Autor Téma: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP  (Přečteno 1546 krát)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« kdy: Září 29, 2015, 01:29:04 odpoledne »
Kdo je první na místě když dojde k nějaké krizové situaci? Nejsou to ani hasiči, ani policie ale zaměstnanci soukromích bezpečnostních služeb. Od požáru přes násilnosti až po teroristický útok jsou to právě oni, kdo by měl primárně předcházet problémům nebo přinejmenším minimalizovat škody, zahájit evakuaci a podobně. Integrovaný záchrany systém je samozřejmě na místě v řádu minut (od chvíle kdy ho někdo zavolá což taky může být problém) ale někdy jsou právě první minuty nejkritičtější. Dnes stěží najdete místo s větší koncentrací lidí, které by nemělo vlastní najatou ochranku. Je to dáno několika faktory. Podmínka pojišťoven, která vyžaduje prvek aktivní ochrany pojištěného majetku, zneužíváním sociálního systému skrze příspěvky na zaměstnání lidí se zdravotním omezením, a nakonec nespokojeností s ochranou majetku ze strany Policie. Ne že by se to dalo Policii vyčítat, věčné podfinancování, okleštěné pravomoci a všeobecný společenský odpor proti policistům jim to neusnadňuje. No, a protože žijeme v kapitalismu tak si každý kdo na to má raděj připlatí za vlastní ochranku než by spolehl na státní služby. A to platí dokonce i pro státní úřady. To v konečném důsledku vede k tomu, že je u nás víc zaměstnanců SBS (zhruba 55 tisíc) než policistů (38 tisíc). A obor stále rostě.  Někdy si schválně zkuste všimnu jaké množství těchto nenápadných hlídačů denně potkáváte a že jsou opravdu všude.
Soukromé bezpečnostní služby (SBS) mají špatnou pověst. V mnohém oprávněně. Většina lidí zná zejména ostrahy supermarketů nebo zaměstnance na vrátnicích. Jedná se často o lidi, jejichž zdravotní stav absolutně nevyhovuje tomu aby byli schopní řešit nějakou krizovou situaci nebo naopak jde o tupé násilníky. To je dáno zaprvé jak výše zmíněnou právní úpravou sociálních dotací tak nízkou mzdou která má problém přitáhnout do oboru kvalitní personál. Nízké mzdy, špatné pracovní podmínky, obcházení zákonů a určité osobní riziko jsou všechno věci, které ze zaměstnání u SBS dělají pro mnoho lidí poslední zoufalou možnost a podrývají kvalitu tohoto prvku státní bezpečnosti. Ano, přeze všechno se jedná o důležitý prvek celkové bezpečnosti. Jak frustrace ve společnosti narůstá tak roste jak drobná kriminalita, tak agresivita lidí a pracovníci Security jsou základním kamenem jak prevence, tak řešení.
Co je tedy třeba aby SBS mohli / museli vykonávat svou činnost kvalitněji? V první řadě je potřeba se přestat tvářit že snad ani neexistují, vytvořit kvalitní právní úpravu jejich působení, zabránit vykrádání sociálního systému a krácení daní skrze invalidní důchodce a zajisti zaměstnancům důstojné podmínky a mzdu. To jsou však věci, které běžný občan neovlivní. Řadoví občané by však mohli k přispět k zlepšení situace svým přístupek k SBS. Uvědomit si významnou roly kterou zastávají a přestat se na celý obor dívat pohrdáním. Snad se pak i nějací ti kvalitní zaměstnanci najdou když se nebudou muset stydět před sousedy přiznat kde pracují. Jestli už nějakého zaměstnance SBS znáte, zkuste ho přivést k tématu survivalu. No a přímo pro pracovníky SBS. Snažte se pracovat tak abyste doopravdy zajišťovali bezpečnost. Záleží na tom víc, než to vypadá.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #1 kdy: Září 29, 2015, 01:44:57 odpoledne »
Lidé s násilnickými nebo ochranářskými sklony vstupují k Policii ČR.. Ty, které policie ČR nevezme, se uchází o práci v Městské Policii. Kdo neuspěje ani tam, jde do SBS. Ti nejinteligentnější pracují v bankách a na velínech velkých kancelářských budov a obchodních center, popřípadě v zásahových jednotkách a při převozu peněz.

To, co sedí na vrátnicích jsou ve své podstatě buď již zmínění invalidé, důchodci, nebo individua práce se štítíci a s intelektem v pásmu lehké debility.

Vím o čem hovořím, potkávám se s nimi  denně.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #2 kdy: Září 29, 2015, 02:15:37 odpoledne »
To je částečně pravda. Ovšem máte tu třeba i dost bývalých policistů a vojáků co prostě nemají na nic jiného kvalifikaci. A trh práce je drsnej i tak, SBS vezme každého protože je velký převis poptávky nad nabídkou.
O mizerné kvalitě jsem mluvil, hold máte za co si zaplatíte, zákon trhu. To není chyba zaměstnanců ale klientů. Nicméně to bohužel nic nemění na tom že SBS jsou prostě zásadní prvek.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Magnity

  • ***
  • Příspěvků: 169
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #3 kdy: Září 29, 2015, 02:27:13 odpoledne »
 Poznám človeka co bol nie vlastnou vinou  prepustený a schmatol prvy volny flek, v SBSke, aby kontinualne finančne zaistil rodinu, chodí cvične na strelnicu, zaujima sa o novinky v oblasti osobnej bezpečnosti a pod. Potom je tu stádočko kvazy sbskarov (jedneho volame sms kar) lebo casto ho vídam s mobilom ako do neho ťuka... momentalne mam neprijemnu skusenost pomaly so stalkingom u dvojice mladších sbskarov v supermarkete. Ak chcu robit dojem, tak nie tymto sposobom. Cize vesmes suhlasim s tym, co tu bolo napisane predo mnou. Sbs sú potrební, no pokiaľ budú prijímať väčšinou nekvalifikovanych záujemcov, tak to pojde dole vodou.
Ak zlyhá plán A, je tu stále plán B, ak zlyhá B, je tu možnosť C, ak padne C... abeceda má stále dosť písmen. ;)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #4 kdy: Září 29, 2015, 02:40:30 odpoledne »
Taky znám pár takových co na sobě pracují, studiem v oboru například. Ano, i soukromá bezpečnost se dá studovat, dokonce vysokoškolsky :-)

Ale jeden posun k lepšímu tu přece jenom je. Profesní zkoušky na strážného. Je to sice relativně lehký test ale kupodivu neprojde zdaleka každý. Obsahuje něco z bezpečnosti práce, teorie práce se psem, první pomoc, požární bezpečnost, dovolená sebeobrana atd. Vzhledem k tomu že hodně SBS vůbec svoje zaměstnance neškolí co v případě mimořádné situace dělat je to aspoň něco.

Narazil jsem na úvahu které docela fandím. rozdělení profesí v rámci SB do kategorií podle náročnosti a nutné kvalifikace. A) vrátnice, supermarkety B) banky, převoz peněz C) osobní ochrana nebo zhruba tak nějak. Dle toho by se pak dal určovat i kariérní postup což by vedlo ke snaze zaměstnanců na sobě pracovat.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #5 kdy: Září 29, 2015, 06:50:40 odpoledne »
Já osobně si myslím, že prepperská osada by si měla SBS zřídit, nebo úzce spolupracovat s nějakou slušnou SBS. Práce SBS - káře je ideální práce pro preppera, který má svůj dům, pozemek a energii. Práce na turnusy mu dá možnost mít volno na práci v osadě a okolo svého domu, na výchovu dětí a podobně. Dva dny v týdnu si odskočí do služby a zbytek času může pracovat na svém domě nebo na svém byznysu. Když zrovna bude mít hodně kšeftů, tak za něj ve službě zaskočí soused. Většina prepperů má kladný vztah ke zbraním a nejen k nim. Takže pokud an bloc naváží spolupráci s nějakou slušnější SBS, tak po nich skočí jako slepice po flusu, protože se bude jednat o lidi, kteří jsou intelektuálně někde naprosto jinde, než to co se pokouší v SBS pracovat dnes.

Co by nám na to mohl říci Spartan, který v této oblasti už dost roků pracuje?
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #6 kdy: Září 29, 2015, 08:26:32 odpoledne »
No já v SBS pracuji skoro tři roky. Má minulá pozice- mobilní ostraha byla v podstatě profesionální survival. Vyvezli mě ve starém karavanu do kterého teklo na staveniště někam do polí a tam mě, bez tekoucí vody, elektřiny, wc nechali dva tři týdny. Až teda na pochybné ubytování které by trunfnul i slušný stan jsem si musel všechno obstarat a zařídit sám, dost často přímo z přírody. (Mimochodem tip, když nechcete aby vás obtěžoval divočák tak močte poblíž místa kde spíte.) Samozřejmě že 99% uchazečů o tu práci utekla hned jak se dozvěděla podrobnosti neb to vzdaly po prvním turnusu. Já vydržel rok a půl. Ale nebýt mích znalostí survivalu tak ani rána. To co jsem se roky učil jsem tu zůročil. Takže ano, Saladin má pravdu, Prepper je pro SBS poklad protože dokáže dělat i tam kde jiní ne.
Idea čistě Prepperské SBS není úplně špatná, dokonce i u nás si různé, bohužel tedy zejména neonacistické, bojůvky zakládají svoje SBS jen pro souvěrce. A mezi Preppery je Securiťáků docela dost už teď.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #7 kdy: Září 30, 2015, 10:27:14 dopoledne »
No .... tak pro dobu PA bych opustil označení SBS.
Osada by měla mít svou osadní policii, domobranu .... to budou asi přesnější označení.
Pracoval jsem u SBS brigádně na VŠ a později i na HPP. Zařazení různé .... hlídač-psovod, doprovod finančních hotovostí, strážný v objektu, táborová policie, osobní ochranka VIP osobností ( Suzan Wega, Bob Dylan ), ochranka na Silvestra v Lucerně, i obyčejná "stojka" v různých obchodech na Václaváku.  .... a obecně mohu konstatovat, že jsem se setkal pouze s jedinou firmou, která pro své zaměstnance dělala něco v oblasti výcviku a studia v oboru.
V dnešní době jsem přesvědčen, že se to nezměnilo. Důvod: peníze. Na ochraně se strašně šetří a ceny za poskytování obyčejného hlídání šly strašně dolů, takže ty firmy na to mnohdy ani nemají. A strážný, že by si zaplatil ze svých 12-15 tisíc hrubého nějaký taktický kurz a výcvik osobního strážce nebo něco podobného třeba u Thor tactikal - kde by na to získal i certifikát ... to je scifi - je rád, že s tím platem uživí rodinu.

Obecně z mé zkušenosti platí, že 99% SBS bych se nesvěřil ani jako osoba, ani svůj majetek, a to 1% jsou skuteční profíci, kteří dělají VIP klientelu jako bodyguardi za úplně jiné peníze.

Co se týče využití SBS pro dobu PA ...... ve stávající podobě nulová.
Nejmenší efektivní jednotka pro PA nebude 1-2 strážní, ale pohyblivé družstvo ve stylu jednotky rychlého nasazení v počtu 5-6 sehraných lidí .... v podstatě vojenské komando s taktickým, střeleckým i zdravotnickým (záchranářským) výcvikem. To je dnes u SBS nemyslitelné a nikdo v žádné SB firmě to netrénuje.


"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #8 kdy: Září 30, 2015, 12:38:24 odpoledne »
O důvod více, proč by si vesnice měla udělat vlasní SBS-ku.. V PA době se nechá snadno transformovat na Obecní policii. Každý chlap v PA osadě by měl mít výcvik v boji a sebeobraně a i ty holky mohou hodně zmáknout třeba za kamerami a u vysílaček.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #9 kdy: Září 30, 2015, 12:43:51 odpoledne »
A nestačí jeden, dva co to umí a v případě VP naučit základy rychle ty ostatní? Ono plácat teď čas na učení se v době volna a toho zas tak moc nemám ještě výcvik v boji a sebeobranu je třeba pro mě absolutně neproveditelné.
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #10 kdy: Září 30, 2015, 01:02:46 odpoledne »
Máš pravdu Sumo.. Ten jeden dva ale musí někam chodit do práce. Ty to považuješ za ztrátu času, ale pro jiné z nás to bude hobby. Pak se nechá munice a provoz střelnice dát do nákladů, stejně tak taktické a neprůstřelné vesty, a další věci - lépe se to kupuje do nákladů firmy, než z čisté mzdy po odvodu sociálního, zdravotního pojištění a daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti.. Nehledě na to, že patrony by mohly být i bez DPH :D Takže zkrácený úvazek u vlastní SBS by bylo svého druhu financování vlastního hobby. Místo prachů za patrony a bouchačku by jsi šel 3x do měsíce do služby na vrátnici a tam by jsi klapal komentáře na Preppers..

Nemusí být všichni zaměstnanci SBS, ale mohou být její akcionáři.


Aby bylo jasné - jde o to, že PA osada bude řešit podobné zadání, jako třeba muniční sklad nebo továrna, která vyrábí něco zajímavého.

Takže budou v takové osadě lidé, kteří mají zkušenosti s projektováním, budovaním a provozem technických prostředků pro ochranu osob.

Další lidé zase už z logiky věci mají ZP , chodí pravidelně střílet, zajímají je bojové sporty a sebeobrana.

Není důvod, proč toho nevyužít a nezprofesionalizovat se.

Já ze vyznám v požární i bezpečnostní signalizaci. Jako revizní technik určitě vydělám více než strážný nebo vrátný, ale určitě mohu 1x týdně zaskočit ve službě na vrátnici třeba za souseda, který omarodil. Jde o to, že preppeři v podstatě budou dost dobře připravení a vycvičení lidé, rozhodně více než 80% zaměstnanců SBS. Takováhle firma by mohla mít dostatek kšeftů, protože by fungovala profesionálněji.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #11 kdy: Září 30, 2015, 06:07:21 odpoledne »
Mě se v zásadě ta Saladinova myšlenka zamlouvá, sice v ní vidím slabá místa ale jak bylo řečeno, SBS je pro preppera ideální profese. Rozhodně lepší než hnít u pásu v továrně nebo u poklady v supermarketu. SBS je když už nic jiného dobrá výmluva proč si organizuješ milice což jinak není Státem úplně pozitivně vnímáno. I kdyby to měl být jen čistě administrativní duch tak to má něco do sebe. Jasně, chtělo by to těžce doladit ale myšlenka dobrá.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #12 kdy: Září 30, 2015, 09:03:23 odpoledne »
Ve středu si o tom v Brně můžeme promluvit..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #13 kdy: Říjen 01, 2015, 03:05:06 odpoledne »
Tím asi myslíš příští středu, tedy 7.11. No zítra dostanu rozpis služeb na říjen tak pak dám vědět. Určitě něco vymyslíme.
Mimochodem zítra nastupuji na ostrahu do velké korporátní továrny. Bude to zase něco jiného, víc administrativy, pestřejší úkoly ale aspoň tomu odpovídá o pár kaček větší plat. Vidím to tak že se zase něco užitečného přiučím.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #14 kdy: Říjen 01, 2015, 03:25:18 odpoledne »
Já nevím. Jste si jistí??? Hrobař se registroval 29.září a hned na sraz a vy s tím souhlasíte??? Pokud vím, měli jsme zpočátku určitá pravidla. Ty už neplatí ???
Že k seznámení přibereme toho, kdo alespoň jeden ho zná a zaručí se za něho.
ZAČÍNÁME BÝT MÁLO OSTRAŽITÍ ????????????????????
Nebo se necháte uchlácholit jeho příspěvky ????

Můj instikt říká ZATÍM NE!!!!!!!!!!!
Už jste se setkali z preppers s někým, koho znáte z fóra pouze 2 dny ??????????????????

Saladine, jen se divím, že na to přistupuješ. Měníš názor???? Možná se chceš zviditelnit. Super.
Navíc nevím, proč je vaše setkání v tomto vlákně. Nebylo by to být v Setkání a srazy ???????

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #15 kdy: Říjen 01, 2015, 03:59:14 odpoledne »
Práce u SBS je taková práce, kde dochází často k vyhoření pokud nemá v životě nějaký pořádný smysl života. Je to typ práce, kde není možný rozvoj, tak vyhoří duševně. :(

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #16 kdy: Říjen 01, 2015, 04:11:11 odpoledne »
štika: Ostražitost respektuji ale na mou obhajobu já jsem mezi preppery už roky. Hodně lidí mě zná osobně, na hodně fórech jsem už psal, nevynořil jsem se odnikud. Všude jsem pod tímhle nickem. Saladin mi to nabídl asi v tomhle tématu právě proto že se se mnou chce na tohle téma osobně pobavit.

Shaw: člověku u toho snadno změkne mozek. Viděl jsem ztroskotance co to dělali 10 let a za tu dobu si tak destruovali život že jim nevadilo v té práci doslova bydlet. Doma je nic nečekalo a někteří ani domov neměli.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #17 kdy: Říjen 01, 2015, 04:19:56 odpoledne »
Hrobaři, nezlob se, ale pro mne jsi se zde opravdu jen vynořil odnikud. Nevím, kdo tě osobně zná. Proč jsi ale zde přihlášený až 29. září ??? Na hodně fórech jsi psal, ale ty neznám. Tady jsi jen 2 dny.
Saladine, tobě se divím. Nic jsi nenapsal o Hrobaři, vůbec jsi nás na něho neupozornil, že je to tvůj kamarád, že ho máme mít rádi. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #18 kdy: Říjen 01, 2015, 04:32:20 odpoledne »
Z vás neznám nikoho ale tohle fórum pověst předchází. Prej "Ti mezi sebe berou jen lidi co to berou vážně. Kdo ví jestli zapadneš. Jsou organizovanější než ostatní" No zatím těžko posoudit ale taky jsem si vás musel trochu proklepnout než jsem sem vlezl. Upřímně jestli mě budete mít rádi nebo ne je mi jedno. Nepřišel jsem sem hledat kamarády ale lidi co umí fungovat a nemají jen plnou pusu řečí. Pokud to tu u vás stojí na základě osobní sympatie tak je to poněkud neprofesionální.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #19 kdy: Říjen 01, 2015, 05:01:32 odpoledne »
A nestačí jeden, dva co to umí a v případě VP naučit základy rychle ty ostatní? Ono plácat teď čas na učení se v době volna a toho zas tak moc nemám ještě výcvik v boji a sebeobranu je třeba pro mě absolutně neproveditelné.
Sumo, ty si fakt myslíš, že ti dá někdo za tejden bojovej výcvik ?
Já taky neplánuju, že bych začal od zejtřka (v mejch jednasedmdesáti  ::) ) chodit na judo, ale na střelnici, to se občas vypravím. Bouchačku totiž musíš "dostat do ruky", aby ti byla vůbec co platná.
V době "po velkým průseru" bude asi dost málo lidí, kteří budou chtít plejtvat municí na výcvik. Pak se bude opravdu střílet.
Na tu střelnici chodím nejen proto, že rád střílím, ale hlavně proto, abych neztratil potřebný návyky.
Ona krabka 9mm nábojů zase není tak velká položka, a pokud občas střílím  .22 long rifle, tak se jedná téměř o zanedbatelný částky.
A ten čas - ten se (když se chce) vždycky najde  ;)

Nebo si fakt myslíš, že bude někdo na vesnici platit (živit) dva - tři střelce, a ti tě ochrání ?
Potom půjde každej za sebe, a za svoji rodinu !
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #20 kdy: Říjen 01, 2015, 05:05:02 odpoledne »
Hrobaři, sám píšeš, že jsi nás proklepával. Tak snad pochopíš, že si tě také chceme proklepnout. Nejde o osobní sympatie a profesiálnost dle tebe. Jde asi o něco, co mám alespoň já na mysli. U mne jde o ostražitost, "šestý smysl" na lidi- to mi vychází. Hned tak si někoho k tělu nepustím. A pak už jde hlavně o důvěru. Sympatie sem, sympatie tam.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #21 kdy: Říjen 01, 2015, 05:15:50 odpoledne »
štika: Psal jsem přece že to respektuju. Krom toho o sobě vím že jsem intuitivně lidem nepříjemnej a celkem mi to vyhovuje. I já naslouchám intuici. Takže jestli mě chceš líp poznat tak jen do toho, jen tě varuji že nemám FB a celkově mám malou digitální stopu takže se bez osobního setkání beztak neobejdeš.

Milo: Proč by vlastně nemohla vesnice platit/živit strážné? Dělalo se tak v celých dějinách. Jasně že prvotní chaos bude... chaotickej ale po stabilizaci komunity proč ne.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #22 kdy: Říjen 01, 2015, 05:15:55 odpoledne »
Stika, co zase riesis? Forum je volne pre kazdeho. A kto sa chce s kym stretnut je tiez slobodna volba kazdeho. Ci?  :)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #23 kdy: Říjen 01, 2015, 05:20:31 odpoledne »
Stika, co zase riesis?
Pokud Hrobař si fórum prověřoval,  tak štiku neřeší. :)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #24 kdy: Říjen 01, 2015, 05:27:39 odpoledne »
Sahaw: Díky za upozornění, no já si nedělal vaše osobní profily, jen jsem chtěl vědět jestli jste banda budižkničemu jako jiné podobné skupiny.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #25 kdy: Říjen 01, 2015, 06:21:40 odpoledne »
považuji za tradici, že štika se naveze do každého "nováčka" co se naloguje  ;)
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #26 kdy: Říjen 01, 2015, 09:15:07 odpoledne »
......., jen jsem chtěl vědět jestli jste banda budižkničemu jako jiné podobné skupiny.

Jsou mezi námi různí lidé... velcí, malí, chytří, moudří, tencí, tlustí, hádaví, přejícní, opatrní, paranoidní...

Ale asi by bylo silně nadnesené říci, že tvoříme nějakou skupinu... Spíš jsme lidé, co jsou ochotni sdílet nějaké informace z daného okruhu...
Ne každému to vyhovuje, ne každý vydrží, ne každý zapadne...

Možná by bylo lepší napsat jen, jsme lidé....


Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #27 kdy: Říjen 01, 2015, 11:11:27 odpoledne »
....jen jsem chtěl vědět jestli jste banda budižkničemu jako jiné podobné skupiny.

Sa tu stretli ludia z celeho ceskoslovenska, aby si pokecali o veciach, o ktorych sa neda bezne kecat z hoc kym. Len aby bolo jasne, ze tu nekomunikujes z dakou sektou.
Som zvedavy, ci nas ty nesklames, a ci nie si len dalsi zvanil, co si zrovna pozrel katastroficky film, a ma pocit, ze musi zo seba rychlo vychrlit svoje mudro do sveta... ;D

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #28 kdy: Říjen 01, 2015, 11:24:51 odpoledne »
Právě proto mne Hrobař zajímá, protože ho vůbec neznám. Myslím, že se od něj dozvím něco nového a zajímavého o SBS.

Ono je totiž dost složité potkat zaměstnance SBS, který umí napsat pár řádek tak aby dávaly smysl a neobsahovaly pravopisné chyby. Pokud ale už takového člověka potkám, vím, že se dozvím hodně zajímavého a užitečného, a nebude to poprvé..

Sejdeme se na neutrální půdě, v Brně, kde mám něco svého na práci.

Nereaguji na to, co Štika píše, protože už jsem velký kluk a nemám povinnost se někomu zpovídat.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #29 kdy: Říjen 01, 2015, 11:59:09 odpoledne »
Apropo, SBSky su bezvyznamna institucia pre PA dobu. Nemaju pravomoc, vycvik, moralku, vyzbroj, velenie a ani motivaciu urobit nic lepsie, ako napakovat kabelu cim sa da, a pri uteku dom cestou zahodit tonfu a capicu do najblizsej skarpy... :pa:
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #30 kdy: Říjen 02, 2015, 08:24:10 odpoledne »
Dag: Stále znovu se točíme kolem špatné kvality SBS. Ano, je ŠPATNÁ. Proto je třetina původního příspěvku o tom jak by bylo pěkné kdyby se zlepšila. Naše společnost je prostě zviklá na to že pomáhat a chránit má jen stát, jenže tak to ve vyspělých (slovo dle vkusu zaměňte) západních kapitalistických státech dávno není. ČR je na začátku procesu který prostě vede k privatizaci bezpečnosti. Mohl bych o tom dlouze psát ale kdo by to četl, že. Dokonce i já bych ocenil méně SBS a lepší policii jenže to je hold nereálné přání. A Prepper pracuje s tím co má, ne s tím co by chtěl mít.
Nechci tvrdit že zaměstnanci SBS nás spasí, nebo že jsou lepší než ozbrojené složky, to ani náhodou, jen říkám že A) i stav SBS přímo ovlivňuje pevnost Bezpečnostního systému státu B) Máme tu 55 000 lidí a i kdyby jen procento z nich bylo kvalitní tak je to pořád skvělé loviště na verbování Prepperů.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #31 kdy: Říjen 02, 2015, 09:35:18 odpoledne »
Preppery netřeba lovit. SBS je dobré zaměstnání pro preppera co má rád železo. Jsou tam služby po 12-ti hodinách. Takže poměr cesta do práce / pracovní doba je ještě příznivější než u běžného zaměstnání někde ve fabrice.

Spíše bych řekl, že je perspektivní, aby si prepperská osada čítající větší množství osob zřídila SBS. Pokud to bude nějaké přátelské s.r.o. nebo družstvo, které nebude muset vydělávat na leasing BMW X6 a pravidelné návštěvy posilovny a bordelu pro pana šéfa, tak si ti lidé nemusí vydělávat zase tak mizerně. Dají stranou prachy na patrony, bouchačky, vesty a další prkotiny a zbytek si rozdělí částečně na výplaty, zbytek jako prémie na konci roku. Střelnici si postaví služební, vybaví si dílnu pro zbrojíře, a to všechno dají do nákladů firmy, tedy, nebudou to nakupovat z čisté mzdy po odvodu pojistného a daně z příjmů ze závislé činnosti.

Zaměstná to polovinu PA osady. Že to nebudou zase tak závratné prachy? Nevadí, každý z osadníků bude bydlet ve svém, bude mít svou elektřinu a teplo, většinu svého jídla a bude mít vyřešenu i dopravu do práce. Navíc bude mít v cene i své hobby. Všechn o co si v SBS vydělá bude na ostatní výdaje.. K tomu občasný melouch, dá se u toho studovat, zvyšovat si kvalifikaci, starat se o zahrádku, něco kutit v dílně, vychovávat děti. Není to pro každého, ale je to pro preppera.

Konec konců, i moje profese s bezpečností úzce souvisí, sice jen ta požární bezpečnost, ale mohu se více věnovat i zabezpečovací signalizaci..

Z SBS se v případě krize klidně může stát obecní policie. Už je to dávno, co jsem chtěl, aby někdo dal dokupy manuál pro založení obecní policie tak, aby v případě začínajícího PA bylo možno celou složku papírů dát k podpisu starostovi a odeslat tam, kam bude třeba. Oprášil bych tento projekt.

A hlavně, přestaňme se ofrňovat nad pracovníky SBS, a pojďme vymyslet, jak využít k prepperství skutečnost, že v naší zemi mohou být legálně soukromé a ozbrojené firmy.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #32 kdy: Říjen 03, 2015, 04:24:44 odpoledne »
Vždy když slyším o tom, že by se mělo více starosti o bezpečnost převést na soukromé subjekty, tak si říkám, kde tohle skončí a vzpomenu si na Shadowrun. (jestli někdo zná pozadí téhle RPG, tak víc o mám na mysli, pro ostatní - tohle RPG se odehrává ve světě, kde vládnou megakorporace a jejich bezpečnostní služby mají řádově až dvouřádově větší pravooci než nějaká policie. Na spoustě míst ani není policie ustavena a je to jen o tom, že si tam megakorporace vládne zcela absolutně. )

Nechtěl bych skončit v takovém světě, kde si můžou nejmocnější dělat co chtějí a vy si ani nemáte u koho stěžovat, protože to jsou absolutističtí vládci a ani se nesnaží předstírat něco jiného.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #33 kdy: Říjen 03, 2015, 09:26:42 odpoledne »
A ono toto už nenastalo?

Skoro mi připadne, že mocného dostanou jen když naštve ještě mocnější.
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #34 kdy: Říjen 12, 2015, 02:13:02 odpoledne »
 stepan-hawk: Cyberpunk obecně je v tomhle vizionářský. Celkově je to žánr pro každého preppra.

Saladin: Tak jsem trochu přemýšlel o tom jak by to šlo udělat reálně. Sice jsem ten zákon ještě pořádně nenastudoval ale z toho co zatím vím by to mělo být celkem snadné udělat si "virtuální" SBS.
1) Ty si uděláš osvč jako SBS. Náklady na daně cca 7000 kč ročně (500kč měsíčně splatné jednorázově koncem roku).
2) Najmeš mě na smlouvu o provedení práce což je dohoda o 0-300 odpracovaných hodinách ročně dle potřeby. Takže potenciální náklady 0kč až mzda.
3) Dejme tomu že chceme vykonávat i nějakou činnost. Tuhle Survival Security ( s pěknou zkratkou SS ) si najme osada tak že s tebou udělá dohodu na, plácnu, 40 hodin měsíčně. Těhle 40 hodin můžeš rozdělit mezi libovolné množství svých dohodových zaměstnanců aniž by se tím zvedli náklady na provoz SBS. Jediný limit je že musíš zaměstnanci zaplatit cca 58kč na  hodinu (minimální mzda pro tuhle pozici) plus daň z příjmu ale to by měla bohatě pokrýt platba od klienta/ komunity.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #35 kdy: Říjen 12, 2015, 02:20:46 odpoledne »
Pro přehlednost uvádím zvlášť.

K tématu soukromé bezpečnosti se váže i u nás opomíjený aspekt dobrovolné bezpečnostní služby který je na západě dost běžný. Například UK má celou řadu různých stupňů "dobrovolných policistů" s nárokem jen na symbolickou mzdu nebo vůbec žádnou. Každý stupeň / verze má jinou úroveň pravomocí a to až do míry oprávnění skutečných policistů. Různé formy sousedských hlídek a dobrovolných "policistů" jsou všude po světě, jen u nás je to problém protože máme jako národ špatnou historickou zkušenost s pomocníky VB a taky pod každou formou silové organizace vidíme neonacistické chuligány.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #36 kdy: Říjen 12, 2015, 07:46:48 odpoledne »
na založení SBS musíš mít buď VŠ, nebo SŠ a doloženou praxi 3 roky v oboru. Loni jsem to zjišťoval. Nebo "zákonného zástupce" - což se ale většinou platí cca 1500-2000 měsíčně.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #37 kdy: Říjen 13, 2015, 07:29:23 odpoledne »
Marav: Tak to spojím za pár měsíců ale stejně, hodit to jako OSVČ by myslím nemuselo být tak těžké. Ona by to nebyla faktická firma. No tohle je asi spíš pro právníka otázka.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #38 kdy: Říjen 14, 2015, 09:17:20 dopoledne »
jasněže to není těžké když splníš podmínky pro založení ..... jen pak musíš vydělat na ty paušální platby. Ale mít firmu jen na to, abys kupoval nějaké vybavení ..... no-to je podle mne zbytečné, pokud to nespojíš rovnou s budováním a cvičením týmu lidí, kteří to pak budou používat.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #39 kdy: Říjen 14, 2015, 01:20:26 odpoledne »
Marav: Taky že ano, nebo tak jsem aspoň pochopil Saladinův záměr. Je to jeho nápad, já jen přispívám svou troškou do debaty.

Mimochodem všimli jste si že SBS mají na starost hlídání táborů s uprchlíky? Konkrétně Securitas. Tak si říkám že je to argument pro mou úvodní myšlenku vzhledem k tomu že jsou to vlastně SBS kteří, krom policie, stojí mezi obyvateli ČR a uprchlíky.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #40 kdy: Říjen 14, 2015, 05:18:53 odpoledne »
no vidíšto .... a my už máme cca 100 lidí v přímém výcviku pod SOP, a dalších 200 kteří cvičí a trénují samostatně, ale jsou s námi v kontaktu. Aniž bysme měli SBS. Jsme vedení jako normální zájmový spolek. Ale třeba i tu ochranku nebo jakousi formu MP za nějaký čas dělat budeme, stejně jako bootcampy apod.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #41 kdy: Říjen 15, 2015, 06:52:57 dopoledne »
Čísla jsou úctyhodná, škoda že nevím co SOP je :-)
Jestli je SBS výhodná nebo není to by se muselo pečlivě propočítat.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #42 kdy: Říjen 15, 2015, 10:41:37 dopoledne »
SOP = Sdružené obranné prapory ....... odtrhli jsme se už v květnu od Obrtela
edit Prof

"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #43 kdy: Říjen 15, 2015, 12:42:51 odpoledne »
Marav: Můžeš mi o tom napsat víc? Koneckonců ti patří do tématu nestátních akterů v bezpečnosti.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #44 kdy: Říjen 15, 2015, 03:37:04 odpoledne »
no- stručně ..... zatímco Obrtelovci se chovali jako parta skautů a opékali buřty, my jsme už začali cvičit a trénovat. CQB, taktiku v terénu i v zástavbě, přesuny při cvičení v plné polní, fyzičku, boj se zbraní i beze zbraní, slaňování z budov a skal, ale i pořadovku atd. Teď bude cvičení na bojovou zdravovědu s nejlepším instruktorem v ČR. ,,... prostě jedem komplexní armádní výcvik.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #45 kdy: Říjen 16, 2015, 06:10:07 dopoledne »
Marav: A co ten silně anti- NATO postoj, ten vám zůstal nebo jste ho opustili společně s Obrtelem?
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #46 kdy: Říjen 16, 2015, 07:57:50 dopoledne »
tento postoj máme stejný.... protože vychází z reálné zkušenosti a stavu, kdy NATO zcela opustilo svou doktrínu obranného paktu a je používáno jako nástroj zájmů globální politiky SSA.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #47 kdy: Říjen 16, 2015, 12:29:47 odpoledne »
Politický aspekt jsem probírat ani tak nechtěl. Války se bojíme všichni a ať je řešením opuštění nebo posílení NATO to už je otázka názoru. Jde mi o to jestli vaše sdružení vůbec nějakou politickou agendu má, je to důležitý prvek protože to určité lidi přitahuje nebo naopak odrazuje. Já osobně tak nějak dávám přednost apolitickým skupinám. ne že bych neměl jasně dané názory ale málo kdy se poštěstí aby v rámci celé skupiny byl jednotný světonázor a to pak tvoří vnitřní pnutí.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #48 kdy: Říjen 17, 2015, 09:51:53 odpoledne »
ne- jsme apolitické uskupení, byť z logiky věci většinově považujeme NATO za teroristickou organizaci Rusko za přirozeného spojence proti západnímu fašo-bolševismu. Pokud někdo z nás se nějak angažuje v politice - do SOPu to netahá.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Bezpečností služby v prevenci a řešení VP
« Odpověď #49 kdy: Říjen 18, 2015, 10:40:32 dopoledne »
Marav: Já v tom teda žádnou logiku věci nevidím, ale budiž. Jen aby vás neklepli přes prsty jakožto pátou kolonu což fakticky jste. Z hlediska ČR jakožto člena NATO určitě.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.