Autor Téma: Dušená jablka  (Přečteno 571 krát)

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Dušená jablka
« kdy: Březen 27, 2015, 07:32:48 odpoledne »
Celý jablka jsem neskoušel, ale oloupaný jablka strouhám, ohryzek mi zbude v ruce. Flaškou od limonády (samo že umytou ;) ) se zalisuje, až je sklenice plná. Pak ji bez jakýhokoli nálevu zavíčkuju, a zavařím. Vydrží dlouho, mám vyskoušeno 3 roky !
P.S.
Stejně zavařuju vypeckovaný švestky.
Obojí vynkající na koláč  :P
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Dušená jablka
« Odpověď #1 kdy: Březen 28, 2015, 06:01:02 odpoledne »
Já jablka překrojím a vnitřek vydloubnu špičkou škrabky, takže postrouhám vše, co mám v ruce..

I když, zase tak často ne. Malé kousky jablka konzumuji za syrova, přece si neustrouhám prsty, že?!
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)