda polit.strana proti inym a nevedia si spolu predstavit spolupracu tak aby mali vecsinu a vedeli zostavit vladu.ale prave na toto by som si daval kua velky pozor!pretoze ludia uz prestavaju byt lahostajny(svedci o tom 60% ucast na volbach) a vidia ako sa politici v standardnych stranach biju o miesto pri koryte.aj teraz ide iba o to kto bude kradnut s kym a s kym si kradnutie nevie predstavit.preto aj ziskala LSNS tolko percent a ak by sa tych 8 stran co sa dostalo do parlamentu nedohodlo na zostaveni vlady a museli by byt predcastne volby,tak by sa ludia nasrali este viac a trufam si povedat ze LSNS by neziskala 8% ako teraz,ale minimalne 16%
a s toho ze je takato strana v parlamente si velku hlavu nerobim.podla sucastnych EU kriterii su to fašisti.ale preco?pretoze preferuju slovensky ľud a jeho zaujmi pred tymi zahranicnymi?preto lebo chcu aby aj cigani robili a aby aj pre nich platili rovnake zakony?
to potom podla dnesnych kriterii boli fasisti aj štur,hurban,hoďza,janko matuška(napisal slovensku hymnu) a dalsi ktory uprednostnovali vlastny narod pred tymi ktory ho iba vyuzivali.
a uplne na zaver iba tolko,ze napriklad maďari maju v parlamente uz niekolko rokov "fasisticku" stranu jobbik a div sa svete az doteraz som nepocul ani slovo o tom ze by v madarsku stavali nove krematoria,alebo zatvarali ciganov to taborov na nutene prace.
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #9 kdy: Březen 07, 2016, 06:50:24 odpoledne »
Na slovensku voľby dopadli velmi dobre. /Je vidieť nasratosť ludí až do Bruselu :D /
A teraz nebudú môcť tolko diktovať, čo mi hlúpi bačovia máme robiť, a koho tu máme vítať.
Bo už práve teraz vedia, že takto sa to nezlepší :D

Mna teraz zaujímajú voľby v iných krajinách. Napríklad ako dopadnú v Nemecku, kde budú až v septembri.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #10 kdy: Březen 07, 2016, 06:51:12 odpoledne »
Já žádným těm ismům nevěřím. Jsou to všechno podvodníci, stejně jako byl Hitler a podobní. A že nikde zatím nejsou koncentráky, to nic neznamená. Kdyby měli tu možnost, začali by ve velkém vraždit. Doba jim to však neumožňuje. Nicméně se mi líbí že komouši na Slovensku prakticky neexistují a že uspěl Sulík. Podobného se u nás v ČR nikdy nedočkáme. Tady budou furt ty svině komunistický a svině komunistický light, tedy Babiš.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #11 kdy: Březen 07, 2016, 07:05:36 odpoledne »
Ako povedal raz K. Kryl. /taký český pesničkár, už ste o nom určite počuli :D /

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #12 kdy: Březen 07, 2016, 09:33:06 odpoledne »
Tak vieš Anakin, na Slovensku síce máme ľudákov ale vedeli sme ich nakopac do rici na rozdiel do čechov, ktorý nám tu zavliekli bolševizmus a komunistov nie, že by nakopali kam sa patrí ale volia si ich naďalej... 

Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline SharKhan

  • ***
  • Příspěvků: 183
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #13 kdy: Březen 08, 2016, 08:08:46 dopoledne »
SMER pred 4 rokmi dostal cca 40 % hlasov vo voľbách (svojím vtedajším volebným programom čiastočne "vytunelovali" národniarom voličov - cca 4-5 %) a mysleli si, že to je nafurt.
Chovali sa bohorovne a teraz im to občania vo voľbách spočítali.
Ale to len časť voličov.

Koncom minulého roka sa zaktivizovala US ambasáda - protesty učiteľov a zdravotných sestier boli v réžii "profesionálneho revolucionára" Pavla Demeša (prezývaný americký Che Guevara), ktorý je v us. žolde.

http://www.extraplus.sk/clanok/revolucionar-na-volnej-nohe

Každopádne, Kotleba percentuálne len porastie, kľudne cez 15 %.
Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова

JuraS.

  • Host
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #14 kdy: Březen 08, 2016, 08:16:33 dopoledne »
Jednotlivé politické strany na Slovensku neznám ale nechápu jak si může president v demokratickém státě dovolit říct, že nebude mluvit s předsedou strany která se volbou voličů/obyvatel jeho země dostala do parlamentu. Pak dodám, že jsem na Slovensku studoval v době kdy jsem byli jeden stát a že tam máme po 32 letech sraz na konci května a že se moc těším. Neměl jsem od konce školy možnost se tak podívat.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #15 kdy: Březen 09, 2016, 10:44:48 odpoledne »
Kto má čas na čítanie, tak skromne odporúčam toto. Je to totálne presné a výstižné pomenovanie nielen situácie po voľbách na slovensku ale aj to čo um predchádzalo a ako to tu chodí...

http://jozefbanas.sk/index.php/zaujimavosti/555-kotlebu-volili-slusni-no-zufali-ludia-analyza-jozefa-banasa-ktora-standardnych-politikov-urcite-nepotesi
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Muf

  • ***
  • Příspěvků: 248
  • Survival
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #16 kdy: Březen 09, 2016, 10:53:16 odpoledne »
No, rozhodně jsem toho názoru....to co se děje u sousedů, brzo dojde i k nám....máme tu úplně stejné idioty, nééé-li horší. Je otázka zda-li radikalizace u nás by něco zmenila.
Carpe diem quam minimum credula postero. (Horatius)
Nondum omnium dierum sol occidit.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #17 kdy: Březen 09, 2016, 11:01:58 odpoledne »
A máte tam dákych radikálnych politikov? Alebo len komunistov?  :D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Muf

  • ***
  • Příspěvků: 248
  • Survival
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #18 kdy: Březen 09, 2016, 11:17:15 odpoledne »
No spíš komunistů,, ale to neznamená, že nejsou radikální :)...podívej se u nás je situace mezi lidmy dost divoká, je otázka času, kdo se tam dostane v dalším volebním období....nas*aní jsou všichni.
Carpe diem quam minimum credula postero. (Horatius)
Nondum omnium dierum sol occidit.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #19 kdy: Březen 09, 2016, 11:43:55 odpoledne »
No, vlastně koho budem v čechách volit, to mi je záhadou.
Možná, že se politici zvolí sami a nás k tomu potřebovat nebudou.....
Já bych volil něco veselého, třebas pepka vyskoč, nebo vlado mečiAra, Nebo nějakou hérečku z růžové zahrady, ev ......Smutnou vládu máme a tak to chce změnu.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #20 kdy: Březen 10, 2016, 06:59:17 dopoledne »
Problém je v tom, že slušní lidé se politice na hony vyhýbají. A já se jim nedivím....chce to hooodně silný žaludek s těmito vlky žíti-výti. A mezi starými harcovníky chybí osobnosti....Zeman podporuje p. Haška.....no jo, ale vzpomeňme si na "vybroušený" charakter tohoto "hejtmana", který již stačil prokázat a zase se mi chce zvracet....

Chybí osobnosti, chybí vzory hodné následování (chudák Jágr to všechno nevytrhne). A lidem chybí odvaha vstoupit do komunální politiky a postupně se dostat výš. Ale účast nových tváří je jedinou "postupnou" evoluční možností. Pak už zbývají jen snadná řešení a zde se nabýzejí Konvičkové, Timio Okamurové, Bártové a mnoho dalších......Ani kandidátů na prezidenta není přehršel a tam by to mělo být snazší přímá volba by to mohla silhé osobnosti a uvědomělým voličům umožnit. Ale stejně si neumím představit volbu třeba nějakého rektora, ředitele velké nemocnice,  na pozici prezidenta ....lidé tyto osobnosti neznají, pro ně je snáze volitelný p. Karel Gott....A to bohužel není vhodná osobnost (věk, zdravotní stav,......).

Teď mě došlo, že toto téma opět porušuje pravidlo č. 8 tohoto fora...neprobírat politiku, zbraně, náboženství......Není to snadné, probírat dnešní situaci a držet se od tohoto dál.....Ale domnívám se, že v obecné rovině pokud by se nepropagoval konkrétní člověk, zbraň či víra by to snad mohlo být tolerované.....řekněme nadstranická politická uvědomnělost......obecný přehled o možnostech a omezeních ručních střelných zbraních a podstata jednostlivých náboženství a jejich vliv na současnou situaci ve společnosti.....Pokud jsem OT, prosim adnina o smazání, nebo korekci příspěvku.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #21 kdy: Březen 10, 2016, 10:44:29 dopoledne »
Bohužial, vývoj na politickej scéne môže naše životy v blízkej dobe hodne ovplivniť. A je to jeden z najdôležitejších preperských a rozpadlíckych ukazatelov.
Tu ide hlavne vedieť sa udržať, vyplivnúť svoj názor, či informáciu, a neútočiť na názor ostatných. A to je práve ťažké a to je práve problém, kedy sa to radšej zakáže,než by tu človek chcel čítať hádky.

Okrem iného najväčšia osobnosť čiech je dnes Láďa Hruška, nie?  ::)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Co říkáte na výsledek voleb na Slovensku?
« Odpověď #22 kdy: Březen 10, 2016, 12:54:55 odpoledne »
No dnes jistě, ale jinak Jára Cimrman  8). Toho za prezidenta a zbytek pozůstalých divadelníků za ministry a hned by nás ta lititika bavila více.