Autor Téma: Domácí zvířata  (Přečteno 4342 krát)

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #50 kdy: Listopad 18, 2015, 09:27:52 odpoledne »
tak v tom pripade si polozila otazku uplne zle.budem ta citovat:


...jste připraveni v případě opravdu velké krize obětovat/opustit svá domácí zvířata? ....
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #51 kdy: Listopad 18, 2015, 10:05:07 odpoledne »
Domácí mazlíčci.....
Určitě se najde trocha kostí, vyvařených a roztlučených na kaši. Pokud budeš v dobré komunitě, mazlíčky uživíš. Když budeš ve špatné komunitě, mazlíčci uživí tebe.
Když zůstaneš sama, tak nepřežiješ ty, ani mazlíčci.
Já mazlíčky uživím, chytají myši a jsou v pohodě se psem.Dobře vědí, že mu nesmí lézt do misky se žrádlem, páč se natošup stanou žrádlem a pes si toho ani nevšimne.
Jednou jsi dole jefdnou nahoře....
Hlavně to neberte osobně, smrt je součástí života.


Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #52 kdy: Listopad 18, 2015, 10:42:25 odpoledne »
Myslim, ze uz tak trosku zacinam tusit proc se vam nesplnily ty vase sny o farme.
Praktikující cynik

Offline Brouca

  • ***
  • Příspěvků: 235
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #53 kdy: Listopad 19, 2015, 12:02:15 dopoledne »
Přiznám se, že opustit či obětovat své psy nejsem ochotná. Naše holky jsou členové rodiny. Tak jako dělám zásoby pro rodinu, mám zásoby i pro psy. Naši psi nejsou jen mazlíčci. Cvičíme je, aby byli v případě nouze užiteční.

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #54 kdy: Listopad 19, 2015, 06:19:26 dopoledne »
ahoj, řeším takový problém - a chci se zeptat jak to vidíte nebo máte vy?

jste připraveni v případě opravdu velké krize obětovat/opustit svá domácí zvířata?

nemyslím zemědělská chovná která máte na užitek, ale myslím ta, o která se třeba nebudete schopni postarat...

psi (ti se relativně jako jediné dají vzát sebou téměř kamkoliv, a mohou sloužit jako ochrana, aspoň ti větší) - ale co třeba kočky, morčata, papoušci a jiná zvířata???

Rakapko @-->, obecně vzato prepperství je o připravenosti ( přípravách) na co možná nejvíc situací při jakémkoli kolapsu. Člověk, který se rozhodne připravovat, tak se v první řade rozhlídne, jak na tom je a srovná si priority. V tvém případě na žebříčku hodnot jsou tvoje miciny vysoko, no proč ne ???? :pa:
Takže - jak je to teď.
Kočky jsou městské, bytové, nemají tudíž rozvinuté insktinty a zkušenosti z vnějšku. S takovou smečkou jsem se stěhovala z Prahy na venkov, ( tři kousci :D), neboť jsme se ujali naříkající miciny u popelnic, ona u nás porodila, vynutila si otevřené přízemní okno do vnitrobloku a chodila pro ně lovit. Možná to rozvedlo několik rodin, protože se nikdo nepřiznal, kam zmizela ta půlka šišky salámu i s provázkem, uzený vepřový jazyk atd. Ukázali jsme jí jak vypadají bankovky :D, ale přinesla dětské spoďárky  "omg"!!! Zahryznutý potkan v kuchyni se mnou - pražskou fiflenou - pěkně zamával  ;D. Vychovala koťata a odešla, ani se neotočila.
Ale konkrétně pro tebe : měly by být naučené na přepravky, chodit do nich spát, schovávat se, nechat se v nich zavřít. Micinu nezvyklou na zavření do přepravky do ní nenarve ani deset chlapů s azbestovými rukavicemi  ;D. To pro případ možnosti transportu autem.
Jak už psal někdo nahoře, mít zásoby a točit je kvůli době použitelnosti. Jestli je máš naučené na kapsičky a konzervy a laskominky, tak bych myslela je pomalu převést jenom na granule. Kdyby je zkraje nechtěly tak může pomoci, že se granule rozmočí. Nemusela bys to řešit až v době nouze, kdy by byli všichni vynervovaní, kočky nejvíc :pa:
A taky jak už je zmíněno - začít otužovat a brát je v přepravce na cesty.
------------
Po přestěhování na venkov byly ty  naše zalezlé doma a vrčely jako psi na všechno, co se pohnulo. I co se nepohnulo  ;D. Pomalu a opatrně se osmělovaly. Když chytly myš, koukaly jak truhlíci a nevěděly co s ní. Pak se je naučily zakousnout ale zase nevěděly, jak je sežrat. Začalo je to bavit a zakously všechno co potkaly. Lasička, krtek, potkan, ptáci. Kolektivně sundaly bažanta :o. Učily se lézt na stromy a na všechno, co vypadalo zajímavě. Párkrát se vrátily/ připotácely poraněné. Přežily, časem jedna z nich zvolila svobodný život bez nás, úplně se odcizila, ne-zá-jem, odešla si. Asi tak ..

Jo, papoušky a jinou droboť bych si nepořizovala, taky už někým zmíněno, právě z těchto důvodů.

Teď máme jednu kočku, vykastrovanou. Domů chodí podle sebe, nahlásí proč přišla. Krmení !, pomazlit !, spát !, napít !, pokecat !.. Kdybychom museli jít pryč, nechala bych jí u domu. V okolí se dokonale orientuje, má spoustu svých skrýší, nalovit si umí a vodu by si našla. Vláčet jí někam by jí spíš uškodilo a zmenšilo šance na přežití.
 @-->


Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7583
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #55 kdy: Listopad 19, 2015, 01:40:59 odpoledne »
Neviem, preco ludia zvierata tak podcenuju. Maju vacsiu schopnost prezit, ako dnesny ludkovia. Stale maju pocit, ze musia zvieratka chranit v klietkach, ucit ryby plavat, vtakov lietat, zachranovat cernoskov v afrike.... prave toto bude nasa zahuba. Sranie sa do prace matke prirode a hranie sa na boha.  :)

A dat macke slobodu, je pre nu lepsie, ako ju tyrat v panelaku a cpat ju srotom a separatom.

Susedovie kocur 10 rokov nevysiel z panelaku. Po dvoch tyzdnoch na chalupe zdivel a ani ho nebolo treba ucit zit. Konecne je stastny.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #56 kdy: Listopad 19, 2015, 02:39:32 odpoledne »
Vsak jsem to tu Dagu nekolikrat psal. Jenze kdyz nekdo nechce slyset, tak je to k nicemu i kdyby se to psalo 100x
Praktikující cynik

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #57 kdy: Listopad 19, 2015, 03:37:16 odpoledne »
S naprostým úžasem jsem si přečetl tuhle debatu. Četl jsem s otevřenou pusou a kroutil hlavou. NEchápu snad ani jedno slovo (přehámním) co jsem tady četl.

Člověk si domestikoval zvířata proto, že je potřeboval. S kočkou to tedy balo prý trochu jinak, ta se jaksi domestikovala sama, proto je asi do dnešních dnů velmi smaostatná, ale lidé využívali výhody tohoto soužití. Celkově domestikace ale proběhla s cílem pro člověka mít z ní užitek.

Miláček nemiláček, je to zvíře. Zvíře, které i když na to nevypadá, se o sebe dokáže postarat daleko lépe než člověk. To je fakt, postelová kočka, nepostelová kočka. Instinkrty má geneticky zakódované a basta.

Prohlásit, že raději zemřu, než opustit / zabít / nebo nedej bože sníst (ale fuj) svého domácího mazlíčka - amyslet to při tom vážně, je s prominutím už asi fakt diagnóza. Není to normální. Stejně jako není normální se pozvracet, pokud vidím v tašce masoze svého beránka. Je to pořád zvíře a je chováno pro LIDSKOU potřebu. Je to jeho osud a úděl. Kočky jsou na chytání myší, hraní, případně mazlení, ale jsou to zvířata, i když k nim jsme citově přivázaní. Beránek je chovaný pro maso ... to je zase jeho úděl.

Budeš to brát asi velice cynicky a budeš si myslet, že jsem netvor, možná že tedy jsem, ale jsem v zásadě pragmatický. Prepping je o tom připravit se, že by mohlo něco přijít a připravitse tak, abych přežil. Já a moje rodina. LIDI. Zvířata mohu milovaz jak chci (a já je mám moc rád), ale jsou to jen zvířata. Konec. Lidi mají přednost. Napsat, že pokud bys umírala hlady, tak bys je stejně nesnědla ... a co když hlady zemřeš, protože nesníš jednu ze svých koček a hodinu na to přijde někdo, kdo by tě býval byl zachránil? Co si asi tak myslíš, že s tými mazlíčky udělá? V tom nejlepším případě je vyžene kopancem, v horším do nich střelí a nebo, pokud vážně bude takový hlad, je prostě sní on. Takže, to, že se objetuješ pro svoje kočičky bude mít jen ten následek, že samaumřeš a tvoje zvířata sežere někdo jiný. Takže umřeš, abys zachránila někoho, kdo si to podle tebe vůbec, ale vůbec nezaslouží, protože je taky netvor.

Ber kočky ven. Jsou to lovci a i když si namlouváš, že bez tebe nemohou žít, je to jen tvoje lež do vlastní kapsy. Nepořebují tě. A kdyby se dostali ven, třeba k baráčku na chatě nebo chalupě, zjistila bys, jak málo tě ve skutečnosti potřebují. Čas od času si přijdou pro mlíčko a pro pohlazení. A víc tě potřebovat nebudou a když jim zmizíš ze života, tak to skoro ani nepostřehnou. Přiznej si to.

Jinak, asi se urazíš, ale pokud nebudeš ochotna alespoň přemýšlet o svém přístupu a následně nebudeš ochotná sebereflexe, tak budeš patřit mezi ty, kteří uvolní místo na této planetě těm, kteří případný kolaps zvládnou přežít. Bez toho, abys přehodnotila postoje ke zdrojům, nemáš  šanci na přežití ... a konec konců, pak ani tvoje kočky, protože v panelákovém bytě jaksi kočky sami o sobě přežít nemohou. Umřeš, pak tě po nějakém čase sežerou a pak nebudou mít ani co jíst, ani co pít ... a co asi tak budou dělat? Žrát se navzájem, až ta poslední bebude už mít nic, co by sežrala a odejde taky do věčných lovišť.

Začít preperství tím, že se budu starat o to, jak zachránit kočky, je totální zhovadilost. Promiň. Zamysli se a pokud dojdeš k nějakému jinému závěru, než že musíš za každou cenu zachránit kočky, děj se co děj a že to je hlavní priorita a podobně, začni na rozumných přípravách. Pokud aledojdeš k závěru, že to je skutečně tvojí prioritou číslo jedna a to za každou cenu, nemá cenu dělat cokoli a v preppingu jakkoli pokračovat.ˇ

Velice se  omlouvám za tvrdý tón zprávy, alenemůžu jinak. Pakliže má někdo sebedestrukční směr a nehodlá z něho uhnout, je jen jeho vlastní problém. Pokud tvrdí, že pokud někdo smýšlí jinak, není morální a že "má silný žaludek" a jídlo upřednostňuje před ctí ...  P:-/A zvedá mě to ze židle. Nemám pro to pochopení a nezbývá mi než napsat ... kdo chce kam, pomozme mu tam...ale ty to evidentně zvládneš i bez pomoci.

Hodně zdaru

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #58 kdy: Listopad 19, 2015, 04:45:43 odpoledne »
Ja bych to shrnul.
Praktikující cynik

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #59 kdy: Prosinec 11, 2015, 07:32:10 dopoledne »

Rakapko, kočka a přepravka ;D

https://youtu.be/ZpCl5O6tTv8

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #60 kdy: Prosinec 11, 2015, 07:42:48 dopoledne »
A co tahle prepravka
Praktikující cynik

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #61 kdy: Prosinec 11, 2015, 08:52:54 dopoledne »
V roce 2006 jsem si těsně před Vánoci pořídil malé koťátko, které se zdržovalo u čáslavské nemocnice, kam jsem chodil na návštěvy za tátou..

Vyrostla z ní kočka Čučundra, co celý den chrápala, v noci odešla lovit a ráno se vracela. Na dvoře jsem pravidelně sbíral zobáky a pařáty.. Myslím, že to co jsem jí dával do misky, žrala jen z čiré zdvořilosti. K ničemu mne nepotřebovala, jen k tomu, abych zahlazoval stopy po její lovecké činnosti, protože to by jí určitě někdo odprásknul, kdyby si všimnuli, že "žere ptáčky".
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #62 kdy: Prosinec 11, 2015, 09:03:57 dopoledne »
Po naší Plašmušce na jaře taky zahlazuju stopy po ulovených zajíčcích, pšššt nikomu to neříkejte :"no":

Cyniku ale no jo porád  :pa:

konec

  • Host
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #63 kdy: Prosinec 29, 2020, 11:43:18 odpoledne »
jste připraveni v případě opravdu velké krize obětovat/opustit svá domácí zvířata?

psi (ti se relativně jako jediné dají vzát sebou téměř kamkoliv, a mohou sloužit jako ochrana, aspoň ti větší) - ale co třeba kočky, morčata, papoušci a jiná zvířata???

Kočky, pokud nejsou zlenivělé, tak se o sebe dokážou postarat sami.
Papoušci už to mají horší, protože jsou přizpůsobeni na život v tropech.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7583
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #64 kdy: Duben 13, 2024, 08:02:48 dopoledne »
Tak mi dáky mamrdi včera vyvraždili ovce a kozy, ktoré sa mali každú chvílu kotiť. Počítam dáky odbehnutý hafani.

Takže sa môžem pásť. Hrozne to nasere, keď sa celú zimu o ne staráte, a teraz len tak hnijú na lúke. V postapo dobe by to bol asi koniec.  >:(
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Akutol

  • Super realisti
  • *
  • Příspěvků: 2350
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #65 kdy: Duben 13, 2024, 09:10:28 dopoledne »
Kolko kusov?
Vlčkof tam nemate?

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7583
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #66 kdy: Duben 13, 2024, 10:00:19 dopoledne »
Kúsance a poškodenia sú malé. Zatúla sa sem občas medveď, vlk, kojoti... ale toto vyzerá na dákych mamrdov psačích.

Dve kozy /som zmenšil stádo/, za týždeň by mali 3-4 kozlence. Malé jahňa a dve staré ovce, zatial. Dalšie ovce utiekli a našiel som ich utečené uprostred poľa.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Tom82

  • Chlastovy chlapy
  • *
  • Příspěvků: 975
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #67 kdy: Duben 13, 2024, 01:55:50 odpoledne »
Tak to mi je líto, zasraní čoklové. Každopádně to museli být nějací místní ne? Ta škoda, co ti způsobili, to by už bylo přece na trestní oznámení. Sice policie vyřeší hovno, ale aspoň by se mohli jít poptat sousedů, kteří mají čokly. Třeba by to na ně zapůsobilo represivně a lépe by si je hlídali, i když, v dnešní době...

V postapo by se ti to nestalo - hlídal by jsi je přeci s puškou a každého volně pohybujícího se čokla by jsi preventivně sejmul  ;) Navíc, psí guláš je prý pošmak, tvrdí cigoši.

Offline bludicka

  • ***
  • Příspěvků: 690
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #68 kdy: Duben 13, 2024, 08:08:12 odpoledne »
V postapo dobe by sa to naozaj nestalo.Neboli by volne pobiehajuci cokli.....a vlastne ani Dag by ziadne zvery nemal.O to by sa zas postarali hladni susedia :(.
U nas ani nepametam,zeby nejake ovce strhli psi. Skor vlci,pripadne medvedica ked uci mlade lovit.Vlastne,potulneho psa somu nas  v hore ani nestretol.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7583
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #69 kdy: Duben 13, 2024, 09:15:02 odpoledne »
Tak ak by sa doba posrala /nie zrovna hneď postapo/ tak bych zvieratám nedoprial tolko slobody. Bych to riešil, ako naši predkovia. A zvieratá by boli čo najbližšie.

U nás sa tiež netúlajú svorky psov. Ale občas sa stane. Aj kamoške asi pred piatimi rokmi psi roztrhali ovce. A kúsok odomna.  ::)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline bludicka

  • ***
  • Příspěvků: 690
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #70 kdy: Duben 13, 2024, 09:38:15 odpoledne »
Zabudas na jednu vec.Nasich predkov bolo malo a zvierat mali vela. Teraz je to naopak a keby sa to malo posrat teraz.....tak to si radsej ani nechcem predstavit.Len mocipani volako robia vsetko preto,aby som (ci moji potomkovia) nemusel ostat len pri predstavach :(.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7583
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #71 kdy: Duben 14, 2024, 06:59:45 dopoledne »
Ano, to vieme. Vitaj na preppers fóre.  ;D

Napriek tomu, že sa to posralo už velakrát, stále žijeme. A keď sa to poserie poriadne, tak ani nás asi už nebude až tak vela.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline bludicka

  • ***
  • Příspěvků: 690
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #72 kdy: Duben 14, 2024, 08:17:54 dopoledne »
A ci ti ja protiriecim ;)? Len ma dako netesi vizia toho posrania.

Offline Akutol

  • Super realisti
  • *
  • Příspěvků: 2350
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #73 kdy: Duben 14, 2024, 04:25:05 odpoledne »
Dedku, ze to zrovna teba trapi, šak uz zapar ta čaka blažena senilita...

Offline bludicka

  • ***
  • Příspěvků: 690
Re: Domácí zvířata
« Odpověď #74 kdy: Duben 14, 2024, 08:13:37 odpoledne »
Na mna srat.Ja uz mam svoje odzite.Ale co moje deti a vnucik?Oni nemozu zato,ze mi pred 35rokmi sviniarmi nebolo umoznene dodrzat prisahu,ktoru ma ti isti sviniari donutili pred 44rokmi prisahat.A vedu to do prdele.