Autor Téma: Psychologické zhroucení společnosti  (Přečteno 859 krát)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Psychologické zhroucení společnosti
« kdy: Únor 24, 2016, 01:54:09 odpoledne »
Každý survivalista ví, že duševní odolnost je v krizových situacích naprosto zásadní pro přežití. Ale co když je právě naše duševní odolnost a mentální zdraví to co je v ohrožení? Žijeme v šílené době. Dnes česká psychiatrická společnost zveřejnila průzkum, podle kterého má třetina Čechů nějakou duševní potíž. I bez toho je, však snadné si všimnou, že národ je deprimovaný. Už neplatí, že deprese skolí jen slabochy, že borci nemají emoce. Naše tělo není stavěné na životní styl plný emocionálního stresu a energetického/ informačního znečištění (elektrické přístroje, hluk, světelný smog, všudypřítomné znásilňování smyslového aparátu prostřednictvím reklamy). Survival nás učí jak chránit naše těla ale snad dokonce důležitější je ochránit naši mysl.
Jak může takové psychické zhroucení společnosti vypadat? Třeba v Rusku se projevuje extrémně vysokou mírou úmrtí z těžkého alkoholismu a pochopitelně sebevraždami. Další (opět v Rusku pozorovatelný) aspekt je tíhnutí k autoritativním režimům. Případně k různým sektám, extrémistickým formám náboženství a podobně. Samozřejmě zvýšení kriminality, korupce, úpadek morálních hodnost. Tak by se dalo pokračovat dlouho. Dnešní medicína duševní poruchy nedokáže ani pořádně definovat natož léčit. Přitom dovedou být stejně nakažlivé a v krajním případě smrtící jako klasické infekční nemoci. Šílenství nás může obohacovat ale mnohem častěji nás může zničit.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

SoňaR

  • Host
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #1 kdy: Únor 24, 2016, 02:48:20 odpoledne »
Hrobařu, nestráš  :o

Ano, některou z forem duševních poruch v této době trpí hodně lidí, ale je třeba si říct, že sem spadají i různé typy úzkostí, fóbií (což je vlastně taky druh úzkostí), nespavosti atd. Řada duševních poruch je velmi dobře léčitelná a docela určitě nejsou nakažlivé  ;).
Jo a spousta lidí s duševní poruchou bez problémů zvládá nejrůznější i zátěžové situace.

Mimochodem - jak jsi přišel na to, že alkoholismus v Rusku je důsledek psychického zhroucení společnosti?

Nejhorší smrt je z vyděšení  ;)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #2 kdy: Únor 24, 2016, 05:43:12 odpoledne »
Co je nyní, na tom moc nefičí. Že jsme národ alkoholiků, to ví i malé dítě. Statiticky na nás bude mít těžko i rus. Myslím, že jsme v pivu na vrcholu a v tvrdým taky.To se nepočítá načerno vypálenej šnaps, kterej nás posune mezi mezigalaktickou ligu.Jsou toho řeky..... Navíc další drogy, jako tráva nebo extáze, perník a syntetika nás řadí nad drogové velmoci.Co se trávy týče, i jamajka, nebo medelín pukají závistí, o maroku nemluvím.Jsme světová jednička v hulení i výrobě.Jako pívo
Vlastně není tak špatně, mohlo by být hůř. Na rusáky ukáže každej prstem, ale sami na sebe těžko.
To neřeším závislosti na mobilech, fejsbůčku a dalších. My nebereme chlastání jako konzumaci drog či návykových látek, dyk to je normální a obecně neškodné.....
Každej boží den ukončí život sebevraždy čtyř lidí, a to bez dětí, ty mají svoji statistiku.
Ale jo, je to fajn,páč až se něco stane, nějaký kolaps civilizace, tehdy pochopíme, kolik lidí má potíže s psychikou...
Tenhle režim je mistr v nahánění strachu, máme milion cukrovkářů, což je nemoc utrápených lidí....k tomu kopce afektovaných a máme obrázek společnosti, o které ani hrobař neměl tuchy v nejvlhčích snech.
Nu, i  na titaniku hrála hudba, když se potápěl, a tančilo se taky.....
Naštěstí, nás se to netýká, můžeme bejt v pohodě. Jen do té doby, až zjistíme, že všechno souvisí se vším.

SoňaR

  • Host
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #3 kdy: Únor 24, 2016, 06:34:01 odpoledne »
No právě, tady se nic neřeší, tady se jen straší a navíc ... pardon... ale tak nějak "laicky".

Velmi se mi líbí heslo "nehlas problém, pokud nemáš řešení".

A tady to ani nevypadá na nějakou snahu hledat řešení, jen zase vypisovat, jaká je situace údajně špatná, bez konkrétních údajů, statistik, výzkumů... jen dohady. Bez návrhů na řešení. Sorry, ale to pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #4 kdy: Únor 24, 2016, 07:04:03 odpoledne »
Vládnou nám úředníci, kteří dávno zapoměli, jaké to je být člověkem.Chlast nikomu nevadí, a fénixovy slny na terapii jsou potírány, jako heroin.
Každá babička s alshajmrem nebo jinou chorobou je kriminalizována, úředníci přerozdělující miliardy kámošům jsou beztrestní.
Řešení neexistuje, proces je zacyklená smyčka, rozlouskne to pouze bvýluka a restart systému.Volby nic nezmění, kdyby mohly, byly by zakázány...
A proto navrhuju řešit jen věci, co mají řešení. Ty , s kterými si nevme rady bych postavil mimo zákon a při jeho porušení by viník propadl hrdlem i majetkem.Možná bych uzákonil, aby bylo trestné jen pomyslet na něco, co nemá řešení.Nikdo by v tom bordelu legislativy nepoznal, že zákony tvoří duševní aviatik.
SOńo, neber to osobně, to je jen duševní jazz, baví mne to.
Žiju stejně jako ty ve své bublině, moc mne ten svět netrápí, bohužel jsem empatik, a to je blbý.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #5 kdy: Únor 24, 2016, 07:23:48 odpoledne »
Vládnou nám komedianti (někdy doslova - Stropnický)...

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #6 kdy: Únor 24, 2016, 07:44:19 odpoledne »
No a nejhorší na tom je, že ti doslovní ještě nejsou největší komedianti.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

SoňaR

  • Host
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #7 kdy: Únor 24, 2016, 08:53:02 odpoledne »
Tak jinak - pokud je tu bráno "psychologické zhroucení společnosti" jako jeden z možných scénářů (pokud něco takového vůbec existuje, nebo je možné) - jak se na to chcete připravit? Je možné tomu nějak předejít? To je to, co mě zajímá, pokud se tu takové téma nastolí.

Často tu ostatní diskutéři píšou o strachu - jak je potřeba mu čelit, nepodléhat mu. A tady (a nejen tady) se cíleně navzájem děsíte. A to je problém. Pokud se bojíš něčeho, co dosud nenastalo a možná ani nenastane, je to problém. Pokud si vymyslíš plán, jak tomu zabránit, nebo se připravit, aby se minimalizovaly negativní dopady, to je v pořádku. Po tom tady volám a to jsem si myslela, že je cílem tohoto fóra - poradit si navzájem, jak se připravit na "potíže" v budoucnosti.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #8 kdy: Únor 24, 2016, 09:25:32 odpoledne »
Ano, to je pravda....
edukujmež...
Mám souseda, teda , vlastně, mám jich 12, mám větší záhumenek.Je jich víc, ale víc si jich nepamatuju. Ten chlastá, ten hraje bedýnky, ten přišel skrze darebného syna o humna v exekuci, ten zase díky darebnému doktorovi přišel o nohu, ten dojel na podnikání.
Rezultát je jednoduchý, nevěřte státu.
Nikdy vám nepomůže, pouze ožebračí a zničí. Naučte se pracovat v černé či šedé zoně, abyste byli pro systém co nejméně viditelní.Věřte pouze sobě podobným, ti nebudou mít zájem vás udat či zničit.Nevěřte bankám, ani ostatním finančním hráčům. Důchod na vás nezbude, všechen si rozdělí mezi sebe úředníci, spoléhejte na své, systémem nedohledatelné zdroje. Využívejte of shorre myšlenek a principů, nevyužívejte žádných dotačních titulů, ani pobídek, nespolupracujte s žádnu institucí ohledně duševního vlastnictví.
Sobecky pracujte na svém vzdělání, osvojujte si vědmosti vlastní cestou, nikoli informacemi předžvýkanými systémem.
O ničem, co tvoříte nikomu neříkejte, většina z toho je trestná.Nikdo vlastně neví, co všechno je trestné, ale už to bude téměř všechno.

Včetně těchto slov.
Zvelebujte svoje pozemky a před zemníma úpravama použijte kamufláže a maskovací sítě, ouřadové na vás koukají shora jako v insektáriu.
ŽÁDNÁ zvířata neregistrujte, nepolezou vám úředníci do baráku a na pozemky.Nikdy nikomu nic neprodávejte a když, tak jen osobám prověřeným, nebo mezi čtyřma očima s rušičkou digitálních záznamů.
To jsou předpoklady, jak přežít, aniž by vás zavřeli, nebo popotahovali skrze porušování miliardy předpisů a zákonů.
Na potíže v budoucnu se připravíme usedavou prací a pečlivým výběrem přátel, které nám a my jim budeme oporou.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #9 kdy: Únor 25, 2016, 08:25:05 dopoledne »
To co popisuje Votrouber, Hrobař či Soňa je kromě "empaticky vnímaného duševního Jazzu" jistě do nějaké míry pravda, ale mě pomáhá, že to NEMUSÍM AKCEPTOVAT. Uvědomte si lidičkové, že MUSÍME akceptovat gravitaci, vlastní smrt, přírodní zákony....A to je v podstatě vše. Zbytek lze ovlivnit myslí, vlastními činy. To jestli věřím nebo nevěřím Okamurovi nebo Zemanovi nebo Babišovi přeci záleží na mě.....A jak se říká, nikdo vám nemůže dát to, co já vam mohu slíbit. A já vám to klidně slíbím, protože sliben vás nezarmoutím.....a jem zase na 4 roky ve hře a mezitím vy zapomenete na plané sliby a volíte znovu a znovu...ale koho a co? Jako nejlepší známe antidepresivum je práce, ale ta která vás naplňuje a za kterou se nemusíte stydět. Pak je tu aspekt, že by vás o její výsledky neměl připravit nějaký Frikulín, který to přeci chce řídit, ale to ovlivnit do nějaké míry můžete....To jestli půjdete chlastat do hospody nebo si na plácku se známými budete čutat taky ovlivnit můžete.....Tento systém nejprve lidi vidinou individuální soutěže za příslibu hmotných statků od sebe odloučil - začali jsme si konkurovat....tím jsme ztratili kolektivní povědomí a jako jedinci se stali lépe ovladatelní....Řešení vidím v opětovném semknutí se. Nejprve s nejbližšími - partnery, dětmi, bříbuznými.....To má přeci smysl bez ohledu na to, kdo je zrovna u vesla....A pak se uvidí. Ale jako vystrašené individuality toho mnoho nezmůžeme. Takže někdy se stačí v tom každodenním běhu zastavit, uvařit si hrnek čaje a podívat se z okna. Příroda funguje a snaží se to po tom našem snažení dát zase nějak do rovnováhy. Snaží se po staletí a bude se snažit do konce své existence....Možná bychom ji měli vnímat více nežli ty Zemany, Okamury, Stropnické ajiné autority či pseudoautority. Mě když se mi to podaří v takových chvílích zaplaví nádherný klid...

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #10 kdy: Únor 25, 2016, 11:29:44 dopoledne »
Vy mi tu snad ještě nadáte že do scénářů PA dal scénář PA. Hrobaři nestraš? Nehlas problém pokud nemáš řešení? To si snad děláte prdel.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

SoňaR

  • Host
Re: Psychologické zhroucení společnosti
« Odpověď #11 kdy: Únor 25, 2016, 11:39:48 dopoledne »
No, jelikož obě tvé citace jsou z mého "pera", tak ti na to odpovím - ne, nedělám si srandu.
Skutečně už mi to přišlo poněkud přitažené za vlasy a příliš vykonstruované (to k tomu "nestraš").
Mimochodem - četl jsi celý můj komentář, nebo jsi skončil u "Hrobaři, nestraš"?

Ta druhá moje poznámka nebyla určena pouze tobě, ale i ostatním. Jak jsem psala - nemá smysl
se něčeho bát a šťourat se v tom a roztahovat to do dalších dimenzí, když zároveň s tím nebudeme
hledat řešení.

Nemůžeš čekat, že budou mít všichni stejný názor jako ty a začneme se tu hromadně bát "psychologického
zhroucení společnosti". Jen o tom diskutujeme, nic víc. Pokud ti některý z mých názorů není jasný, ráda se ti
ho pokusím vysvětlit.