Autor Téma: Plch  (Přečteno 776 krát)

Offline siedler

  • ***
  • Příspěvků: 519
Plch
« kdy: Únor 04, 2016, 08:51:43 odpoledne »
V době starého Říma a ve středověku hojně konzumován Plch , má chutné maso, sádlo
 má vynikající hojívé účinky, cena 1dl-50 €.

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Plch
« Odpověď #1 kdy: Únor 04, 2016, 08:57:18 odpoledne »
udajne sa nechal odlezat v srsti tak ako bol uloveny aj niekolko tyzdnov na chladnom mieste az kym nezacal hnilobny proces.potom vraj maso dostalo jemnu chut.ale treba povedat ze chute v stredoveku sa asi dost odlisovali od tych dnesnych  :D
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline chodec

  • ***
  • Příspěvků: 69
Re: Plch
« Odpověď #2 kdy: Březen 30, 2016, 05:02:21 odpoledne »
Plch a zajíc jsou dost malí, proč ne třeba jelen, nebo kanec, proč se nenechají odležet?
Teď mě napadlo že kvůli době zpracování, ale s tím by se dalo počítat.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: Plch
« Odpověď #3 kdy: Březen 30, 2016, 05:47:38 odpoledne »
Jedol som to, pečené. Nemal som sol, takze neslo o gurmansky zazitok. Bolo to ako zajac, mierne mastnejsie(bola jesen, mozno preto).
Samozrejme, odlezat som ho nenechal.
"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

SoňaR

  • Host
Re: Plch
« Odpověď #4 kdy: Březen 30, 2016, 07:09:26 odpoledne »
Chodec,

i divočák a jelen se nechávají odležet. Vlastně veškerá zvěřina to potřebuje, snad kromě hodně mladých zajíců.

Offline chodec

  • ***
  • Příspěvků: 69
Re: Plch
« Odpověď #5 kdy: Březen 30, 2016, 07:12:23 odpoledne »
Aha, to se omlouvám, diky.

SoňaR

  • Host
Re: Plch
« Odpověď #6 kdy: Březen 30, 2016, 07:14:48 odpoledne »
To se neomlouvej, já bych to taky nevěděla nemít strejdu myslivce  :)