Když už ttady tedy toto téma je...
ztotožnuju se s Jozeffem. Pro to,aby se člověk živil touto profesí musí být dostatečný okruh zákazníků. Spolehnout se čistě na produkci vína, vaření piva a pálení kořalky není podle mě ta správná cesta. Navíc, hlavně co se týče vína (ze všeho možného, hlavně předpokládám ovoce) tak to se bude dělat snad v každé druhé chalupě. Přeci jen, nějaký ten doušek na povzbuzení nálady je hlavně v těžkých dobách k nezaplacení. A jelikož většina nebude mít na to, aby si zašla za paličem / vinařem / sládkem, tak se prostě bude dělat doma, stejně jako se už teď v mnoha domcích děje.
Navíc, dnes je alespoň pálení pro jiné, pokud se nepletu, nezákonnou činností, pokud tedy člověk samozřejmě nemá odpovídající licenci a povolení. Tak na to pozor!!! Co se týče pálení pro vlastní potřebu, přiznám se že nevím, pokud se nepletu, býval to trestný čin, pak to byl přestupek a nevím, jak se na to dívá zákon dnes. Takže, než se pustíte do kvasu, pozor na paragrafy.
No a v případné PA době to bude také značně nebezpečné zaměstnání. Historie ukazuje, že obchod s lihem v jakékoli podobě kolem sebe poutal individua všech možnýc společenskýc vrstev a ne vždy byl zárukou toho, že jedinec, který se v této branži pohybuje se dožije požehnaného stáří. A nechat si za soudek zaplatit olovem jistě není příjemné.