Autor Téma: Zimní obuv pro dobu PA  (Přečteno 920 krát)

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Zimní obuv pro dobu PA
« kdy: Leden 10, 2013, 03:53:33 odpoledne »
Jedině klasika : Kožené důstojnické kanady s kožíškem. Kdo je opravdu pečlivý tak si dá zbrousit podrážku a dodatečně dá traktor s tím, že bude mít pod traktorem vrstvu původní mechovky. Neskutečně trvanlivé, když jsou pečlivě mazané elaskonem svařeným se včelím voskem. Pozor je to klasická useň vydělaná chromem a ta mazání vyžaduje, pokud možno ne ty dnešní pucmitly ty jsou tak akorát na zhadrovatění usně a už vůbec ne silikon a rozpouštědla. 
Miki.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #1 kdy: Leden 10, 2013, 05:51:50 odpoledne »
miki myslíš tie kanady hnedej farby vysoké do pol lýtka  zo zipsom na vnútornej strane  ?
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #2 kdy: Leden 10, 2013, 06:14:53 odpoledne »
Zdravím,
Tak použitelné jsou ty co uvádíš ale ještě existují ty do terénu a jsou na šněrování, nemají zip ten je nevýhodný zhlediska poruchovosti. Pokud se odporoučí tak je můžeš vyhodit. Oboje jak ty se zipem tak ty šněrovací měli jednu nevýhodu a tou byla mechová podrážka s vlnitou spodní plochou ta se smekala v blátě. Náhrada
(po sbroušení vlnek) traktorem a je z toho něco co nemá soupeře.
Miki.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #3 kdy: Leden 10, 2013, 06:22:26 odpoledne »
nevieš vzor ? 
tie zipsové sa nedajú použiť pri prechode cez vodu a aj sneh sa dokáže na zipse rozpustiť a zatečie dovnútra.
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #4 kdy: Leden 10, 2013, 06:55:49 odpoledne »
Tak to jsou ty boty do mrazu a voděodolné ,co jsem dostala pod stromeček.Tady jsou pánské,já mám dámské.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #5 kdy: Leden 10, 2013, 06:57:08 odpoledne »
Tak to jsou ty boty do mrazu a voděodolné ,co jsem dostala pod stromeček.Tady jsou pánské,já mám dámské.
www.spartoo.eu/Sorel-GLACIER-x49280.php
zapomněla jsem vložit.

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #6 kdy: Leden 10, 2013, 07:33:09 odpoledne »
Zdravím,
štika : To co nabízíš v odkazu je pro ty co mají dost peněz a nevadí jim ta kůže (semiš ?) nad kotníky. Ty co já myslím jsou sice méně nóóbl ale jsou celokožené a vršek  (manžeta úplně nahoře) mají na přesky a řemínky.
Plenty : Vzor bohužel neznám ale každý armyshop ti je dodá,
s cenou tak do 1 000 kč.
Miki.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #7 kdy: Leden 11, 2013, 08:31:51 odpoledne »
Hele Miki moc mi ty moje boty nehaň.Nejsou to žádné nooobl semišové boty.Špatně jsi viděl.Vypadají spíše jako holínky do kravína.Jenže hlavně jsou funkční.Rychle se obouvají(jedním tahem utáhnu kolem nártu a druhým kolem lýtka(nepotřebuji přezky),jsou pevné i když mám pocit,že jsem v papuči,jsou nepromokavé(už vyzkoušeno) a hlavně do mrazu -73 stupňů(zatím nevyzkoušeno. Až budu mít artrózu v prstech,nebudu muset šněrovat.
Co se týče ceny. Jiná ženská si koupí kozačky za tutéž cenu i více a má to jen třeba na dva roky.Pak se jí buď nelíbí nebo se rozpadnou.
Co se týče značky Sorel-podle recenzí(nejsou naše,protože tato značka do ČR teprve proniká) vydrží spoustu let.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #8 kdy: Leden 11, 2013, 08:38:56 odpoledne »
Cekam na poradny mraz. Planoval jsem celodenny turu jen v pracovnych botech obalene nohy 3 vrstvami ponozkami.  Minuly rok jsem testoval jen do cca -10, tak to nebylo nic moc.

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #9 kdy: Leden 11, 2013, 09:00:20 odpoledne »
vypadají jako pohory s návlekama. :-)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #10 kdy: Leden 11, 2013, 09:11:33 odpoledne »
Zdravím,
štičko, štičko vystrč růžky.... nebo je to o šnečkovi ? ?
 :) :)
Tak že ať ti slouží, nehaním, ale já potřebuji boty na PA dobu a nepředpokládám mráz -73 st. C. Apropó-kdepak chceš ty boty zkoušet ? ? Nechceš nohy v nich obuté strkat do kapalného dusíku žeee ? ? Ale co člobrďa ví ti co se pohybují v laborkách a na místech výskytu lékařů možná přímo o Dewarovy nádoby zakopávají. :D :D
Tak dost srandiček ty boty jsou jistě praktické, zvláště když jsi rozptýlila mé obavy o pohybu nohy v oblasti paty, tím tvým "stáhnutím jedním tahem okolo nártu".  A druhým okolo lýtka. Můžeš přiblížit cenu a materiál z kterého je ušita holeň ?
A artrózy se neboj mám v držení rodinný recept na lihový elixír na klouby z kostivalu lékařského. A funguje mě vyléčil když mě bylo 40 let nastupující artrozu v kolenou (byl to již dle doktora II. stupeň, neléčitelné a pouze léky
udržovatelné ). Když mě chtěl dát na druhé kapačky tak jsem odmítl, nedělalo mě to dobře, podepsal jsem mu reverz, že se zříkám léčby a šel jsem do kostivalu. Za rok jsem jen tak z plezíru šel na kontrolu a bez Fr. hole. Udělal mě rentgeny a volal na to z vedlejší ordinace kolegu, oba čuměli jak puk na staré snímky
a srovnávali je se současnými a hned co jsem dělal a zda bych jim ten recept neprzradil, pomyslel jsem si něco o vychcáncích a šel po svých. Ten recepis je po mojí babičce, která ho dostala za mlada od jedné kořenářky než umřela (tak odhadem 1890). Jinak se jí prý neřeklo než...já bába po bohu, pomohu co zmohu a co nezmohu přenechám bohu.
Její dceru (sirotka) potom vychovávala na statku a zaplatila ji i školy. Ještě ji pamatuji a všichni ji říkali tetička, já taky.
Miki.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #11 kdy: Leden 11, 2013, 10:09:39 odpoledne »
Och Miki. Tak nejvíc mě zaujal tvůj elixír na artrózu.Díkybohu ne na moji ale na moji sestřičku(pracovní).Ta má několikaleté problémy.Klouby se jí zvětšují a má bolesti.Jenže ruce nutně potřebuje v práci.Zvláště je to pro ni bolestivé při míchání materiálu na otisky. A těch je.
Pokud elixír je účinný,budu ti bezmezně :) vděčná.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #12 kdy: Leden 11, 2013, 10:12:05 odpoledne »
Boty by se nejspíše daly vyzkoušet v kryokomoře ale během těch dvou minut to nezjistím.

štika

  • Host
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #13 kdy: Leden 11, 2013, 10:36:50 odpoledne »
Ad Miki.Posílám druhý odkaz(originál z Ameriky),kde je více popsaná stavba boty.Cena je buď 150 dolarů nebo 160EU. Holt je to tam levnější.
http://www.sorelfootwear.cz/on/demandware.store/Sites-Sorel_INT-Site/default/Product-Show?pid=NM1042

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Re: Zimní obuv pro dobu PA
« Odpověď #14 kdy: Leden 11, 2013, 11:00:04 odpoledne »
Zdravím.
Štika :
To zas takový problém nejni stačí napsat kde se sejdem a já jsem ochoten ti část letošní výroby (kecám dnes již loňské) přenechat, nebo pošlu balíkem. Jedná se o tinkturu s obsahem C2H5OH 30%. Příjemně to voní, je to takové hnědé barvy, trochu hustší konzistence.
Jen je problém s aplikací to se musí každý den, když jdeš spát namazat a zabalit. Já jsem to na kolenech dělal tak že jsem ten lektvar nanesl na dámskou vložku (tu s buničiny) ne ty moderní s chemickým gelem a navlékl jsem na to elastickou punčochu, nebo zafačovat elestickým obinadlem neutahovat. No a ráno oddělat, umejt a jít do práce. Je to horor a vydrží to málokdo. Toho půl roku až rok je na makovici.

Navíc budu asi muset kůru s kostivalem projít znova teď těsně před penálem mě začaly klouby bolet zase i když to nejni tak hrozné jako dřív. Asi to je tím, že jsem po ty embolce plic ztloustnul jako prase. No ale stejně je to úspěch tenkrát mě bylo 40 a teď je mě 60 pryč.

Napadá mě, že na ty ruce by se to mohlo nanést na rukavici třeba pletenou z bavlny a dát do igelitu. Špiní to postelovou bělizeň ako sviňa.
Napiš SZ.
Miki.