Autor Téma:  (Přečteno 896 krát)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
« kdy: Květen 17, 2014, 11:03:23 odpoledne »
Citace
Ormien : Jaký je váš názor na tuhle metodu?

http://www.metodarus.cz/Metoda-RUS/

Určitě dobré zamyšlení. A protože už jsem jednou byl jedním krokem na druhým břehu, zjistil jsem, že to není tak jednoduchý a mnohdy si sami prostě nedokážem pomoci. Můžeme být slabší povahy, nebo naše zatížení minulostí je natolik silné, že na to prostě nemáme. Ono se to střádá a i když bychom nechtěli, karty rozdávali naši předkové.
Je úplně jedno, co i o tom kdo myslí, ale drtivá většina chorob je psychosomatického původu...
Špatná náladA i deprese jsou psychosomatické choroby a mají na to, člověka zabít. Navíc jsou infekční, takže bych doporučil, vyhýbat se depresákům, nebo chronicky neštastným lidem. Chytnete to od nich jako prd.Je to sobecké? No jasně, zeptejte se jich, jestli se vám budou starat o rodinu, až vás jejich depka skolí...
A protože jsem se před léty přestal trápit a už léta se pouze usmívám,  můžu poradit. Jednou jsem se dozvěděl, že existuje kouzelník, co umí kouzlit. Jako milovník podivností jsem se okamžitě objednal a odjel k němu. Od té doby nemám žádné černé myšlenky a jsem fakt vychechtanej.
Když máte dobrou náladu, tak se vám vše daří, nic vás nerozhodí a je vám fajn. Jasně že si budete myslet cosi o šílencovi, ale ještě mi nikdo jeho služby nereklamoval a všici mi děkovali.
Pokud jste mladí a vytelení, pustte to z hlavy. Pokud se cejtíte pod psa, nebo se na vás sápe splín, nebo nemoci či depka, mám pro vás prověřený řešení.
http://www.etikoterapiecindler.cz/
Jasně že si někdo nechce přiznat nějaký potíže, nic proti. Je to jen pro ty, co hledají a potřebují pomoct. Bacha, funguje to i na děti. Mě zachránil moje dítě s ADHD...


Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 245
« Odpověď #1 kdy: Květen 18, 2014, 01:22:16 odpoledne »
Trochu jsem procetl ty stranky a mam silny pocit, ze jde hlavne o penize.
Zakladni kurs cca 4,5 dne za 10000 + strava, ubytovani a DOPRAVA.. no nevim..
Kdysi jsem byl na Modre alfe Petra Velechovskeho, dost dobry kurs, cca 4 dny
za 1600 Kc (aktualni cena), beze vseho.

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
« Odpověď #2 kdy: Květen 18, 2014, 01:36:54 odpoledne »
Kouknu, Leone, jen co natřu pipkám kurník, přeložím pár blafů a naložím kopřivy dle Mikiho návodu.... Díky za odkaz.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
« Odpověď #3 kdy: Květen 18, 2014, 02:21:49 odpoledne »
pocit silný, to jistě, taky mám kopce pocitů, já však nepředkládám domněnky či hypotezy, ale prověřenou cestu, při léčbě duše. O kurzech nevím, objednat se a řešit přímo s mistrem, nebo se potácet v nějakých domněnkách. Řešení, o to tu běží.
Pokud víš o jiném, sem s ním.

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
« Odpověď #4 kdy: Květen 18, 2014, 10:38:06 odpoledne »
V prvé řadě ještě jednou předesílám, že nemám ani psychologické, ani psychiatrické vzdělání. A čím déle se zabývám otázkou "zdravého" sebevědomí, tím víc ho vidím za vším - možná je to posedlost.

Leone, metoda RUŠ vypadá zajímavě a bezpochyby bude při správném provedení i funkční. Mám jen dojem, že je zaměřená na fobie a reakce, jejichž počátek je v paměti pacienta dohledatelný. Možná si pacient vzpomene na to, že láteřící sousedka mu připomíná jeho matku, a možná tuto konkrétní situaci a vazby k ní dokáže psychoterapeut z jeho hlavy vymazat, ale skutečnost, že by si "zdravě" sebevědomý člověk takovou situaci sotva bral tak k srdci, aby mohla vést k fobii, přitom přehlíží. Když máš zraněnou dlaň, bolí i podání ruky příteli. Když máš zraněnou duši (= nedostatečné sebevědomí), chápeš všechno jako útok a cokoliv v Tobě zanechá stopu - i to, čeho by si zdravý ani nevšiml. Tj. metoda neřeší příčinu, ale sekundární problémy. Jako postup však může být velmi přínosná a úspěšná a určitě zvážím, jestli bych se někdy aspoň na seminář 1. stupně nevypravila.

Votroubku, Monty reagoval na Leonův dotaz, nikoliv na Tvůj odkaz na etikoterapii. Jan Cindler je uznávaný psychoterapeut, ale i on na Tebou citované stránce praví:
"Práce etikoterapeuta spočívá tedy v dohledání příčiny, která vede k poškození duše a tuto příčinu s klientem rozebere a vede klienta k tomu, aby si k této chybě vytvořil nový postoj a tím své vnitřní napětí uvolnil."

Bezvýhradně s Tebou souhlasím, že většina zdravotních potíží, ne-li všechny, má příčinu v psychosomatických potížích.
Stejně tak souhlasím s tím, že negativním lidem je dobré se vyhýbat a že to není sobectví, nýbrž zodpovědnost vůči sobě samotnému a sekundárně i vůči svému okolí - když se člověk např. nechá od někoho naštvat, zpravidla to odskáče někdo jiný, kdo za nic nemůže, protože naštvaný jedinec si prostě někde musí vybít zlost.
A bezpochyby máš velkou pravdu v tom, že většina lidí si neumí sama pomoci, protože není schopná si nějaký problém přiznat, takže se ani nepokoušejí hledat příčinu problému v sobě. Myslím si, že se prostě bojí, že by příčina opravdu mohla být v nich a že by to nedokázali vyřešit.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Leon

  • Host
« Odpověď #5 kdy: Květen 20, 2014, 08:01:27 odpoledne »
Děkuji Ormien