Autor Téma: Jaký používáte nůž?  (Přečteno 26929 krát)

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
Re: Jaký používáte nůž?
« Odpověď #400 kdy: Únor 10, 2023, 12:36:26 odpoledne »
A to je práve tá chyba. To boli krásne časy, to ten stredovek a pouličné súboje mečmi...  ;D
https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/video-prazsky-taxikar-napadl-ridice-mercedesu-ten-na-nej-vytahl-mec.A101003_172654_krimi_jan
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline DeadMan

« Odpověď #401 kdy: Únor 10, 2023, 12:42:50 odpoledne »
Jo, to byly časy 😁

https://m.youtube.com/watch?v=KSBnQVHhXMo

Typický taxikářsky odpad 🤮

Ale dost OT 😉
You cannot kill me as I am already dead!

Offline DeadMan

« Odpověď #402 kdy: Duben 07, 2023, 09:30:36 dopoledne »
Tak jsem neodolal a využil této výhodné ceny (tímto dávám tip):

http://www.noze-nuz.com/ontario/RN9433SEC.php

Kudla už je na cestě a já se nemůžu dočkat 😁

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #403 kdy: Duben 07, 2023, 12:32:46 odpoledne »
V čom je zaujívá ta kudla? Cena  bežná je o moc viac?

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
« Odpověď #404 kdy: Duben 07, 2023, 12:53:04 odpoledne »
Koľko to váži?
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #405 kdy: Duben 07, 2023, 01:25:48 odpoledne »
Dočital som sa len, že je to dobrý nôž a velmi ťažký. Cenovo sa pohybuje cez 100 eur, či dolárov a 3200 czk.
Takže cena 1880 czk je fajn. Len to bude chcieť urobiť lepšie puzdro.

Translátor...
RN9433SEC Ranger nože RD9 s pevnou čepeľou tmavosivá - DRUHÁ TOVÁRŇ (DRUHA JAKOST)
Bojový nôž Ontario Ranger RD9 Ready Detachment Combat Nôž je vybavený 9,5-palcovým plochým brúseným bowie čepeľom vyrobeným zo super odolnej uhlíkovej ocele 5160 s hrúbkou 0,25 palca s tvrdosťou Rockwella 56-58. Čepeľ s plnou tangenciou má nereflexnú textúrovanú čiernu práškovú povrchovú úpravu. Integrovaná rukoväť s dĺžkou 5,75 palca má predný otvor na prsty, integrovaný spodný kryt, ergonomické tmavosivé stupnice Micarta a na zadnom konci má otvor na šnúrku. Súčasťou balenia je čierne na mieru prispôsobené taktické nylonové puzdro kompatibilné s MOLLE s tvrdou plastovou vložkou na ochranu okrajov a priestranným praktickým puzdrom (ideálne na uloženie multifunkčného náradia).

Celková dĺžka: 15,25 palca
Dĺžka čepele: 9,50 palca
Dĺžka reznej hrany: 9,00 palca.
Hrúbka čepele: 0,25 palca
Materiál čepele: uhlíková oceľ 5160
Štýl čepele: Clip Point Bowie
Brúsenie čepele: Rovná zem
Povrchová úprava čepele: Čierna
Typ okraja: PlainEdge
Dĺžka rukoväte: 5,75 palca
Materiál rukoväte: Micarta
Farba rukoväte: tmavošedá
Plášť: Nylon
Typ noža: Pevná čepeľ
Značka: Ontario
Model: Ranger RD-9
Číslo modelu: RN9433
Krajina pôvodu: USA

Offline DeadMan

« Odpověď #406 kdy: Duben 07, 2023, 02:11:52 odpoledne »
Jak už píšete, je cca o 1/3 levnější, než bývá obvyklé.

Je to sice druhá jakost, ale jsou tam jenom kosmetické vady na mikartě.

https://m.youtube.com/watch?v=HCfOWG97xZk&embeds_euri=http%3A%2F%2Fwww.noze-nuz.com%2F&feature=emb_logo

Je to pořádný macek (tak 650g), takže není vhodný úplně na všechno, ale jako sekáč bude výborný.

https://m.youtube.com/watch?v=fg3L47KitL0&t=451s

Budu ho mít k minimalistickému bushcraft opaskovému setu.

Široký opasek, na něm čutora s pítkem a ta RD9, která bude plnit funkci zbraně a nástroje (na přípravu dřeva, či stavbu improvizovaného přístřešku). V kapsičce na pouzdru nože už pak jenom zápalky nebo něco na rozdělání ohně. A to je vše, může se vyrazit na lehko do lesa 😉

Offline DeadMan

« Odpověď #407 kdy: Duben 13, 2023, 10:45:44 dopoledne »
Tak kudla je doma a je to fakt pořádný kousek (o fous menší, než pákistánské bowie).

Jelikož je to druhá jakost, tak jsou na povrchovce a mikartě nějaké vady, ale na funkci rostlináře to nemá vliv 😉

Pouzdro je takové nic moc a hodil by se k tomu pořádný kydex, ale na to moje šoulání po lese to stačí.

A na fotkách je, jak to hodlám nosit (takový minimalistický set na přežití) 😁

Offline DeadMan

« Odpověď #408 kdy: Duben 15, 2023, 12:57:38 odpoledne »
Tak mi to nedalo a letos poprvé jsem vyrazil kouknout, jak to vypadá na chatě. No a hned jsem musel vyzkoušet novou kudlu, kterou jsem pracovně nazval skřetobij, podle jednoručního meče ze hry Gothic 😁

Je to fakt hovado těžké a rychle z toho bolí ruce, ale zvládne pokácet i strom, i když na to není vůbec vhodný 🤣

Ne, vážně, na to je prostě lepší obyčejná skládací pilka od Husqvarny. Člověk se míň nadře, je to rychlejší a není to tak slyšet 😉

Ale já ho chtěl hlavně kvůli té impozantnosti a cool efektu. Je to vyloženě na to, měřit si, kdo má větší... kudel 🤣🤣🤣

Na ukázku přesekání suchého buku o průměru cca 10cm. Dal mi zabrat, sfiňa 😈

Offline Moonfreez

« Odpověď #409 kdy: Srpen 04, 2023, 09:21:18 odpoledne »
Tak jsem se konečně odhodlal po roce a půl co jsem si pořídil vrtačko-frezu začít se s ní učit.Předtím jsem dělal žlábky flexou upevněnou do přípravku a po vyřezání,jsem ho vždy dolazoval přímou bruskou.Vyhrabal jsem pásovinu z oceli M390 a řekl si proč to nezkusit.Vše dopadlo nad míru očekávání.Obrobek mi nikam neodletěl,frézku jsem nezlomil,třísky do ksichtu nelítaly... takže zítra zase pokračování.Vyřezání a broušení.Jo a těch rukojetí si nevšímejte,je to hrubý nástřel =D asi nakonec udělám trn a budou mít i záštity.Přece jen jsou to víc bojové nože než do přírody =)

Offline Moonfreez

« Odpověď #410 kdy: Srpen 04, 2023, 10:01:36 odpoledne »
Tak mi to nedalo a letos poprvé jsem vyrazil kouknout, jak to vypadá na chatě. No a hned jsem musel vyzkoušet novou kudlu, kterou jsem pracovně nazval skřetobij, podle jednoručního meče ze hry Gothic 😁

Je to fakt hovado těžké a rychle z toho bolí ruce, ale zvládne pokácet i strom, i když na to není vůbec vhodný 🤣

Ne, vážně, na to je prostě lepší obyčejná skládací pilka od Husqvarny. Člověk se míň nadře, je to rychlejší a není to tak slyšet 😉

Ale já ho chtěl hlavně kvůli té impozantnosti a cool efektu. Je to vyloženě na to, měřit si, kdo má větší... kudel 🤣🤣🤣

Na ukázku přesekání suchého buku o průměru cca 10cm. Dal mi zabrat, sfiňa 😈

Díky za typ =) Mám tu pásovinu N690(nerezovka) o tlouštce 7mm tak asi nejaký takový otvírák na tanky spáchám =D

Offline DeadMan

« Odpověď #411 kdy: Srpen 05, 2023, 11:26:33 dopoledne »
Vřele doporučuji, nosil jsem ho i Malé Fatře a žádný medvěd si netroufl 😁

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #412 kdy: Srpen 05, 2023, 11:52:55 dopoledne »
Moonfreez je ale kutil a nožiar. Tak ho bude mať asi len ako predlohu.  ;)

Offline Moonfreez

« Odpověď #413 kdy: Srpen 06, 2023, 08:32:11 odpoledne »
deštivé odpoledne stane se,pro preppera chvílí nudy,on to pomyšlení nesnese a tak jde dělat kudly =D
Takže jeden bude se záštitou a druhý bez =) Výbrus je hotový =)

Offline Moonfreez

« Odpověď #414 kdy: Září 08, 2023, 09:58:32 odpoledne »
Tak jsem se rozhodl dodělat jeden kudel co mi znehodnotila kočička tím ,že mi chodila na místo, kde jsem měl ty nože zabalené na záchod =D
Mám aspon "otloukánka" a uvidím co vydrží.Spíš je to bojový nůž,takže na survival a bushcraft moc není =D
Zítra se pustím do kydexového pouzdra

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #415 kdy: Září 08, 2023, 10:42:46 odpoledne »
Neviem, aké máš ty nároky na buŕtkraft a survival, ale práve bojový núž tieto nároky musí spĺňať.
A tento vyzerá uplne všestranne.  ;)

Offline DeadMan

« Odpověď #416 kdy: Listopad 05, 2023, 04:02:19 odpoledne »
Sice z praktického hlediska to nebude ta nejlepší kudla, ale mě se líbí, je to stylovka 👍

https://m.youtube.com/watch?v=eegNotGZ0_U

Offline DeadMan

« Odpověď #417 kdy: Březen 27, 2024, 11:36:51 dopoledne »
Nová hračka 😉

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #418 kdy: Březen 27, 2024, 02:34:36 odpoledne »
Tak uz si aj skladník?
Ste fasovali orezávače? :)

Offline DeadMan

« Odpověď #419 kdy: Březen 27, 2024, 02:51:43 odpoledne »
Jsem modelář 😉

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #420 kdy: Duben 20, 2024, 07:59:41 dopoledne »
"Zde už náš avizovaný film. Je nejen o nožích. Vlastně, je především o tom, že u nás v Čechách nám to funguje. A státy které mají v tomto ohledu problémy největší, tak by se právě u nás mohly bezproblémovými poměry a našimi funkčními zákony spíše inspirovat - a ne tu svojí představu "bezpečnosti", která žel u nich právě tak chybí, nám dokola vnucovat.
A také je o tom, že by se "ti v Bruselu" mohli věnovat konečně i důležitějším a smysluplnějším věcem, ne? "

Fajn videjko, treba to trochu sledovať...
https://www.youtube.com/watch?v=OqOMhw88MNs&t=1s

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #421 kdy: Duben 20, 2024, 08:03:44 dopoledne »
Tak pri cestovaní pozor.

"Rakousko chystá zákaz nošení nožů na veřejnosti. Bude možné jej mít pouze v obale a uložený v zavazadle......................................
Porušení normy je delikt, který se bude trestat pokutou až do výše 3 600 eur (90 tisíc korun) nebo odnětím svobody až na šest týdnů.

Vzhledem k tomu, že délka čepele není relevantní, zákaz se vztahuje také na tzv. švýcarské (univerzální zavírací) nože. Ty se nebudou smět nosit zavěšené na opascích kalhot. Pokud se budou přepravovat, musí být v tašce, batohu a v obale..."

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-rakousko-vyrazne-omezuje-noseni-nozu-na-verejnosti-40468236?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR35JfAVdUkNU3byN-i1A4T7mD9P05AU8J7tFLGRhP8doFbkx0tuin0hiSc_aem_AemRDZkJM_8LKAEoso4IUyJ1bwOXcEuSYp-o8thaJiY_SbQxcKEulxfcfxKa0x46AsqN67LejKcabV-G49mj23WV

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #422 kdy: Květen 07, 2024, 06:54:34 odpoledne »
Nože bez nože...  ;D

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #423 kdy: Květen 07, 2024, 07:29:19 odpoledne »
Tak to musí byť. Tak je to jedine správne...
Ma napada ako v dalsom kole budu vsetci noziari robit tie nadherne rytiny do ebenových čepelí.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #424 kdy: Květen 30, 2024, 04:10:14 odpoledne »
Aký nôž pri sebe môžem mať na ulici? Aké nože sú zakázané a kde?

https://www.youtube.com/watch?v=HyYSxq-TXuE

Offline DeadMan

« Odpověď #425 kdy: Říjen 10, 2024, 06:19:15 odpoledne »
Neobjevil jsem nic nového, ale jedná se o osobní zkušenost.
Původní plechový klip se mi ohnul (asi špatně zakalený), proto jsem řešil, jak nůž upevnit.
Ze začátku jsem hledal nějaké univerzální montáže, ale pak jsem se rozhodl, že si něco vyrobím.
A paracord se ukázal jako nejlevnější a nejrychlejší řešení.
Nevýhoda je jasná, musí se vždy sundat celý opasek, pokud chce člověk dát nůž na jiné kalhoty.
Pak už to má jenom samé výhody.
Lépe to na opasku drží, více to přiléhá k tělu a umožňuje to větší variabilitu.
Za sebe můžu jenom doporučit 👍

Offline DeadMan

« Odpověď #426 kdy: Říjen 29, 2024, 02:18:27 odpoledne »
Dámy a pánové, našel jsem svůj svatý grál nože na přežití 😎

Kdyby se mě někdo zeptal, jaký jediný nůž bych mu doporučil s tím, že nemá velký rozpočet, bez váhání bych řekl Cold Steel SRK.

Ten se běžně prodává za cca 1.500,- CZK a já ho sehnal pro staršího syna v akci za 1.100,- CZK.

Ovšem tento Peltonen M95 je ještě o fous výš (teď jsem je srovnával) a mě se ho podařilo sehnat za cca 1.700,- CZK přičemž běžná cena je od 2.200,- CZK nahoru 😉

Za mě super kudla, která snad nemá chybu 👍

https://m.youtube.com/watch?v=9WccMB0vnQ0&t=301s&pp=ygUMcGVsdG9uZW4gbTk1

Offline Hohepa

« Odpověď #427 kdy: Říjen 30, 2024, 10:01:55 dopoledne »
á Sisinka také moje oblíbená.
Mám ji snad už dvacet let původní verzi s tím původním koženým pouzdrem  f-)
https://www.youtube.com/watch?v=35MS7o9XVus&t=1s
ten název sissipuukko prý znamená něco jako partyzánský nůž.

Vtipná poznámka z natáčení, tenkrát jsem přečetl i tuto recenzi
https://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/1122/ItemID/231/Default.aspx
kde je chybně uveden jako výrobce Fiskars, kde jsem se ho snažil sehnat po prodejnách a i u zastoupení cz a marně. Nic o něm neslyšeli.

Ono to Fiskars je na rukojeti napsáno ale je to defakto adresa autora

tady hezky vysvětleno
Citace
issipuukko M95 byl zpočátku spoluprací dvou stran: společnosti Fiskars Oyj Apb, která původně pochází z vesnice Fiskars, severně od Raseborgu ve Finsku, a která je dnes velkou mezinárodní společností zaměstnávající více než 4300 lidí po celém světě. Fiskars vyrábí surové a kujné železo již od roku 1649 a běžnými výrobky byly původně hřebíky, nýty, motyky, železná kola a nože. Jednoduše řečeno, společnost má bohaté zkušenosti s výrobou kvalitní oceli na nože a jiné předměty související s příborem. A z tohoto důvodu byli vybráni, aby dodali polotovary čepele pro nůž.

Fiskars však nebyl designérem a dokonce ani výrobcem těchto nožů. Místo toho jsou Sissipuukko vynálezem kpt. Juha-Pekka Peltonena. A se současnou verzí nože již Fiskars není součástí obrazu, protože čepele v současnosti vyrábí Laurin Metalli ve finském Kauhave, městě, které je výrobou nožů známo již po staletí. Značka Fiskars na čepelích se dnes vztahuje jen na obec Fiskars, v níž kpt. Peltonen žije, nebo spíše pár kroků mimo ni. (Je častým nedorozuměním, že číslo 10470 na rukojeti odkazuje na katalogové číslo firmy Fiskars, ale ve skutečnosti je to PSČ obce).
https://www.knifestock.cz/peltonen-m95-sissipuukko-legenda-otestovana-realitou-a119

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #428 kdy: Říjen 30, 2024, 10:12:20 dopoledne »
Tak hej, klasický jednoduchý kuchyňák, ktorý má akurát hrubšiu čepel a gumenú rúčku. Nič sexy, nič vzrušujúce. :D

Offline Hohepa

« Odpověď #429 kdy: Říjen 30, 2024, 10:55:41 dopoledne »
Kuchyňák ? Aha máme štěstí že jdeš kolem, na nože seš odborník.   :pa:

Tohle je tvarem klasická finka jak vyšitá,
jen je drobnými detaily dotažená k dokonalosti.
https://www.outfit4events.cz/czk/magazin/noze/finske-noze-puukko/

a ano tvarem finky se inspirovali i někteří výrobci tvých oblíbených kuchyňáků
ale to je jako říct že devětsetjedenácka je vlastně klasický takový tráboš,
čtyři kola a volant. Nič sexy, nič vzrušujúce.

To samé by asi eunuch řekl o Bardotce nebo Marilyn Monroe. Nič sexy, nič vzrušujúce, jen dvě kozy a pipka.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
« Odpověď #430 kdy: Říjen 30, 2024, 03:32:23 odpoledne »
Nôž na denné používanie v prírode, prežitie, buschcraft, atď. má byť univerzálny, jednoduchý, pevný, funkčný, blbuvzdorný, a podľa možnosti z kvalitných materiálov. To sissipuukko splňa- je pravda, že nie je sexi, ani vzrušujúci, ale svojich milovníkov si nájde- každému sa na prvý pohľad páči niečo iné.
Ja mám už 23 rokov ako hlavný nôž S1 od Fallknivenu, už sme čosi spolu prežili, a zatiaľ som nič lepšie a krajšie nevidel.
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Offline DeadMan

« Odpověď #431 kdy: Říjen 30, 2024, 04:49:58 odpoledne »
Ano, ta M95 není žádný tacticool Rambo zabijácký nůž, což je o to lepší, že je tak nenápadný.

Fallkniven je super, ale cenově už trochu zase jinde.

Tomu je obecně trochou podobný ten CS SRK, což někteří kritizují, ale kvalitou se rovnat nemůže.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #432 kdy: Říjen 31, 2024, 09:04:59 dopoledne »
Kuchyňák ? Aha máme štěstí že jdeš kolem, na nože seš odborník.   :pa:

A akože spoznáš odborníka na nože? Čože?  ;) Ak nebudem pozér a fetišista na nože, tak k životu mi postačia dva nože.  ;)

S jedným kuchyňákom za 5 evri https://www.ikea.com/sk/sk/p/voerda-noz-cierna-10289246/
som svojho času naporcoval aj vykostil 4ks 200kg vlastnoručne vychovaných sviniek. A to teda že ich bolo. Ten nožík naporcoval tolko masa a potravín, že .... uf.

Hej, finka je v podstate kuchyňák. Lebo ňou laponci potrebovali zarezať, stiahnuť a naporcovať zviera. Môžete vymýšlat nožom kdejaké funkcie a činnosti, ale najnáročnejšie je spracovať zviera.

Na všetko ostatné stačí orezávací lámací nožík za necelé 2 eurá.
Tento je nezničitelný https://www.majsterkutil.sk/nozik-ulamovaci-18mm-alu-16025/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw1Yy5BhD-ARIsAI0RbXZ-O2wZ2vKEMRQO4v-_t1rXcn0xRzsccfjAfFE48o5-AoI3uAz8KsoaAhmjEALw_wcB

A zastrúhat paličku a odrezat motúz? tak na to fakt netreba teda žiaden špeciál.

Ale naozaj by ma zaujímalo, k čomu tie svoje nožíky v praxi potrebujete a používate, alebo dajte príbeh, kedy by ste bez toho správneho noža boli v prdeli, mrtvý alebo vážne poškodený...  <3

Online bludicka

« Odpověď #433 kdy: Říjen 31, 2024, 09:17:33 dopoledne »
Suhlas. Ja som si oblubil do hory na hriby noz,co pred nedavnom postoval sikulko Akutol. Kupil som hned 4 a stale mi drzi ten prvy. Ako noz na prezitie (frajerinu) mam spanielsku muelu,ktoru som pred nejakymi 30 rokmi kupil v rajchu za vtedy hriesne peniaze. Akurat som musel vybrusit novu spicku,lebo som pri hadzani trafil klinec v klate. Tak uz hadzem len glockom. Ten sa na krajanie moc nehodi,ale na hadzanie je dobry.
Dagu,ako sa ti drzi ten noz co si prave postoval? Sa mi ta rucka zda troch neprakticka. Ci je to blby dojem? Ako drzi ostrie?
Doma mam rad noze mora. Donedavna stare solingeny,ale uz som ich zodral a nove budu asi stat za hovno,ak sa este vobec vyrabaju.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #434 kdy: Říjen 31, 2024, 09:34:37 dopoledne »
Ten Ikea nožík sa drží suprovo. Rúčka je z takej nešmyklavej gumy. Pri kúpe bol ako žiletka a dlho si držal ostrie. Na pribrúsenie stačilo prebehnút na tomto a znovu holil... https://www.4home.sk/toro-bruska-na-noze,-16-x-6-cm/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw1Yy5BhD-ARIsAI0RbXYv13hcj9qnCmZpCMXqv2s-91pdo4MNDveZN7gyA80iMbak78KCixgaAsUnEALw_wcB

Mám aj velký a aj malý. Ale tie nepoužívam vôbec.

Teraz by sa šiklo ich po rokoch kvalitne nabrúsiť, lebo miesto dutého majú teraz tupý výbrus :D

Offline Hohepa

« Odpověď #435 kdy: Říjen 31, 2024, 11:10:38 dopoledne »
A akože spoznáš odborníka na nože? Čože?  ;) Ak nebudem pozér a fetišista na nože...
Odborník vypadá nějak takto
a ano jsem pozér, fetišista na nože, prostě nožofil a dlouholetý čtenář knife.cz "hold"
jo a sbírám logaritmická pravítka. Každej má nějakou úchylku.....

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #436 kdy: Říjen 31, 2024, 01:23:48 odpoledne »
Šak veď aj ja. Akurát mám svoje zaklínacie formulky, aby som všetky peníze nevyhodil za nože a iné pičoviny, ako moja mama vravela.
A aby bolo do čoho rezať, okrem svojich prstov.

Online bludicka

« Odpověď #437 kdy: Říjen 31, 2024, 08:13:29 odpoledne »
Tak som objednal 3 tie voerdy. Hadam sa osvedcia.

Offline DeadMan

« Odpověď #438 kdy: Listopad 05, 2024, 02:15:39 odpoledne »
Tady přímo pan Peltonen osobně a krátké představení 😉

https://m.youtube.com/watch?v=9lERBc1nu-s

Offline Rudolf Steiner

• Jízdní a střelecký spolek
« Odpověď #439 kdy: Duben 01, 2025, 11:17:35 dopoledne »
Tak Knife končí. Smutná to zpráva.

Offline Hohepa

« Odpověď #440 kdy: Duben 01, 2025, 12:55:10 odpoledne »
Bohužel je to smutné ....

Na druhou stranu pořád lepší, než aby to okupoval "novej majitel/banánista" alá fálus milostivý s hagenem

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #441 kdy: Duben 01, 2025, 04:18:53 odpoledne »
Jo, väčšina fór zanikla a zaniká. Nie je síce problém to udržať v chode, ale keď ludia prestanú prispievať, tak to pre tých, čo to roky ťahajú, stráca zmysel držať pri živote.  :(
Podobne to je aj s preperskými fórami.

Citace
Po bezmála pětadvaceti letech jsme okolnostmi donuceni ukončit provoz serveru Knife.cz
Vážení uživatelé serveru Knife.cz,

společně s mým společníkem Xaxou jsme dospěli k rozhodnutí, že již nemáme jinou možnost než ukončit provoz serveru Knife.cz. Důvody k tomuto rozhodnutí jsou finanční a časová náročnost projektu, nemožnost zajistit bezpečný provoz se současným systémem (opakované hackerské útoky) a naše osobní vyčerpání. Významnou roli také sehrála nelehce nahraditelná ztráta hlavního admina Samuraie, který webu věnoval neuvěřitelné množství času, energie a trpělivosti. Za jeho práci a odhodlání mu patří náš hluboký dík.

Technická vsuvka:
Zajištění bezpečného provozu by vyžadovalo opustit platformu na které je web a fórum provozováno a postavit vše ze softwarového hlediska znovu, což by obnášelo zmigrovat uživatelské účty, celé fórum spolu s více než milionem příloh/obrázků, přenést články atd. Vyžadovalo by to mnoho měsíců práce na plný úvazek, což je investice kterou si nemůžeme dovolit. Provozovat server v současném stavu již pro nás není akceptovatelné.

Uživatelům doporučujeme v následujích 14-ti dnech uložit si pro ně zajímavá vlákna / články, dokončit probíhající prodeje a uložit si kontakty.

Pokud se v rámci komunity domluvíte a najdete někoho, kdo by chtěl provozovat nástupnické fórum, velmi to přivítáme a rádi na webové vizitce, která bude viset na adrese www.Knife.cz, uvedeme odkaz na takové fórum. Pro komunikaci v této věci prosím použijte výhradně email support@knife.cz

Děkujeme vám všem za společné roky, podporu a vášeň, kterou jste s námi sdíleli. Velice děkujeme také administrátorům, kteří se na chodu Knife.cz podíleli.
Doufáme, že si z tohoto prostoru odnesete mnoho krásných vzpomínek a cenných přátelství.

S přáním všeho dobrého,

Milan a Xaxa

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #442 kdy: Duben 04, 2025, 11:29:59 odpoledne »
Našiel som prerábku Opinelu, a sa mi to tak zapáčilo, že som si hneď objednal 12ku opinel a idem skúsiť poriešiť na neho paroh.
Úprava by to mala byť vratná, tak uvidíme....

Offline DeadMan

« Odpověď #443 kdy: Duben 05, 2025, 12:44:21 odpoledne »
Knife pojede dál pod vedením Berta z Chronomagu.

Mám z toho rozporuplné pocity, protože na jednu stranu je dobře, že fórum přežije, na druhou stranu je Robert Wolf čurák, egomaniak, sociopat a klasický polistopadový rozkradač.....

https://archiv.hn.cz/c1-63706180-robert-wolf-manazer-ktery-resi-blanku-i-stihani-v-korupcni-kauze

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/soud-se-zacne-zabyvat-kauzou-danovych-uniku-firmy-ckd-praha-diz-obzaloba-miri-na_2409140729_adn