Domácí pekárnu si ke mně přivezl někdo z rodiny a chleba v tom nepečou. Tak jsme si ji přivlastnili a další máme u rodičů jako dárek k Vánocům. My pečeme chleba 2x týdně, chleba jsme nekupovali už hodně dlouho.
Směsi jsme koupili jen dvakrát, od té doby děláme podle kuchařky jen s moukou, kořením a droždím.
Pečeme:
klasický - 1/3 mouky je žitné, jinak přeničná
anglický - bílé pečivo se sušeným mlékem
pivní - s trochou piva
tousťák - bílá mouka
slunečnicový - med, slunečnice, máslo jako přísady
vícezrný - to je jako klasický, jen tam nasypu semínka "co dům dal" (sezam,slunečnice,konopné)
Recepty mohu opsat z knihy, jsem přesvědčen, že takové chleby upečete i v troubě.
Momentálně pokukuji na internetu po stavbě pece na chleba/pizzu a počítám se stavbou takové pece.
Investice do šamotových cihel bude trošku nákladnější, takže uvidíme. Navíc nemám zkušenosti se stavbou klenby. Kdyby si někdo chtěl pokecat na téma pece, můžeme oživit tuto diskuzi:
http://preppers.cz/forum/index.php?topic=1929.0